Noblesse oblige, messieurs!


Nu stiu cum sa calific articolul de pe Hotnews, conform caruia PNL, PRM, UDMR si Partidul Verzilor contesta rezultatele alegerilor din strainatate:

http://www.hotnews.ro/stiri-politic-6688132-pnl-udmr-prm-partidul-verde-solicita-renumararea-voturilor-sectiile-peste-hotare.htm#loginPanel

“Reprezentantii PNL, UDMR, PRM si ai Partidului Verde in Biroul Electoral pentru strainatate au contestat rezultatul votului la alegerile prezidentiale in afara granitelor, cerand renumararea voturilor. Ei au refuzat semnarea procesului verbal privind constatarea rezultatelor, acuzand turism electoral, vot multiplu si oferirea de foloase in schimbul votarii unui anumit candidat, ilegalitati care, sustin ei, ar fi avut loc in Spania, Italia si Republica Moldova, anunta Agerpres.

In plus, Biroul Electoral Central a decis, luni, sa trimita spre solutionare Biroului Electoral al sectorului 6 al Capitalei cererea organizatiei PD-L sector 6 privind renumararea voturilor intr-o sectie de votare din acest sector.

Biroul Electoral Central a mai luat in discutie, luni, aproape 30 de sesizari, cele mai multe venite de la reprezentantii Pro Democratia, care au reclamat diferite abateri de la conduita electorala. O parte dintre ele au fost clasate, ramanand fara obiect, insa cele mai multe au fost redirectionate catre Politie.”

Of course, reactia PRM nu ma surprinde, insa imi este extrem de greu sa cataloghez atitudinea liberalilor si a UDMR : disperare, prostie? In niciun caz eleganta si “bunul simt” pe care de atatea ori, cateodata (desi cam rar) pe drept cuvant, reprezentantii acestor doua partide le-au revendicat…

Prin urmare, ca roman din diaspora care l-a votat pe Traian Basescu din convingere sincera (singurul turism electoral de aici, domnilor, a fost cel al multelor ore petrecute pe autostrada pentru a ajunge la sectia de votare! Ca sa nu mai mentionez ca aceasta “aventura” m-a costat per total in jur de 200$!) as dori sa le atrag atentia acestor partide ca, incercand sa ne conteste noua, celor din strainatate, un drept fundamental isi demonstreaza lipsa de demnitate si faptul ca nu sunt in stare sa accepte ca au pierdut.

Eu, domnilor, nu pot fi cumparata cu pretul unui pachet de tigari, asa cum am inteles din presa ca s-a intamplat in judetele controlate de PSD. Eu nu sunt un asistat social asteptand cu mana intinsa un mic si un litru de ulei, ci o persoana libera care isi asuma optiunea politica. Asadar incetati sa ma mai jigniti!

Mai mult, faptul ca apare in ecuatie si o asociatie precum Pro-Democratia, care nu mai reprezinta demult o voce a societatii civile, ci un instrument de impunere prin orice mijloace a… “democratiei PSD”, arata din nou ceea ce s-a vazut si pe timpul campaniei electorale (de a carei mizerie nu s-a sesizat mai nimeni, dar asta e deja o discutie ce apartine trecutului): ca acesti oameni sunt in stare sa ne calce in picioare libertatea de expresie pentru a-si forta intrarea la Cotroceni!

Dar asta e… atata vreme cat nu exista noblete, asteptarile sunt mici, asa ca, in incheiere, doresc sa le atrag atentia asupra a doua aspecte: 1. Ura viscerala impotriva unei persoane nu face parte nicaieri in lume din doctrina liberala, dimpotriva! 2. Un aspect pe care putini l-au observat este prezenta extrem de scazuta la vot in judetele in care in alte dati oamenii votau ca la comanda: Covasna, Harghita, Mures, Satu Mare… o dovada ca politica UDMR a inceput sa scartaie serios!

si inca ceva de final pentru cei ca mine care locuiesc in strainatate:

http://patrascudan.wordpress.com/2009/12/07/vorbe-mult-prea-grele-pentru-democratie/#comment-614

UPDATE: PSD si Geoana continua sa se acopere de ridicol si decid sa conteste alegerile la Curtea Constitutionala! Tocmai cei care sunt renumiti pentru mita electorala au tupeul sa arate cu degetul!

http://www.hotnews.ro/stiri-politic-6690630-ultima-ora-psd-decis-conteste-alegerile-mircea-geoana-excludem-orice-colaborare-pdl-mentinem-majoritatea-formata-pnl-udmr.htm

Explore posts in the same categories: demontarea manipularii, politic-oase, vocea diasporei

49 Comments on “Noblesse oblige, messieurs!”


  1. […] românilor de peste hotare, la vederea reacțiilor unora ce nu știu să piardă, poate fi citită aici. Postat in Romania, my opinions. Etichete diaspora, elections, europe, meaning, politics, […]

  2. Michaela Says:

    Draga Amanda,
    cum poti sa spui ca te-a costat drumul pana la sectia de votare 200$ atat timp cat Geoana il acuza pe Basescu ca a trimis autocare in diaspora pentru ca romanii din strainatate sa voteze de mai multe ori? Adica dupa ce ai facut turul SUA cu autocarul lui Basescu platit din banii publici ai amaratilor de romani din tara tu contesti dreptul de presedinte al lui Geoana?
    Cred ca stim cu totii ca nu vor rezolva nimic cu aceste contestatii si asta cu atat mai mult cu cat chiar si unii membri PSD recunosc victoria lui Traian Basescu; au spus-o si Iliescu si Nastase si Vasile Dancu si chiar Cristian Parvulescu. De asemenea, aceste contestatii depuse de PSD sunt contestate inclusiv de observatorii straini iar ceea ce fac Geoana si cei care-l sustin nu reprezinta decat o palma data democratiei din Romania. In plus, exista “n” dovezi de tentative de fraudare dar si de fraudari propriuzise comise de catre membrii PSD, culminand cu infractiunea produsa in direct pe Antena 3 la emisiunea realizata de catre Gabriela Vranceanu Firea avandu-i ca invitati pe Roman si Vadim si care faceau campanie negativa candidatului Traian Basescu. In direct pe B1TV, Radu Morar a reclamat la 112 si CNA aceasta incalcare a legii electorale de catre televiziunea care apartine unui politician care face parte din aceeasi coalitie cu candidatul Mircea Geoana.
    Geoana ca de obicei a fost penibil si demn de mila prin felul in care s-a manifestat la aflarea rezultatului exit-pollului; aseara la RTV, d-l Zgonea sustinea ca alegerile sunt fraudate deoarece rezultatul de la BEC nu este cel cu al sondajului INSOMAR, dand astfel o explicatie contestatiei pe care o fac ei. In acest fel sunt explicabile si aceste sondaje mincinoase.
    Pe langa ceea ce ai spus tu Amanda, as dori sa adaug faptul ca -cei din coalitia partidelor pe care le-ai mentionat- considera ca legitimitatea alegerii lui TB in functia de presedinte nu este corect a fi data de “aia din strainatate si care nu sunt la curent cu ce se intampla in Romania si nu urmaresc posturile de stiri de la noi (adica nu sunt prelucrati, manipulati de Antene si iRealitati)”. Acesti oameni contesta in acest fel dreptul la vot al celor care nu traiesc in Romania ca si cand refuzul de a trai in aceasta tara sau posibilitatea de a avea o viata mai buna in alta tara ar echivala cu anularea dreptului de a-ti exercita votul. Si tocmai aceasta coalitie monstruoasa il acuza pe TB ca este un dictator si ca nu respecta democratia; tocmai mascariciul de Geoana facea apel alaltaieri seara la decenta din partea lui TB si de a recunoaste decent infrangerea.
    Sper ca in doua zile CCR sa valideze alegerea presedintelui TB si sper ca Geoana si toti cei care au fost in spatele lui sa primeasca ceea ce merita dupa aceasta campanie mizerabila pe care au facut-o.
    In nume propriu, doresc sa-i multumesc Amandei si celorlalti din diaspora pentru votul pe care i l-au dat lui TB facand posibila speranta pentru o viata mai buna pentru noi cei care traim in aceasta tara. Datorita lor, Romania nu este astazi pe mana comunistilor, mafiotilor si mogulilor; datorita lor, in Romania am salvat democratia; datorita lor, dupa 20 de ani de la revolutie exista speranta pentru un nou inceput si pentru reformarea statului de drept; datorita lor, peste 5 milioane de romani sunt fericiti si pe langa noi vor fi fericiti -chiar daca nu realizeaza acum- si diferenta pana la 22 de milioane de concetateni.
    Felicitari DIASPORA, felicitari Amanda si va multumesc ca existati si ca va ganditi la noi chiar daca sunteti atat de departe si totusi atat de aproape de sufletele noastre!

    • amanda13 Says:

      Draga Michaela, Traian Basescu a castigat si in Romania cu cateva mii de voturi diferenta (18.000 mii parca). Noi cei din diaspora doar am marit diferenta…

      Si acesti oameni nu au dreptate… noi nu suntem neinformati. Toate lunile din urma am ascultat chiar mogul media si am vazut manipularea crunta pe care au profesat-o. Jurnalisti ale caror metode s-au dovedit in urma votului popular a fi imbecile, incearca sa arunce cu noroi in noi, cei care, spre deosebire de ei, nu am obtinut niciun avantaj si nu suntem angajati pentru a dezinforma. Spun de autocare si fraudare? Pai aici abia am reusit sa ajung la vot… am plecat dimineata si ne-am intors seara dupa un drum ingrozitor. Nici cu avionul nu poti ajunge la 2 sectii in aceeasi zi aici, distanta e prea mare!

      Eu iti intorc multumirile, draga Michaela! Stiu ce ai facut tu toate aceste luni, cum te-ai luptat… bine ca s-a demonstrat ca nu am luptat cu morile de vant fiindca asta au incercat sa ne inoculeze.

      Ramanem impreuna fiindca avem aceleasi idealuri de democratie.

  3. Cristian Paturca Says:

    Buna Amanda ! Prietena mea Alexa m-a facut sa intru aici si sa va citesc. Ma bucur ca exista romani ca voi.
    Si ca nu va dati batuti. Va imbratisez pe toti de pe blogul asta. Tineti-o asa !

  4. turnofftheglory Says:

    La ce te asteptai Alexa? Fair-play rosu PSD?

  5. amanda13 Says:

    @ Cristian Paturca, foarte frumos! Multumesc mult! 🙂


Leave a comment