Putin, Uniunea Neuroasiatica …si razboiul hibrid

Haosul institutional este obiectivul urmarit de Rusia in noul razboi hibrid. Dupa modul in care se desfasoara evenimentele, el deja a fost declansat in tarile NATO si UE.
Cand nu poti trimite pe teren omuletii verzi, deoarece in spatiul vizat nu ai zone compacte de sustinere, zone ocupate de etnici rusi, precum in Ucraina si Georgia, atunci, singura modalitate eficienta de atac ramane cea a conservelor rusesti. Conditia de baza pentru atingerea obiectivului este aceea de a le detona concomitent, pe tot teatrul de razboi.

Agentii Moscovei, conservele rusesti, sunt usor de recunoscut dupa modul in care actioneaza. Obligatia lor este aceea de a provoca haosul institutional in teritoriul inamic.
Cum creezi haosul? Prin agresiune mediatica, agresiune informatica, agresiune legislativa, agresiune politica, agresiune la nivel institutional, la nivel de aliante traditionale, interne si internationale.

Practic, resetezi tot. Asa ai creat blocaj si haos.

Pentru Vladimir Putin, detronarea SUA ca unica superputere a lumii, dezintegrarea U.E, desfiintarea NATO sau macar obtinerea unui blocaj care sa ii reduca spre zero gradul de operabilitate, reprezinta obiectivul final, razbunarea maxima.

O razbunare pentru dizolvarea URSS, CAER si a Tratatului de la Varsovia …imensa umilinta traita de Moscova in anii 90. Cat despre Uniunea Euroasiatica… a fost doar un concept vandut de ani buni, naivilor, drept certitudine. El are valoare de intrebuintare doar pana la disparitia U.E.

In incheiere va voi oferi exemple de provocare a haosului institutional:

  1. Brexitul —obiectivul declarat al lui Nigel Farage, amicul Rusiei. Spargerea U.E-PRIMUL PAS—OBIECTIV INDEPLINIT!

2. Erdogan versus U.E si S.U.A cu rasfrangere in alianta NATO. Remarcati razboiul din ultimele zile dintre Turcia-Olanda si Turcia-Germania. Ministrul turc al afacerilor europene, Omer Celik, a evocat luni o revizuire a acordului semnat de Turcia şi UE privind lupta împotriva migraţiei ilegale, pe fondul tensiunilor între Ankara şi mai multe ţări din UE, relatează AFP şi Reuters.

Turcia ar trebui să reconsidere componenta rutelor terestre  care figurează în acest pact, a declarat ministrul Omer Celik, citat de agenţia de presă turcă Anadolu, informează agerpres.ro. —OBIECTIV INDEPLINIT!

3. Bulgaria —Presedintele Rumen Radev, a declarat că nu este şi nu va fi niciodată de acord cu acordul de liber schimb dintre UE şi Canada (CETA), semnat în luna octombrie, şi a anunţat că va sesiza pe acest subiect Curtea Constituţională bulgară, relatează luni agenţia Novinite. Asta ar însemna blocarea acordului, ceea ce va conduce la imposibilitatea românilor de a merge fără vize în Canada.
Tratatul CETA a fost semnat pe 30 octombrie 2016 la Bruxelles, după ce în urma unor negocieri dificile a fost depăşit impasul provocat de respingerea acordului de către regiunea belgiană Valonia. Aceasta era nemulţumită de mai multe prevederi ale tratatului, în special cele referitoare la arbitrajul disputelor comerciale, protecţia socială, efectele asupra agriculturii şi industriei tradiţionale sau protecţia mediului.

Anterior acestor ultime negocieri, România şi Bulgaria şi-au ridicat obiecţiile cu privire la CETA, în urma acordului la care au ajuns cu Canada în chestiunea liberalizării regimului de vize.
Rumen Radev este un admirator al Rusiei. Presupun ca bizara lui decizie va fi folositoare celor care doresc o Europa cu 2 viteze…un pas in plus spre o Europa mai mica. Pentru Rusia —OBIECTIV IN DESFASURARE!

4. S.U.A—priviti cate conserve rusesti se detoneaza acolo in ultimele 2 luni —priviti cate institutii sunt paralizate in procesul de tranzitie.—OBIECTIV IN DESFASURARE!

5. U.E. Post-Brexit–Franta si Germania –Europa cu doua viteze, risc de implozie a Uniunii Europene —alegeri in Franta, Germania si Olanda—risc populism, extremism(Marine Le Pen, amica Rusiei–Geert Wilders, alt amic al Rusiei –ambii dusmani declarati ai U.E.)–http://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/de-frica-rusiei-olanda-numara-voturile-manual-la-alegeri-681952
Gasiti si alte exemple, din belsug.—OBIECTIV IN DESFASURARE!

6. Grupul Visegrad— Polonia şi Ungaria pledează pentru un transfer de competenţe înapoi la statele naţionale.
Subiectul aderării şi apropierii de grupul de la Visegrad a fost promovat intens de fostul premier Victor Ponta, care consideră că este o greşeală că România nu negociază în UE alături de cele 4 state apropiate geografic, politic şi economic. Chiar ieri, Victor Ponta a postat din nou pe acest subiect. “Ţările Visegrad (foste comuniste, structură economică şi socială asemănătoare României) sunt chemate la negocieri pentru viitorul lor statut în UE – chiar dacă nu sunt primite în nucleu vor putea obţine avantaje şi un statut special. După această întâlnire va urma o alta, în toamnă, între ţările BENELUX şi cele 3 ţări baltice (Lituania, Letonia şi Estonia) pe aceeaşi temă. România nu este invitată de nimeni la nicio întalnire!”, a scris Ponta.
Ideea apropierii de grupul Visegrad a fost respinsă şi de premierul Sorin Grindeanu. Într-o intervenţie la Antena 3 joi, şeful Executivului a spus că ideea promovată de Victor Ponta nu este corectă.
Consilierul prezidenţial Leonard Orban a explicat, ieri, că România nu se poate asocia grupului de la Visegrad în discuţiile privind viitorul UE, pentru că există “viziuni diferite”, Romania vrea o integrare mai pronunţată.Orban a mai declarat, ieri, că riscul dezintegrării UE, invocat în ultima perioadă, nu este “major” în acest moment, deşi există, în cazul în care Uniunea va marşa în continuare pe ideea Europei cu mai multe viteze. Orban spune că ieşirea Marii Britanii din blocul comunitar a avut un efect “paradoxal”, crescând în unele locuri sprijinul pentru UE.
Leonard Orban a explicat cum ar urma să se materializeze ideea unei Europe cu mai multe viteze, afirmând că ar însemna generalizarea unei practici care există şi acum, respectiv implicarea a doar unei părţi din statele membre în diverse acţiuni şi dosare. “Este vorba despre Parchetul European, unde se va lansa aşa-numitul proces de cooperare consolidată, la care vor participa un grup de state membre, foarte probabil 17, la început, din cele 28. Ăsta este un exemplu de viteză diferită. Spaţiul Schengen este un alt exemplu, unde doar o parte dintre statele membre participă la această cooperare. Zona Euro este altă formulă de cooperare doar la un nivel unor state membre”, a exemplificat consilierul prezidenţial.
“Ni se pare că e cel mai logic să încercăm să avansăm cu toţii, nu să lansăm formate de genul ăsta, care riscă să afecteze coeziunea internă a UE, să amplifice diviziunile şi să conducă chiar la riscul de dezintegrare a proiectului european”.

CUI II SERVESTE PREZENTAREA SITUATIEI IN MANIERA PONTA ?
ROMANILOR ?
ASTEA SUNT EXEMPLE CLARE DE MANIPULARE SI PROVOCARE A HAOSULUI, LA NIVEL DE OPINIE PUBLICA—OBIECTIV IN DESFASURARE!

7. La finalul lunii noiembrie 2016, fostul Executiv adopta o Hotarare de Guvern prin care se stabilea procedura prin care Ministerul Apararii sa incheie un contract cu santierul naval olandez Damen de la Galati pentru construirea a patru corvete multifunctionale de ultima generatie, prima dintre ele urmand a fi livrata in primii 2,5 ani de la semnarea acordului.

Costul intregului program a fost estimat la circa 1.6 miliarde de euro (inclusiv TVA) si presupune, dincolo de constructia propriu-zisa a navelor, si achizitia munitiilor, suportul logistic initial, instruirea echipajelor, dar si colaborarea santierului la modernizarea altor nave, precum si elemente de offset

Luni, 13 martie 2017—Ministerul Apararii Nationale anunta ca a demarat procedurile legale de adoptare a unei hotarari de guvern, in vederea abrogarii H.G. nr. 906 din 29 noiembrie 2016 privind aprobarea circumstantelor si procedurii specifice aferente programului strategic de inzestrare “Corveta multifunctionala”. MApN sustine ca va initia o noua procedura de achizitie si ca va cere aprobarea prealabila a Parlamentului.

ROMANIA HOTARASE ANUL TRECUT SA ISI FACA CUMVA O FLOTA LA MAREA NEAGRA .IN FELUL ASTA INDEPLINEA SI CONDITIA DIN TRATATUL NATO -2 LA SUTA PT APARARE .
II SERVESTE ROMANIEI DECIZIA DE ABROGARE….SAU RUSIEI ?—OBIECTIV INDEPLINIT!

Exemplele pot continua si pe plan extern si pe plan intern. Priviti numai ce se intampla in Romania in ultimul timp. Pentru amicii Rusiei este vorba despre: cum putem decupla Romania de la parcursul european dar nu inainte de a folosi Romania la maximum, in razboiul hibrid de destabilizare institutionala interna… iar pe viitor a U.E si a NATO.

Haosul institutional este obiectivul perfect in razboiul hibrid. Un obiectiv care, odata atins, duce inevitabil la declin economic si militar in tabara adversa.

Explore posts in the same categories: zona crepusculara

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Leave a comment