Zanzibaroque

Zanzibar-ul  semnifica un loc linistit, un peisaj de o frumusete naturala si sentimente din cele mai exotice. Arhipelagul are o istorie tulburatoare si fascinanta si o societate cosmopolita, a carei cultura a fost influentata de cea persana, araba si traditii africane.

Tara cuisoarelor parfumate are in nordul Zanzibar-ului o portiune ecologica, adevarata opera de arta supranumita Zanzibaroque, proiectata de Neil Rocher, care reprezinta sinteza artei si societatii tasmaniene.

Tasmanienii nu au industrie sau agricultura. Au in schimb idei despre cum sa faci turism si comert in acelasi timp, la cel mai inalt standard. Acest lucru se poate vedea in Kilindi, unde 15 pavilioane ale hotelului eco-logic, mai degraba decat ecologic, sunt imbratisarea intre bazinele de apa, gradini tropicale luxuriante, spatii private de odihna, indulgenta si bunastare.

Kilindi este o lectie despre calea de urmat in turism pentru o tara saraca si care foloseste energia locului, pentru a experimenta o economie simpla.

Mi-ar placea ca si Romania sa-si foloseasca peisajul natural extrem de variat,  in acest sens si sa se reintoarca la simplitatea lucrurilor.

Explore posts in the same categories: inspiratie

Tags: , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

6 Comments on “Zanzibaroque”

 1. alin Says:

  Pur si simplu superb. La noi in schimb am vazut niste vile de neam prost din beton in stil buncar antiatomic.

  • alexa Says:

   Chiar m-am intrebat, de ce preferam asta, in locul simplitatii si al minimalismului. Poate ca trebuie sa ne invatam lectia, nu crezi ?

   • alin Says:

    O sa invatam dar trebuie timp. Zanzibarul asta e un loc unde ai putea sa te retragi , sa duci o viata simpla , sa vezi rasaritul si apusul.

 2. alexa Says:

  Eu cred ca trebuie doar sa vrei. Vrei ? 🙂

 3. alin Says:

  Cand am vazut imaginile alea mi-am adus aminte ca exista si altfel de viata. Cine nu vrea asa ceva ?


Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: