PUTIN,USL-UL,ONG-URILE SI …SOROS

Stirile de mai jos, citite cu mare atentie, ne arata ce ne pregateste  USL-ul …si la ce ar trebui sa ne asteptam.

Sa le luam pe rand:

31 iulie 2013Citeste mai mult: adev.ro/mqsjwd

31-iulie 2013

http://www.agerpres.ro/media/index.php/comunicate/item/213683-Comunicat-de-pres-Bogdan-Diaconu-PSD.html

Comunicat de presă – Bogdan Diaconu (PSD)

Efectele anti-româneşti ale finanţărilor mascate din afara ţării îşi produc deja efectul prin încurajarea şi sponsorizarea extremismului maghiar de care beneficiază anumite formaţiuni politice. Cel mai cunoscut caz este al lui Laszlo Tokes despre care s-a descoperit că a beneficiat prin intermediul fundaţiilor sale sau ale apropiaţilor săi de finanţări de peste 3 milioane de euro de la societăţi comerciale cu capital de stat din Ungaria. Aceşti bani au fost meniţi a influenţa politica românească, iar efectul lor se poate vedea cu ochiul liber în proliferarea atacurilor la fundamentele statului român.

Am propus acest proiect de modificare a Legii nr. 334/2006 deoarece prevederile ei lasă portiţe de scăpare pentru finanţări mascate din afara ţării, iar anumite ONG-uri sau entităţi non-profit au fost folosite ca urmare a scăpării legislative ca paravan pentru aducerea de bani externi în scopul influenţării nocive a politicii româneşti.

Modificarea propusă de mine stabileşte că ‘Acceptarea donaţiilor din partea altor state ori a organizaţiilor din străinătate, precum şi din partea persoanelor fizice sau juridice străine este interzisă atât pentru partidele politice din România, cât şi pentru ONG-uri, alte entităţi non-profit sau persoane fizice care desfăşoară activităţi politice sau sprijină partidele politice în mod direct sau indirect, precum şi în cazul în care membrii din conducerea ONG-urilor sau a altor entităţi non-profit fac parte din organele de conducere a partidelor politice’.

Guvernul României a încurajat Parlamentul să ia o decizie privind interzicerea finanţărilor străine mascate pentru partidele politice din România. Avizul dat de Executiv în şedinţa de ieri referitor la propunerea legislativă pentru modificarea art. 11 din Legea nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale stipulează decizia Legislativului în această privinţă. De acelasi autor Măiastra cântecului românesc Jertfa nerecunoscută din Afganistan A început campania pentru europarlamentare în UE. Ţinta predilectă: ro… Publicitate Renault Service Auto http://www.renault.ro Cursa Reducerilor la Renault – Ai reducere de 20% la Renault Service pentru vehicule de peste 4 ani. Advertisement Acest lucru înseamnă o încurajare de a pune capăt finanţărilor mascate din străinătate pentru activitatea anumitor formaţiuni politice prin intermediul ONG-urilor şi fundaţiilor.Citeste mai mult: adev.ro/mqsjwd
31 iulie 2013Citeste mai mult: adev.ro/mqsjwd
31 iulie 2013Citeste mai mult: adev.ro/mqsjwd

2 august 2013

http://www.hotnews.ro/stiri-politic-15305616-guvernul-lasa-parlamentul-decida-asupra-sistarii-donatiilor-externe-catre-ong-uri-scop-politic.htm

Guvernul a evitat sa se pronunte, printr-un aviz favorabil sau negativ, asupra proiectului promovat de un deputat PSD prin care se interzice si organizatiilor neguvernamentale (ONG) sa mai primeasca donatii din partea altor state sau a organizatiilor straine, lasand Parlamentul sa decida, relateaza Mediafax.

Propunerea legislativa pentru modificarea articolului 11 din Legea 334/2006 privind finantarea activitatii partidelor politice si a campaniilor electorale, initiata de catre Mihai-Bogdan Diaconu, membru al grupului parlamentar al PSD, a fost discutata in ultima sedinta de guvern, dar punctul de vedere al Executivului a fost ca Parlamentul decide in aceasta privinta.

05 August 2013

Un deputat PSD vrea să taie finanţarea externă a ONG-urilor 
http://www.evz.ro/detalii/stiri/un-deputat-psd-vrea-sa-taie-finantarea-externa-a-ong-urilor-1050783.html#ixzz2fuJl5ou4
EVZ.ro

După modelul Rusiei lui Putin, unde organizaţiile nonguvernamentale care primesc finanţare externă sunt obligate să se înscrie ca „agenţi străini”, deputatul PSD Bogdan Diaconu a propus ca, în România, să se interzică ONG-urilor cu implicare politică să obţină donaţii din partea altor state, a organizaţiilor sau a persoanelor fizice din străinătate.

Vizate sunt ONG-urile sau chiar persoanele fizice care desfăşoară activităţi politice sau sprijină partidele „în mod direct sau indirect”.

24.09.2013

http://www.gandul.info/politica/seful-comisiei-sie-din-parlament-ong-urile-lui-soros-sunt-catalizatorul-pietei-universitatii-finantarile-acestora-pot-reprezenta-un-pericol-pentru-siguranta-nationala-audio-11387359

Şeful Comisiei SIE din Parlament, Mihăiţă Calimente, a declarat pentru gândul că ONG-urile din România finanţate de omul de afaceri George Soros au un rol determinant, de “catalizator”, al protestelor din Piaţa Universităţii împotriva proiectului minier de la Roşia Montană.

„Având în vedere că domnul George Soros se situează pe o parte clară a baricadei, împotriva acestui proiect, am observat că această părere a finanţatorului şi-au însuşit-o şi ONG-urile care au primit finanţare de la George Soros”, a spus Calimente. Deputatul PNL a precizat că această intervenţie din exterior poate reprezenta şi un pericol pentru siguranţa naţională şi că trebuie evaluată situaţia. El a indicat faptul că este de competenţa SRI să furnizeze aceste informaţii

24.09.2013

http://www.pesurse.ro/2013/09/24/surse—comisia-sie-ungaria-si-rusia-opozanti-ai-e/

Surse participante la sedinta de marti a comisiei parlamentare de control a SIE au declarat, pentru pesurse.ro, ca existe anumite interese ale vecinilor Romaniei pentru ca exploatarea de la Rosia Montana sa nu inceapa.

Potrivit surselor citate, Ungaria este ingrijorata de eventualele probleme de mediu, in timp ce Rusia leaga subiectul Rosia Montana de exploatarea gazelor de sist.
De altfel, presedintele SIE, Teodor Melescanu, prezent marti la discutie, a si declarat ca sunt vecini ai Romaniei interesati sa blocheze aceste proiect, dar nu a putut sa dea nume.

Ce urmeaza cred ca devine tot mai clar.

USL-ul se foloseste de recentele demonstratii din Piata Universitatii, pentru a lovi in toate ONG-urile din Romania. Acele ONG-uri din Piata, implicate destul de straveziu intr-un protest, sunt doar pretextul ca interesul guvernantilor sa fie servit, fiindca oricat de orb ai fi…tot vezi coordonarea miscarilor lor.

Cum va transa USL situatia?

Simplu….prin legea-ranga, de tip rusesc, care taie finantarea ONG-urilor. Ar fi interesant cum se va intelege aceasta lege in contextul fondurilor europene.

Legea urmeaza sa ajunga in Parlament. USL-ul este constient de impactul negativ pe care il va avea aceasta lege pe plan extern. Protestul acesta se inscrie in contextul cautarii guvernului de a castiga sprijinul popular in favoarea legii. Oricum ai da-o este deci un fake.

UPDATE

25 September 2013

PNL a anunţat într-un comunicat de presă că se delimitează de declaraţiile făcute ieri de preşedintele Comisiei parlamentare de control al SIE, deputatul liberal Mihăiţă Calimente, cu privire la protestatarii din Piaţa Universităţii, pe care i-a descris ca fiind manipulaţi de fundaţiile finanţate de George Soros.

Citiţi mai mult:http://www.evz.ro/detalii/stiri/pnl-se-delimiteaza-de-declaratiile-facute-de-mihaita-calimente-pe-rosia-montana-1058928.html#ixzz2fuQoPoT8

USL joaca deci, in continuare, politistul rau-politistul bun, liberalul rau-liberalul bun si pesedistul rau-pesedistul bun. Daca penelistii chiar doresc sa ne convinga de bunele lor intentii, atunci o pot face cu fapte concrete si nu vorbe goale. Ar convinge daca ar da declaratii ferme impotriva legii lui Bogdan Diaconu, cerand retragerea acestei initiative legislative si anuntand PSD-ul ca odata supusa la vot, ei vor vota impotriva.

Pana atunci insa, domnilor jurnalisti, discerneti cand criticati ONG-urile la gramada, fiindca USL abia asteapta dupa colt sa rezolve si civismul din Romania.

Poate ca demonstrantii de duminica vor mai adauga un inamic in protestul lor…pe langa deja clasicul RMCG.

Salvati ONG-urile! Spuneti NU legii Bogdan Diaconu


Lucaman

Explore posts in the same categories: demontarea manipularii

Tags: , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

14 Comments on “PUTIN,USL-UL,ONG-URILE SI …SOROS”

 1. nightmare Says:

  CEE TRUST (trust for civil society) este un consortiu format din 6. Fundații ….uite fondatorii

  Founders
  The CEE Trust was established by a group of private American foundations, namely:
  Atlantic Philanthropies
  Charles Stewart Mott Foundation
  Ford Foundation
  German Marshall Fund of the United States
  Open Society Institute
  Rockefeller Brothers Fund
  The CEE Trust expects to allocate up to $75 million toward this aim by the end of 2012.

  Open society institute este fundația lui Soros

  Acest CEEtrust a virat bani următoarelor ONG din România ,care acum sunt Organizatorii acestui Protest “civic” din piata universitatii

  http://www.ceetrust.org/about-us/founders.html

  • nightmare Says:

   Sute de mii de euro pentru aceste ONG-uri si activistii lor ,burse,proiecte finanțate si locuri de munca

   http://www.ceetrust.org/grants-database/in-country-grants/romania.html

   Tata Soros le taie finantarile din 2014 ….deci, de fapt ei se lupta pentru supravietuirea lor si pentru a demonstra ca sunt capabili sa capaciteze mase mari de oameni,ori Rosia Montana ii convine de minune miliardarului.

   Despre ce civism vorbim atunci????…..despre un civism care cere hotilor si penalilor sa respecte Legile si Constitutia ….este un Non sens.

   Corupții trebuie sa ramana la locurile lor ,pentru următorul jefuitor.
   Într-o tara saracita,furată pe fata,politizata la maxim,protestul asta “civic” cum se chinuie sa-l prezinte mulți ,nu se încadrează absolut de loc in decor…..genul asta de protest se încadrează insa perfect într-o tara ca Elveția,unde exista cultura civica

  • nightmare Says:

   In fond si la urma urmei datorită acestor ONG-uri a căzut guvernul Boc si Ungureanu ,datorită lor avem astăzi un USL cu 70% in Parlament ….si de fapt e o lupta între mafia oengista si mafia securista .
   E problema lor sa-i dea jos !!

   • lucaman Says:

    NIGHT….exact ong-urile astea pe care le folosesc ei si pe care le enumeri tu scapa .Legea lor loveste tocmai ong-urile care nu se ocupa de afaceri .Citeste cui ii este adresata:

    ‘Acceptarea donaţiilor din partea altor state ori a organizaţiilor din străinătate, precum şi din partea persoanelor fizice sau juridice străine este interzisă atât pentru partidele politice din România, cât şi pentru ONG-uri, alte entităţi non-profit sau persoane fizice care desfăşoară activităţi politice sau sprijină partidele politice în mod direct sau indirect, precum şi în cazul în care membrii din conducerea ONG-urilor sau a altor entităţi non-profit fac parte din organele de conducere a partidelor politice’.

    • nightmare Says:

     Luca ….cred ca e timpul ca aceste oengeuri sa porneasca de la alte premise …

     Unde erau aceste oengeuri de care vorbesti tu ,asta vara cind era atacat statul de drept ?

     Daca,oengeurile partidelor nu au ripostat ,unde erau celălalte sa apere statul de drept??

 2. lucaman Says:

  Ce premise Night? Nu eficienta razboiului din strada, in lupta cu dusmanul, e determinanta.Intr-o democratie consolidata altele sunt locurile unde porti razboiul politic.
  ONG-urile serioase,care se ocupa cinstit ,corect ,de viatza politica,actioneaza ca Think-Tank-uri nu ca mujahedini. S-au ocupat si in vara trecuta chiar daca nu ai vazut asta in pietele patriei.Tocmai de aceea statul de drept a rezistat si tocmai de aceea legea USL vizeaza FIX aceste ONG-uri.
  Ca un exemplu….legea asta nu evalueaza daca scoala e buna sau rea,daca are profesori buni sau slabi ,elevi buni sau trantori
  Aici vorbim ca vine o lege si le taie banii de lumina ,de apa ,de caldura
  da numai la scolile de stiinte politice
  la celelalte in care se da spaga,se chiuleste,se fura ,se fac greve si razmerite nu.Alea sunt ok pt legea lor.

  • nightmare Says:

   Ok…pai,cred ca ar trebui sa facem un inventar al acestor ongeuri bune si sa le facem cunoscute

   Care sunt ale societății civile si care sunt cele ale partidelor si ale altora

   • lucaman Says:

    Night…..mai bine aratam ONG-urile care sunt in portofelul unor oligarhi.Ca nu sunt atat de multe, sunt doar mai zgomotoase .Le recunosti repede…sunt ajutate de televiziunile din dotare.

 3. lucaman Says:

  NIGHT……………care parte din articol te-a determinat sa imi pui intrebarea asta? Exista vreun subiect pus de mine pe blogul asta care sa nu ma califice in ochii celorlalti drept basist?

  • nightmare Says:

   Luca …te rog scuza-mă ,dar atat m-am fentat cu anumiti oameni ,încât am ajuns sa pun întrebări stanjenitoare …..dar ,măcar mă clarific definitiv.

   Inca o data ,scuze …

   • lucaman Says:

    No problem.Nu esti singurul care s-a fentat.Precum observi, eu continui sa spun aici cu mult inainte,ceea ce se va intampla sau ceea ce vor unii sa se intample …peste cateva luni.Poti verifica si in arhiva blogului.
    Incerc sa ii demasc si sa le incurc planurile.Recunosc…o fac cu mare placere.

    • nightmare Says:

     Mă ofer voluntar !!!.. 🙂 🙂

     E prea frumoasa tara asta ca să o fenteze altii ,indiferent cine si care au fost odată de aceiasi parte a baricadei

     Te rog ,daca poți sa pui clipul asta cu imagine……thx


Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: