„Get in, get it done, get it done right and get out”

„Îmi pare rău că v-am făcut să așteptați, e o treabă complicată. Vă mulțumesc mult. Tocmai am fost sunat de Hillary Clinton. Ne-a felicitat pe toți pentru victoria noastră, iar eu am felicitat-o pentru lupta din campanie. A muncit din greu pentru o perioadă lungă și îi suntem îndatorați pentru ce a făcut. Dar acum e timpul să ne unim. Voi fi un președinte pentru toți cetățenii. Pentru cei care nu m-ați susținut, recunosc că au fost câțiva, vă cer sprijinul, să ne unim să facem o Americă măreață din nou. Împreună vom începe să reclădim această națiune și să reînviem visul american. Avem un potențial uriaș. Fiecare american va avea ocazia să realizeze care este potențialul său maxim. Nimeni nu va fi neglijat, nimeni nu va fi uitat. Vom reconstrui țara pornind de la infrastructură, vom implica milioane de oameni, vom avea grijă de veteranii de război, vom apela la cei mai inteligenți și cei mai talentați. Ne vom întări economia, vom colabora bine cu celelalte țări. Niciun vis nu este prea mare, nicio provocare nu este prea mare. Trebuie să avem vise mărețe. Vreau să spun lumii că, deși voi pune interesele Americii pe primul loc, vom avea relații bune cu toată lumea și vom căuta o cale de mijloc pentru a soluționa problemele.

Vreau să le mulțumesc părinților mei care se uită în jos spre mine. Vreau să le mulțumesc surorilor mele, care sunt alături de mine în seara asta, fratelui meu, Robert. Am o familie fantastică, sunt un om norocos. Politica este un domeniu greu și vreau să mulțumesc familiei.”, a spus Donald Trump

Deci…s-a incheiat. Foarte multi comentatori romani sunt tristi si ingrijorati. O regreta pe Hillary si deplang soarta Romaniei, ramasa fara “ocrotitoarea” Clinton. Exista insa si personaje care remarca ca ocrotitoarea nu prea era interesata de noi, in general. In particular …doar Guccifer stie.

PS Am răsfoit, din nou, zilele acestea volumul “Hard Choices” (2014), al lui Hillary Clinton. Am verificat si indexul – nici măcar o singură referire la România!” scrie Adrian Năstase pe blog.

Pentru noi romanii, republicanii au fost mereu cei mai buni parteneri, cei mai aplecati catre interesele Romaniei.
Democratii, dimpotriva. Au luat in calcul interesele noastre doar daca asa erau servite si interesele lor. Daca nu …adio, interesele romanilor erau abandonate.

Deci…care este prima concluzie pe care o putem trage noi dupa alegerile din SUA?

Ca avem o veste foarte buna. Lasand cei doi candidati in treaba lor, Congresul si Camera reprezentantilor au fost castigate lejer de republicani. Asta e o veste foarte buna, pe care lumea nu o vede si nu o discuta.

Cum i-a fost lumii sub republicani pe vremea lui Bush si cum i-a fost sub Obama cu democratii lui?

Sub republicani Putin isi arata coltii dar inghitea in sec si se multumea cu lucrul pe la spate, cu combinatii, invarteli, tradari, spioni, etc. Dar una peste alta, Putin inghitea in sec si privea cu admiratie la un Bush care nu se sfia, cu zambetul pe buze si vocea-i suava, sa ii trosneasca pe toti cei care se intindeau la peltea. Democratii il numeau cel mai prost Presedinte al SUA,
in bascalie. Numai ca “prostul” asta, ne-a primit pe noi romanii in NATO. Si nu numai pe noi. Bush a daramat definitiv Cortina de fier.

Pentru noi toti…prostul asta a fost un excelent jucator in politica internationala. A dat sah Rusiei in Ucraina, in Georgia si in Basarabia. A lovit terorismul islamist in Afganistan si Irak, a tinut aproape de aliatii strategici, traditionali, precum Israelul.
Iar terorismul dupa 11 septembrie a cunoscut un recul. In tot timpul asta Putin era comentator nu jucator.
A urmat Obama, democratii aia destepti si cel mai colorat presedinte din istoria SUA.

Yes we can …..ia..ia..schnell!

Au pierdut tot ce se putea pierde in fatza Rusiei, au inflorit islamismul si terorismul pe planeta, au pierdut Egiptul-alt aliat traditional al SUA si au declansat primavara araba. O catastrofa milenara. S-au retras cand nu trebuia din Irak si Afganistan.
Au abandonat Europa prin dezinteres si au pierdut complet din vedere Republica Moldova. Atat de tare incat ambasadorul SUA de la Chisinau declara ca Basarabia nu are vreo legatura cu Romania iar unirea nu e o alegere practica.
Au lalait lucrurile in Ucraina si au manifestat slabiciune in negocierile cu Putin. Rezultatul il vedem si azi…Crimeea, un precedent periculos, un succes al razboiului hibrid.
Au mizat prost in Siria si si-au ostilizat aliatul traditional Israelul. Asa e cand ai un presedinte cu afinitati musulmane, precum Obama.
Ce poate fi azi, mai rau, pentru partenerii occidentali ai SUA,decat a fost ieri …sub administratia lui Obama?

Zici ca planeta era intr-o vacanta idilica si vine zurliul de Trump si o impinge in haos. Pai mai mult bine decat i-a facut Obama lui Putin, Trump nu ii poate face.

Mai multa inflorire a islamismului mondial si a terorismului mondial decat pe vremea lui Obama, nu ai sa vezi.

Asa ca, dupa alegerile de ieri, as spune ca Putin nu jubileaza deloc. Si asta se va vedea din comunicatele Moscovei din urmatoarele luni.
Putin a inteles ca dincolo e unul la fel ca el…unul care are cojones si caruia ii place sa joace la mize mari.
Asta, rusului, ii va limita mult tupeul.

Pana acum Putin zicea ca joaca sah cu jucatorii de table. Acum va juca poker cu unul care are toti asii.
Sunt printre putinii care nu privesc cu ingrijorare venirea lui Trump la Casa Alba si am sa risc spunand ca putem sti ce va sa faca noul presdinte american. De unde putem sti?

E simplu, chiar de la Donald Trump.

Donald Trump: Tatăl meu, Fred C. Trump, mi-a spus întotdeauna: „Află ce poți despre lucrul pe care îl întreprinzi!”. De asemenea, avea o formulă de succes în patru pași: „Începe, termină, termină bine și retrage-te” („Get in, get it done, get it done right and get out”). A fost întotdeauna un sfat bun pentru mine.

Republicanii nu vor abandona lumea iar Trump nu o va abandona nici atat.

Daca ii intelegi acest principiu dupa care a actionat in viatza vei sti ca Trump e mult mai complex si dificil decat ar fi fost predictibila Clinton, aceasta maestra a unei politici bazate pe amestecul merckeliano-hollandian al dezastrului european.

Doamne! cat si-ar fi dorit-o Putin ca partenera.
Avea garantia ca va putea juca orice…oricat…oriunde, asa dupa cum a facut-o si in ultimii 8 ani.

Cu Trump e complicat.
Republicanii nu vor abandona nimic din ceea ce e important, esential, pentru America si aliatii sai.
Iar Trump nu va abandona nimic din ceea ce America deja a obtinut in trecut.
Ca sa incerci sa te intinzi peste ce are America…..va fi greu, de maine, pentru toti ceilalti.
Cu Trump la varf si cu republicanii majoritari,SUA nu va abandona nimic din ceea ce America deja a acumulat in plan international…aliati, aliante, parteneriate militare ori comerciale…etc.etc.
Desigur, ca un om de afaceri pragmatic, va cere o ampla reorganizare, o maximizare a profitului, o regandire a cheltuielilor.
Prea multi parteneri au lasat povara militara, economica, ani la rand, doar pe umerii SUA si au fugit de costuri.
Dar asta nu inseamna ca Trump abandoneaza.
Asta inseamna ca Trump ii pune la treaba. Ori suntem parteneri ori ne pacalim intre noi.

Cat despre zonele pe care Trump le considera a fi traditional in sfera de influenta a Rusiei….ha…ha…ha….
Cat va regreta Putin cand le va primi in brate, dupa negocierea cu Trump.Va amintiti deviza lui …„Începe, termină, termină bine și retrage-te”

Atat de mult il va costa incat sunt convins ca Putin nu si le va dori cu adevarat inapoi.
Mai degraba va dori sa imparta povara cu SUA.
Romanii pot sta linistiti, Putin nu vine peste tarile NATO, peste UE, desi va face tot posibilul pentru a le dezbina.
Altele sunt zonele lui de interes…Ucraina, Siria, Modova.
Da…Moldova, din pacate.

Iar aici moldovenii vor decide in weekend ce si unde isi doresc sa fie.
Nu va fi vina lui Trump.
Mai degraba va fi vina lor si vina noastra.
Deci, cum spuneam si in articolul de pe 1 august 2016…God bless America!
Vestile proaste sunt niste vesti foarte bune.
P.S. – domnii de la U.E…..ende, politica clintoniana e pa,
merckeliano-hollandienii la fel, socialistii adio…

si daca nu ma insel, in saptamanile urmatoare veti vedea cum toti amicii Rusiei din presa si politica romaneasca o vor deplange pe madam Clinton si il vor demoniza pe Trump.

Explore posts in the same categories: demontarea manipularii

Tags: , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

4 Comments on “„Get in, get it done, get it done right and get out””


  1. –cel mai “colorat” preşedinte din istoria USA.–
    o remarca rasistă absolut gratuită.

    • mihaelacartis Says:

      Iată, (şi) de aceea majoritatea americanilor a votat cu Trump. Pentru că s-a săturat de atâta “political correctness” până peste cap.
      “Cel mai colorat preşedinte din istoria USA” pe mine m-a amuzat pentru multiplele sensuri în care poate fi interpretată aprecierea, căci Obama chiar a fost cel mai colorat preşedinte din toate punctele de vedere, aici intrând şi carisma, jocul de scenă, ieşirile la rampă, afişările mirobolante, scenetele umoristice cu substrat voit educaţional etc. etc.
      Ei bine, am ajuns să nu mai putem să ne exprimăm verbal, utilizând multiplele sensuri ale unor termeni, fără să ni se pună bocancul în gură de către un obsedat de “political correctnes”.
      F–k! We are sick of it already!

    • lucaman Says:

      “When a black liberal is criticized, he cries racism. When liberalism fails, liberals cry racism. When the Democrat Party gets in trouble, liberals cry racism. It has become the ever present background noise of politics, like birds chirping in the forest.”

      –John Hawkins–

      “When everything is racism, nothing is racism.”


Leave a comment