Pactul Merkeltrop – Putinov

Avertisment din SUA pentru Merkel:

Vom avea violențe în Germania. Ar putea fi un CAL TROIAN al islamiștilor radicali!

Inainte de a merge mai departe cu supozitiile sa recitim o parte din editorialul lui George Bogdan publicat in ziarul Cotidianul:

Recentele afirmaţii ale preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, potrivit cărora UE nu poate permite ca relaţia ei cu Rusia să fie dictată de la Washington, reprezintă prima fisură oficială în tabăra atlantistă. Juncker a început să elogieze public Rusia, se arată gata să facă concesii Moscovei, pentru că Germania cere astfel. Juncker a devenit ospătarul cu ştaif al Angelei Merkel. Cancelarul german însuşi a devenit pionul util al Kremlinului. Prezent la un eveniment politic în Germania, în Passau, Juncker a plusat, afirmând că Angela Merkel ar merita mai mult să deţină Premiul Nobel pentru Pace decât actualul laureat de la Casa Albă, Barack Obama. Uniunea Europeană începe să se distanţeze de Statele Unite pentru că la Casa Albă nu au mai găsit un lider politic autentic care să ştie să dinamizeze relaţia transatlantică.
Începe Uniunea Europeană, din cauza nevoilor energetice şi economice, să îşi definească viziunea sa geopolitică în termenii eurasiatismului (doctrina geopolitică a Kremlinului)? Bruxelles-ul a devenit cumva cutia de rezonanţă a preferinţelor politice şi geopolitice ale cancelarului german?

Merkel a ales între cele două direcţii fundamentale de politică externă germană: orientarea către sfera atlantică (Westbindung) şi orientarea către Est şi spaţiul eurasiatic (Ostorientierung). A ales orientarea către spaţiul eurasiatic şi a devenit partenera lui Putin. Se pare că una dintre supapele economice importante ale Germaniei, în timpul apogeului recesiunii economice, a fost un debuşeu extrem de important prin relaţia privilegiată cu Moscova. În plus faţă de interesele energetice. În timp ce unii se gândeau la ce sancţiuni să impună Rusiei din cauza anexării ilegale a Crimeei, preşedintele Camerei de Comerţ germano-ruse (AHK), Michael Harms, declara că ruşii au aliaţi economici importanţi în Germania care înţeleg importanţa relaţiilor comerciale preferenţiale. Jumătate de milion de locuri de muncă din Germania depind de relaţiile economice germano-ruse. Investiţiile germane în Rusia se cifrează actualmente la aproape 30 de miliarde de euro.

După ce şi-a făcut plinul pe pieţele prea reglementate ale UE şi a beneficiat la maximum de existenţa euro, se pare că Merkel îşi întoarce faţa, fără complexe, către Rusia pentru a-şi căuta viitorul geostrategic. Toate concesiile diplomatice făcute de Merkel lui Putin o arată. Simbolic sau nu pentru guvernarea Merkel: actualul ministru de interne german şi consilier de taină al cancelarului, Thomas de Maizière, ascunde în dulapul de familie un schelet pro-rus. Vărul său, Lothar de Maizière, a fost un vestit politician creştin-democrat care, în calitatea sa de ministru al afacerilor speciale în guvernul Helmut Kohl, a fost obligat să demisioneze în urma descoperirii că a fost agent KGB.
http://www.cotidianul.ro/verigile-slabe-ale-zonei-transatlantice-exploatate-de-putin-obama-si-merkel-269503/

Si daca…?  Daca Angela Merkel e mai mult decat partenera si pionul util al lui Putin din U.E dupa cum afirma autorul articolului de mai sus? Daca Angela Merkel este precum Lothar de Maizière…spionul Rusiei din NATO si U.E?

Merkel este o vorbitoare de limba rusa si o buna cunoscatoare a sistemului politic de la Moscova. Tatăl lui Merkel a fost pastorul luteran Horst Kasner. Mama ei, Herlind Kasner, născută Jentzsch, era profesoară de latină şi engleză. Imediat după naşterea ei familia s-a mutat…ATENTIE!… de la Hamburg (RFG) în RDG. In vremea in care oamenii fugeau de dictatura comunista din RDG cautand democratia din RFG. In timpul şcolii şi al facultăţii a fost membră activă a organizaţiei de tineret socialiste Freie Deutsche Jugend (FDJ) (Tineretul german liber), fără a deveni şi membră de partid. Merkel a trăit în RDG până la prăbuşirea acesteia şi Reunificarea Germaniei din 1989 – 1990.
In Germania s-a publicat o noua carte despre viata cancelarului Angela Merkel, intitulata “Prima viata a Angelei Merkel”. Cartea este scrisa de jurnalistii Ralf Georg Reuth si Gunther Lachmann. Autorii cartii il descriu pe cancelar ca fiind “un comunist reformator”. La vremea ei, Merkel a sustinut asa-numitul comunism democratic intr-o RDG independenta, dar nu si-a manifestat simpatia fata de unificarea Germaniei. Conform autorilor mentionati, cariera politica a Angelei Merkel se datoreaza conjuncturilor politice, precum si mentorilor sai: fostul sef al partidului reformator Schimbarea Democratica, Wolfgang Schur si ultimul premier al RDG, Lothar de Maiziere. Cei doi sustinatori ai lui Merkel au fost colaboratori ai politiei secrete est-germane, STASI. Lothar de Maizière, în calitatea sa de ministru al afacerilor speciale în guvernul Helmut Kohl, a fost obligat să demisioneze în urma descoperirii că a fost agent KGB.
http://www.ziare.com/angela-merkel/cancelar-german/prima-viata-a-angelei-merkel-secretele-tineretii-politice-a-cancelarului-german-1234745

Si daca Berlinul si Moscova isi coordoneaza miscarile cu mare atentie… pas cu pas?

In acest caz, forma actuala in care functioneaza Uniunea Europeana nu le este de ajutor iar NATO cu atat mai putin. Ba mai mult …ii incurca rau. Cu alte cuvinte, Germania nu e avantajata de o Europa mai mare ci de o alta Europa. Una fara puternicul aliat natural al SUA, Anglia si fara esticii scapati in anii 90 de sub cizma URSS-ului dar actualmente vanati de Putin.

O Europa sparta, divizata, in contradictie cu SUA si o structura NATO paralizata, este visul lui Putin si sansa Rusiei de a se impune din nou ca mare putere mondiala. Dar cum spargi UE si cum fortezi iesirea primei tari din U.E? … GREXIT-ul? Aici ne amintim din nou de rolul Germaniei si de cantecele de sirena ale Moscovei. Atat de dur a negociat Merkel cu grecii incat iesirea lor din UE parea iminenta. Gata, gata sa le faca jocul rusilor. Numai ca, au intervenit americanii care au cerut sa se faca totul pentru ca U.E sa nu se divizeze. Iar GREXIT-ul a fost evitat in ultimul moment. Poate ca asta era misiunea lui Merckel, sa ii impinga pe greci in afara U.E.
Asadar, planul trebuia reluat de la zero. De data asta rusii au lucrat mai abil si au impuscat doi iepuri dintr-un foc. Au sponsorizat cel mai mare exod catre U.E. de dupa cel de-al doilea razboi mondial. Ce rezolvi prin asta? Simplu…

Cu agentul Merkel la celalalt capat, cea care spre stupoarea tuturor si-a deschis larg bratele catre milionul de refugiati, afurisind pe toti cei care i se opun, asiguri fluxul continuu de viitori omuleti verzi, omuleti care vor paraliza NATO in razboiul hribid pe care il poti declansa din interiorul UE.
Bun…dar cum ramane cu spargerea U.E? Pai e si mai simplu. Nu degeaba l-ai proiectat la varf pe agentul Angelei…Juncker. Inventezi redistribuirea refugiatilor in cote obligatorii catre toate tarile UE, dupa care, cine nu se supune e amenintat chiar cu excluderea din selectul grup…pe motiv de incalcare a solidaritatii europene.
Cool, nu?  Pai Anglia deja e cu bagajul la usa. Pleaca singurica …pusa in fatza unei astfel de alternative. Daca mai pui si ceva foc peste nervii tinerilor si vanjosilor refugiati…gata revolutia! Adio U.E in forma actuala.
Eu zic ca pionul, spionul, aliatul Merkel si-a facut datoria fata de Putin. Va mai amintiti ce repetau vanjosii refugiati pe parcursul exodului?….GERMANY-MERKEL….fiecare isi cunostea destinatia finala.

Stiu…un plan pe cat de simplu, pe atat de eficace si greu de dovedit. Dar iata…exact astazi, vin ceva declaratii care confirma implicarea rusilor in chestiunea refugiatilor. Nu este exclus ca afluxul de imigranţi în UE să fie finanţat de Rusia, a declarat ministrul apărării al Cehiei, Martin Stropnicky, într-un interviu pentru cotidianul MF DNES, informează Radio Praha.

Am o informaţie pe care nu o pot demonstra sută la sută, însă nu am niciun motiv să nu-i dau crezare. Nu sunt în stare să demonstrez aceasta, însă ne putem întreba intereselor cui serveşte actuala campanie masivă îndreptată spre UE. Pot spune că o UE unită şi puternică nu este în mod sigur aspiraţia Rusiei’, a declarat ministrul ceh referitor la actualul aflux de imigranţi în UE.

Martin Stropnicky a precizat că deţine această informaţie de la Ministerul Apărării ungar. ‘Mi s-a spus că refugiaţii sunt transportaţi în autobuze finanţate, probabil, din Rusia’, a declarat ministrul ceh al apărării cu privire la modul în care imigranţii ajung din peninsula balcanică în spaţiul Schengen.
http://www.stiripesurse.ro/acuza-ii-grave-la-adresa-rusiei-din-ue-finan-eaza-afluxul-de-refugia-i-spre-ue_969740.html

Intre timp UE e paralizata si gata sa se reformeze in deplin acord cu Rusia dar satula de indicatiile SUA…asa cum pofteste Junker, flacaul de la grajdul lui Merkel. Pentru tari ca Romania …viitorul suna incert. Pactul dintre Germania si Rusia va avea destule anexe incat sa incapa in ele tot estul.

UPDATE-
Pentru cei care nu erau pe deplin convinsi de ipoteza lansata de mine in acest articol…la numai 2 zile distanta apare aceasta informatie:

http://www.dw.com/ro/planul-celor-5-pre%C8%99edin%C8%9Bi/a-18780710

Cei cinci președinți, și anume Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, Donald Tusk, președintele Consiliului, Jeroen Dijsselbloem, președintele Eurogrupului, Mario Draghi, președintele Băncii Centrale Europene și Martin Schulz, președintele Parlamentului European au prezentat împreună un plan pentru o uniune politică mai avansată a celor 19 țări care folosesc moneda comună. E un plan pe 10 ani care cuprinde trei etape. Prima nu aduce nimic nou, fiind mai curând un răgaz politic menit să pregătească țările vizate pentru marea noutate care consta în constituirea unei trezorerii a zonei Euro și a unui supra-minister de finanțe. Acest lucru ar trebui să se întâmplă treptat după 2017. În fine, reforma ar trebui să se încheie cel târziu în 2025, atunci când pe harta politică vor apărea două Europe, una strâns unificată din punct de vedere fiscal și o alta cuprinzând țările ce vor avea posibilitatea să adere la nucleul central când vor fi pregătite.

Tabloul acesta relativ simplu se complică însă din cauza Marii Britanii. Londra apare celor de pe continent ca o parte indispensabilă a construcției europene, dar britanicii rămân reticenți față de moneda comună chiar dacă sunt, în general, favorabili Uniunii. Planul celor 5 ar fi, politic vorbind, destabilizat de o Londră rămasă în afară, căci integrarea euro atrage după sine o unificare inevitabilă a pozițiilor politice în toate planurile. Dacă astăzi avem 28 de țări cu mai multă sau mai puțină autoritate, după punerea planului în aplicare vom avea o Europă tare (cu o ”reprezentare externă unificată”), o periferie europeană diversă, tot mai neînsemnată politic și, în fine, o Londră excentrică, care va tinde să fie o alternativă la axa Berlin-Paris și un pol de atracție față de posibilii disidenți est-europeni. Cu alte cuvinte adâncirea unificării va antrena după sine o nouă divizare, care va fi tot mai evidentă pe fondul antagonismului renăscut dintre Statele Unite și Rusia.

E clar prin urmare că planul celor 5 nu este pe deplin viabil dacă englezii nu vor fi convinși să adere și ei pe viitor la moneda comună. Deocamdată însă ei doresc să părăsească cu totul UE dacă nu li se fac anumite concesii care sunt, în esență, exact opuse planului anunțat.

Explore posts in the same categories: zona crepusculara

Tags: , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

9 Comments on “Pactul Merkeltrop – Putinov”

  1. panda1949 Says:

    O.K. si noi ce facem ? Oare putem face ceva in lupta celor doua puteri mondiale ? Cred ca “lasciati ogni speranza ! O zi buna !

    • lucaman Says:

      Intotdeauna exista ceva de facut.Putem si trebuie ,mai mult ca oricand,sa continuam si sa intarim axa lasata mostenire de Traian Basescu,axa Bucuresti-Londra-Washington.
      Numai ca noul nostru presedinte ne propune o alta axa….Bucuresti-Berlin-Washington.E si el probabil un pilon al lui Merkel,precum Junker ori poate chiar un fost pion al fostului DDR si simte nevoia sa isi reafirme adeziunea la grup.Oricum,axa lui Iohannis e deja fisurata intre Berlin si Washington.
      Apoi putem continua lupta cu coruptia ,cu agentii de influenta ai Moscovei ,putem sprijini mai activ Basarabia,mai ales acum cand UE, prin Germania,a abandonat-o.Putem cere UE sa ne uite in cazul cotelor impuse de refugiati,atata timp cat Germania si Franta ne imping in bratele Rusiei,schimband peste noapte aliatii si politica externa a Uniunii.Putem fi mai energici si mai creativi la Srasbourg…nu atat de indiferenti si contemplativi cum suntem de cand Iohannis si consilierii lui au primit in dar Cotroceniul…pentru un sejur de vis, timp de 5 ani.Cu o asa tacere asurzitoare… cine naiba sa ne auda in politica internationala? Parca ne dorim sa nu fim bagati in seama nici macar de partenerii din UE.
      De aceea se vor si lipsi lejer de noi, la prima cerere a Rusiei, in cadrul negocierilor si a reconfigurarii Europene.Dar asta numai daca vom reusi marea performanta de a strica si parteneriatul strategic cu SUA ,intr-atat de mult incat sa se retraga cu scut cu tot,satui si scarbiti de coruptia si duplicitatea noastra traditionala.

  2. ceaikovski Says:

    Merkel a fost olimpica la limba rusa, iar acoperirea lui Putin in germania era de traducator de limba germana 😀

    • lucaman Says:

      Cum s-ar spune, avem doi specialisti in limbi…straine.Cand isi incruciseaza astia limbile ,in urma lor ramane o frumoasa TRADUCERE Europeana.

  3. daniel Says:

    Și cum spunea „plastic” Băse într-un grup restrâns? „Decît să s… p… la 17 licurici mici nu mai bine la doar doi mari?”


  4. […] usa negasita WordPress.com weblog « Pactul Merkeltrop – Putinov […]


Leave a comment