De la cubul Rubik la Black Cube

Pe un cub Rubik fiecare dintre cele sase fetze este acoperita cu 9 etichete colorate intr-una din sase culori (in mod traditional alb, galben, portocaliu, rosu, albastru si verde). Un mecanism de pivoti permite rotirea independenta a fiecarei fetze astfel încat culorile se vor amesteca. Pentru rezolvarea jucariei, fiecare fatza trebuie adusa la o singura culoare.

Sa incercam sa rezolvam misterul Black Cube dupa reteta cubului Rubik…sa aducem fiecare fatza la o singura culoare.

In ultimele zile scandalul a reizbucnit si tine prima pagina in toata media romaneasca. E si normal, avem reteta unui roman de succes…Presedinte, sefi de servicii, politicieni, spioni, oameni de afaceri, tari straine, fecioara din justitie, presa, fecioara din justitie, urmariri, fecioara din justitie, aceasta urmaritoare atent urmarita…Nu am sa va retin atentia prea mult ca sa nu stric farmecul episoadelor care vor urma.

Pentru inceput,un pasaj din articolul domnului Cristoiu publicat in EVZ.

  1. Pe 21 septembrie 2016, la o miniconferinţă de presă la Bruxelles, Klaus Iohannis a fost întrebat în legătură cu depoziţia lui Dan Zorella.
    A avut loc următorul dialog:

„Reporter: Domnule preşedinte, dacă aş putea să mă întorc puţin în ţară, sunt nişte declaraţii pe care ar trebui să le clarificaţi dvs. apar nişte informaţii în dosarul Black Cube, cum că în spatele tuturor acestor lucruri care s-au întîmplat aţi fi dvs. şi domnul Hellvig şi lucrul este certificat cum ar veni şi susţinut şi de un preşedinte onorific al Black Cube, care a verificat şi spunea că e /…/ important pentru România. Este adevărat, nu este adevărat? De fapt despre ce este vorba aici? Aveţi vreo legătură?

Klaus Iohannis: Haideţi să luăm lucrurile pe rînd. Au fost vehiculate anumite scenarii, scenarii care sînt… – eu cred că popular le zice făcături. Pot să vă lămuresc integral şi definitiv asupra rolului preşedintelui şi preşedinţiei. Şi aici vreau să fiu foarte clar şi să spun fără echivoc: preşedintele şi preşedinţia nu au protejat, nu au fost implicate în absolut niciun fel în această acţiune numită Black Cube, nici formal, nici informal. Acuzaţiile care am înţeles că se aduc SRI, păi este caraghios, SRI nu numai că nu a protejat acea acţiune, ba a participat şi a contribuit decisiv la prinderea infractorilor. Că unii infractori s-au gîndit că probabil dă bine sau este interesant în România să spună că SRI şi preşedintele îi apără. Sigur. Cine are plăcerea să se uite mult la filme cu spioni poate găseşte o plăcere în asta, dar aceste afirmaţii sînt total, total nefondate. Iar mai mult, nu am ce să vă spun mai mult, nu intru în detaliile dosarului, DIICOT îşi va face treaba, singurul lucru pe care l-am spus şi sper că acum nu apare iarăşi cineva să-mi spună că mă bag în treburile justiţiei, l-am rugat pe domnul procuror şef Horodniceanu să facă ce vrea, cînd vrea şi cum vrea, dar să lămurească definitiv şi integral această speţă.” Sursa: EVZ

2. Scandalul Black Cube, noi controverse. Directorul agenţiei, declaraţii şoc în faţa procurorilor – RealitateaTV

Dan Zorella, şeful Black Cube, a fost audiat de procurorii DIICOT la distanţă printr-un sistem de video conferinţă. Potrivit evz.ro, acesta le-ar fi declarat anchetatorilor că Daniel Dragomir, le-a spus că deşi nu mai lucrează la SRI, a rămas un personaj în umbra serviciului.

Întreaga discuţie ar fi fost înregistrată, iar DVD-ul a ajuns la DIICOT.

Șeful Black Cube mai susţine că a fost convins de fostul ofiţer SRI că demersul spionării este susţinut de Eduard Hellvig şi de Klaus Iohannis.

Pentru a nu exista dubii, Dan Zorella a susţinut că a luat legătura cu fostul şef al Mossad, Meir Dagan, care i-ar fi confirmat printr-un “ok”.

Totuşi, în afară de înregistrarea discuţiei cu Daniel Dragomir, şeful Black Cube nu ar fi adus alte probe care să susţină afirmaţia că demersul companiei avea aprobarea de la cel mai înalt nivel din România. Mai mult, fostul şef al serviciului secret israelian a murit la începutul anului şi nu există nicio dovadă că Zorella a luat legătura cu el.

Varianta unei aprobări din partea Preşedinţiei a fost negată de Klaus Iohannis.

“Au fost vehiculate anumite scenarii. Vreau să fiu foarte clar şi fără echivoc. Preşedintele şi preşedinţia nu au protejat, nu au fost implicate”, a declarat preşedintele Iohannis.

În altă ordine de idei, Zorella spune şi că existau clienţi care să plătească şi a discutat inclusiv despre preţuri.

Horodniceanu: “Avem mai multe piste la acest moment. Nu vă pot spune dacă au fost identificaţi beneficiarii reali ai contractului. Au avut aprobare de la cel mai înalt nivel? Nu avem date în acest moment.

Jurnaliştii de la Evenimentul Zilei mai spun că Black Cube verifica declaraţiile de avere ale şefei DNA, suspiciuni de răzbunare faţă de Alina Bica, o posibilă mită luată, în numele Laurei Kovesi de tatăl acesteia, și posibile conturi bancare în Elveţia şi Cipru.

3. BOMBĂ în Scandalul Black Cube: Ni s-a spus că funcționam ca celulă a SRI. Coldea trebuia evitat

STIRIPESURSE.RO intrat în posesia unei părți dintr-un document care are legătură cu Scandalul Black Cube. În document se spune că misiunea agenților israelieni ai Black Cube era una autorizată la cel mai înalt nivel și că urmau să primească sprijin și să funcționeze ca celulă a SRI, iar șeful operativ al SRI nu trebuia să știe de operațiune:Geclowicz David este acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, complicitate la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la transfer neautorizat de date informatice, complicitate la alterarea integrității datelor informatice și complicitate la operațiuni ilegale cu dispozitive și programe informatice.

Cum cei arestați și firma de intelligence susțineau public că au acționat legal și cu autorizare de la cel mai înalt nivel – DETALII, întreaga presă a solicita lămuriri acolo. Administrația Prezidențială s-a mulțumit atunci să transmită pe surse că o astfel de autorizare nu ar fi existat – DETALII. Au existat inclusiv documente care au apărut referitoare la posibile contracte cu oameni cu probleme din România – DETALII, dar omul de afaceri a negat că acest contract ar fi fost și semnat.

La doar o lună fostul șef al SIE, Teodor Meleșcanu susținea că nici o autoritate a statului român nu a INFIRMAT că operațiunea ar fi fost ilegală:

”Ei au acționat legal în România. Nimeni nu a spus nu oficial, pe surse a existat o reacție de la Administrația Prezidențială, dar nivel înalt poate însemna și altceva. E adevărat că au ajuns aproape de ceva dureros, vom afla. Black Cube este una dintre cele mai mari firme din lume, iar autoritățile române nu au negat în comunicatele lor oficiale că ar fi avut un acord de la cel mai înalt nivel, așa cum ei au afirmat.”, a spus Meleșcanu la Antena 3.

Acum ,dupa ce ati recitit cum s-au derulat faptele,va intrebati daca Presedintele K.I. a autorizat operatiunea ?

Ei bine…va voi aminti cateva lucruri care s-au uitat!

ATENTIE MARE LA DATE …LA CRONOLOGIA EVENIMENTELOR .

CAPITOLUL 1 :Un om avea o casa dar casa nu era a lui  – sursa: Agerpres

Casa de pe strada Nicolae Bălcescu nr. 29 din centrul Sibiului, unde Klaus și Carmen Iohannis au cumpărat o parte, la parter, a făcut parte din averea soților Maria și Eliseu Ghenea, iar după decesul acestora a trecut, în anii ’70, în proprietatea unei surori a lui Eliseu Ghenea, care însă a decedat fără a avea copii. Ulterior, această casă din Sibiu a trecut în proprietatea statului român, iar în anul 1997 imobilul a fost cumpărat de chiriași. În anul 1999, contractele prin care chiriașii au cumpărat casa au fost anulate în instanță, la cererea fiului lui Nicolae Baștea, acesta din urmă fiind nepot al soților Ghenea. Casa ajunge apoi în proprietatea familiei Iohannis, care a cumpărat partea urmașilor lui Nicolae Baștea. Foștii chiriași au deschis procese în instanțe pentru anularea contractelor prin care familia Iohannis a intrat în posesia imobilului din Sibiu, contestând calitatea de urmaș de drept al lui Nicolae Baștea.În prezent, Klaus și Carmen Iohannis sunt radiați din Cartea Funciară, legat de această casă aflată în litigiu, la cererea Fiscului, în temeiul unei decizii civile emise de Tribunalul Brașov. La data de 12 noiembrie 2015, Curtea de Apel Brașov a respins un recurs declarat de Klaus și Carmen Iohannis și a menținut decizia Tribunalului Brașov din mai 2014 prin care a fost anulat contractul de vânzare-cumpărare, prin care familia Iohannis a cumpărat partea urmașilor lui Nicolae Baștea.

Pe 16 noiembrie 2015, președintele Klaus Iohannis s-a declarat nemulțumit de sentința judecătorească prin care a pierdut casa, punctând că împreună cu avocații săi caută cele mai bune căi de a o contesta.

Ulterior, instanța supremă a admis o cerere depusă de familia Iohannis, prin care s-a solicitat strămutarea procesului de la Curtea de Apel Brașov la o altă curte de apel din țară, decizia fiind definitivă. Pe 6 aprilie 2016, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că se va judeca la Curtea de Apel Pitești contestația în anulare formulată de familia Iohannis împotriva deciziei instanței, din noiembrie 2015, prin care cei doi soți au pierdut imobilul aflat în centrul Sibiului.

ATENTIE….!!!Pe 6 aprilie 2016, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că se va judeca la Curtea de Apel Pitești contestația în anulare formulată de familia Iohannis…………RETINETI DATA ! 6 APRILIE 2016 ….data la care ICCJ ADMITE CONTESTATIA IN ANULARE formulata de familia Iohannis.

CAPITOLUL 2: A fi sau a nu fi …a numi sau a nu numi
http://www.infoziare.ro/stire.read.php?newz_id=6948661

17 Feb 2016
“După ce se termină primul mandat al unui procuror şef sau procuror general, există varianta de procedură de la zero sau există varianta reconfirmării în funcţie, adică ministrul Justiţiei să propună aceeaşi persoană, care să fie reconfirmată, numită de preşedinte. La DNA nu sunt eu acela care va confirma sau nu că se doreşte o reinvestire, dar, pe de altă parte, trebuie să fiu foarte sincer. Rezultatele obţinute de DNA, care sunt văzute, sunt lăudate, şi de noi, şi de alţii, cu siguranţă, ne duc cu gândul la posibilitatea destul de avansată a reconfirmării”, a spus Iohannis, într-un interviu difuzat, miercuri, de TVR 1.

Deci, pe 17 februarie 2016 , Presedintele se gandea inca…daca o va reinvesti pe Kovesi

CAPITOLUL 3: Cum sa ajuti un om sa se decida

Sursa: EVZ

Ron Weiner și David Geclowicz au fost reținuți, pentru 24 de ore, de procurorii DIICOT, pe 3 aprilie 2016 şi apoi arestaţi 30 de zile de Tribunalul Bucureşti.Patru cetățeni israelieni sunt anchetați de DIICOT pentru spionarea comunicațiilor și tentative de compromitere a Laurei Codruța Kovesi, procurorul-șef al DNA.Werner și Geclowicz și-au derulat acțiunile din teren pe parcursul lunii martie și în acest timp au spart trei dintre conturile de email ale apropiaților lui Kovesi.Contactat de RISE Project, procurorul șef al DIICOT, Daniel Horotniceanu, a declarat că cercetările sunt în faza preliminară acum: ”La momentul acesta e clasificată toată verificarea. Este doar investigație, nu o cercetare penală ca atare. E destul de dificil să vă dau date din această cauză”. Șeful DIICOT a adăugat că anchetatorii din subordinea sa nu știu încă cine e beneficiarul activităților de spionaj, adică cine a angajat firma israeliană Black Cube. Sursele citate au mai indicat faptul că Serviciul Român de Informaţii desfăşoară operaţiuni alături de procurorii DIICOT pentru obţinerea informaţiilor necesare soluţionării acestei investigaţii judiciare.

Retineti! Kovesi a fost urmarita pe parcursul lunii martie 2016, iar urmaritorii ei au fost prinsi si arestati pe 3 aprilie 2016…cu ajutorul SRI – aripa Coldea

CAPITOLUL 4:Omul s-a decis sau a fost “decis” “sa o numeasca”? RTV

06 Aprilie 2016
Laura Codruţa Kovesi a fost reconfirmată în funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie de preşedintele Klaus Iohannis, care a semnat deja decretul de numire pentru încă trei ani.

Anunţul reconfirmării Laurei Codruţa Kovesi în fruntea DNA a fost făcut miercuri seară chiar de preşedintele Klaus Iohannis, în aceeaşi zi în care a izbucnit un scandal de spionaj care a avut-o în centru pe şefa procurorilor anticorupţie.

“Am toată convingerea că procurorii DIICOT vor face lumină în această privinţă (n.r. – cazul spionării șefei DNA), iar în privinţa doamnei Kovesi nu am nicio îndoială. Rezultatele obţinute de DNA sunt impresionante. Azi am semnat decretul de numire a doamnei Kovesi pentru un nou mandat de trei ani la DNA”, a declarat Iohannis, la TVR.

Acum recititi pe scurt datele celor 4 capitole si gasiti singuri un raspuns! 
La 3 zile dupa arestarea israelienilor de la Black Cube, pe 6 aprilie 2016, avem o zi cu 2 evenimente majore…numirea lui Kovesi si admiterea contestatiei in anulare formulata de familia Iohannis.

SUCCES!

Explore posts in the same categories: 1, zona crepusculara

Tags: , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Leave a comment