DESPRE PNL-PD …SI CURSA INARMARILOR DIN INTERIORUL USL

Ieri am citit articolul domnului Aligica si am remarcat ca este singurul analist care, pe baza unor surse din PDL ,ofera o imagine mai clara asupra ultimelor evenimente. Mai exact:

Planul PDL, asa cum reiese din mai multe surse

La ora la care scriu, iata care este planul, conform mai multor surse. Daca as fi auzit altul, l-as prezenta si pe acela cititorilor. Dar cum din trei surse am auzit cam acelasi lucru, incerc sa pun lucrurile cap la cap. Dupa cum urmeaza:

1. Fie (a) atragerea lui MRU intr-o cursa interna (citeste competitie) – pe care ar pierde-o inevitabil – si neutralizarea lui pe aceasta cale; fie (b) daca nu se lasa atras in cursa, marginalizarea lui pe o platforma pe care in intelegere tacita cu USL, liderii PDL ar urma sa o submineze indirect dar sistematic.

2. Alegerea d-lui V. Blaga ca lider.

3. D-l V. Blaga lucreaza in tandem cu d-l C. P. Tariceanu de la PNL. In tandem pregatesc rejonctiunea PNL-PDL la guvernare. Cum? D-l Tariceanu scapa PNL de d-l Antonescu – care – e stiut de toti cei din culise – nu are cum sa fie candidat prezidential al USL si care va claca atunci cand acesata realitate va deveni publica. D-l Blaga curata PDL-ul de umbra lui Basescu si a asociatilor lui – factori inconfortabili pentru amicii PNL-isti. Impedimentele in fata refacerii noii Aliante DA fiind eliminate, doar cerul mai ramane o limita! Fac ce fac (aici am ajuns la partea cea mai mai neclara a planului) si PDL e iar la guvernare!

4. Aplauze, imbratisari, toata lumea -curteni, osteni, popor – multumita.

Pe scurt, acesta pare sa fie Planul. In lectura sceptica: o aiureala. In lectura generoasa: O noua rotire in jocul scaunelor in trei, intre clientii traditionali ai mulsului sistemului politic – bosii PDL, PNL, si PSD. Exact. Poate ca mai exista si un Plan B, dar e atat de bine pastrat la secret, ca nici autorii lui nu par sa stie ce e cu el.

———————————————————————————————————————————————————————————–

DOMNULE  ALIGICA, CRED  CA  POT OFERI MAI MULTE DETALII LEGATE DE ACEST PLAN.

D.A. … se lucreaza la refacerea acestei aliante.Nu degeaba a fost trimis domnul Frunzaverde la inamic si nu degeaba e domnul Blaga presedintele Senatului.Totul a inceput pe 28 noiembrie…de aceea va invit sa recitim altfel cateva declaratii.

1—Luni, 28 Noiembrie 2011—-Victor Ponta, presedintele PSD, crede ca va fi mai bine pentru partidul sau cu Vasile Blaga la sefia Senatului, dupa ce Mircea Geoana a fost inlaturat din functie, iar Titus Corlatean, candidatul PSD, a fost invins de Blaga, luni, la vot.


2—Miercuri, 30 Noiembrie 2011—-Victor Ponta a analizat la rece, cu un grup de apropiati din PSD, consecintele politice ale indepartarii lui Geoana, si si-a exprimat speranta ca nu vor fi catastrofale.

In cadrul discutiei, cineva l-a intrebat de ce a fost atat de drastic, iar seful PSD a explicat ca trebuia sa-l satisfaca pe Crin, care a fost teribil de deranjat ca americanii l-au perceput pe seful Senatului drept lider al Opozitiei.

Sa amintim ca: in cazul suspendarii lui Traian Basescu …Blaga ar fi presedintele interimar. Sa amintim si ca :presedintele interimar poate numi noul prim-ministru iar  in cazul in care alegerile parlamentare s-ar desfasura concomitent cu referendumul privind demiterea Presedintelui,suspendarea lui Basescu l-ar aduce pe Ponta la mana lui Blaga care ar fi sustinut si controlat de liberali.Cu alte cuvinte,Ponta nu se grabeste cu suspendarea lui Basescu iar Crin nu se grabeste cu schimbarea lui Blaga.

Chiar ieri Nastase declara ca: în acest moment suspendarea preşedintelui nu ar face decât să complice viaţa politică mai mult decât este necesar.

„Sunt destul de mulţi cei care spun că schimbare politică trebuie să meargă până la capăt, inclusiv cu suspendarea preşedintelui“, a declarat Adrian Năstase, precizând că Victor Ponta încearcă să evite această presiune din partea celor care spun că „suspendarea preşedintelui trebuie să se întâmple acum.“

Exista si declaratia lui Tariceanu ,cel despre care se spune ca negociaza prin Rusanu cu aripa Blaga si care e vazut ca succesor al lui Crin…..Joi, 7 iunie….Liderul grupului PNL din Camera Deputatilor, Calin Popescu Tariceanu, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, la Alba Iulia, ca suspendarea presedintelui Traian Basescu nu este, in momentul de fata, o problema de actualitate deoarece nu se afla printre prioritatile de pe agenda populatiei, relateaza Mediafax.

Calin Popescu Tariceanua a spus ca Guvernul Ponta face bine ca se concentreaza pe punctele care sunt pe agenda populatiei, adaugand ca, din punctul sau de vedere, suspendarea presedintelui nu face parte acum din primele cinci puncte de interes pe agenda populatiei.

Si alte declaratii facute de liderii USL confirma lupta surda si lipsa de incredere din interiorul aliantei.

1—Vineri, 20 aprilie 2012-Dan Radu Rusanu (PNL): Nu vrem sa-l schimbam pe Vasile Blaga de la presedintia Senatului.”Domnul Vasile Blaga este un presedinte bun, este un om onest, corect si in niciun caz PNL nu are de gand sa-l schimbe din functie, chiar daca acum avem majoritate in Senat. Un presedinte ca Vasile Blaga arata ca in partide pot sa existe si oameni competenti si cu echidistanta politica. In acelasi timp, exista aceasta alternativa care arata ca poti sa conduci chiar daca ai alta culoare politica, si ceilalti din Parlament, cu alta culoare politica decat tine, nu iti sunt dusmani ci sunt adversari politici”, a spus senatorul Dan Radu Rusanu, citat de Agerpres.

2—20 apr 2012—-Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, vineri, răspunzând unei întrebări a jurnaliştilor, că există posibilitatea ca obţinerea majorităţii la Senat de către opoziţie să conducă şi la schimbarea actualei conduceri a instituţiei, deţinute de democrat-liberalul Vasile Blaga.

Antonescu nu stie  daca in ceea ce il priveste,Ponta e mai sigur decat Blaga… de aceea,momentan a decis sa il pastreze pe Blaga.Iata ce declara in acest sens:În acest moment nu e o urgenţă pe agenda noastră”.

Am văzut păreri individuale conform cărora domnul Blaga e băiat bun, conform cărora domnul Blaga nu trebuie atins. Sigur, e ceva adevăr în toate acestea, dar aici discutăm depre politică şi, în momentul în care domnul Blaga, care a devenit preşedinte pe susţinerea unei anumite majorităţi, nu mai are această majoritate, se poate pune în discuţie şi schimbarea preşedintelui Senatului” a spus Antonescu.

Cu totii am auzit despre visul de aur al lui Crin Antonescu …disparitia PDL.Nu cred ca este cazul sa mai pomenesc ,aici ,obsesiile liberale legate de acest subiect.Tot la fel de cunoscute sunt si delaratiile pesediste, legate de faptul ca PDL nu trebuie sa dispara,ca nu e bine pentru democratia romaneasca.

De fapt lui Ponta ii este teama ca PNL-ul , in cazul ruperii USL, va ajunge prin topirea PDL-ului …mai puternic decat PSD-ul.De aceea si Ponta incearca sa atraga spre PSD noi forte, precum UNPR,ecologistii .O adevarata cursa a inarmarilor a izbucnit in USL. De cateva luni ,Blaga impreuna cu liberalii  lucreaza pe ascuns la refacerea aliantei D.A . iar dupa alegeri ,se discuta chiar despre topirea PDL in PNL…un fel de PNL-PD care ar asigura trimiterea PSD in opozitie.Defectarea lui Frunzaverde este parte din aranjament.

Ce nu stie Crin e ca …liberalii promit pedelistilor lepadarea de Antonescu iar pedelistii promit liberalilor lepadarea de Basescu.

PS.  …..Bleen,intelegi acum de ce nu prea conteaza pentru aripa Blaga votul sustinatorilor lui Basescu? 🙂

Explore posts in the same categories: politic-oase

Tags: , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

16 Comments on “DESPRE PNL-PD …SI CURSA INARMARILOR DIN INTERIORUL USL”

  1. DPA Says:

    Intr-adevar, o analiza dusa pana la capat. Ceea ce eu doar schitasem, dv ati dus la capat si ati facut-o si foarte documentat. Sincere felicitari!
    DPA

  2. rodica Says:

    Mare c…. este politica asta Alexa .
    Dar sa aud ca ne lepadam de fostii,nici vorba,fel si fel de jocuri de culise,iar prostimea(iertare) tot mai spera la ceva bun…
    te imbratisez si bafta in continuare!


  3. Buna Luca,
    foarte bune observatiile tale. Ai reusit sa “descifrezi” mesajele, mai mult sau mai putin subtile ale protagonistilor.
    Pentru mine, scarbos si de “trista amintire” este stilul: delatiune, duplicitate, minciuna, manipulare…

    • lucaman Says:

      Multumesc.Intelegi acum de ce gruparea Blaga este sustinuta de PNL.si de ce PSD-ul este iritat de fiecare data cand un pedelist trece la PNL.Intelegi si de ce se saboteaza noua miscare de dreapta prevazuta a se forma in jurul lui MRU.Devine evident faptul ca Blaga a avut tot interesul ca scorul electoral sa fie folosit impotriva lui Boc si a apropiatilor sai.Gruparea lui Blaga a aranjat si caderea guvernului Ungureanu.Frunzaverde a defectat la ordin.


      • De inteles, am inteles de mult. Stii si tu, la fel de bine ca si mine cum functioneaza mafia securisto-comunista (pare un leit-motiv,i o obsesie paranoiaca, dar nu e, eu sunt in masura sa spun asta).
        Oare cand vom (vor) scapa de ei? Chiar si tanara generatie e contaminata grav :D-ul Goe e ginere de securist. Pana si MRU (chiar minor) are o istorie atinsa de comunisti.


  4. Tăriceanu nu mai are nicio putere reală în PnL, și nici nu-i trece prin cap să facă figuri. PnL s-a dizolvat în PSD, acum USL e o masă omogenă. Deci, fals scenariul cu ruperea PnL, poate doar ca să se regizeze o opoziție de carton care să o eclipseze pe cea reală, PP-DD.

    • lucaman Says:

      1—Scenariul nu este despre ruperea PNL ci despre topirea PDL in PNL.
      2—Nu ai de ce sa negociezi o opozitie de carton atunci cand ti-ai aranjat o lege prin care speri la o majoritate de 80 la suta.
      3—PP-DD este opozitia reala ?…in parteneriat cu SOV si Gusa.
      4—Vom vedea cata putere are Tariceanu dupa alegerile parlamentare .

  5. mark Says:

    am confirmarea a ceeace credeam ca va fi.Blaga este singurul pedelist de frunte care este partas cu opozitia.PDL va fi condus de Blaga si va cistiga nu prin electorat,ci va veni la putere din nou.,prin alianta cu partide din opozitie si nelipsitul UDMR.
    Sper ca aripa tinara sa se desprinda de acest focar de infectie si sa se alăture miscarii initiate de MRU,capabila sa atraga un mare numar de membri din elita riomaneasca,care nu s-au implicat pina acum in politica.

  6. nightmare Says:

    Luca …felicitari pentru analiza politica facuta …intradevar asa se prefigureaza acest plan ….astept alianta de dreapta a lui MRU

  7. Vânătoru` Says:

    Crinela,MARIONETĂ fleşcăită !
    Astăzi ESTE 22 IUNIE !!!

    Cum e posibil să conduci partidul NAŢIONAL liberal şi SĂ TE PREFACI CĂ UIŢI ce MOMENT DE GRAŢIE sărbătorim astăzi?
    Dar ce mai e “NAŢIONAL” la PNL???
    AXA Bucureşti-MOSCOVA-Beijing???
    Sau CĂREI NAŢIUNI îi slujeşte PNL???

    Iată de ce ASTĂZI 22 IUNIE 2012 s-a lăsat UITAREA IMPUSĂ de USL-KGB.
    CENZURĂ TOTALĂ pe TELEVIZIUNILE RUSEŞTI în limba română WC3-iRealitatea-RTV-TVR!

    22 IUNIE 1941
    ORDINUL DE LUPTĂ al Mareşalului MARTIR ION Antonescu:

    Ostaşi, Vă ordon: Treceţi Prutul!

    Sdrobiţi vrăjmaşii din răsărit şi miazănoapte.
    Desrobiţi din jugul roşu al bolşevismului pe FRAŢII NOŞTRI cotropiţi.
    Reîmpliniţi în trupul ţării glia străbună a Basarabilor şi codrii voevodali ai Bucovinei, ogoarele şi plaiurile voastre.

    Ostaşi,
    Plecaţi azi pe drumul biruinţelor lui Ştefan cel Mare ca să cuprindeţi cu jertfa voastră ceea ce au supus strămoşii noştri cu lupta lor.

    Înainte.
    Fiţi mândri că veacurile ne-au lăsat aci straja dreptăţii şi zid de cetate creştină. Fiţi vrednici de trecutul românesc.

    Ostaşi,
    Înainte. Să luptaţi pentru gloria Neamului.
    Să muriţi pentru vatra părinţilor şi a copiilor voştri.
    Să cinstiţi prin vitejia voastră amintirea lui Mihai Vodă şi a lui Ştefan cel Mare, a martirilor şi eroilor căzuţi în pământul veşniciei noastre cu gândul ţintă la Dumnezeu.
    Să luptaţi pentru desrobirea FRAŢILOR NOŞTRI, a Basarabiei şi Bucovinei, pentru cinstirea bisericilor, a vieţii şi a căminurilor batjocorite de păgâni cotropitori.
    Să luptaţi pentru a ne răzbuna umilirea şi nedreptatea.
    V-o cere Neamul, Regele şi Generalul Vostru.

    Ostaşi,
    Izbânda va fi a noastră. La luptă.
    Cu Dumnezeu înainte!

    General Ion Antonescu 22 iunie 1941”

    MAREŞALE ,NOI NU UITĂM!
    NOI ROMÂNII ,
    NOI FII DACIEI
    TE VOM RĂZBUNA!

  8. miha Says:

    citesc cu intarziere…da, in sfarsit imi este CLAR. Felicitari pt. analiza !


Leave a comment