ZIARISTII SI MESAJELE CODATE …DECEMBRIE 1989– IANUARIE 2012

Am citit in urma cu putin timp un articol interesant pe un blog. Voi reda aici materialul care mi-a atras atentia.

Pe 18 decembrie 1989, cu cateva zile inainte ca Revolutia sa se declanseze la nivel national, un text ciudat, la prima vedere, apare în ziarul Scanteia. Pentru ca era o luna ca oricare alta pentru cetatenii de rand care nu prevestea mare lucru, acest text jurnalistic, pamflet in prima ipostaza, transmitea un mesaj clar celor avizati.

Textul, ofera cititorilor sfaturi pretioase pentru un bronz eficient, in luna decembrie cand zapada si gerul pusesera stapanire pe o intreaga tara satula de regimul comunist. Articolul intitulat “Câteva sfaturi pentru cei aflaţi în aceste zile la mare” a facut valva in vremurile respective si nu a fost inteles decat de cei care trebuiau. Abia in anul 2007 un general activ din contraspionajul romanesc a trimis decriptarea textului pentru a fi citita intr-o sedinta a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), fiind convins ca in spatele unor cuvinte fara sens se afla un mesaj criptat.

Textul iniţial arata asa:

*Evitaţi expunerea intempestivă şi prelungită la soare. E de preferat să începeţi mai prudent, cu reprize scurte de 10-15 minute – când pe-o parte, când pe alta. Astfel, vă veţi asigura un bronzaj plăcut şi uniform.

* Nu vă avântaţi prea mult în larg. Oricum, în caz de pericol, nu strigaţi. Este inutil. Şansele ca prin apropiere să se afle vreo persoană dispusă a vă asculta sunt minime.

* Profitaţi de binefacerile razelor ultraviolete. După cum se ştie, ele sunt mai active între orele 5,30 şi 7,30. Se recomanda cu precădere persoanelor mai debile.

* Dacă sunteţi o fire sentimentală şi agreaţi apusurile soarelui, librăriile de pe litoral vă oferă un larg sortiment de vederi cu acest subiect.

* Şi încă ceva – dacă aceste v-au pus pe gânduri şi aveţi deja anumite ezitări, gândindu-vă să renunţaţi în favoarea muntelui, înseamnă că nu iubiţi în suficientă măsură marea. (S.P.)”

In urma decriptarii textul arata in felul urmator:

1 – Începeţi prudent, cu operaţiuni scurte, de 10-15 minute, simultan în mai multe zone, până la acoperirea întregii ţări.

2 – Nu depăşiţi obiectivele. Altfel sunteţi în mare pericol şi nu vă va ajuta nimeni.

3 – Bazaţi-vă pe sprijinul trupelor speciale care au rol activ între orele 5,30 şi 7,30 în scopul recuperării răniţilor.

4 – Devastaţi librăriile şi distrugeţi ”operele alese” (cărţile lui Ceauşescu – n.r.) pentru instigare şi intimidare.

5 – Pentru nehotărâţi: nu trădaţi scopul, dacă vă iubiţi ţara.

Autorul articolului, Sorin Preda, a declarat în fata anchetatorilor că el a scris doar un text jurnalistic presărat cu puţin umor şi nu a avut ordine pentru a transmite un mesaj encriptat. În condiţiile actuale este foarte greu de dovedit acest lucru, dar este la îndemâna oricui să înţeleagă presiunile politice şi sociale din acele vremuri.

Ieri, 20 ianuarie 2012, intrand pe blogul domnului Alecu Racoviceanu ,am putut citi acest text jurnalistic presărat cu puţin umor care fireste, nu contine ordine pentru a transmite un mesaj encriptat. 😛

Luni începe anul schimbărilor la care nici nu visați! La chinezi…
Posted on ianuarie 20, 2012 by Alecu Racoviceanu

1 – Chiar dacă unii dintre noi s-au grăbit să-l aniverseze cu mult înainte de a veni, gătind porc cu alune sau privind focurile de artificii din curtea Ambasadei Chinei, Anul Nou chinezesc vine abia în noaptea de 22 spre 23 ianuarie.

2 – Atunci, timp de aproape 24 de ore, cât îi ia nopții să ”măture” toată China, focurile de artificii vor marca bucuria înoirii …

3 – și vor încerca să țină departe legendarul dragon venit să întineze visele oamenilor din acea noapte cu Lună Plină.

4 – Cei care cred în această schimbare, ce ține cont de fazele satelitului natural, vor purta ceva roșu, tot pentru a nu permite pervertirea dorințelor lăuntrice.

5 – Dragonul… este, de fapt, și semnul acestui an, Dragonul de Apă. Dacă horoscopul nostru ne spune ce ”ne este dat”, cel chinezesc spune cam cum ar trebui să ne canalizăm energiile în funcție de căile ce sunt deschise de astre. Și mergând pe această linie, anul Dragonului de Apă ar trebui, după cum susțin cunoscătorii, să favorizeze schimbările surprinzătoare, greu de imaginat acum. Tot acest an ar trebui să ajute gesturile eroice, nebunești. E o perioadă în care se zămislesc și se impun lideri noi…
Doar nu credeți că are legătură cu mitingurile de protest ce spun eu aici! Sau are?

Sau contine un mesaj ? Ce parere aveti ? Cum va suna textul de mai sus ? Incercam sa il decriptam impreuna ? Eu fac o incercare aici :

1- Chiar dacă unii dintre noi s-au grăbit să-l aniverseze cu mult înainte de a veni, gătind porc cu alune sau privind focurile de artificii din curtea Ambasadei Chinei, Anul Nou chinezesc vine abia în noaptea de 22 spre 23 ianuarie.

CHIAR DACA BASESCU(http://www.ziare.com/basescu/presedinte/traian-basescu-s-a-apucat-de-gatit-galerie-foto-1144425) A FACUT PRIMA MUTARE LUAND PRIN SURPRINDERE COMPLOTISTII, BATALIA FINALA SE VA DA IN NOAPTEA DE 22 SPRE 23 IANUARIE.

2 – Atunci, timp de aproape 24 de ore, cât îi ia nopții să ”măture” toată China, focurile de artificii vor marca bucuria înoirii-

TIMP DE 24 DE ORE VOR FI MANIFESTATII VIOLENTE, CU SCOPUL DE A PUNE PRESIUNE PE LUCRARILE PARLAMENTULUI DIN DATA DE 23. IN TIMPUL NOPTII COMPLOTISTII VOR  PROVOCA SCHIMBURI DE FOCURI…SI ARTIFICII, CU VICTIMELE NECESARE, PENTRU A COMPROMITE PUTEREA SI A DECLANSA REVOLTA IN TOATA TARA . OPOZITIA PREIA PUTEREA.

3 – ….vor încerca să țină departe legendarul dragon venit să întineze visele oamenilor din acea noapte cu Lună Plină.

IMEDIAT CUM VOR EXISTA PRIMELE VICTIME , O A TREIA FORTA VA SPRIJINI COMPLOTISTII …SERVICIILE SECRETE VOR FI PARALIZATE .

4 – Cei care cred în această schimbare, ce ține cont de fazele satelitului natural, vor purta ceva roșu, tot pentru a nu permite pervertirea dorințelor lăuntrice.

CA SEMN DE RECUNOASTERE COMPLOTISTII VOR PURTA CEVA ROSU,PENTRU A NU EXISTA CONFUZII.VOR FI TINUTI LA DISTANTA  TOTI CEI CARE  AR VREA  SA  REVENDICE  PUTEREA  PROFITAND DE SITUATIE …IN AFARA CELUI STIUT SI ALES.

A treia forta sunt aia pensionatii militari, care au anuntat ca ies atunci ? 😀  Neeee…aia e doar o sfortza.  😀 O fi rosie ? Tz tz tz…nimic nu ne scapa….

Fireste, sper ca toate cele de mai sus sa ramana o gluma …altfel va fi tragic pentru cei ce isi asuma asemenea raspunderi.

Nu de alta, dar citind astazi un articol pe site-ul lui Rosca Stanescu, inventatorul de stiri, am gasit un paragraf care se potrivea la pamfletul asta, la marele fix:

Ma gandesc in primul rand la faptul ca Jandarmeria a fost dotata cu 5 milioane de cartuse de razboi, al caror cost este imens. De ce cartuse de razboi? Impotriva cui va fi chemata Jandarmeria sa lupte cu cartuse de razboi?

Si insista, ca deh, asa a invatat el la scoala SECU vorbind despre maceluri ale jandarmilor, inexistente:

Oamenii din piaţa Universităţi ştiau că la ora 23:00 începe măcelul

De ce inventeaza SRS stiri si ara miristea cu jandarmii inarmati pana in dinti ? Simplu ! Spune tot in seara asta, foarte productiva pentru el, am putea spune…de-a dreptul isterica, ca americanii sa-l lase din brate pe Basescu. Pentru asta, nu precupeteste nimic, inventeaza ca Piata e cu USL, uitand ca astazi in piata au fost sindicatele lui Pop, ca jandarmii au macelarit oameni si alte mizerii pe care vrea sa le puna in spate Presedintelui,doar, doar o convinge America ca situatia a scapat de sub control. Plus ca vorbeste de inarmarea cu 5 milioane de cartuse. Pentru cine ? Ei, hai ca ati priceput. Pentru aia care l-am votat pe Basescu probabil. 😀

Pare de competenta 8+1, daca ii citesti site-ul, dar noi credem ca s-a reprofilat pe pamflete, ca sunt de sezon. 😛

Ca sa nu mai vorbim ca tot azi, viseaza un fel de chestie intamplata lui Mubarak, inventand ca SUA l-a avertizat pe Presedinte si arand miristile ca atunci cand turna pe bani, crezand ca Romania e un fel de Egipt, fara democratie adica.

Obama nu mai sprijină regimurile impopulare doar pentru că sunt fidele Americii

Mesajul Departamentului de Stat semnalaeză  președintelui Băsescu că SUA nu-l vor susține dacă situația scapă de sub control. Trebuie amintit că în acest fel a procedat administrația americană și în cazul protestelor din Egipt, atunci când au început violențele din Piața Tahrir,  iar regimul Mubarak a fost nevoit să facă uz de forța armatei. Dacă la început mesajele erau adresate ambelor părți din conflict, atunci când a devenit limpede că Mubarak a pierdut sprijinul societății, secretarul de Stat, Hillary Clinton i-a spus explicit lui Mubarak că trebuie să plece. Administrația Obama a schimbat modelul republicanilor, care susțineau câte un regim impopular fidel Americii până când revoltele de stradă îl aruncau de la Putere pe respectivul dictator. Neglijarea dorinței populare în rândul țărilor  ai căror lideri serveau interesele Washingtonului a dus la pierderea influenței occidentale în acele state, exemplu cel mai important fiind Iranul.

Se vede treaba ca securistii USL au turbat definitiv si mai mult, pregatesc dupa tiparul 21-22 cine-a tras in noi, o reeditare in 2012, crezand ca manipularile si aranjamentele lor, anuntate pentru noaptea cutitelor lungi 23-24, nu sunt vizibile nimanui.

SRS mai cititi si voi, ca intre timp lumea a evoluat. Manipularile de care ati invatat in scoala sunt pe scribd, la liber. Pe cine naiba vreti sa manipulati si ce vreti sa faceti ? De-a dreptul idioti ! 😀

Ca sa nu mai vorbim ca avem si Manualul de lupta USL la vedere.…pus la dispozitia tuturor, de un vajnic luptator de guerilla pe bloguri. 😀

Noi credem ca numele operatiunii e Luna Plina ! 😀 De paranoici……

* acesta este un pamflet si trebuie citit si luat ca atare *

UPDATE: 22 ianuarie 2012

Uitati-va la poza afisata la articol de Ioska Buble, securistul lui Felix, care ne anuta ca vine ceva mare !

Explore posts in the same categories: demontarea manipularii

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

70 Comments on “ZIARISTII SI MESAJELE CODATE …DECEMBRIE 1989– IANUARIE 2012”

  1. Vânătoru Says:

    2012-
    RUSIA A PIERDUT DEFINITIV BASARABIA!
    RE-UNIFICAREA Basarabiei cu ROMÂNIA este în plină desfăşurare!

    Tentativa de LOVITURĂ DE STAT ordonată de Călăul Ocupant RUS ne-PUTIN-ciosuKGB,A EŞUAT!

    Este ULTIMA ZVÂRCOLIRE a CIUMEI ROŞII BOLŞEVICE.
    Doar că spre deosebire de LOVITURA DE STAT KGB din 1989,care l-a adus la putere pe iliciKGB,SLUGOIUL SCÂRBAVNIC al Moscovei,(cel care A BLOCAT RE-UNIFICAREA de la ALBIŢA din 1991),acum MAJORITATEA ROMÂNILOR şi-au dat seama cu cine au de a face:

    Ponta şi Antonescu AU SABOTAT ZIUA UNIRII
    REFUZÂND SĂ PARTICIPE la ŞEDINŢA SOLEMNĂ DEDICATĂ UNIRII din Parlamentul ROMÂNIEI!

    Ponta şi Antonescu au dovedit încă odată că sunt ni;te biete MARIONETE,VIERMII TRĂDĂTORI care ling tălpile bocancilor Călăilor OCUPANŢI RUŞI,un fel de iliciKGB JUNIORI paraşutaţi de KGB în ROMÂNIA.

    Iar PSD-PNL împreună cu SPĂLĂTOARELE CREIERE Antena 3 şi RealitateaTV sunt DIVIZIA DIVERSIONISTĂ a ARMATEI DE OCUPAŢIE RUSĂ

    PSD-PNL este COLOANA a-5-a RUSĂ de MANIPULARE ÎN MASĂ.

  2. uroborosul Says:

    ultimul mesaj criptat eu nu asa il interpretez.


Leave a comment