MIZA SUSPENDARII LUI BASESCU-SALVAREA LUI PONTA

UPDATE 2 :

Asta seara, la emisiunea “Ultimul cuvant” a lui Ion Cristoiu, pe B1TV, Radu Moraru a sustinut scenariul de mai jos, completandu-l in mod fericit si totodata profesionist. Ii multumim pentru onestitatea de a ne fi mentionat ca sursa si totodata ne exprimam sustinerea pentru modul cum intelege sa faca presa in Romania de astazi. Puteti vedea emisiunea pe link-ul de mai jos. Mentionam ca blogul nostru este pe la minutul 17.30.

Ultimul cuvant

UPDATE:

Victor Ponta a declarat, marţi, că, dacă Mircea Geoană ar fi admis măcar solicitarea pe care i-a făcut-o în CEx de a preda funcţia şi atribuţiile şefiei Senatului lui Ioan Chelaru, nu ar fi supus la vot excluderea, exprimându-şi speranţa ca măcar Geoană să nu desemneze de la PDL un interimar.

Da…asa dupa cum arat inca din titlu, miza acestei suspendari este salvarea lui Ponta.

Carlanul lui Ilici si-a inchis singur iesirea atunci cand a plusat si a anuntat ca demisioneaza…ori el, ori Geoana. Era pe vremea in care credea ca planul lui va functiona si ca nimeni nu ii poate pune bete in roate. Iata ca lucrurile s-au complicat insa,  iar Geoana, asa dupa cum am aratat in articolul anterior, s-a miscat si a provocat fisuri, mult mai adanci decat s-ar fi asteptat intregul USL.

Stenogramele sedintei in care a fost executat Geoana sunt edificatoare in acest sens.

Toată cearta a pornit de la modul în care Şova a pus problema sancţionării lui Mircea Geaonă în debutul şedinţei. Invocarea deciziei BPN cu privire la în legătură cu încălcarea de către Mircea Geoană a statutului partidului a provocat protestele vehemente ale Marianei Negoiţă. Rapid discuţia procedurală a degenerat în ameninţări. Pentru că nu a găsit o altă armă la îndemână, Şova i-a reproşat colegei de comisie că a venit la şedinţă nu cu mandate şi în interesul partidului , ci în numele lui Marian Vanghelie.

“Dacă chiar vreţi să căutăm un articol în statut şi dacă chiar dacă vreţi să facem un concurs de drept, nu este o problemă. Problema noastră nu este ce spun membrii de partid. Vă spun eu..Toţi colegii de aici au venit cu mandat. Spre deosebire de dvs care n-aţi venit cu mandat, aţi venit cu mandatul lui Vanghelie. N-aţi venit cu mandatul preşedintelui din sectorul din care faceţi parte. Lăsaţi-mă pe mine că ştiu mai multe decât ştiţi dvs”, a făcut pe atotcunoscătorul în drept preşedintele comisiei.

Jignită Mariana Negoiţă l-a taxat pe mai tânărul ei coleg, amintindu-i că pe vremea când, ea era în partid el nu era decât un simplu licean.

“Domnule preşedinte, v-aş ruga despre toţi să aveţi o limită. Nu vă permit să mă jigniţi. Eu am intrat în partidul ăsta în martie 1990, când dvs eraţi prin liceu pe undeva. Iar eu am muncit în partidul ăsta. Aşa că nu vă permit să mă jigniţi. Eu nu sunt mandatara lui Vanghelie în această comisie. Şi vă rog să vă retrageţi afirmaţia. Unu. Iar doi- n-am avut niciodată situaţia de până acum să ni se spună că trebuie să prezentăm un mandat special.Şi dacă este vina cuiva, este vina secretarului Comisiei că nu ne-a adus la cunoştinţă că am nevoie pentru această şedinţă de un mandat special. Şi nu cred că toţi colegii mei de aici au venit cu mandat special. Ionica, ai mandat special? Colega mea are mandat special?”, a ripostat Negoiţă.

Deloc calmată, reprezentanta PSD Bucureşti a ameninţat că va muta războiul în presă şi va provoca căderea atât a lui Şova, cât şi a superiorului acestuia, Victor Ponta.

“Este inadmisibil ce vreţi să faceţi în partidul ăsta. Şi să ştiţi că eu n-am vorbit 20 de ani, dacă ies să vorbesc în mass-media, dvs. cu Ponta… mai vedeţi dacă mai rămâneţi în PSD.
Voi sunteţi pisi. Asta că m-aţi făcut mandatarul lui Vanghelie. O asemenea jignire!”, a avertizat ea.

Ajungand intr-o situatie extrem de tensionata in PSD si de teama unor dezertari iminente, mai ales in teritoriu, Iliescu s-a simtit nevoit sa intervina ca sa linisteasca lucrurile.

“Eu nu sunt omul conflictelor, in toata activitatea mea am cautat cai de adunare si nu de separare a oamenilor, dar, din pacate, el a procedat nu foarte intelept si si-a cam taiat singur craca de sub picioare de fiecare data. Altminteri, ramane timp berechet, vom vedea. Va fi un Comitet Executiv, sunt oameni seriosi acolo, presedinti de Consilii Judetene. El are timp sa vina, sa gandeasca, sa-si pledeze cauza in fata forului de decizie”, a spus Iliescu pentru Ziare.com, intrebat daca exista o cale de impacare cu Geoana. Fostul sef de stat a dat de inteles ca si Geoana ar trebui sa-si reconsidere pozitia pana marti, 22 noiembrie, dar a refuzat sa comenteze ce ar trebui sa faca fiecare parte. “Avem ragaz cu totii, inclusiv el, pana marti, la Comitetul Executiv sa judecam”

Numai ca, daca il iarta pe Geoana… insemna ca il sacrifica pe Ponta,  iar daca il salveaza pe Ponta, il sacrifica nu numai pe Geoana ci si o parte din PSD. Ba mai trage si o serioasa zgaltzaiala intregului USL,  afectat deja in sondaje, asa ca numai scandalul asta ii mai lipsea.

Asa ca, Iliescu a hotarat sa salveze lumea ce ii apartine. Mai exact,  pe toata lumea: Geoana, Ponta, PSD, USL….iar apoi sa treaca la planul B, suspendarea lui Basescu. In numele acestui razboi sfant, vor ingropa cu totii  securea razboiului,  iar Ponta scapa de promisa demisie. Observati ca de 2 zile nimeni nu mai vorbeste despre asta.  Adio demisie !  Traiasca suspendarea !

Sigur, asa dupa cum a promis azi Iliescu, Geoana va trebui sa isi puna cenusa in cap si sa renunte la sefia Senatului iar Ponta va trebui sa renunte la excluderea lui Geoana. Toate stangaciile si prostiile astea, vor fi scuzabile si vor fi repede uitate de romani, fiindca acum au un nou razboi -suspendarea lui Basescu. Razboi care nu li se poate imputa,  caci e declansat de declaratiile….bla!…bla! bla ! …pe care USL -ul, ca o adevarata Mafalda, le-a ghicit cu o zi inainte de a fi spuse, astfel ca erau cu planul gata a doua zi, dis de dimineata. 😀

Va intrebati fireste, cum il poti suspenda daca nu ai o majoritate si la ce bun suspendarea daca nu ai sefia senatului ?

Ei bine,  si ei se intreaba inca  :P…dar au fost nevoiti sa grabeasca putin lucrurile pentru ca PSD si USL sa nu intre in degringolada. In contextul in care in PSD lumea e nemultumita pentru ca Ponta executa tot ceea ce comanda Crin,  iar liberalii primesc in teritoriu mai mult decat ar castiga candidand separat, vorbim de costurile mari suportate de pesedisti pe de-o parte, dar si de faptul ca Ponta se dovedeste a fi mai slab chiar decat Geoana.

Totusi, azi, intreaga suflare a USL improvizeaza si actioneaza pe planul suspendarii. Speranta lor vine dispre UDMR plus ceva tradari din randul PDL-ului, lovit in stomac de Codul etic Macovei.Va imaginati cum ar fi ca la sefia Senatului …USL sa il sustina pe senatorul Funda, eternul dusman al lui Basescu ? Veselie pe toata linia !  Primul presedinte maghiar al Romaniei…chiar daca e numai pe perioada suspendarii. Avram Iancu se zvarcoleste in mormant… Antena mogulului Felix estima inca de pe 8 noiembrie ca Basescu va fi suspendat. Ei pregateau deja varianta Frunda.

În ultimele 24 de ore au circulat mai multe scenarii cu privire la înlocuitorul lui Mircea Geoană de la şefia Senatului. Un nume vehiculat este cel al lui Gyorgy Frunda. Mai mult, Frunda ar putea fi primul președinte de etnie maghiară al României. Scenariul  poate deveni realitate în condițiile în care Geoană va fi debarcat de la conducerea Senatului, iar Traian Băsescu nu ar mai fi capabil să-și continue mandatul până la alegerile generale. Între timp, PSD îl susţine pe Titus Corlăţean pentru această funcţie.

In schimb, cu un Frunda sef la Senat ….

  • PDL ar fi nevoit sa voteze impotriva aliatului din coalitie, fapt care ar putea fi folosit drept pretext pentru actiunile ulterioare, zise azi pe sleau de Kelemen Hunor.
  • USL l-ar putea vota foarte usor, cerand la schimb sustinerea UDMR pentru suspendarea lui Basescu.
  • ar fi pentru PSD si PNL o garantie ca acordurile USL ar fi respectate. Cu alte cuvinte,UDMR ar iesi de la guvernare imediat dupa suspendare, guvernul Boc ar pica, s-ar alege un nou guvern iar Frunda l-ar numi premier pe Ponta. Apoi, dupa eventuala demitere a lui Basescu, ar declansa alegerile prezidentiale ca sa ii faca loc si lui Crin.Presedintele PNL a vorbit si despre decizia inlocuirii lui Mircea Geoana la Senat, subliniind ca a fost vorba de decizia PSD-ului, fara consultari cu el si cu Daniel Constantin.

“Noi am fost informati de situatie si ne-am comportat in sprijinul deciziei luate de PSD. Nicidecum nu am cerut acest lucru”, a declarat Crin Antonescu în cadrul Emisiunii Esential de la Antena 3.  El a spus ca nu crede ca Victor Ponta va deveni premier cu Basescu presedinte, pentru ca nu stie daca “Basescu va apuca momentul asta”. Antonescu a afirmat ca stie lucruri, referitoare la inlocuirea lui Geoana, despre care nu vrea sa vorbeasca deodamdata si a spus, in gluma, ca: “Pot face orice, pana devin presedinte, atat timp cat nu sunt presedinte”.

Sigur, e o varianta fantezista dar plauzibila, unica, de care isi atarna sperantele celebrul cuplu de mascarici PONTA si CRIN.

Daca nu se reuseste demiterea lui Basescu prin suspendare,  macar il scapa pe Ponta de promisa demisie. Nu conteaza prea mult pentru ei ca ar declansa o instabilitate politica, pentru care am fi rapid taxati pe plan extern iar costurile ar fi suportate de romani din propriile buzunare. Cui ii pasa ?

Singura lor teama, momentan, este ca nu au gata aceste aranjamente iar un esec le-ar compromite definitiv sansa revenirii la putere…

Explore posts in the same categories: demontarea manipularii

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

30 Comments on “MIZA SUSPENDARII LUI BASESCU-SALVAREA LUI PONTA”


  1. — o insiruiere de nume si subiecte dar si “teorii” care nu se regasesc in realitatea teribila -a UNU FOST STAT care ASTAZI DATORITA unui sistem “politic”criminal numit “democratie originala ” instalat prin mascrul din 1989 o “republica interlopa basesciana” recunoscuta de catre marile cancelarfii si institutii UE ca cel mai “bine dotat bordel din sud estul europei “- Timp de 21 de ani – prin “privatizari si retrocedari ordinare – resurse naturale economice si finaciare vandu-te si instrainate -, sectorul de productie fabrici si uzine siteme de irigatii si hidroamelioratii si multe alte valori mobile si imobile – “transferate ” si adjudecate de catre haitele de borfasi si criminali ” constituiti in :partide politce ” — Romania este o ruina economica – si un lagar in care VALORILE sunt batjocorite si insultate atat de “cartelurile ” criminale numite “partide politce ” indiferent de culoarea lor “politca” in general dar si de un psihopat, criminal , infractor si proxenet ce se vrea a fi recunoscut ca :presedinte” al bordelului carpato danubiano pontic basescu traian [ cu litera mica ]si “cartelul sau bordelul P.D.L-in special aceasta mizerie – de degenrati si raufacatori nu trebuie doar “suspendati sau scosi de la “guvernare ” ci deferiti instantelor militare si in conformitate cu art 357 al 1 lit ac cod penal si art 162-163-165- cod penal si 99 cod civil – condamnati si dupa caz si incadrae EXECUTATI – AM ZIS Octavian Luca

  2. Sare'n Ochi Says:

    pacat cu nu se moare si din exces de minciuna. sa-i vedem pe politicieni facand spume la gura si dand scurt din picior dupa ce au depasit doza admisibila de minciuni.

  3. miha Says:

    deci…usl-istii fierb in cazan la foc incins. De o luna ne arata “baiatul bun” dupa care se ascund, doar-doar vor trece dincolo; ex regele Mihai, printul Charles, acum inlocuirea la senat…hmm! Este o nebunie, lipsesc de la sedinte in care se dezbat legi importante pt tara si se ascund prin vestiare si tot deseneaza organigrame. Din toate scenariile lor lipseste electoratul. Sunt convinsi ca vor reusi si fara iar cu manipularea le-a mers la inceputuri, DAR….viata bate filmul. Basescu stie tot si miroase el bine orice miscare. Stiu ca la alegeri vor pierde iar cei arestati vor incepe sa vorbesca asa ca tot incropesc la scenarii. Au bani, au timp, de ce sa nu se joace…Idiotii! 🙂

    • lucaman Says:

      Din decembrie 89, Iliescu si ai lui flacai ,se tot joaca cu vietile romanilor.

      Nimeni nu mai pomeneste despre demisia lui Ponta…..ai observat?

      • miha Says:

        am lasat sa treaca si ziua de azi si sa vad….da, intr-adevar, tacere absoluta. Nu le-a iesit planul si incerca altceva. Infranti nu se dau ei asa cu una cu doua…

        • lucaman Says:

          Consiliul Naţional Secuiesc (CNS) a aprobat, sâmbătă, la Sfântu Gheorghe, o hotărâre prin care face apel la populaţia din secuime ca, folosind toate mijloacele, inclusiv nesupunerea civică, să apere “unitatea şi integritatea Ţinutului Secuiesc“, transmite Mediafax.
          Singura soluţie acceptată: Ţinutul Secuiesc să formeze o regiune cu statut special. În caz contrar, locuitorii din zonă să treacă la nesupunere civică.

          In acelasi timp USL umbla cu suspendarea presedintelui….

        • lucaman Says:

          si inca una…….”Am primit răspuns de la UDMR şi de la grupul minorităţilor naţionale, cu care ne vom vedea în Parlament să discutăm despre buget. Lipsa totală de dialog şi secretomania aceasta a Guvernului, din punctul meu de vedere, ascunde o mare incompetenţă a lor”, a conchis Ponta.

          Liderul PSD Victor Ponta a anunţat, în 28 octombrie, că îi va invita la dialog pe tema bugetului pe 2012 pe reprezentanţii UDMR şi pe cei ai minorităţilor, “formaţiuni care, deşi se află în coaliţia de guvernare, dau încă dovadă de raţiune şi deschidere la dialog, ceea ce le lipseşte PDL şi premierului”.

      • ceaikovski Says:

        Iliescu a fost externat din spital.
        Vrea sa moara acasa, in patul lui, langa tanti Nina? 🙂 🙂

  4. alexa Says:

    Alt scenariu care este cel mai realist de pe tot netul. 😀

  5. Graziela Borode Says:

    Felicitari Alexa, pertinenta analiza. Tine-o tot asa, frumos copil.

  6. miha Says:

    hei Luca, ce urmeaza????sa fi pus ei la punct un plan atat de abil (ca diabolic era oricum) si UDMR sa “uite” usa din spate deschisa ca USL sa intre si sa se puna in fruntea bucatelor?

    • lucaman Says:

      Draga Miha,urmeaza negocieri grele USL-UDMR…….UDMR-PDL….toata lumea negocieaza cu toata lumea .

      Si mai urmeaza ceva…..USL va actiona asupra UDMR dar va da vina pe PDL.Voi veni cu amanunte la momentul potrivit.

      • ceaikovski Says:

        E mai bine sa te abtii. Sper ca stii de ce.

      • Terebent Says:

        @Lucaman: PDL poate contracara foarte usor un astfel de plan, intra si ei in negocierea cu UDMR si cer regionalizarea la schimb cu functia de sef la senat. Astfel, UDMR trebuie sa aleaga clar si pe fata intre PDL si USL… daca merge pe mana USL si acestia recurg la planu descris mai sus, atunci sunt 100% sigur ca USListi si UDMRisti ii vor oferi pe tava Presedintelul Basescu o ultima si mare victorie electorala in eventualul referendum pentru Presedentie, pentru ca, desi Romanul sufera cand are stomacul gol, acesta reactioneaza si mai dur cand vine vorba de nationalism. Nu cred ca un Presedinte de Senat/Presedinte interimar ungur pus de o gasca cum e USL care urmareste doar decapitarea Presedintelul Romaniei va fi vazuta bine de romani.

  7. ceaikovski Says:

    De atunci tot caut linku’ ala, fie al naibii de link… http://www.realitatea.net/ultimaora.html
    Deci emisiunea este ULTIMA ORA din data de 16 nov. Te uiti cam pe la mijloc, de cand apare Ponta.

  8. miha Says:

    n-am reusit sa vad tot ca am terminat lamaia 🙂 si nu stiu daca am intels ceva…deci USL sustine partea de justitie corupta (s-a luat Basescu de ei) si acea justitie sustine USL iar amandoua partile sunt sustinute de populatie care, dupa zisele lui Ponta, nu mai este aceeasi din 2007. Era tare sigur de el capcaunul….brrrrr!

  9. ion adrian Says:

    dle Alexa,

    Mai produc o interventie aici la dvs al carui blog cum spuneam la Nasul l-am descoperit azi.
    Ar mai fi un scenariu posibil care insa implica adunarea celor care simt romaneste indiferent de partid si fie cu voturi PSD, fie cu voturi PDL, UNPR, sa se aleaga un PDlist sau chiar un UNPRist(Cristi Diaconescu daca este cumva senator) respectiv un PSdist si ala nu stiu care ar putea fi. Ce ziceti exista vreo posibilitate ca in ceasul al noulea sa functioneze asa ceva?
    Numai bine

  10. ion adrian Says:

    Revenind la ca….ria la care asistam, dupa tot ce stim despre adevarul relatiilor din PSD in care Geoana, Iliescu, Ponta, de fapt se urasc unul pe celalalt fiind insa prin orgoliu si ambitii egoiste nemasurate uniti doar contra acestui neam, sa observam ca si intre Ponta si Crin relatia este de acelasi gen, adica daca maine Crin e debarcat, ceea ce ar fi salutar nu numai cei pe care se baza in PNL dar si toti Psdistii vor vorbi despre el cam cum vorbim si noi azi, caci ce alceva spun Iliescu, Ponta , Geoana , Nasase et co cand vorbesc cinstit decat ce spunem noi despre ei de ani de zile?
    Dovada ca alianta USL este de cacao este ca avand deja un candidat la Presedentie in persoana nemernicului umflat cu vid si compus din domenii multiplu conexe lipsite de continut, si ma refer la Antonescu, ei stiu ca este cum spun eu(nu ca Ponta et co ar fi mai buni) si nu-l propun drept candidatul USL la sefia Senatului gest logic si consistent cu candidatura respectiva la Presedentie, caci daca azi nu-l pot inca face primul om in stat, au totusi ocazia sa incerce sa-l faca al doilea, macar ca un antrenament util si care sa-l lecuiasca de o lene si suficienta ce pare congenitala .
    Dar nici vorba, punem o alta marioneta psdista .
    Cum sa nu ai nevoie, nu de jumate de lamaie cum spunea aseara Turcescu, ci de una pe ora?

  11. ceaikovski Says:

    Luca felicitarile mele pt clarviziune!

    PS: partidul secuiesc are o problema cu legea? Daca e nevoie, mergem pana acolo sa ne spuna direct, ce vor ei de fapt si sale aratam si noi ce au voie si ce nu.


Leave a comment