Romania are nevoie de Mani Pulite !

Avem nevoie de operatiunea Mani Pulite (maini curate), operatiune care in 1990 a curatat clasa politica italiana si a dus la disparitia unor partide si a coruptiei. Si la ei clasa politica a inventat inlocuirea puscariei cu amenzile adminstrative, insa revolta de pe strada a cetatenilor, l-a facut pe  presedintele Republicii Italiene Oscar Luigi Scalfaro sa refuze sa semneze decretul, considerandu-l neconstitutional.

La data de 25.3.1993, parlamentul italian a schimbat legea electorala municipala in favoarea unui sistem majoritar. Mai tarziu, la 18 aprilie, publicul a sprijinit cu o majoritate covarsitoare abrogarea reprezentarii proportionale electorale printr-un referendum (un sistem mixt , care a fost introdus in august), provocand demisia lui Amato  trei zile mai tarziu. Socat de evenimente, Parlamentul a fost in imposibilitatea de a produce un nou guvern. Carlo Azeglio Ciampi , fost guvernator al Bancii Nationale, a fost numit sef al guvernului si a numit un guvern tehnocrat , fara influente politice.

In cele din urma, toate cele patru partide din guvern au disparut in 1992, in momente diferite si in diferite moduri: Democrat crestin , Partidul Socialist Italian , Socialist Italian, Partidului Democrat si Partidul Liberal italian . Partidului republican este singurul care si-a mentinut numele de atunci.

Atata timp cat Justitia nu mai functioneaza decat la comanda mafiotilor, cand coruptia ne-a invadat definitiv si cand infractorii sunt eliberati pe bani grei, atunci trebuie aplicata o operatiune care a fost testata si a dat roade, pentru curatarea clasei politice, care este raspunzatoare in integralitate.

Primul care ar trebui sa isi dea demisia este Predoiu. Asa cum afacerea ENI a dus la arestarea si sinuciderea mafiotului care o conducea, tot asa trebuie luate la rand toate afacerile mafiotilor care au pus tara in cap si o manipuleaza. Vantu, Patriciu, Voiculescu, Nicolaiciuc, Nastase si care or mai fi, trebuie anchetati de o comisie speciala, asa cum s-a facut in Italia.

Romanii trebuie sa declare razboi mafiotilor, ca sa putem merge mai departe. Altfel ne vor incaleca definitiv si vor fura tot ceea ce mai e de furat in Romania.

Citesc stupefiata declaratia mafiotului Vantu :

Traian Basescu este vinovat pentru tot ceea ce se intampla rau in Romania, a declarat omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu, intr-un interviu acordat Realitatea TV in luna mai si difuzat de-abia joi, 16 septembrie, dupa eliberarea sa din arestul Politiei Capitalei.
 • “Il consider responsabil de tot ceea ce se intampla rau in aceasta tara astazi pe actualul presedinte al Romaniei, Traian Basescu”, a subliniat Vintu.
 • “In Romania nu mai investesc pentru simplul motiv ca domnul Basescu si-a pus toti cainii sa sara pe mine: procurori, judecatori, militieni. Aici orice sergent-major iti poate bloca conturile”, a afirmat el.
 • In opinia sa, locul institutiilor puternice pe care si le-ar fi dorit in Romania “azi e luat de Traian Basescu”, iar aceste institutii sunt “praf”.
 • Omul de afaceri a spus ca se astepta ca, dupa alegeri, in creierul “domniei sale se va instala si o constiinta istorica” si ar fi fost dispus sa sprijine “orice demers constructiv al acestui personaj”.
 • Din pacate, dupa alegeri, “acest personaj” (Traian Basescu, n.r.) “a derapat si mai rau”.
 • “Nu, nu pot sustine un domn precum domnul Traian Basescu. Consider ca acest domn trebuie izolat pe scena politica romaneasca“, a subliniat el.

Si iata ce spune si un sustinator al lui si a camarilei PSDPNLPC, caruia ii pute orice opinie contrara, pe blogul tonomatului Gotiu de la Vox publika :

Pe cand Vantule, noul canal ? Cu noua guvernare ?

Explore posts in the same categories: demontarea manipularii

Tags: , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

14 Comments on “Romania are nevoie de Mani Pulite !”

 1. Mihai Says:

  In ultimele zile m-am mai uitat pe RTV si pe bune daca nu au devenit gretosi. Scuza-mi expresia, dar sunt niste limbincuristi de prima clasa.

  Sunt perfect constient ca cineva o sa sara la gatul meu ca si de partea cealalta sunt la fel de gretosi si sunt perfect de acord. Dar problema nu e cine e mai gretos si cine nu ca nu facem concurs de gretosenie.

  O sa pun totusi o intrebare retorica: daca maine Traian Basescu ar fi inchis abuziv, cati dintre acesti nobili aparatori ai justitiei i-ar sari in ajutor?

  Hai s-o lasam mai moale cu ipocrizia ca inca nu e an electoral.

 2. elena Says:

  Nu o sa mearga treaba asta cata vreme voi cautati vinovatii numai intr-o parte.De ce sa nu-i ancheteze si pe Videanu,Berceanu,Fratii Paunescu si alti portocalii la fel de hoti si de banditi ca si Vantu si Voiculescu ? Pana nu cereti sa fie anchetati toti hotii si profitorii din TOATE partidele nu veti obtine decat aceasta polarizare care o sa blocheze la nesfarsit societatea.

 3. Sfarma-Piatra Says:

  O intrebare;De ce prezidentul jucator,se intilnea noaptea in parcare cu Vintu? Atunci nu era mafiot odios? De ce jucatorul,a acceptat sa fie sprijinit in 2004 de RealitateaTV?Ca doar e un mafiot! Problema cu Vintu e de perceptie! Depinde de partea cui este Vintu si in functie de asta este si mafiot!In Romania a fi mafiot este in functie de gasca caruia apartine cineva! Chestia de acum cu Vintu este doar rafuiala intre doi golani de periferie; un golan Vintu,si al doilea golan Basescu !Smardoiala de cartier !

 4. Sfarma-Piatra Says:

  Politica nu exista fara coruptie ! La fel coruptia este ingemanata cu politica! Ca doi siamezi !

 5. alin Says:

  Da. Avem nevoie de un comisar Moldovan care sa vina cu revolverul la vanat de corutpti.

 6. alin Says:

  Da…avem nevoie de lege si de aplicarea legilor cu celeritate…bla…bla…Am tot auzit chestia asta de 20 de ani incoace. Cred ca se impun masuri mai hotarate.


Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: