–In atentia DNA– O hotie pesedista–Iahtul regal Nahlin–

Recunosc ca in aparenta,stirea urmatoare nu contine nimic spectaculos.Insa de aici am inceput mica mea investigatie de blogger amator…

Iahtul regal Nahlin, la bordul căruia fostul monarh britanic Edward al VIII-lea organiza petreceri scandaloase în anii ’30, a fost recondiţionat şi a revenit în Marea Britanie, după ce a petrecut 62 de ani în România, informează dailymail.co.uk.

Cum vi se pare ? Un fapt divers …nu-i asa? Si totusi…dorind sa aflu mai multe despre istoria acestui iaht ,am dat peste o poveste trista si urata, inceputa imediat dupa revolutie.Iata despre ce este vorba…

Nava, concepută de Sir James Dyson pentru Lady Annie Henrietta Yule şi lansată în 1930, a fost restaurată pe continent şi a revenit în cea mai bună formă în Marea Britanie, după 70 de ani.

La lansarea sa, Nahlin reprezenta “ultimul răcnet” în materie de lux şi era deţinut de cea mai bogată femeie din Marea Britanie la vremea aceea. Avea şase camere cu băi, un salon pentru doamne, o sală de sport şi o bibliotecă.

Acest iaht a fost “picătura care a umplut paharul” în timpul crizei dinastice cauzate de aventura regelui Edward al VIII-lea cu americanca Wallis Simpson , care era căsătorită. Cei doi au făcut pe acest iaht o croazieră în Europa de Est, în vara anului 1936, spre oroarea guvernului britanic. În timpul călătoriei, ei au petrecut cu liderii mai multor ţări care sprijineau la vremea aceea nazismul şi, în general, s-au dat în spectacol. După câteva luni, Edward, proclamat rege în ianuarie 1936, a abdicat. În 1937, nava a fost cumpărată de regele Carol al II-lea al României, pentru suma de 120.000 de lire sterline, şi a fost botezată Luceafărul. Ancorată la Galaţi, nava găzduieşte, pe 18 octombrie 1938, o întâlnire între regele Carol al II-lea, ministrul de Externe al Poloniei, colonelul Josef Beck, şi omologul său român, Nicolae Petrescu Comnen, discuţiile încadrându-se în criza politică postmuncheneză.

După abdicarea lui Carol, în 1940, vasul a fost preluat de Ministerul Culturii, devenind charter, muzeu plutitor şi, în cele din urmă, restaurant plutitor pe Dunăre, după ce a fost naţionalizat, în 1948, i-au fost îndepărtate blazoanele regale şi a fost rebotezat Răsăritul şi apoi Libertatea. Iahtul a fost folosit astfel ca restaurant şi hotel, devenind o efigie a Galaţiului.

Iahtul, ajuns într-o stare avansată de degradare, a fost vândut de Societatea Comercială “Regal” S.A. Galaţi firmei britanice Edmiston Comp., intrând astfel în litigiu cu Ministerul Culturii, întrucât vasul făcea parte din patrimoniul naţional. Ministerul Culturii a formulat o plângere, la data de 28 decembrie 1998, la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Galaţi, împotriva Societăţii Comerciale “Regal”, având ca obiect modul de organizare a licitaţiei, însă Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi a dispus scoaterea de sub urmărire penală a persoanelor care au organizat licitaţia.

Firma britanică a primit un aviz, de la Comisia Naţională a Muzeelor şi Colecţiilor din cadrul Ministerului Culturii, pentru exportul temporar al iahtului, necesar restaurării, la şantierul naval Even Port Royal din Marea Britanie, unde a fost construit acesta şi unde se aflau planurile originale, plătind o asigurare de 265.000 de dolari. Vasul a părăsit România pe 25 septembrie 1999 şi nu s-a mai întors în ţară.

Din acest moment am hotarat sa caut mai multe date despre afacerea Libertatea- Nahlin ,fiind convins ca si aici ca si in multe alte cazuri, avem de a face cu o urata hotie.Iata ce am descoperit…pe blogul domnului doctor Emil Popa, caruia ii multumesc pentru informatii si intelegere.

Ce n-au reusit sa faca rusii, adica sa ne fure vasul regal, au reusit un pic mai tarziu urmasii bolsevicilor, “baietii destepti” din PSD Galati, care in 1999 au praduit vasul pentru suma de 265.000 $. Hai sa vedem cine sunt actorii. TAPL (Trustul de Alimentatie Publica Locala) Galati, detinatorul iahtului regal “Libertatea”, devenit intre timp ICS Alimentatie Publica Galati s-a transformet in 1990 in S.C.REGAL S.A. (restaurante Galati). La data infiintarii societatea avea monopolul asupra activitatii de alimentatie publica din Galati, in prezent detinand doar 29% din cota de piata conform Raportului de gestiune pe 2009, procent “umflat”, caci in prezent societatea administreaza direct doar 5 restaurante, restul de peste 20 fiind inchiriate. Printre restaurantele capatate de la ICS Alimentatie publica se numara si restaurantul “Libertatea”, care a intrat astfel in activele societatii. Daca in perioada comunista se mai dadea o vopsea peste pitura navei si se mai repara cate o tabla, dupa “revolutia furata” din 1990 nu s-a mai facut nimic, in dorinta de a transforma vasul intr-o epava pentru a putea fi praduit mai usor. In 1990 in societate isi face aparitia Elena Trandafir, o protejata a senatorului PSD Ilie Platica Vidovici, care fusese coleg cu sotul doamnei, Avram Trandafir, de asemeni ofiter de cariera. Domnul Trandafir a fost ales pe listele PSD Galati de mai multe ori consilier local si judetean. Sub protectia senatorului PSD Platica, Elena Trandafir devine Director comercial in 1995 si apoi Director general in 1997 la Regal S.A.. In aceiasi perioada sotia senatorului Platica a fost reprezentant AGA la societatea Regal S.A. In 1998 vasul “Libertatea” este inclus de Ministerul Culturii condus de actorul Ion Caramitru pe Lista monumentelor nationale la categoria “tezaur”, fapt contestat imediat in justitie de S.C.Regal S.A. care dorea sa vanda vasul la licitatie. Curtea de apel Galati a respins actiunea societatii comerciale galatene, fapt ce nu o impiedica pe administratoarea Regal S.A. sa solicite SIF Moldova si FPS, actionarul principal la REGAL S.A. scoaterea la vanzare a navei, lucru intamplat in 1998. Suma tranzactionata a fost de 265000$, iar la cateva zile cumparatorul, firma engleza Edminston Comp. a asigurat-o in vederea transportului la 1000000$ la compania Lloyds. Considerand vanzarea nelegala Ministrul Culturii a sesizat parchetul cu privire la acest fapt si impotriva doamnei Trandafir si a celor de la SIF si FPS a inceput urmarirea penala. Tribunalul Galati scoate insa de sub urmarire penala acuzatii, considerandu-se ca faptei ii lipsesc “elementele de vinovatie”. Nava a fost remorcata in ianuarie pana la Constanta, unde a fost arestata pana la solutionarea cazului, dar in 25 septembrie 1999 parasea apele teritoriale ale Romaniei, dupa 60 de ani de pavilion romanesc.
Sub presiunea nemultumirilor galatenilor, la mai bine de trei saptamani de la plecarea vasului, care probabil ajunsese deja in Germania, deputatul PSD de Galati, Ion Florentin Sandu a facut o interpelare in Parlamentul Romaniei pe acesta tema, atacand direct Ministerul Culturii care daduse aprobarea de iesire din tara.

Daca nu ati avut curiozitatea sa cititi interpelarea domnului Sandu Florentin si raspunsul domnului Kelemen Hunor,care era atunci secretar de stat la ministerul Culturii ,va relatez eu ce declara domnia sa acum 10 ani:

KELEMEN HUNOR: “EDMINSTON Comp.”, în calitate de proprietar, a solicitat Comisiei Naţionale a Muzeelor şi Colecţiilor eliberarea avizului de export temporar, e vorba de export temporar necesar în vederea restaurării iahtului, la Şantierul Naval Even Port Royal din Marea Britanie. Acest şantier naval este cel care a construit iahtul în 1930 şi este singurul deţinător al planurilor originale. Avizul pentru export temporar a fost eliberat în baza documentaţiei înaintate Comisiei Naţionale a Muzeelor şi Colecţiilor de către “EDMINSTON Comp.” şi în conformitate cu legislaţia în vigoare privind protecţia patrimoniului cultural naţional mobil. Acest aviz este valabil până în 25 august 2000. Până la data aceasta, iahtul trebuie să se întoarcă în România, restaurat, renovat, aşa cum prevede contractul încheiat cu această firmă. Restaurarea se face la şantierul naval din Marea Britanie, fiindcă acolo a fost construită nava. Planurile sunt la firma constructoare şi fără aceste planuri nu se poate face o renovare în condiţii optime. Asigurarea prin care a fost asigurată scoaterea temporară a iahtului a fost plătită la ASIROM şi suma este de 265 de mii de dolari, sumă plătită de această firmă. Firma românească este filiala firmei din Anglia. Asta este situaţia la ora actuală a iahtului. Nu a fost vorba de scoaterea definitivă din ţară. A fost vorba şi este vorba numai despre un export temporar pentru restaurarea, renovarea iahtului.

Surprinzator, nu? Am vrut sa aflu mai multe date despre domnul Trandafir…sotul celebrei doamne care ne-a lasat fara iaht.Am dat peste declaratia sa de avere si peste declaratia de interese…din 10.06.2009
Asa am aflat ca individul era –Presedinte ATOP-Galati, vicepresedinte Crucea Rosie Galati si membru in C.A. S.C.ECOSAL Galati .In plus,domnul Trandafir este secretar executiv,membru in biroul permanent judetean al organizatiei PSD Galati si are o pensie militara care anul trecut i-a adus suma de 26.400 lei.

Pentru felul in care sotia lui ne-a lasat fara iahtul regal ,este recompensata cu un venit anual de 74.956 lei in calitate de director general al S.C.REGAL S.A Galati.Si asta nu e totul….doamna este si ea membru in C.A. ATLAS Galati si membru in C.A.ISTRU Braila de unde a mai incasat anul trecut suma de 32.414 lei respectiv 8.616 lei.

Iata o familie fericita care traieste pe spatele statului .Mai vreti date?

Priviti ce facea stimabilul pensionar militar in martie 2008…n urmă cu câteva zile, trei consilieri gălăţeni s-au întors din Statele Unite ale Americii, acolo unde, în Orlando – Florida, au participat timp de zece zile la un târg de materiale de construcţii şi water management.
„Norocoşii“ au reprezentat cu mândrie aproape toată plaja politică locală: liberalul Emil Ţuicu, pesedistul Avram Trandafir şi conservatorul Nistor Lupu.Au revenit din vizita de documentare cu două lucruri în plus: experienţa necesară, după cum singuri spun, să transforme Galaţiul într-un Miami al României şi câteva poze care imortalizează „pericolele” la ca­re au fost expuşi în această vizită de documentare. Plaja la Miami şi pozele cu crocodili în braţe au lăsat, însă, bugetul local fără aproape 20.000 de euro.Domnul consilier Avram Tran­dafir, de la PSD, a fost suficient de amabil să ne explice concluzii­le pe care le-a tras personal din experienţa americană. „Eu nu mă pricep la construcţii, dar toate materialele pe care le-am adus, le-am dat unor firme de construcţii“, spune oficialul. Consilierul PSD şi-a făcut o părere şi despre a doua componentă a vizitei, cea de aprofundare a sistemului de „water management“ american: „Am aflat că se referă la modul în care şi-au organizat zonele cu mlaştini“.

Una peste alta, domnul Trandafir îşi doreşte ca deplasarea la Miami să-l ajute şi-n plan politic: „Sper să mai obţin un mandat de consilier şi să dovedesc că experienţa de acolo m-a ajutat.“

Mandat pe care din pacate l-a obtinut….

Dar sa ne intoarcem la iahtul regal ‘Libertatea’ ,vanzarea sa este un mare semn de intrebare, pretul ramine de asemenea un mare semn de intrebare.
16 decembrie 1998 la sediul societatii Regal SA s-a organizat o licitatie pentru vinderea vasului. Cistigatoarea licitatiei a fost firma Emindston din Anglia, pretul tranzactiei fiind 265.000 de dolari (330.000 de dolari inclusiv TVA). In contractul de vinzare nr. 4206/30.12.1998, la articolul
1 se specifica faptul ca “activul mobil
este vindut cumparatorului in locul si starea in care se afla”.
Polita de asigurare a navei a fost de 500000$, la starea pe care a avut-o in momentul preluarii, ceea ce inseamna ca 250000 dolari au fost spaga data grupului sau persoanei care a orchestrat aceasta poveste.Primul semn că nava fusese subevaluată la vânzare: la câteva zile după tranzacţie, firma cumpărătoare – Edminston (Anglia) – a asigurat-o la prestigioasa companie Lloyds contra a un milion de dolari.
La suprafata apar numele lui Mugurel Trandaf membru PDSR si director al sucursalei FPP II Moldova si Elena Trandafir director al SC REGAL SA Galati, firma care se pricopsise cu un yacht in inventar .

Am toate motivele sa cred ca vanzarea s-a facut de catre directorul de atunci al FPP2 Moldova (actuala SIF), Mugurel Trandaf, la comanda politica.De aceea cred ca DNA-ul are datoria sa faca lumina in acest caz.

Explore posts in the same categories: economice

32 Comments on “–In atentia DNA– O hotie pesedista–Iahtul regal Nahlin–”

 1. karadeniz Says:

  Nimic nou sub soare. O afacere făcută de băieţii deştepţi pe spatele acestei ţări. Nu a fost nici prima nu o sa fie nici ultima. DNA e şi ea o rotiţă din acest uriaş sistem. Un fel de algocalmin pentru populaţie. A ajuns la DNA… se va face dreptate…. Vax albina. Din păcate criza mondială şi-a băgat coada iar acum “populi” a cam ajuns intr-un loc de unde nu mai are cum să coboare. DNA, partide, putere,opozitie nu mai au inportanţă pentru cei care au ajuns la fundul sacului. Sunt aproape convins că în doi-trei ani faimoasele mineriade o să ni se pară nişte manifestări foarte civilizate în comparaţie cu ceea ce va urma.

  • lucaman Says:

   nu va urma nimic.poporul nu va mai iesi in strada.dupa cacealmaua din 89 ,dupa lovitura de stat mascata in revolutie ,dupa mineriadele lui ilici si mai ales dupa moartea atator nevinovati ,poporul a inteles ca a fost un simplu instrument in mana catorva complotisti,securisti,kgbisti.desigur ca vor mai fi incercari,provocari ,echipe organizate,grupuri deplasate cu autobuzul de prin toate colturile tarii… dar iti pot garanta ca poporul, in intregul lui, nu ii va mai urma ca in 89.
   acum avem la dispozitie instrumentele uniunii europene,sa invatam sa le folosim.doar asa ne vom gasi dreptatea…nu ocupand garile.

 2. ALM Says:

  Articolul dvs a reusit sa ma surprinda! In primul rand, nici nu mai credeam ca, in 1998, flota comerciala a Romaniei mai avea vreun vas, fie el si muzeu. Probabil a scapat pentru ca nu mai apartinea de Ministerul Transporturilor.
  Apoi, am aflat de o intreaga urzeala a PSD-ului, incepand din 1994 si pana in 25.09.1999. Numai ca ati omis sa specificati ca este vorba de PSD-Cunescu, o alta mancare de peste decat PDSR-Iliescu. Ma rog, scopul scuza mijloacele dar, pentru restabilirea adevarului, este bine sa aflati ca actualul PSD a luat fiinta in iunie 2001, prin fuziunea intre PSD si PDSR.
  Cu toate ca n-am inteles ce legatura este intre vanzarea iahtului si pensia dlui Trandafir, o pensie care arata ca n-a avut nici grad si nici functie prea mare in Armata, am ramas uimit ce ieftin a fost vandut iahtul: 265.000 USD insemna cam 190.540 Euro, adica cca 2,7 “scene” model Ridzi, sau mai putin decat o frunza model Udrea. Si pentru un asemenea “fleac” vreti sa se sesizeze DNA-ul? Cu toate acestea, cand vine vorba de nave vandute, eu as mai fi prudent sa amintesc de funie in casa spanzuratului …

  • alexa Says:

   In ce fel v-a surprins ? Placut sau neplacut ? Nu de alta dar usoara referire la flota Romaniei, care s-a vrut insidios acuzatoare…spune totul despre responsabilitatea de a face declaratii pe bloguri, intru aburirea si ascunderea problemelor reale. Ia reamintiti-va de flota, va rog : http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/un-interimar-controversat-92923.html
   Apoi, hai sa vedem care era guvernul in 1994 , ca sa realizam ca si latinii, ca sublatta causa tolittur effectum, da ?
   http://ro.wikipedia.org/wiki/Guvernul_Nicolae_V%C4%83c%C4%83roiu
   Ceva coincidente cu Vacaroiu, cumva ?
   Despre afacerea cu iahtul, mai multe, aici:

   http://www.marinarii.ro/nave.php?id=9

   Scuze de genul, nu era PSD-ul pe vremea aia…sunt complet indecente.

   • ALM Says:

    Evident ca in mod placut! Curios este ca desi n-am pronuntat niciun nume, v-ati sesizat din oficiu.
    Intr-adevar, trebuie sa recunosc ca RL este cel mai obiectiv ziar 🙂 . Articolul este un fel de “tutti frutti” politic, da’ e bun!
    Bun! Vacaroiu a vandut toata flota, mai ales in perioada interimatului de 30 de zile la presidentie si altul va trage ponoasele. Ciudat este ca DNA-ul, cel care umbla sa-l infunde pe Nastase cu termopane, nu se agata de o asemenea “afacere”, cum este vanzarea flotei de catre Vacaroiu. Ciudat!
    Acum, ca sa nu ma mai banuiti ca as avea ceva dragoste fata de PSD, trebuie sa marturisesc, cu rusine, ca l-am votat pe Basescu in defavoarea lui Nastase. Pot sa argumentez ce a fost in capul meu, daca o sa va intereseze. Problema este ca, atunci cand m-am trezit la realitate, n-am avut puterea lui Scevola sa-mi ard mana cu care am aplicat stampila.
    Nu confundati o precizare cu o scuza. Am inteles foarte bine orientarea blogului dvs, ca sa-mi dau seama ca aburiri sau alte aspecte care tin de manipulare, nu pot tine piept concurentei.

   • ALM Says:

    O mica erata, va rog. Din fuga tastaturii, in loc de “presedintie”, a iesit o aberatie: “presidentie”! Va rog sa ma scuzati, nu mai fac!

   • lucaman Says:

    vacaroiu este bolnav,omul are cancer.nu stiu daca dna-ul mai are timp sa il ancheteze. dar va pot garanta ca daca rasfoiti goagalul veti afla ca a existat in guvernul vacaroiu un ministru al transporturilor care se numea teodoru.

    sa revenim—-in 1990, in calitate de director general al Directiei Finante, costuri, preturi, eficienta economica si comert interior din cadrul Consiliului de Stat al Planificarii (CSP), Nicolae Vacaroiu a avizat instrainarea primelor nave comerciale, 24 la numar, cu o capacitate de transport de 177.900 tdw. Dintre acestea, sase erau inca functionale.

    Motivatia lui nea Nicu era ca “in tara noastra, dezmembrarea navelor se efectueaza sporadic, in santierele de constructii navale, utilizand doar unele rezerve de forta de munca si materiale, fara ca aceasta activitate sa fie evidentiata distinct in indicatorii economico-financiari”. Asa ca, spre binele tarii, a decis sa scape de ele, vanzandu-le cu 2.000 de lei/tona. Ciudat este ca pana au venit cumparatorii sa le ridice, unele nave au circulat, evident pe cheltuiala statului roman.

    Prietenia cu Stelios Katounis

    Multumit de afacerea cu vapoare, dupa ce a ajuns prim-ministru, Vacaroiu a inceput sa lucreze la un proiect gigantic de instrainare a flotei romanesti. In 1993, pe 27 aprilie, Vacaroiu s-a deplasat la Atena pentru a negocia preluarea navelor de care, zicea el, statul roman nu mai avea nevoie. Vacaroiu s-a intalnit, atunci, cu celebrul Stelios Katounis, personaj central in Afacerea Petromin. La scurt timp, pe urmele lui Vacaroiu a luat-o ministrul de atunci al Transporturilor, Paul Teodoru, care a detaliat negocierile sefului sau. Vizita a avut un real succes. Sase luni mai tarziu, in data de 22.10.1993, Petru Serban Mihailescu si-a pus semnatura pentru vanzarea altor opt nave. Afacerea mare insa abia se punea la punct. Au urmat vizitele lui Katounis in Romania, apoi ale lui Mihailescu in Grecia, dupa care grecul a semnat un contract prin care cumpara actiunile Petromin.

    Un contract dubios

    Katounis s-a facut ca vireaza in 1995, la recomandarea expresa a lui nea Nicu, 25 de milioane de dolari prin Banca Tiriac, insa Vacaroiu si Mihailescu nu si-au tinut promisiunile pentru ca Basescu deja solicitase in instanta anularea respectivului contract. Katounis, singurul care ar fi putut formula acuzatii, a murit in 2001, dupa ce a mai incercat la Bucuresti, pentru ultima data, sa recupereze ceea ce nu-i apartinea.

    va pot oferi multe alte detalii…

    azi ma amuz privind cum sustinatorii lui adrian nastase ,ii justifica nevinovatia in multele dosare in care este invinuit,prin faptul ca nu a fost condamnat inca …desi basescu e presedinte.sugerand astfel in mod pervers ,ca basescu s-ar amesteca in justitie dar tot nu il poate dovedi pe ady …deci omul e nevinovat.

    pai daca ne luam dupa vorba americanului care zice ca ce e bun pentru ratoi e bun si pentru rata,atunci zic si io ca prietenii lui bombo….pai daca basescu care s-a pus la dispozitia justitiei nu a putut fi condamnat nici intre 1992-1996 si nici intre 2001-2005 cand la putere era ion iliescu,atunci inseamna ca e nevinovat.

    si ca sa revenim la articolul de pe blog….platica vidovici nu era in psd cunescu.nici trandaf de la fpp si nici familia trandafir.cu totii erau membri pdsr.

   • ALM Says:

    @ Lucaman
    Multumesc pentru scurtul tratat despre vanzarea flotei, dar cred ca v-ati obosit degeaba:

    “Ultima expertiză în dosarul Flota a constatat prejudiciu zero, după ce prima expertiză, realizată de fostul PNA, constatase un prejudiciu de aproape 300 de milioane de euro, concluziile procurorilor (DNA) fiind comunicate părţilor din dosar, a relatat aseara TVR (16.10.2007).”

    Vedeti dvs, eu nu rascolesc istoria pe Goagal. Am vazut ca stimata noastra gazda a pomenit de PSD intr-o perioada cand acesta era altceva decat dorea sa intelegem. Oricum, nu pot sa nu remarc orientarea procetateneasca, numai ca ma fac ca nu stiu despre care parte a orientarii este vorba.

  • Emil Says:

   Aminteste tovarase, aminteste! Nu lasa valul uitarii sa se astearna!
   Doar o remarca: PSD Cunescu s-a lipit unde se potrivea: la partidul tovarasului Iliescu!
   Emil
   PS Eu l-am admirat foarte mult pe tov. Iliescu si eram alaturi de el, cu trup si suflet, daca…
   in 1980 avea CURAJ sa miste ceva. Se pare ca misca doar spionajul sovietic in Romania.
   Cat despre tov. Ridzi, tare as vrea si eu sa ma lamuresc, dincolo de latraturile politice (inclusiv ale politicienilor neprofesionisti, asa ca mine). Nu de alta, da Vacaroiu (asta era de la tov. Iliescu, nu?) zice ca Ridzi nu prea e vinovata. Asta in raportul curtii de Conturi a Romaniei. (cred ca ai stiinta despre ce e aia)
   Vezi aici http://www.luju.ro/dezvaluiri/anchete/cine-a-lucrat-o-pe-ridzi-curtea-de-conturi-spulbera-acuzatiile-dna-potrivit-carora-fostul-ministru-ar-fi-dispus-plati-abuzive-la-evenimentele-tineretului-document
   Si, daca intri la http://www.luju.ro vei intelege ca asta nu e un site al PDL!
   PPS Chestia cu funia ma ingrozeste: in traducere libera
   TACI tu ca SPUN si EU! Ceea ce imi pare cel putin o magarie!
   Tot eu

 3. alexa Says:

  Domnule ALM, ma amuzati extrem de tare, cand ma faceti pe mine responsabila de alegerile dvs. 🙂
  Despre orientarea blogului, aceasta este procetateneasca. Daca ati inteles altfel sau va chinuiti sa ii dati o conotatie, atunci ati gresit url-ul.

  • elena Says:

   Pro cetateanul Basescu evident.

   • alexa Says:

    Ah…sa inteleg ca cine nu e cu voi e impotriva voastra si e blamabil. Dadada…ia te uite unde era cuibarita democratia originala a la Ilici.

   • ALM Says:

    Stimata Alexa,
    Si dvs ma amuzati cand mutati “cadavrul”, de pe Edgar Quinet, pe Academiei. Nu cred ca ati observat in replicile mele mai mult decat cateva “ciupituri”, aproape discrete pentru majoritatea populatiei acestui blog.
    De unde ati tras concluzia ca dna Elena si eu am fi adeptii unei lozinci, atribuita ba lui Lenin, ba lui Stalin si chiar si lui Bush (!). Sincer, credeam ca suportati o polemica politicoasa si ca nu vreti numai osanale la adresa grupului procetatenesc la care ati aderat. N-am folosit porecle si nici n-am pus la indoiala faptul ca va doriti democratia. Dar, poate este cazul sa mai si glumim: stiti cine era poreclit Colombo acum vreo 30 de ani?

   • lucaman Says:

    ALM,am remarcat eleganta replicilor dumneavoastra si de aceea accept sa ne conversam.fireste ca puteti avea orice opinie doriti.insa eu sunt legat sentimental de acest iaht si imi pare extrem de rau ca l-am pierdut.vreau sa stiu totusi cine este vinovatul si nu cred ca este imposibil de aflat.

   • ALM Says:

    Draga domnule Lucaman, eu sunt legat de tot ce s-a paraduit din 1990 pana astazi. Ca si dvs, eu am fost legat de IPRS-Baneasa, darul guvernului Nastase catre Hayssam. Stiu precis istoria acestei entitati industriale, adusa la “sapa de lemn” pentru a fi vanduta pe bani putini si care, in pofida tuturor mânariilor, când a fost vanduta, ERA PE PROFIT! Se cunosc “faptuitorii”, dar se merge pe prostii de tip termopane. Am fost legat si de Electronica, Electromagnetica, Turbomecanica, Faur, Timpuri Noi si lista poate continua. Putem sa discutam multe, sa ne lamurim cum am ajuns in situatia de astazi, dar trebuie sa renuntam la balastul politic. Cei care au furat si fura fac parte dintr-un singur “partid”: Hotii Avutiei Nationale!

 4. alin Says:

  Deci s-a furat un vas ? Unde ? In Romania ? Asta vine ca un soc pt. mine. Nu credeam ca se poate asa ceva.

  • lucaman Says:

   alin dragule ,dupa ce iesi din soc am sa te anunt ceva…deoarece exista inca multi romani ca si tine, care manifesta o asemenea atitudine, politicienii,mogulii,lichelele,mafiotii te pot fura linistiti.in clipa in care iti vor goli buzunarele te invit sa ai aceeasi atitudine.

   iti promit ca in curand se vor lua la mana si micile furaciuni din romania.acolo baietii au lucrat neglijent.vor intra in puscarie pe capete.

   • Sfarma -Piatra Says:

    LUCAMANE,fi serios,cu puscaria !

   • Sfarma -Piatra Says:

    N-ai sa vezi tu sau eu un ministru la zarca cu tineta la celular,sau un fost ministru bagat pe bune la bulau!Poate un arest preventiv,da,e posibil! Patru sau cinci zile in Rahovei e suficient sa priceapa mesajul !

   • alin Says:

    Asta e praf in ochii unora mai creduli din fire. Nu o sa se intample asa ceva. Nu e chiar o certitudine dar e pe aproape. Cum ar zice Miki Spaga asa ceva ar porni dominoul. Ceea ce nu e imposibil ci doar mai putin probabil. Baietii astia stiu atat de multe unii despre ceilalti incat o asemenea idee – ca unii or sa infunde puscaria – e de domeniul SF la noi in tara. Recunosc ca si eu am pus botul la chestia cu tepele din Piata Victoriei sau ce piata o fi fost si aia dar intre timp m-am dezmeticit. Sunt doar polite pe care si le platesc unii altora dar puscarie din aia definitiva si irevocabila nu cred ca va face nimeni din gasca tranpartinica de hoti si banditi. Ne aburesc pe noi ca sa ii tot schimbam intre ei pana o sa ajungem la sapa de lemn. Daca tu mai ai sperante din astea te compatimesc sincer. Adevarul e ca numai timpul o sa schimbe ceva pe plaiurile astea. Mult timp.

 5. Sfarma -Piatra Says:

  LUCAMANE,articolul e bun. Dar daca te preocupa dreptatea si cinstea in tarisoara,poate te ocupi tu sau Alexa si de o golanie ceva mai recenta.Si anume aia facuta de numita Anastase Roberta si Cotoi Voinescu Sever,la 15 septembrie!Sa scrieti un articol pe tema asta. Ce spui ?

  • lucaman Says:

   dear sfarma ,spun ca….daca e golanie atunci sa luam la mana toate golaniile comise in parlament.ce zici?te bagi?nu uita…langa roberta in prezidiu era si liberalul mihai voicu.e in imaginile prezentate drept proba.de ce nu a urlat voicu daca se comitea o frauda?intreb si eu asa.

   sa ne amintim si de votul nepoatei lui norica.ori un alt caz si mai interesant…melescanu,liberal si el.ia si citeste…..http://www.ziare.com/teodor-melescanu/stiri-teodor-melescanu/linistea-cu-care-se-fura-in-parlament-988057

   S-a intamplat joi 14 .01.2010. Ziua in amiaza mare, in vazul si auzul tuturor, cu martori si cu jurnalisti de fata. Locatia: Parlamentul Romaniei, votul pentru fiecare dintre amendamentele la Legea Bugetului. Aparent, s-a crezut ca sunt ceva probleme cu numaratoarea voturilor. Liberalul Teodor Melascanu a fost joi presedintele sedintei din ziua respectiva din Parlament. Imaginile si inregistrarile prezentate de televiziuni demonstreaza ca Melescanu a trisat insa la unele voturi.

   In cazul amenajarilor Aeroportului de la Iasi, ca sa para scorul mai strans, Melescanu nu a luat in seama rezultatul real al votului, care i-a fost prezentat de secretarii de la prezidiu, si l-a redus, cu de la sine putere, cu 8 voturi. Dupa doua votari, amendamentul a fost respins cu 132 de voturi pentru si 138 impotriva.

   Amendamentul ar fi fost respins oricum, chiar daca ar fi fost prezentat scorul corect al votului, insa Melescanu a crezut, se aude si in inregistrarile audio, si a spus ca asa da mai bine “sa nu se faca de ras”. La un alt vot, Melescanu a pus, tot de la sine, voturi in plus. Explicatia, aceeasi – “sa fie rezultatul strans”.

   Niciun parlamentar nu s-a aratat deranjat de practica lui Teodor Melescanu. Asta inseamna ca ea este una dintre cele mai frecvente si obinuite fenomene care se petrec acolo.

   Trisarea la numararea si prezentarea unor voturi este echivalenta, din orice punct de vedere, cu orice alt furt – din banii publici, din magazin, de la oameni din case sau din bunul public. Insa, aici ajungem la radacina problemei – cum sa se revolte cineva din Parlament, din moment ce ei sunt obisnuiti cu votul la doua maini, cu semnarea condicii pentru vecinul, cu decontari aiuristice si cu declaratii de avere in bataie de joc.

   Teodor Melescanu insusi si-a acoperit colega de partid Norica Nicolae, atunci cand nepoata ei a fost prezenta in Parlament fara niciun drept si a votat in locul unui senator.

   Ei considera aceste lucruri normale, obisnuite si banale, iar pe noi deja nu ne mai mira, nici nu ne mai revolta si nici nu mai reactionam impotriva. Ne spunem ca asta se intampla peste tot si nimic nu se mai poate schimba.

   • Sfarma -Piatra Says:

    Ei numesc astea cutume.Dar acum ,,cutuma”a fost prea de tot ! Sa fie 99 in sala si Robertina sa numere 170,da-o dracului ca e prea de tot !

 6. lucaman Says:

  adica cand le fac pesedistii si liberalii sunt cutume dar cand le fac pedelistii sunt furaciuni…..hai ca esti simpatic.nu mi-ai raspuns totusi la intrebare…..liberalul voicu,al doilea om din pnl era langa roberta.de ce a tacut daca se fura sub ochii lui?

  • Sfarma -Piatra Says:

   Voicu asta a stat cit a stat,si a iesit si el din sala.Chiar daca PSD sau PNL au facut la fel,asta nu-i absolva pe pedeleozauri de furt.Fapta e fapta,Lucamane !

   • lucaman Says:

    la momentul votului era langa roberta.daca cineva avea ceva de zis trebuia sa o zica atunci.daca o zice acum eu cred si nu prea,accept dar nu prea,condamn sau nu prea.cat despre cutume….ori inceteaza de maine ori se continua ca si pana acum.daca e vorba de pedeapsa atunci ori sunt pedepsiti cu totii ori se iarta toti.ca vezi tu sfarma….melescanu a comis-o si el.si sunt probe.norica si ea cu nepoata si la fel….exista probe.asa ca …daca e crima atunci trebuie pedepsiti cu totii.eu daca omul e vinovat nu am nicio problema …sa fie condamnat.dar nu de alti vinovati…razand ca ei au scapat.ca aia nu e justitie si nici democratie.

 7. lucaman Says:

  aline…..tu nu crezi ca se poate intampla sau speri din tot sufletul sa nu se intample?uite,eu ma bucur ca voicu e in parnaie,ca 2 judecatori din reteaua lui au fost nevoiti sa plece din justitie si sunt anchetati,ca doi primari pedelisti sunt in parnaie, ca baietii lui vantu intra unul cate unul, pe rand ,acolo unde le e locul,ca popa va fi returnat si va face bulau pentru ca e deja condamnat definitiv si irevocabil…de ce crezi ca urla mogulii si slugile lor?simt ca se apropie de ei….daca tu ai vreun interes legat de astia sunt dispus sa te inteleg,daca nu …atunci hai sa ne bucuram impreuna de aceste victorii.putine inca dar promitatoare.

 8. lucaman Says:

  ana…..ma bucur ca esti de acord .dupa cum vezi,in urma articolului scris de mine mai mult am fost certat decat am fost sprijinit .oare de ce?pentru ca am aratat o hotie?pentru ca am dat niste nume?pentru ca am aratat niste fapte?curios nu?si cei care ma contrazic cica sunt independenti si nu vor sa le ia apararea hotilor….hi!hi!hi!decat daca sunt liberali sau pesedisti…atunci nu sunt hoti.

 9. alin Says:

  @lucaman. Ok. O sa ma bucur. Sa speram ca e doar un inceput si ca se va ajunge si la nume mai grele. Nu am niciun interes legat de politica si politicieni.In afara intereselor de simplu cetatean. Am simpatii politice si antipatii dar in rest sunt cat se poate de normal.

 10. galateanu Says:

  Iată că timpul, aduce confirmări și lămuriri ale faptelor petrecute în 2010. Din păcate, timpul a adus și guvernanți tot mai ticăloși, care au dus la desăvârșire, RĂUL. Când vom intra pe spirala ascendentă a viitorului? Sper că nu am ratat răspântia


Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: