ACOPERIREA DESCOPERITILOR…PUII AJUNG LA BUTOANE

Klaus Iohannis:

Sunt un politruc care vrea să candideze la Preşedinţia României.

Sursa: http://www.mediafax.ro/politic/iohannis-sunt-un-politruc-care-vrea-sa-candideze-la-presedintia-romaniei-13161075

George Maior:

Prin elementul politruc distrugem o resursă strategică a statului.
E un element de mare vulnerabilitate pentru noi, politicianul care pune partidul înainte de stat. Puţini politicieni încearcă să se profesionalizeze într-un anumit domeniu, pe care trebuie să-l stăpânească. De aici pornesc lucruri negative. Prin elementul politruc distrugem o resursă strategică a statului. Când se va învăţa acest lucru, inclusiv prin sancţiunea votului, poate lucrurile vor sta mai bine. Nu există stat democratic modern unde se negociază funcţiile de cea mai mare expertiză, în sens politic”, a afirmat Maior.

Sursa: http://www.paginadepolitica.ro/george-maior-prin-elementul-politruc-distrugem-o-resursa-strategica-a-statului/

SRI are un nou șef după demisia/demiterea lui George Maior! Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe europarlamentarul PNL Eduard Hellvig să conducă Serviciul.

”Este nevoie ca la SRI să fie o echipă completă pentru a instaura calmul acolo. L-am nominalizat pentru poziția de director pe Eduard Hellvig. Am semnat scrisoarea către președinții Camerei Deputaților și Senatului. Am vorbit și cu liderii partidelor politice despre asta” a anunțat Iohannis.

Eduard Hellvig este licenţiat în Ştiinţe Politice la Universitatea “Babeş Bolyai” din Cluj-Napoca şi şi-a început cariera politică în 2003, în Partidul Conservator condus la acea vreme de Dan Voiculescu. Pentru un an, între 2004 şi 2005, când PUR era aliatul electoral al PSD, Eduard Hellvig a fost chiar preşedinte al filialei judeţene Bihor a PC.

Jurnalistul Radu Tudor a vorbit, joi seară, la Antena 3, despre propunerea președintelui Klaus Iohannis pentru conducerea SRI în persoana lui Eduard Hellvig.

“Cu siguranță, Klaus Iohannis l-a avut în vedere pe Eduard Hellvig pentru proiectele de securitate națională încă de la începutul mandatului său. A existat o discuție inițială pentru ca Eduard Hellvig să fie consilierul pe probleme de securitate națională al președintelui, la momentul respectiv, în luna decembrie, nu au găsit o cale de comunicare, cu atât mai mult cu cât la vremea respectivă Eduard Hellvig nu primise verdictul definitiv de nevinovăție de la ÎCCJ în procesul cu ANI. Între timp, Eduard Hellvig a câștigat procesul la Înalta Curte, a rămas persoana eligibilă numărul unu în poziția de director al SRI, a existat o discuție între ei și mi-a plăcut formularea lui Klaus Iohannis că Eduard Hellvig trebuie să aducă liniștea și calmul SRI. Înseamnă că până acum nu a prea fost liniște și calm. Eduard Hellvig genul de persoană care nu a stârnit foarte multe pasiuni, care a jucat un rol fundamental la vârful USL și care nu este respins a priori de PSD, cel fără de care Eduard Hellvig nu poate deveni director SRI pentru că are nevoie de votul majorității în Parlament”.

Adrian Năstase comentează în mod inedit numirea făcută de Klaus Iohannis. El crede că soluția găsită de președinte este bună.

”Astăzi, presedintele Johannis a anuntat numele celui pe care il va propune la conducerea SRI. Eduard Hellvig, prin pregătire si experientă, mi se pare o solutie potrivită. In plus, cred că numirea lui a venit la un moment util, pentru a calma apele in zona serviciilor de informatii.Situatia politică si militară in zona noastră este destul de complicată – mă refer la evolutiile din Ucraina, Moldova, Grecia – astfel incât toate institutiile românesti trebuie să fie cu efectivul complet, pregătite să analizeze si să actioneze, dacă va fi cazul.”, e mesajul fostului președinte al PSD

http://www.stiripesurse.ro/adrian-nastase-comentariu-inedit-despre-numirea-lui-eduard-hellvig-in-fruntea-sri_947777.html

Victor Ponta:

Eduard Hellvig a fost coautorul, alaturi de mine, de Crin Antonescu, la lovitura de stat din 2012. Este o propunere buna. Despre decizia UNPR de a il sustine pe Hellvig la sefia SRI: E dreptul lor, nu e ceva de guvernare.

Traian Basescu:

Premierul de la Grivco’ reuşeşte să nominalizeze pentru şefia SRI un om al lui Voiculescu. Şocant !!!”, scrie ironic Basescu pe Facebook.

+++++++

Va spuneam in ultimul articol, ce mare zarva e in servicii…vad ca acum o recunoaste si Iohannis. Numirea lui Hellvig nu este o surpriza pentru nimeni. Traian Basescu remarca ca e in spiritul USL si in conformitate cu acordurile de la GRIVCO. Eu as adauga ca este o numire facuta si pentru calmarea elementului rusesc. Un neamt in fruntea tzarii, un neamt in fruntea SRI…poate gasim un neamt si la SIE, cine stie….Am vazut ca nemtii sunt preferatii lui Putin in orice negociere .

Iata ce mai aflam:

Președintele Klaus Iohannis a avut o întâlnire de taină, care ar putea fi una de maximă importanță în contextul politico-militar din regiunea noastră.Aseară, președintele Klaus Iohannis a avut o întâlnire cu Excelența sa ambasadorul Germaniei la București, Werner Hans Lauk.Întâlnirea este una deosebit de importantă, în contextul în care Germania se implică tot mai activ în conflictul militar din Ucraina. În context, această întâlnire a lui Klaus Iohannis și viitoare vizită la Berlin ar putea însemna o colaborare mult mai strânsă între România și Germania.
http://www.stiripesurse.ro/foto-intalnire-de-taina-a-pre-edintelui-klaus-iohannis_947703.html

Seara s-au intalnit iar a doua zi l-au numit. Ati vazut saptamana trecuta, la Minsk, cat de bine a negociat Germania pentru Rusia…daca nu ma credeti intrebati in Ucraina! Va doriti ca Germania sa negocieze cu Rusia pentru interesele Romaniei, in locul SUA? Putin si-o doreste iar Merkel il serveste.
Germania ne iubeste din 23 august 1944 iar Rusia… dintotdeauna.

Pentru sceptici ofer cateva declaratii lamuritoare:

Prima:

Cancelarul german Angela Merkel a pledat, miercuri, 18 februarie, la Demmin, în nordul Germaniei, pentru ideea ca Moscova să redevină partenerul Europei. Ea a afirmat că statele membre UE vor să contureze “ordinea europeană împreună cu Rusia, nu împotriva ei”. Însă, a recunoscut cancelarul german, procesul de restabilire a păcii în estul Ucrainei va fi “foarte dificil” – relatează agenţia rusă Tass, citată de Mediafax.

A doua:

Eduard Hellvig, viitorul sef al SRI, vrea sa schimbe axa Bucuresti – Londra – Washington cu axa Bucuresti – Berlin – Washington.

A treia:

Guvernul german a refuzat solicitarea Lituaniei de a-i livra tancuri. Este practic fara precedent ca Germania sa decline o cerere de furnizare de armament unui partener NATO, in timp ce exporta arme si tehnologie militara kurzilor din Irak sau Arabiei Saudite. Ca si celelalte state baltice care au apartinut fostului URSS, „Lituania se simte amenintata, mai cu seama din cauza agresiunei Moscovei in Ucraina“, relateaza Welt.de, privitor la argumentul invocat de guvernul lituanian. Acesta s-a adresat direct guvernului german, dorindu-se incheierea unui contract interguvernamental.

http://www.hotnews.ro/stiri-international-19455881-germania-refuza-vanda-tancuri-lituaniei-care-simte-amenintata-conflictul-ruso-ucrainean.htm

Cum zicea si Iohannis in ultimul interviu: “Este o artă si a vorbi”.
Numai ca, intre vorbe si fapte se casca o praspastie uriasa, domnule Presedinte!
O sa avem timp destul in urmatorii ani, sa tot comentam si despre faptele noului sef al SRI…apropos, Coldea urmeaza sa vada in curand cum se revanseaza Iohannis.

”Domnul Florian Coldea este adjunct al SRI și rămâne adjunct al SRI. Nu e în intenția mea, și cred că nici din partea lui Eduard Hellvig, ca Florian Coldea să fie schimbat.”, a spus Klaus Iohannis la Digi24.

Cu siguranta te poti bizui pe cuvantul lui Klaus…Crin stieeee!

07 Mai 2014

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, miercuri seara, într-o emisiune B1 tv, că nu va fi candidatul liberalilor la alegerile prezidenţiale de la sfârşitul anului, potrivit Agerpres. Totuşi, el a admis că îşi doreşte să aibă o poziţie în viitorul guvern, în cazul în care Crin Antonescu va fi preşedinte.

http://www.romaniatv.net/klaus-iohannis-sustine-ca-nu-va-candida-la-prezidentiale-in-locul-lui-crin-antonescu_143505.html#ixzz3SNqyb5bu

Sa recapitulam cateva evenimente din lunile ianuarie – februarie 2015. Va sugerez sa priviti cu mare atentie datele si intamplarile in succesiunea lor. Unele dintre ele arata clar actiunile si raspunsurile partilor implicate.

13 ian. 2015

Victoria Nuland vine la Bucuresti si se intalneste cu Iohannis.

19 ian. 2015

Vizita pe care Iohannis o plănuia la Chişinău a fost amânată sine die.

25 ian. 2015

Chisinau–Liberalii nu vor face parte dintr-o coaliție PLDM-PD decât dacă vor fi respectate propunerile la care s-a ajuns în prezența partidelor europene.

27 ian. 2015

George Maior si-a dat demisia de la sefia SRI, anunta Administratia Prezidentiala intr-un comunicat de presa.Ulterior, se afirma tot mai tare ca seful SRI ar fi fost demis .

2 feb. 2015

EXPECTATIVĂ //Chisinau- Liberalii NU au decis încă dacă vor susține Guvernul Leancă 2.

12 feb. 2015

Guvernul Leancă II a căzut la vot, în Parlamentul de la Chişinău.

12 feb. 2015

Prim-ministrul Victor Ponta s-a intalnit, joi, cu ocazia vizitei efectuate in Statele Unite ale Americii, cu directorul CIA, John Brennan.Cu acest prilej au fost subliniate progresele in cadrul Parteneriatului strategic dintre Romania si SUA, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.Totodata, cu ocazia intrevederii, directorul CIA a reafirmat aprecierea pentru excelenta relatie de colaborare cu SRI si SIE si rolul asumat de Romania in regiune .

17 feb. 2015

Procurorii DNA Ploieşti l-au reţinut pe Iulian Herţanu, cumnatul lui Victor Ponta, după câteva ore de audieri. Acesta este suspectat de trucarea unei licitaţii, deturnare de fonduri europene şi evaziune fiscală.

18 Feb. 2015

Vicepreședintele american, Joe Biden, a avertizat marți Rusia, condamnând”cu fermitate” încălcarea acordului de încetare a focului în estul Ucrainei de “separatiștii care acționează împreună cu forțele ruse”, scrie AFP.

18 feb. 2015

Premierul desemnat Chiril Gaburici a primit miercuri votul de incredere al deputatilor din Parlamentul Republicii Moldova, anunta Publika.md, care noteaza ca Iurie Leanca nu a votat pentru noul Executiv.
Guvernul Gaburici a trecut si cu sprijinul comunistilor lui Voronin.Acest Guvern va depinde numai de Voronin și de poftele acestuia”, a declarat Iurie Leancă.Vladimir Socor a constatat că Republica Moldova se îndepărtează de UE.

19 Febr.2015

Klaus Iohannis l-a nominalizat pe Eduard Hellvig la şefia SRI

19 Febr.2015

UE vrea de la noul Guvern de la Chișinău REFORME clare în sectorul justiţiei, financiar și în combaterea corupţiei .

19 Febr.2015

Uniunea Europeană “nu va ezita să ia măsuri” dacă noul acord de încetare a focului în Ucraina semnat la Minsk nu este aplicat, a avertizat joi președintele Consiliului European, Donald Tusk, citat de AFP.

20 Febr. 2015

SUA cere noului Guvern de la Chişinău să pună în APLICARE prevederile Acordului de Asociere.

20 Febr. 2015

Rogozin atacă Departamentul de Stat al SUA cu privire la o declarație referitoare la integrarea europeană a Republicii Moldova.

20 Febr. 2015

Preşedintele Dumei de Stat: „Suntem împotriva celor care susţin că moldovenii şi românii sunt un singur popor“ „Suntem categoric împotriva poziţiilor unor politicieni şi forţe politice din Republica Moldova care nu ezită să declare că nu există niciun fel de limbă moldovenească şi o astfel de naţionalitate şi susţin că moldovenii şi românii sunt un singur popor“, a declarat preşedintele Dumei ruse.

20 Febr. 2015

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, pentru Digi 24, că guvernul de la Chişinău reprezintă o soluţie de compromis, precizând că România nu trebuie să dicteze Republicii Moldova ce are de făcut, ci doar să exprime o opţiune.

20 Febr. 2015 –

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că opţiunea privind furnizarea de arme Ucrainei trebuie lăsată “pentru mult mai încolo” deoarece livrările de armament duc întotdeauna la amplificarea conflictului.

20 Febr. 2015

Toate informatiile culese de HotNews.ro indica fara mari dubii ca presedintele Klaus Iohannis nu s-a consultat cu partenerii americani inainte de a face una dintre cele mai importante miscari: nominalizarea unui nou sef SRI. Americanii ar fi fost anuntati sec, cu putin timp inainte, ca va fi Hellvig. Surse interne si externe supra-confirma acest fapt.

Aceasta este succesiunea evenimentelor intr-o perioada in care, prin demisia/demiterea sefului SRI, cat si prin totala tacere/absenta a Presedintelui Iohannis, Romania a jucat rolul de spectator .Cui i-a folosit acest lucru? Nu romanilor…nici celor de aici, nici celor de peste Prut.

Klaus Iohannis aplica planul Berlinului in ceea ce priveste Republica Moldova
http://www.ziuanews.ro/externe/klaus-iohannis-aplica-planul-berlinului-in-ceea-ce-priveste-republica-moldova-160980

Dacă Klaus Iohannis ar fi fost președintele României în timpul când Chișinăul era presat să aplice “planul Kozac”, visul de aur al Rusiei și Germaniei de federalizare a R. Moldova era realizat. Cam asta ar fi concluzia după declarația Preşedintelui României, care după ce încearcă să legitimeze guvernul marionetă instalat la Chișinău de Voronin, spunând într-un interviu acordat Digi 24 că reprezintă o soluţie de compromis, afirmă că România poate doar să exprime o opţiune, însă nu trebuie să “dicteze” Republicii Moldova ce are de făcut.
Nu știm cine i-a băgat lui Klaus Iohannis în cap că în România ar fi un curent care susține că “că noi trebuie să dictăm moldovenilor ce să facă”. Probabil Mihai Răzvan Ungureanu sau Comănescu!(Nota mea: eu l-as adauga si pe Mihalache)
Nu există așa ceva. Există însă o majoritate de peste 70% evidențiată de trei sondaje, care dorește și sprijină reunirea României cu R. Moldova. Și mai există un curent minoritar alimentat de propaganda rusă din România și care este încurajat și de Berlin care susține statalitatea R. Moldova, adică rămânerea celui de-al doilea stat românesc și a celor trei milioane de români de dincolo de Prut, sub influența Rusiei. Povestea cu integrare europeană este tot o marotă preluată de stataliștii pro-ruși și rostogolită și prin România ca să prostească populația. Integrarea se poate face doar prin reunirea cu România sau deloc! Apropos domnule Iohannis, pe modelul reunificării germane, model de bună practică europeană!

SIE se retrage cu coada intre picioare din Republica Moldova!
Extrem de controversat ramane gestul noului presedinte roman Klaus Iohannis ,refuzand, fara prea multe explicatii, sa se mai deplaseze la Chisinau pentru a „garanta” varianta Iurie Leanca la sefia guvernului. Iar dincolo de toate supozitiile, acest refuz a fost folosit din plin de adversarii fostului premier, oamenii Moscovei din Republica Moldova declansand o adevarata campanie ca „pana si Romania si-a luat mana de pe Leanca”. Si uite asa, in loc de Leanca, in fruntea guvernului moldovean a ajuns, cu sprijinul fatis al liderului comunist Vladimir Voronin, „romanul” Chiril Gaburici.Mai mult, surse din cadrul serviciilor secrete romanesti „detasate” la Chisinau sustin ca nu asteptau decat un semnal politic de la Bucuresti pentru a putea face rost, prin „mijloace specifice”, de cele cateva voturi care ii mai trebuiau lui Iurie Leanca. Numai ca „OK”-ul nu a mai venit…

http://www.enational.ro/recomandari/sie-se-retrage-cu-coada-intre-picioare-din-republica-moldova-460214.html/#ixzz3SVFDsx7z

Despre profilul noului sef SRI:

30 iunie 2013

Hellvig: Garantez ca pana in 2016 USL va exista

Secretarul general al PNL, Eduard Hellvig, a sustinut, duminica, la Alba Iulia, ca “garanteaza” ca USL va exista pana in 2016, iar dupa viitoarele alegeri parlamentare, la care, din ratiuni tactice, PNL si PSD ar putea merge separat, este posibila o noua guvernare formata din cele doua partide.

24-07-2012

Eduard Hellvig: Jaf cu banii publici în curtea Elenei Udrea!

Ministrul dezvoltării şi turismului, Eduard Hellvig, a prezentat, ieri, într-o conferinţă, raportul de audit realizat de MDRT pentru perioada 2009-2012. După numeroasele nereguli constatate, ministrul a catalogat activităţile din ultimii trei ani ai instituţiei drept un „jaf cu banii publici”. Auditul efectuat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului(MDRT) pentru perioada 2009-2012 a scos la lumină mai multe nereguli în cheltuirea banilor publici, potrivit ministrului de resort, Eduard Hellvig. Sursa: Ring

Chiar asa domnul Hellvig…. ? Oare…?

2015-02-05-Ziarul Puterea

La instituția condusă de fostul premier Nicolae Văcăroiu a existat o comisie care, la cererea lui Ponta, a controlat la sânge ministerul pe care l-a condus Udrea. Controlul a avut loc la foarte puțin timp după ce, adus de valul USL, Ponta a preluat puterea, în 2012. Dar ce să vezi, inspectorii Curții de Conturi pregătiți să găsească și acul într-un car cu fân, s-au întors cu buza umflată.

Deci? Domnul Hellvig…cum e cu jaful…cum ramane cu raportul de audit si mai ales,cat a costat?

Vorba lui Turcescu …Tic-Tac!Calatoria continua…

Tema de meditatie pentru cititori:

Domnul Hellvig scrie articole pentru ziarul Adevarul. Tot dumnealui a fost desemnat sef la SRI. In acceasi zi, patronul cotidianului Adevărul, Cristian Burci, a fost citat de judecătorii de la Curtea de Apel în dosarul ”Mită la PSD”, unde a fost citat și Mircea Geoană. Burci a refuzat să se prezinte.

În consecință, președintele completului de judecată a decis să-l amendeze pe Cristian Burci cu suma de 3000 de lei și a dispus ca la următorul termen acesta să fie adus cu Poliția.

Cristian Burci nu și-a trimis nici măcar avocatul în fața instanței.

Am inceput cu un citat din George Maior, am sa inchei cu un alt citat , tot din George Maior:

Ce este in interiorul partidelor e o chestiune care nu ma prea intereseaza. Ma intereseaza in schimb cand fosti reprezentanti ai Securitatii incearca sa demonstreze ca SRI face politie politica in timp ce ei insisi au trait din acest lucru”, a spus Maior.Aceste chestiuni poate servesc cateodata unor interese straine pe care n-am sa le mentionez aici, este posibil si acest lucru. Slabiciunea unui serviciu – este fericirea unui serviciu ostil”, a adaugat directorul SRI.

Vi se pare ca domnul Iohannis, prin numirea lui Hellvig , intareste Serviciul Roman de Informatii? Fiecare isi raspunde in gand.

Explore posts in the same categories: demontarea manipularii

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

One Comment on “ACOPERIREA DESCOPERITILOR…PUII AJUNG LA BUTOANE”


  1. […] Un foarte interesant material* care merita citit, pe blogul Alexei Ionescu: “ACOPERIREA DESCOPERITILOR…PUII AJUNG LA BUTOANE” https://alexaionescu.wordpress.com/2015/02/22/acoperirea-descoperitilor-puii-ajung-la-butoane/ […]


Leave a comment