CRIN ANTONESCU,VICTOR ORBAN SI VLADIMIR PUTIN…LEGATURI PRIMEJDIOASE

Niciodata nu am crezut in brusca inflamare a nationalismului, de aici si de aiurea. Intotdeauna in spatele acestor rabufniri se ascund personaje influente si pregatiri minutioase. De fiecare data, ceea ce doresc aceste personaje sa vedeti nu corespunde cu adevarul iar dusmanul indicat este unul fals. E suficient sa revedeti evenimentele din martie 90. In continuare va voi prezenta cateva informatii, care au scapat din  rea- vointa, marilor analisti  de la mogulizoare.

Pe 30 ianuarie 2013,  Comisia Europeana a prezentat concluziile raportului MCV privind justitia din Romania. Rezultatul, unul dezastruos pentru USL dar mai ales,dezastruos pentru noi toti ,ca cetateni ai acestei tari, fiindca pana la  final noi suportam urmarile. Raportul vine cu cateva zile inainte de votul pe buget…alt moment de tristete pentru buzunarele contribuabililor. Cu alte cuvinte,USL-ul risca pierderi de imagine in randul propriului electorat, mintit atat de vartos in campania electorala. O perdea de fum era necesara pentru a acoperi aceste esecuri.

MOSTRA DE MANIPULARE A USL VIA RUSIA SI UNGARIA

Tot pe 30 ianuarie 2013, Vocea Rusiei, anunta sec…

Premierul ungar, Viktor Orban, va efectua mâine o vizită scurtă de lucru la invitaţia preşedintelui rus, Vladimir Putin. Negocierile dintre cei doi oficiali vor avea loc la Kremlin.

Întâlnirea va fi consacrată examinării domeniilor de perspectivă din cooperarea ruso-ungară: agricultura, industria, energia. O atenţie deosebită se va acorda construirii South Stream. Pe agenda zilei se află şi chestiuni legate de transport.

Rusia este al doilea mare partener extern al Ungariei după Germania.

Sa ii lasam pe cei doi ,Orban si Putin, sa negocieze si sa parcurgem urmatoarele stiri in succesiunea lor.

Aflam tot de la Vocea Rusiei pe 31 ianuarie 2013 ca …

La întâlnirea dintre preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, şi premierul ungar, Viktor Orban, pe lângă chestiuni economico-comericale, energetice şi financiare s-au discutat şi relaţiile culturalo-umanitare dintre cele două ţări.

Preşedintele Rusia a menţionat că poporul rus este multinaţional şi un număr considerabil aparţin culturii fino-ugrice. Putin i-a mulţumit lui Viktor Orban şi autorităţilor din Budapesta pentru că anul trecut o alee din parcul central al capitalei a fost denumită în cinstea lui Lev Tolstoi.

„Acest fapt atestă că relaţiile noastre dobândesc un caracter prietenesc cu totul nou faţă de cel din deceniul anterior”, a spus Vladimir Putin.

Retinem caracterul multinational al poporului rus, termen atat de drag  maghiarilor dar si faptul ca relatiile cu Ungaria au fost reevaluate fata de acum 10 ani. Cu alte cuvinte…oficial le merge bine, neoficial, incercam  sa dibuim daca intalnirea s-a soldat cu  intelegeri secrete intre Ungaria si Rusia. Intelegeri care ne vizeaza pe noi romanii.

Daca acesta era contextul international inainte de 1 februarie, sa vedem ce se intampla la noi in tara in acest timp…

Ziarul Puterea—2 FEB.2013

Drapelul judeţului Covasna a fost scos, sâmbătă, 2 februarie, din sala de şedinţă comună a Consiliului Judeţean şi Prefecturii Covasna, unde a avut loc ceremonia de învestire în funcţie a noului prefect Dumitru Marinescu, şeful CJ, Tamas Sandor, spunând că aceasta a fost “ultima dispoziţie” a fostului prefect.În cadrul ceremoniei de învestire, ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, a dat citire ordinului de numire a fostului prefect de Covasna Codrin Munteanu în funcţia de secretar general al Ministerului Apărării şi celui de numire a noului prefect, Dumitru Marinescu, care a depus apoi jurământul. Pentru ceremonia de învestire a noului prefect, drapelul judeţului Covasna a fost scos din sala de şedinţă comună a Consiliului Judeţean şi Prefecturii. Noul prefect Dumitru Marinescu a declarat după ceremonie că steagul nu a fost îndepărtat din dispoziţia sa şi că la un astfel de eveniment trebuie expus drapelul României.

Astfel s-a aprins scanteia…si se facu lumina.

Dan Tapalaga-Hotnews

Fostul prefect de Covasna, Codrin Munteanu, cel care a contestat in instanta orice gest prin care maghiarii cautau sa-si marcheze identitatea (de la numele date unor scoli, pana la arborarea steagului), este membru PC, finantatorul Forumului Civic al Romanilor. Or, PC-ul lui Dan Voiculescu a depasit intre timp PRM-ului lui Vadim Tudor in materie de nationlalism, anti-europenism si anti-americanism. Prin urmare, nu e chiar o intamplare ca Antena 3 si Dan Voiculescu intretin un foc aprins de unul de-al lor.  Guvernul Ponta l-a schimbat, din fericire, pe Munteanu din functie saptamana trecuta.

Ce urmeaza de aici incolo e clar…Fandaxia-i gata! 🙂

Marţi, 5 februarie. Secretarul de stat Nemeth Zsolt atacă autorităţile române declarând că maghiarii din Transilvania se simt agresaţi simbolic. Steagul Ţinutului Secuiesc este arborat pe clădirea unei primarii de district din Budapesta. Nemeth Zsolt, un înfocat susţinător al autonomiei maghiarilor din Ardeal, a menţionat că guvernul român trebuie să rezolve problema steagului secuiesc.

Tot marti 5 februarie,Vocea Rusiei, publica un articol intitulat…România se pregăteşte de război? Reamintesc ca avusese loc sedinta CSAT. De unde trag rusii concluzia ca ne pregatim de razboi? Aflam citind urmatoarele randuri…

Din perspectiva geopolitică, cel mai interesant este punctul Nr.2 de pe agendă:

„realizarea, în cadrul Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), a unui plan de contingenţă pentru România”

Atunci când termenul se utilizează în cazul relaţiei dintre o ţară-membră şi NATO, un „contingency plan” presupune elaborarea unui set concret de acţiuni pentru situaţia în care acest stat intră într-un conflict militar. Până acum, asemenea planuri oficiale au fost elaborate doar pentru următoarele ţări: Estonia, Letonia, Lituania şi Polonia. Ţările baltice au cerut elaborarea unui plan pentru cazul unui conflict militar cu Rusia şi s-au zbătut cinci ani pentru ca NATO să accepte această cerere şi să elaboreze planul. Polonia a cerut elaborarea unui plan pentru un eventual conflict militar cu Belorus, iar apoi planul a fost „upgradat” pentru un eventual conflict cu Rusia. În acest context apar două aspecte importante. Primul: aceste planuri se elaborează la cererea ţării-membru. Al doilea: de obicei, Germania se opune elaborării unor planuri de acest gen (aşa a fost în toate cazurile de până acum), iar reprezentanţii aripii radicale a conducerii americane SUA susţin asemenea iniţiative. Germania se opune unor iniţiative de acest gen deoarece elaborarea unor „contingecy plans” presupune stabilirea exactă a ţărilor cu care există riscul intrării într-un conflict militar, ceea ce conduce la o răcire drastică a relaţiilor cu aceste ţări şi alte consecinţe nefaste. Un „contingency plan” nu presupune răspunsul la o întrebare generalizată de genul „ce se întâmplă dacă intrăm în război?”, ci presupune un răspuns la întrebări precise şi punctuale de genul „ce se întâmplă dacă începe un război cu Ucraina?”, „ce se întâmplă dacă începe un război cu Rusia?” etc.

Există analişti care consideră că etalarea în public a intenţiilor de elaborare a acestor planuri nu este altceva decât rezultatul dorinţei unor ţări de a atrage atenţia. Din această perspectivă se poate spune că scopul a fost atins, iar atenţia a fost atrasă. Ce urmează? Depinde de răspunsul la întrebarea: dacă România se pregăteşte de război, atunci pentru ce război se pregăteşte România?

Cum va spuneam…fandaxia-i gata! Rusii ne si vad in razboi. Sa vedem ce se intampla a doua zi in Romania…

Miercuri, 6 februarie. Premierul Ponta cataloghează declaraţiile secretarului de stat maghiar drept obrăznicii. Premierul Ponta îi cere ministrului de Externe român să ia măsuri. Ambasadorul Ungariei este chemat la MAE pentru explicaţii. Ambasadorul maghiar declară că Budapesta susţine doleanţa etnicilor maghiari din Transilvania.

“Dacă asta este voinţa secuilor, cetăţenilor români de etnie maghiară, dacă asta este cererea lor, da (susţinem-n.r.)”, a declarat Fuzes, într-o intervenţie la Realitatea Tv. Ministrul Corlăţean ameninţă că îl va expulza pe ambasadorul Ungariei.

Joi, 7 februarie. Nemeth Zsolt revine cu o nouă declaraţie şi anunţă că Ungaria va lua măsuri diplomatice în privinţa interzicerii de către România a arborării steagului pe clădirile oficiale. Măsurile vor fi anunţate în cursul zilei, a adăugat el, într-o intervenţie la postul public de radio Kossuth, relatează MTI.

Credeti ca asta e tot? Nici vorba! Tot pe 7 februarie 2013, Vocea Rusiei si a lui Putin intervine in mod direct  cu un nou articol in care anunta nici mai mult, nici mai putin, decat …dezintegrarea teritoriala a Romaniei. Desigur, vinovatul il stiti si daca nu il stiti il indica ei…Traian Basescu. Nu omul lui Voiculescu si Antonescu, prin provocarea  incidentului si escaladarea lui, nu goarnele lui Putin prin raspandirea mediatica a focarului si nici nationalistii lui Orban …care primesc un profit nesperat.

Sa citim articolul din Vocea Rusiei….

Problema autonomiei teritoriale nu are nicio legătură cu relaţiile dintre Bucureşti şi Budapesta, fiind legată ombilical de relaţia de obedienţă pe care România o are faţă de Bruxelles. Să facem un experiment mintal: dacă mâine, José Manuel Durão Barroso declară că România trebuie să acorde autonomie teritorială Ţinutului Secuiesc, invocând drepturi ale minorităţilor sau alte poveşti din categoria „valorilor europene”, ce va face guvernul de la Bucureşti? Are cum să se opună acestui dictat? S-a elaborat cumva vreun „plan de contingenţă” pentru această situaţie? Desigur, se vor găsi mulţi analişti din zona pro-USL care vor susţine că aşa un dictat din partea UE este ceva imposibil, la fel cum au susţinut că este imposibil ca decidenţii de la Bruxelles să arunce la coş voturile a 7,3 milioane de alegători români în vara anului 2012.

România şi-a pierdut suveranitatea politică şi economică. Suveranitatea politică a fost transferată la Washington şi Bruxelles. Suveranitatea economică este în mâinile FMI care ia decizii în privinţa programelor de privatizare şi a parametrilor bugetari. Dezintegrarea teritorială este pasul următor şi aproape inevitabil. Inevitabilitatea provine din faptul că la Bucureşti nu există politicieni capabili să aplice „soluţia Cameron” în relaţia cu Uniunea Europeană.

Se inchide cercul…dusmanii sunt expusi publicului tamp…Uniunea Europeana si tradatorul Basescu. Mama lor de vampiri, cu MCV-ul lor cu tot !

Intre timp, la Bucuresti, Crin Antonescu, cel atat de sprijinit de Vocea Rusiei pe vremea interimatului din vara, se joaca cu focul in soba nationalistilor…masluind adevarul. Iata ce declara aseara, ofticat ca Basescu nu a urcat conflictul la… next level.

“Eschiva de azi a domnului Basescu nu sta in picioare. Nu a fost deloc convingator spunand ca nu va vorbi decat atunci cand va vorbi si presedintele Ungariei. Nu presedintele Ungariei este omologul de putere al presedintelui Romaniei. Trebuie sa vorbeasca pentru romani, cu secui cu tot, pentru ca este presedintele lor”, a declarat Crin Antonescu, joi seara, la Realitatea TV.

“Romania nu are nici un interes ca stat sa dezvolte o tensiune, ba mai rau un conflict pe teritoriul ei. Romania este obligata in permanenta sa faca respectata legalitatea, Constitutia si legile tarii”, a comentat co-presedintele USL.

Pai respectati legalitatea domnule Antonescu si nu va faceti ca ploua. Haideti sa va ajut cu un articol din Gandul...

În realitate, disputa pe steagul Ţinutului Secuiesc a fost deja tranşată în instanţă. Pe 7 iunie, Prefectura Covasna – reprezentată la acea vreme de prefectul Codrin Munteanu de la PC-Voiculescu- a atacat în instanţă hotărârea Consiliul Judeţean Covasna, reprezentat de Tamas Sandor, prin care a fost aprobat steagul Ţinutului Secuiesc.

Judecătoarea Alexandra Daniela Benegui de la Tribunalul Covasna a dispus pe 5 octombrie că folosirea steagului secuiesc în Covasna este legală. Tribunalul Covasna a respins cererea de anulare a hotărârii din 2008 a CJ Covasna prin care s-a aprobat folosirea steagului secuiesc.

În motivare, instanţa arată că, deşi legislaţia nu spune în mod clar că autorităţile locale îşi aleg în mod obligatoriu un steag, interpretarea dispoziţiilor legale arată că autorităţile locale pot sa-şi aleagă un steag propriu. “Pe cale de consecinţă, stabilirea în cadrul statutului a unui drapel şi a unui fanion al judeţului nefiind de natură a aduce atingere niciunei dispoziţii legate de ordine publică, ci fiind in concordanţă cu actele normative care stabilesc atribuţiile autorităţii administraţiei publice locale, respectiv cu art. 19 din OG 53/2002, instanţa constată că acţiunea formulata de reclamanta Prefectul Judeţului Covasna în cadrul dreptului de tutela administrativă este neintemeiată, aceasta urmând a fi respinsă ca atare”, se arată în motivarea instanţei.

Instanţa a mai arătat că în mod similar au fost adoptate Drapelul Judeţului Alba, Steagul Judeţului Braşov, Drapelul Judeţului Ialomiţa, Drapelul Judeţului Maramureş, Drapelul Judeţului Timiş.

CA ATARE…POVESTEA TREBUIE INCHEIATA AICI. SPER CA CITITORII POT DESLUSI MAI USOR ACUM, FAPTELE SI AUTORII. DE RETINUT CA ECHIPA LUI VOICULESCU CONTINUA SA IMPINGA LUCRURILE IN SENSUL DORIT DE VOCEA RUSIEI, ESCALADAND CONFLICTUL.

UPDATE…08.02.2013

Un grup de aproximativ zece persoane a venit să protesteze în faţa ambasadei Ungariei din Capitală, purtând mai multe steguleţe tricolore pe care le-a înfipt în gardul “Vilei Monaco” de pe strada Jean Luis Calderon. Printre protestari a fost şi prinţesa Brianna Caradja.

“Sperăm să vină oamenii să-şi exprime nemulţumirea faţă de obrăznicia ungurilor”, a spus şi Cezar Marin.Cezar Marin este şi fiul generalului de informaţii externe Ion Marin, decedat în 2007.

DACA A IESIT SI PRINTESA LUI FELIX …E CA SI CUM VOICULESCU SE SEMNEAZA SI I LE DA SERVITE LUI VICTOR ORBAN…SUB INALTUL PATRONAJ AL MOSCOVEI.

Mai, acestia…lasati-va de manipulari ca nu suntem idioti!

   
Explore posts in the same categories: demontarea manipularii

Tags: , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

43 Comments on “CRIN ANTONESCU,VICTOR ORBAN SI VLADIMIR PUTIN…LEGATURI PRIMEJDIOASE”

 1. Adrian Says:

  Mizez pe maturitatea romanilor care ar trebui sa fi inteles / retinut episoadele similare din ultimii 60 de ani.(sa nu uitam perioada stalinista si momentul septembrie-octombrie 1988).

  As putea spune ca si deznodamantul evenimentelor din Martie 1990 imi da increderea ca si acest demers abject va fi sortit esecului.

  Sa lasam cainii sa latre…si sa ne asiguram de informarea corecta a cetatenilor interesati…

  Mult succes in ceea ce intreprindeti,


 2. Nu văd vreun pericol real din partea lui Viktor Orban, e instrumentalizat de presa rusă şi germană care instigă împotriva unui premier care nu ascultă orbeşte ordinele externe (DW – “Ungaria cade sub influenţa extremismului de dreapta” – titlu).

  Dimpotrivă (“cui pe cui se scoate”), ar trebui să-i mulţumim că a făcut încă şi mai nepopulară regionalizarea, care nu e nici dorită de români, nici nu le este necesară, fiind ceva cerut de birocraţia UEistă.

  • lucaman Says:

   Regionalizarea e dorita de USL,lucru recunoscut zilnic de liderii acestei uniuni ,care fac tot ce pot ca sa ne scoata dintr-o alta uniune,mult prea Europeana si care zambesc catre o Rusie ce isi doreste la randul ei sa infiinteze o uniune …Euroasiatica.Cu alte cuvinte ,in vreme ce toata lumea lupta impotriva unei uniuni ,pe ascuns viseaza la o alta uniune.Daca esti un admirator al panslavismului poti citi aici….si te vei distra
   http://romanian.ruvr.ru/2011/11/18/60645073.html
   vei vedea cum rusii care militeaza pentru eliberarea Romaniei de sub jugul Uniunii Europene viseaza cu ochii larg deschisi la propria lor uniune in care popoarele vor fi libere la fel cum erau in anii Uniunii Sovietice.

   Dar in articolul de mai sus vorbesc despre altceva …despre o manipulare pusa la cale de baietii lui Voiculescu.Nu discut despre bubuli,bilderbergi si alte naluci ,menite sa te faca sa uiti ca taxele iti vin de la guvern.

 3. rodica Says:

  m-ai lasat fara grai Alexa draga…. sper sa nu fie asa…sa ne fereasca Dumnezeu sa ne reantoarcem de unde am plecat…sper ca Europa nu ne va lasa si de aceasta data rusilor…AMERICA este cu noi…eu cel putzin asa cred.
  xxx weekend placut!

  • alexa Says:

   Draga Rodica, din pacate asa este. Nu exista coincidente. Luca, caci el a scris articolul, a lucrat cu materialul clientului. Adica, fapte. Te imbratisez.

  • Sfarma -Piatra Says:

   RODI,stai potolita la locul tau,ca Statele Unite si UE nu ne lasa,numai la Romania se gindesc din sculare in culcare zi si noapte ! Cum sa ne lase ??? Ce-s dementi ??? Ei ne iubeste cu patima,n-are cum sa ne lase pe mina betivilor de pe Volga,nu vezi ca si-au pus ditamai Guvernatorul ??? In interesul intereselor mondogeostrategice,of course…..

  • Sfarma -Piatra Says:

   RODI,pina iti revine graiul,don’t worry,be happy !!!
   Have a nice weekend !

 4. eugenb Says:

  Intrebare: De ce nu dati si de unde ati luat citatele pe care va sprijiniti teoria (adica unde s-a publicat – cu date precise astfel ca sa poata fiecare sa aprecieze daca traducerea sau ca citatul nu a fost scos din contex). Ca dvs. sunteti declarata o fana a lui Basescu este cunoscut (nu ma intereseaza de ce anume sunteti asa), dar ca un teoretician politic care se respecta, ar trebui sa fiti mai distanta fata de culoarea politica. Doar va dati jurnalista, si din cate stiu un jurnalist care se respecta, se bazeaza numai pe date precise (date care nu prea se vad in articolul dvs. – datele sunt foarte nesigure cand afirmi ca Vocea Rusiei a spus …, Gandul a zis …, HotNews a spus …, etc.). Si tot o greseala de Jurnalist care nu se respecta mi se pare si prezentarea numai a unei parti a adevarului jurnalistic cand uitati sa dati si parerea presei din partea cealalta a esicherului politic, astfel ca cititorii sa aleaga singuri ce anume este de apreciat din articolul dvs. Deocamdata mi se pare ca faceti exact ce reprosati dusmanilor politici – adica MANIPULAREA cititorilor si este pacat (pentru ca aveti “mana” la scris). Succes pe viitor!

  • alexa Says:

   Raspunsuri:
   1. Citatele au link, asa ca nu trebuie decat sa apasati pe el, ca sa va duca la articol.
   2. Dvs. fanul cui sunteti? Noi suntem fanii adevarului.
   3. Nu sunt distanta, pot fi doar echidistanta, dar nu in ceea ce priveste adevarul.
   4. Nu sunt si nu ma “dau” jurnalista. Sunt blogger.
   5. Vocea Rusiei e in limba romana.
   6. Articolul e bazat fix pe declaratiile celeilalte parti a esicherului politic, adica a uslasilor iubitori de rusi.
   7. Articolul este scris de Lucaman, nu de mine.
   Aveti 7 greseli voite in afirmatii, asa ca nu aici se face manipularea. Uitati-va in gradina proprie. Articolul se bazeaza pe materiale clare. Doare, stim! :)))

   Badarau Eugen, precum fizicianul mort in 75? :))))

  • lucaman Says:

   Pe langa necesarele precizari, pe care Alexa a avut amabilitatea sa le faca in numele meu,as vrea sa mai adaug ceva.

   Spuneti asa:

   “Si tot o greseala de Jurnalist care nu se respecta mi se pare si prezentarea numai a unei parti a adevarului jurnalistic cand uitati sa dati si parerea presei din partea cealalta a esicherului politic, astfel ca cititorii sa aleaga singuri ce anume este de apreciat din articolul dvs.”

   Pai sa vedem daca greseala e la mine sau la dvs….iata sursele citate in articol:

   1—Vocea Rusiei–nu poate fi banuita ca admiratoare a lui Basescu si a PDL.
   2—Ziarul Gandul–nu poate fi banuit C.T.Popescu de partizanat portocaliu.Si-a declarat in mod deschis sprijinul in favoarea lui Antonescu.Este evident ca nici el ,nici colegii lui, nu sunt fanii PDL.De Basescu nici nu mai pomenesc.Exclus….
   3—Ziarul Puterea –la randul lui ,nu este in tabara portocalie.Dimpotriva.Unii il vad la centru ,altii in tabara USL.
   4—Hotnews—putem spune ca e perceput de majoritatea fanilor USL ca fiind in tabara portocalie .

   Deci…mai degraba am citat din surse USL decat din surse PDL.

   Si inca ceva…nu sunt jurnalist si nici nu imi doresc sa fiu .Mai ales in zilele astea …cand majoritatea jurnalistilor sunt in solda unor politicieni sau afaceristi.Deci ma respect …ca blogger.

   Vreau sa cred ca numai din neatentie ati facut afirmatiile din comentariu.

 5. eugenb Says:

  Deoarece s-au amestecat postarile fara vina mea (in ce ma priveste, eu consider ca fiecare autor trebuie sa-si asume – sub semnatura, articolul pe care l-a trimis la publicare, altfel inseamna ca administratorul site-ului isi asuma critica sau laurii cuvenita/i autorului) am respectat punctele de vedere ale celor care mi-au raspuns la postarea anterioara si am raspuns (sper) la toate observatiile primite:
  Lui @Alexa:
  1) Vedeti ca ati sarit peste citatul din ziua de 5 febr.2013 care nu mai are ca suport trimiterea corespunzatoare.
  2) Imi pare bine ca suntem de partea adevarului cu totii, ramane de vazut ce parte (sau cat) din adevar va place dvs. Eu am obiceiul ca sa citesc parerile tuturor partilor, indiferent de ce partea (colorata) se gasesc, inainte de a-mi da cu parerea. In articol am intalnit doar o unica parte si de aceea am luat pozitie critica (off topic) in afara subiectului propriu-zis.
  3) Cat timp nu cunoasteti intreg adevarul, discutia nu are rost. Nota: Nu credeti ca atunci cand nu semnati un articol pus pe acest site, cel in cauza sa si-l asume? Eu n-am aflat decat acum ca este scris de @lucaman (nefiind un cititor obisnuit al acestui site).
  4) Confuzia este normala, atata timp cat se publica ceva care nu-ti apartine sau nu este semnat articolul.
  5) Multumesc de atentionare!
  6) Este o parere, nu un adevar! – vedeti obs. de la pct.1. In plus, adevarul (de fapt, partea de adevar) care va place dvs., seamana foarte mult cu asa-zisul adevar care seamana foarte aproape cu de o factura de gen Udrea&Co si nu una facuta de cei din partea USL, asa ca nu ma multumeste (atat cat nu puneti alaturat ce spun unii si ceilalti). Asta este ca adevarul cu care se intalnesc moldovenii de peste Prut referitor la limba pe care o vorbesc – limba romana sau limba moldoveneasca? Adevar: limba oficiala este Limba Romana. Semi-adevar – dialectul Moldovenesc (asa cum sunt si limbile vorbite de nationalitatile conlocuitoare – tatara, rusa, etc.). Unora le place sa vorbeasca de partea goala a paharului, iar altora de partea plina a paharului. Cine are dreptate?! Obs. PDL-ul a fost pana acum un an la conducerea tarii, iar acum este in Opozitie. De ce parte a adevarului se situeaza acum si de care s-a situat pana acum un an?!
  7) Multumesc pentru atentionare! Revin la ce am scris anterior: De ce articolul nu a fost semnat de autor, sau de ce nu ati facut dvs. aceasta mentiune?! – nu mai discutam pe aceasta tema (off topic).

  Cred ca acum, dupa ce ati citit postarea mea, ati modificat numarul de greseli (in afirmatii) – referitoare la manipulare. Revin la obs. Facuta la pct.1 – citatele referitoare la zilele 5, 6 si 7 febr.2013 nu au trimiterile corespunzatoare, deci se poate sub-intelege ca sunt parerea personala a autorului. Deci, cine este suspectat de manipulare? – eu sau autorul care nu a facut trimiterile corespunzatoare (intreb, nu dau cu parul – poate a omis din viteza scrisului). Poate ati citit si parerea mea cu privire la autor – are “mana” (ceea ce este un lucru deosebit printre cei care scriu pe Blog – nu credeti?!). Referitor la intrebarea pusa, raspunsul este da!

 6. eugenb Says:

  Lui @lucaman:
  1) Postul (ziar on-line in limba rusa) “Vocea Rusiei” este platit de Rusia si deci face politica acestui Stat nu a Romaniei), deci nu-l vad apropiat de Romania si, deci, nici de cei de la USL. Apropierea este fortata facuta de cei aflati de partea Basescu@Co ), pentru ca cei din Opozitie doresc sa provoace caderea actualului Guvern (lucru care mi se pare normal pana la un punct, evident). Dar, se pare ca ati ramas de partea celor care l-au criticat pe Iliescu (cu multi ani inainte), uitand ca acesta astazi nu mai este cine a fost (odata). Sa fim seriosi! Iliescu nu mai are putere, iar nici cei din PSD nu il mai baga (prea mult) in seama, din cate se vede.
  2) Ziarul-online “Gandul” este (dupa parerea mea evident) foarte duplicitar – functie de interesul Patronului. Cine ii da mai multi bani, acela are un articol mai favorabil, asa ca nu ma intereseaza prea mult. Asta la nivel general, iar in mod particular, C.T.Popescu se incadreaza in aceasi situatie – ai bani, tine cu tine sau nu te critica prea tare. Nu-i dai bani, lupta impotriva ta! Asa ca nici el nu tine cu USL cand nu primeste banii promisi. Mi-e scarba de astfel de jurnalisti (dulicitari – in functie de numarul banilor primiti).
  3) Ziarul (online) “Puterea” nu l-am citit pana acum si din cate sustineti unii il dau de Centru, iar altii de Stanga, deci poate fi si de partea Opozitiei.
  4) Sunt de parerea dvs. Este de factura Pro-Basescu.
  4a) Vedeti ca ati uitat sa subliniati si Ziare.com la care ati facut trimitere cand ati dat un citat din articolul despre Cr.Antonescu (http://www.ziare.com/crin-antonescu/traian-basescu/crin-antonescu-eschiva-lui-basescu-in-scandalul-steagurilor-nu-e-convingatoare-1217428 – Joi, 07 Februarie 2013, ora 23:00 Sursa: Ziare.com Autor: Teodora Bodeanu) care este de factura (declarata) pro-Basescu, deci nu este un ziar (online) de partea USL asa cum credeti.
  Concluzia va las pe dvs. s-o trageti (ca sa nu fiu acuzat ca manipulez pe cineva):
  Vocea Rusiei – face jocul politic al Rusiei, nu al USL.
  Gandul – este duplicitar (cine da mai mult, are un articol favorabil – asta cat vor avea fonduri, binenteles).
  Puterea – nu este fan USL. Spre convingere: http://zen2008.wordpress.com/2008/09/15/mihai-palsu-un-jurnalist-agramat/ (cititi si comentariile). Pentru cei curiosi – Mihai Palsu este Directorul ziarului “Puterea” (la care ati facut trimitere) – “ziar aparut in criza” (http://www.puterea.ro/despre_noi). Daca-i cititi articolele acestea sunt mai propiate ideilor celui a fost ex-Presedintele Romaniei (numai pentru 72 zile) decat Puterii de astazi.
  HotNews – este de factura Pro-Basista.
  Chiar daca nu sunteti jurnalist sper ca ati citit si postarea pentru @alexa in care ati avut si raspunsul pentru ce va apartinea ca autor de articol. Succes pe viitor!

  Deoarece am fost prea mult “off topic” si am blocat discutia normala a temei ridicate de autor, printr-o discutie individuala dintre mine si dvs (@alexa si @lucaman) imi cer scuzele de rigoare, considerand ca nu mai are rost sa mai discutam pe aceasta tema (ce era de spus a fost spus) asupra parerii fiecarei parti. O zi buna tuturor!

  • lucaman Says:

   1,2,3,4,4a….indiferent cum percepe fiecare cititor respectivele surse,indiferent de actionariat sau de simpatiile jurnalistilor ce presteaza acolo,eu am redat citatele ce contin declaratiile unor oameni politici,comunicatele oficiale despre intalniri la nivel inalt,luarile de pozitii ale partilor implicate,decizii judecatoresti.Sunt informatii si …atat.Declaratiile lui Antonescu raman aceleasi chiar daca le citeaza Hotnews ori Antena3.La fel si declaratiile celorlalti politicieni.
   Derularea evenimentelor este decisa si controlata de politicieni …nu de noi doi.Pe baza acestor informatii si in functie de succesiunea intamplarilor, putem trage concluzii.Fiecare om e liber sa isi formeze apoi un punct de vedere.Nu este vina mea ca cei care stabilesc aceste planuri o fac tot mai prost si mai usor de demascat.

 7. eugenb Says:

  Unii vad numai partea plina, iar altii doar partea goala a paharului (functie de ce interes au sau cat sunt de binevoitori cu cei in cauza la un moment dat). Din cele doua parti (reunite) ale paharului se vede (uneori) si Adevarul. Chiar daca este de multe ori impiedicat sa iasa, Adevarul va iesi pana la urma la suprafata! Asa ca am militat mereu pentru ascultarea tuturor partilor implicate intr-o discutie. Ca am reusit sau nu este o alta problema. Dar sa revenim la tema initiala:”CRIN ANTONESCU,VICTOR ORBAN SI VLADIMIR PUTIN…LEGATURI PRIMEJDIOASE”. Sa te iei dupa ce spun cei de la “Vocea Rusiei” in legatura cu stadiul relatiilor dintre Bucuresti si Budapesta, Budapesta si Moscova sau Moscova si Bucuresti este o mare greseala (dupa mine, evident). A, ca iti dai doar cu parerea (personala) este si asta altceva. Fara sa analizezi in amanuntit tot ce se petrece pe plan international si implicatiile de durata dintre tari ai sansa de a gresi foarte usor in calculele facute (si nici atunci nu poti fi sigur, pentru ca sunt si Pacte intre tari care nu se dau publicitatii si care rastoarna toate calculele facute anterior). Succes la scris in continuare!

  • alexa Says:

   Draga domnule, in loc sa ne altoiti pe noi pentru declaratiile lui Antonescu, Ponta si restul usl, care si-au exprimat in nenumarate randuri atasamentul fata de Maica Rusie, de ce nu va duceti sa ii dati un par in cap lui Valentin Mandrasescu, autorul articolelor din Vocea Rusiei si care, nu este nici mai mult, nici mai putin, decat preot intr-un sat romanesc? Nu vi se pare ciudat ca tabarati pe noi, cei care am relevat misterul steagurilor? Desigur ca nu….aveti o treaba. Cat despre contextul international, poate ati scapat voit declaratiile lui Biden din ultimul timp. Asa ca….mai usor cu parerismul.

 8. eugenb Says:

  1) Observatia mea se referea la faptul ca in momentul acesta vedeti o singura parte a Adevarului (cel vazut dinspre Basescu@Co), nu intreagul Adevar, asa cum ar fi normal.
  2) Faptul ca dvs credeti ca USL urmeaza indicatiile “pretioase” ale Rusiei este parerea dvs si sunt nevoit sa o respect chiar daca nu sunt de acord cu ea. Obs. Din cate mi-aduc aminte Basescu isi schimba parerea in politica asa cum are interesul de moment (nu cum are interesul Romania) , asa ca cine pune baza pe ce zice sau ce face Basescu greseste foarte tare (isi vinde si “catelusii” fara nici o jena).
  3)Interesant mi se pare ca dvs il cunoasteti pe dl.VM si dl. V.Tismaneanu (http://www.contributors.ro/global-europa/cine-este-misteriosul-domn-valentin-mandrasescu-editorialistul-de-la-vocea-rusiei/ ) si intreaga Presa Basista nu il cunoaste oficial. Daca aveti aceste informatii v-as ruga sa mi le puneti si mie la dispozitie, altfel as considerat aceasta afirmatie ca este doar un “bluf” si nu o iau in seama.
  4) In privinta (numararii) steagurilor (ungare sau a suporterilor lor) nu am avut cand sa-mi spun parerea despre aceasta problema pentru ca v-ati ocupat numai de criticarea mea (in locul lui @lucaman), atacata se vede ca mi-am permis sa nu fiu de acord cu orientarea (tot mai vadita a culorii pe care o sustineti), desi mie personal mi-e indiferent coloarea politica ce o aveti (sustineti), atata timp cat demonstrati ca ati citit si partea adversa.
  5) Despre declaratiile lui Biden la care faceti referire, din cate am citit, in articol nu se face spune nimic, daci nu vad de ce trebuia sa fac referire eu daca autorul nu a considerat sa spuna nimic.
  6) Ati vrut sa spuneti: “paroxism” cumva? – in Dex nu se gaseste cuvantul “parerism”. Daca este asa sa stiti ca nu ati reusit sa ma tulburati prea tare. Cel mult m-ati distrat cu acuzele pe care mi le-ati adus. Aceasta imi dovedeste ca in lipsa de cititori este bun oricine vine pe acest site (ca sa-l luati in suturi daca nu va agreeaza ideile personale) – Gresesc cumva? Scuze atunci!

  • lucaman Says:

   Domnule EugenB ,oricare cititor de limba romana poate parcurge articolele scrise pe siteul Vocea Rusiei.Ca atare si cititorii acestui blog pot verifica informatiile de mai sus.Sustinatorii USL se exprima deseori in acel loc, prin comentarii favorabile la adresa autorilor siteului rusesc.Este o evidenta.

   In afara unor declaratii formale,mereu intarziate ,liderii USL nu au luat niciodata o pozitie ferma,critica,fatza de siteul Vocea Rusiei si fatza de afirmatiile lor.Dimpotriva ,realitatea demonstra ca USL respecta in plan politic recomandarile siteului rusesc.Mai ales in perioada verii trecute, pe timpul suspendarii.Arhiva siteului sta la dispozitia oricarui cititor.

   Spre deosebire,fatza de aliatii occidentali ai Romaniei, USL a avut nenumarate pozitii ferme …chiar agresive din punct de vedere diplomatic ,la fel si fatza de presa occidentala care ii critica .Astea sunt faptele iar declaratiile liderilor USL au ramas consemnate in toata presa romaneasca.

   Dumneavoastra puteti sa nu fiti de acord,puteti nega sau puteti incerca sa vorbiti despre mine si Alexa.Puteti sa ne acuzati de orice ,puteti sa va manifestati scarba fatza de Basescu, iubirea fatza de USL ,in tonuri joase sau ridicate.Un singur lucru nu il puteti face nici dumneavoastra ,nici noi…nu putem schimba faptele.Iar ele ,faptele,ne arata clar autorii.

   Chiar daca va place sau nu ,chiar daca ne place sau nu…ca sa revenim la articolul meu…..problema steagurilor a fost transata in justitie inca din octombrie 2012 iar cererea prefectului Codrin Munteanu de la PC-Voiculescu a fost respinsa in instanta.De ce a zgandarit lucrurile din nou, pe 2 februarie 2013,domnul Munteanu,desi justitia nu ii daduse dreptate si transase definitiv aceste probleme ? Fiecare om isi poate raspunde singur .Astea sunt faptele.

   Consider subiectul incheiat din punctul meu de vedere.Despre Udrea,Tismaneanu,basism vs.uslamism…dezbateri pasionale in note personale ,care nu au legatura cu faptele de mai sus si cu articolul meu, nu sunt interesat si le consider doar niste perdele de fum .

  • alexa Says:

   Spuneam paroxism, daca ma refeream la ce scrieti, avand in vedere ca scrieti mult prea mult ca sa nu fiti pus s-o faceti. Am zis parerism, de la parerolog – a-si da cu parerea. Si, sfatul meu, nu mai cititi DEX-ul online, ci cumparati-va un DOOM. Nu de alta, dar ca sa nu ramaneti blocat in meandrele concretului. Ma plictisesc vorbele goale, parol.

 9. eugenb Says:

  Lui @lucaman:
  Mass-media a fost pacalita ca este un os de ros si o parte a ei s-a aruncat imediat. Citat (pus de dvs.):
  “Noul prefect Dumitru Marinescu a declarat după ceremonie că steagul nu a fost îndepărtat din dispoziţia sa şi că la un astfel de eveniment trebuie expus drapelul României”. Deci noul Prefect putea sa faca ce dorea (personal sau Partidul pe care il reprezinta) in limitele Legii, binenteles. Este doar “baiat mare”.
  De fapt totul a plecat de la PDL, care din prea multa slabiciune politica (la un moment dat – “facandu-se frate cu dracul”), a permis extremistilor din UDMR sa-si bata joc de insemnele oficiale ale acestei tari (de, Soros stie pe cine sposorizeaza doar). Acolo avea un eveniment pur “politic Romanesc” (numirea unui Prefect al Judetului Covasna), nu unul cu specific de “zona culturala maghiara” (Tinutul Secuiesc), in care amestecam zonele folclorice din acea parte a tarii. Din cauza lipsei de spatiu (cred) pentru cladirile necesare bunei functionari a organelor de Autoritate Locala s-a ajuns ca sa se amestece (de fapt au folosit aceeasi Sala “de Festivitati”) Primaria Judetului (care este aleasa de majoritatea Electorilor), cu Prefectura (care este numita de cei care au format Guvernul la un moment dat). De fapt, noul Prefect a aratat ca este deschis la discutii cu Presedintele Consiliului Judetean in aceasta directie (desi se uita, intentionat sau nu), ca sunt doua Autoritati (diferite) si care sunt conduse de politici diferite (de functionare sau de Regulamente de ordine interioare). Mult zgomot pentru nimic, dar folositor in conceptia celor de la PDL, in speranta ca vor ajunge iar la conducerea acestei tari!

 10. Sfarma -Piatra Says:

  Ce faceti mai baieti,ati aparut? 🙂 Atitea luni lipsa,se poate !? Probabil ca socurile teribile din 10 Iunie,29 Iulie si mai ales ala din 9 Decembrie,sint cauza…..
  Coane LUC,problema cu ,,Vocea Rusiei” este ca-i redactata de la Bucuresti,tot de catre niste romanasi d-ai nostri,la fel cum ,,Le Monde” publica ce zice Mirel Bran,tot de la Bucuresti ! Nu pot sa nu remarc de-o luna incoace,cum Crin si PNL-ul sint martelati si tocati prin ,,presa”,cu inscenari,compilatii si ,,BREAKING NEWS” de dimineata pina seara,cum a fost alaltaieri cu Mariana Cimpeanu ! Oare de ce ??? Noi stim de ce !!! Da’ nu tine !!! NU CU NOI !!! Cretinitatea asta cu steagul era de asteptat,se apropie 15 Martie,si in fiecare an se excita unii de p-aici si de p-acolo(Budapesta) !!! Da’ ce conteaza,sa-l troznim pe Crin si pe PNL cu omniprezenta si omipotenta Rusie !!!

 11. Sfarma -Piatra Says:

  Am uitat ceva !!! Anul trecut in Februarie 2012,Alexa scria aici ca la alegerile din Decembrie,acest USL nu o sa depaseasca 35% in numarul de mandate,din cauza ca a organizat protestele din Ianuarie impotriva fostului presedinte si actual guvernator Basescu !!!

  • alexa Says:

   Directivele elaborate de Beria în 1947 şi distribuite partidelor comuniste subordonate Moscovei, cunoscute sub numele de “Moscova 2-6-1947 (Strict secret) K-AA/CC113, indicaţia NK/003/47” (ap. http://almanahelegoagal.blogspot.com/2012/04/moscova-strict-secret.html),

   „Trebuia ca reprezentanţii opoziţiei politice să fie închişi. Se va încerca prin toate mijioacele racolarea acelor opozanţi care se bucură de stimă populaţiei băştinaşe. Dacă nu cedează, trebuie compromişi prin campanie de denigrare. Înainte ca ei să se întipărească în conştiinţa maselor, trebuie lichidaţi prin aşa numite “întâmplări neprevăzute” sau închişi sub acuzaţia de crimă de drept comun. Numai în cazuri cu totul speciale se admit procese politice, care vor fi ţinute sub acuzaţia de “înaltă trădare”.

   Papa Hebe!

   • Sfarma -Piatra Says:

    Vezi tu ALEXA,pe baietii si pe fetele lui Basescu din PD,nu i-a compromis nimeni,au facut-o singuri cu atitudinea pe care au avut-o! O atitudine de vechili sud-africani pe plantatia din Transvaal !!!
    Iar de inchis,nu-i inchide nimeni !!! O mina spala pe alta !!! Stii ce zice Espinosa seful Cupolei, in ultimul episod din serialul ,,CARACATITA”,inainte sa fie asasinat Corado Cattani ???
    El zice ca ,,Coruptia este lubrifiantul care unge mecanismul democratiei,fara el nu se poate” si ,,E un lubrifiant urit mirositor,murdar si gretos,dar fara el sistemul democratic se blocheaza” ! Asa ca….

  • lucaman Says:

   Anul trecut ,in februarie 2012 ….si USL-ul spunea asta : alegeri anticipate în următoarele două luni.

   Si mai spunea si altele…..un milion de noi locuri de munca, astfel incat numarul de angajati sa devina cel putin egal cu numarul de pensionari, promitand, totodata, o crestere economica de 4% anual.

   Tu insa,retine ce spuneam eu pe 7 februarie 2012 aici: https://alexaionescu.wordpress.com/2012/02/07/crin-antonescu-sfarsitul-liberalilor-securisti/

   • Sfarma -Piatra Says:

    Coane LUC,bine ca n-au fost alegeri anticipate atunci cind a cerut USL-ul si populatia ! Stii de ce ? Ca altfel NIMENI de la PD n-ar mai fi intrat in Parlament !!! Nici de pe locurile 2,3,4 si 5,asa cum au intrat in Decembrie !!! 🙂
    Lumea a mai uitat,a mai iertat….

 12. eugenb Says:

  Acuma sa revin la afirmatiile pe care le faceti:
  1) Spuneti ca, avand la dispozitie Arhiva celor de la “Vocea Rusiei”, oricine poate gasi ce s-a publicat acolo. Este adevara, dar asta nu inseamna ca ar iubi Romania sau pe cei de la USL. Daca credeti aceasta va inselati amarnic. Eu nu cred! Dvs. credeti?
  2) Cam amestecati problemele! Atata timp cat cei de la “Vocea Rusiei” nu-i critica pe cei de la USL in mod fatis, nu inseamna ca acestia fac “sluj” in fata Rusiei, ci doar ca interesele Rusiei sunt mai favorabile politicii facute de USL, spre deosebire de a celor din Opozitia actuala (care a ramas tot supusa lui Basescu). USL a fost mai atenta la cine are in apropiere (indiferent daca ii place sau nu), Basescu a mers pe mana Germaniei (uitand de sasii ramasi in tara) si a l-a costat (voturi) – chiar daca a vandut Pasapoarte celor de peste Prut pentru a fi ales iar Presedinte al Romaniei.
  3) Oare considerati ca Adevarul adevarat nu este pur, ci doar ca ar avea culoarea politica care ar convine cuiva la un moment dat?! Va citez: “Iar ele ,faptele,ne arata clar autorii.”. Daca credeti ca doar adevarul dvs este pur din plecare (chiar daca este incomplet) fara sa acceptati si ca adversarii dvs ar putea sa aiba si ei o parte din acel adevar, care impreuna cu adevarul dvs sa duca la aflarea Adevarul adevarat (suprem, etc.) inseamna ca discutam ca sa ne treaca timpul.
  4) Spuneti ca USL ar fi criticat pe cei din Occident. Este adevarat! Dar uitati (intentionat sau nu, ca a facut asta de abia cand a aflat ca detractorii lor erau tot romani care erau platiti sa faca asta de PDL. Spre deosebire de Basescu care a atacat Rusia, crezand ca are sa primeasca voturi si dragostea poporului roman, dar a uitat ca si Ceausescu (de, Scoala de Ofiteri in Rezerva a Securitati de la Baneasa-Bucuresti urmata de el) si-a pus amprenta pe modul in care intelege poporul pe care trebuia sa-l conduca. Germania nu l-a ajutat (in schimb “a cazut la pace” cu Rusia). America si-a vazut “boii la caruta” cu amplasarea “Scutului” si l-a retras pe ambasadorul care nu a priceput ca interesele SUA sunt altele acum. S-a intors Basescu catre cei de la PPE cu promisiuni care s-au vazut un “foc de paie”, pentru ca promisiuni care sa fie si respectate a aratat ca nu mai are, iar credibilitate nu mai are nicaieri.
  Asa cum aratam anterior discutiile care sunt off topic nu sunt interesante, ci doar sunt pentru a lamuri o problema intr-o discutie. Dar sunt de acord ca sa inchidem aceasta discutie care nu este interesanta celorlalti cititori ai acestui site.
  Chiar, cati citesc acest site? Si, oare, cati se inscriu, totusi, la aceste discutii? Intreb, nu dau cu parul! Sunt doar curios! Am voie?!

  • Sfarma -Piatra Says:

   Domnule EUGENB,calul de bataie al asa-zisei Drepte grupate in jurul lui Basescu si PD o sa fie ,,RUSIA” ,,Crin Antonescu omu’ Moskovei” ,,Crin Antonescu e agent de influenta al Rusiei” si alte chestii d-astea rasuflate !!! Stim ce o sa urmeze,asa cum stiam si in urma cu o saptamina ce va urma cu Mariana Cimpeanu !!! Basistii inca sint groggy acum,si trebuie sa-si construiasca tusele groase si acuzatiile la adresa lui Crin Antonescu si a PNL,pentru anul asta si mai ales cel viitor !!!
   Sint previzibili !!!! N-au inteles NIMIC din tot ce a fost anul trecut !!!
   Nu vor sa inteleaga ca AU FOST ODIOSI,si INCA SINT !!! Dovada? La Slatina duminica trecuta PD a obtinut 6% pentru Primarie !!!

   • alexa Says:

    Ups! You did’it again! 🙂 ))) V-a trimis Hrebe sa dregeti busuiocul? Sa-i transmiti salutari din cauza mea.

    • Sfarma -Piatra Says:

     Nu ne-a trimis nimeni ! 🙂 Hrebe asta de care zici e un fel de carcasa vorbitoare,o holograma,nu mai e ce a fost odata !

  • lucaman Says:

   1—- Nu de iubire e vorba ci de interese comune.De altfel, la punctul 2 va raspundeti singur intrebarii de la punctul 1… si admiteti ca … interesele Rusiei sunt mai favorabile politicii facute de USL, spre deosebire de a celor din Opozitia actuala.

   2—- Am inteles de la dvs. ca Basescu insusi a vandut pasapoarte celor de peste Prut pentru a fi ales iar Presedinte al Romaniei.Afirmatia e atat de categorica incat nu ati mai simtit nevoia de a o proba.Poate ca unii cititori doresc sa stie care era pretul pe bucata de pasaport si cum i se virau banii.Nu de alta dar ca sa nu ramana amestecate problemele.Rog sesizati guvernantii ,pentru masuri urgente!

   3—- Iata ca adevarul dumneavoastra, se poate rosti liber pe acest blog si se poate amesteca cu adevarul tuturor celorlalti cititori si comentatori.Intr-adevar ,poate fi o pierdere de timp iar eu nu vreau sa pricinuiesc asemenea pierderi nimanui.Dumneavoastra decideti daca ramaneti sau plecati.

   Faptele insa….raman aceleasi.

   4—- O noua afirmatie categorica pe care nu simtiti nevoia sa o mai insotiti si cu probe.

   Recunoasteti ca…. USL ar fi criticat pe cei din Occident. Dar,explicati ca,aceste critici la adresa Occidentului ar fi un raspuns la faptul ca:
   detractorii USL erau tot romani care erau platiti sa faca asta de PDL. …….

   Rationamentul dvs. ne arata ca – 2 se cearta si al treilea e injurat.

   Sa revenim insa la plata….cu cat au fost platiti? Cine au fost cei platiti? Unde s-au virat banii? De ce guvernul USL nu a facut cercetari si nu a trimis in instanta vinovatii?….Nu de alta… dar doar ce a fost condamnat Ciuvica la CEDO pt afirmatii lipsite de probe.Fireste ca pe dvs. nu va va condamna nimeni de lipsa probelor …cel mult, cititorii.

   Apoi intreg occidentul nu are alta sursa de informatie decat ,cum le spuneati….acei romani care erau platiti sa faca asta de PDL. …….?
   Adica ambasadorii UE,serviciile lor secrete,ziaristii straini impreuna cu toate sursele lor,ba chiar si reprezentantii USL…dormeau cu totii. Am zambit sincer.

   America nu si-a retras ambasadorul fiindca si-a vazut boii in caruta ci fiindca atunci si-a terminat omul misiunea diplomatica.Verificati si veti vedea ca asta e adevarul.

   Despre numarul de cititori….Ma citesc singur.Ma mai citesc foarte mult si cei de la USL.In general vor sa afle de la mine ce vor citi in ziare maine.

 13. eugenb Says:

  A, buna ziua @sfarma-piatra! Deocam data avem trei cititori (in numaratoare am si inclus admin-ul site-ului) si un autorul articolului. Deci, deocamdata suntem patru. Sunt multi… putini…?! Precizarea dvs. este interesanta dupa mine. Se pare ca incepe sa se vada si o mica raza de soare in partea adevarului, nesustinut de adeptii adevarului care are numai o anumita culoare politica. Ma insel eu?! Om trai si vom vedea! O zi buna tuturor!

  • alexa Says:

   Prospatura de astazi:

   http://www.realitatea.net/cozmin-gusa-la-perspectiva-omul-cu-relatia-cea-mai-consistenta-cu-china-e-ponta_1110125.html?utm_source=Cub-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb

   România a ratat în ultimii ani capitalul ce putea veni din zona eurasiatică, însă legăturile cu Orientul au şanse acum să fie reîncălzite. Asta pentru că premierul Victor Ponta are o relaţie constantă cu lilderii chinezi de mai bine de 10 ani.

   Blocul nord atlantic a fost egoist în a-şi prezerva avantajele din relaţia cu România şi a nu investi aici, iar noi am ratat cu acea ocazie tot capitalul mare care putea sa vină pe termen mediu şi lung din zona eurasiatica.

   Când am zis Eurasia ma refeream la axa Moscova-Beijing, pe care am ratat-o. Azi are o şansă de revigorare, dar nu cu rezultate imediate. E bine ştiut în mediul politic că omul cu relaţia cea mai consistentă cu China e Ponta. Din 2002 a avut o bursă consistentă, nu bani, de ce a învăţat acolo, pe care el si-a reînnoit-o, vorbim de peste zece ani de relaţie neîntreruptă între Îonta şi establishment-ul politic chinez- a mai declarat Cozmin Guşă.

  • alexa Says:

   Nu va culcati pe laurii a trei comentatori. V-ati uitat de cati a fost sharuit pe facebook si twitter? :))))) Asa ca….sorry, dar scrieti ca sa va aflati in treaba.

 14. eugenb Says:

  Lui @alexa:
  1) Ati inceput sa inventati cuvinte pentru limba romana (parerismul nu are acoperire in DOOM – Dictionar ortografic, ortoepic si morfologic al limbii romane, Editura Academiei, 1982
  – pentru ca nu va prezinta incredere DEX-ul va ofer alt site – http://www.vocabular.ro/letter.php?letter=p).
  2) Dl. Gusa face parte din cei care iubesc USL-ul cumva?!
  3) Facebookul si twitter-ul sunt portale care au fost infiintate in special pentru ca cei mai usor de pacalit sunt copiii . Ca unii au ramas tot copiii desi varsta pe care au acuma este alta si asta este adevarat, dar acestia nu sunt suficient de credibili in afirmatiilor pentru ca sa poti pune baza pe ce spun ei – de ex.: Tinerii care au fost mobilizati de Madam Udrea (sotia etnicului Cocos) ca sa intre pe site-urile unde se dezbateau gafele sau minciunile lui Basescu, pentru ca sa faca lobby in favoarea lui Basescu. A propos, am intrebat cati useri are acest site, vad ca in afara de noi nu mai intra nimeni pe aici. Cred ca trebuie sa veniti cu o noua tema sau un nou articol pentru ca pe mine a inceput sa ma plictiseasca tema existenta in care ne cunoastem ideile (eu – ascultarea tuturor celor implicati, ceilalti – fiecare in functie de culoarea politica preferata). O saptamana placuta fiecaruia!

  • alexa Says:

   Inainte de a raspunde, stimate domn, am o mica observatie in sine, dar foarte mare in context. Eu v-am spus domnule, dvs imi adresati comentariul…lui alexa. Tine de o minima educatie chestia asta.

   1) DOOM-ul, editia revazuta si adaugita a aparut in 2005, dar nu ma mira ca nu stiti, fiindca asa cum spuneam…ati ramas incurcat in meandrele concretului. Stiti dvs., alea iliesciene!

   2) Domnul Gusa este cel care a negociat vizitele lui Geoana la Moscova, daca v-a scapat amanuntul asta.

   3) Varsta mea nu este subiectul de discutie. Este numai enervarea dvs., pentru neputinta comentariilor care va apartin, drept pentru care va recomand un distonocalm, ca sa nu treceti doamne fereste la imprecatii, drept pentru care mi-ar parea rau sa va bannez accesul la acest site. Cu tot riscul ca vor ramane numai 2 comentatori, ceea ce e perfect pentru mine. In alta ordine de idei, nu ma intereseaza nici barfele dvs. vis a vis de Udrea, sotul dansei sau ai altora, fiindca nu este subiectul articolului, adica MANIPULAREA RUSO-USLASA.

   In nadejdea ca veti putea dormi la noapte, desi va doare de dragul site-ului meu, cat de grija tarisoarei, va doresc somn usor, alaturi de Crin Antonescu.

   • Sfarma -Piatra Says:

    Crin Antonescu NU doarme !!! Fiind al doilea om in Stat nu isi poate permite asemenea imprudenta !!! Daca ar dormi non-stop,i-ar lua glanda Basescu imediat !!! 🙂 🙂 🙂
    Atit asteapta pezevenchiul destituit,sa-l prinda cu cornu’ in perna si HARSTTTTTT !!!! 🙂 🙂 🙂

   • eugenb Says:

    1) Cuvantul pe care il atribuiti DOOM 2005 (ed.rev.) nu il contine – deci este INVENTAT de dvs. (sau l-ati trecut gresit).- http://www.scribd.com/doc/67629088/DOOM-Academie-Ed-2-2005 Daca va mentineti parerea atunci va rog sa-mi dati pagina site pe care l-ati gasit.
    2) Dl.Guse a trecut de la PD la fel cum si Basescu a trecut de la PD la PDL – deci este un TRADATOR (sau un Securist – tot ca Basescu). “Lupul isi schimba parul, dar naravul ba!”(tot ca si Basescu).
    3) Daca ati fi citit mai atenta postarea mea ati fi vazut ca nu am facut referire la varsta dvs (pe care nu aveam de unde sa stiu). Eu m-am referit doar la cei care folosesc cele doua Portaluri de socializare. Iar in ce priveste ca as fi fost “off topic” ar trebui mai intai dvs sa nu iesiti intai dvs din “topic” ca sa puteti cere celorlalti sa nu iasa.
    4) Daca dvs credeti ca Madam Udrea nu apartine de etnia rroma (asa cum recunoaste sotul ei – Cocos) va priveste, dar nu este o “barfa” asa cum credeti, ci este o REALITATE si nu are cum sa o schimbe – am impresia cxa nu v-ati facut “temele” in ceeace o priveste. Mai studiati si o sa aveti surprize.
    Nota:
    A) Daca tot nu aveti cititori, inseamna ca acest Blog este numai pentru a va citi singura impresiile – se vede ca nu mai este la moda “jurnalul personal” pe care il aveati in scoala generala! Asa sa fie oare?!
    B) Daca cumva ajungeti la parerea (gresita) ca postarile mele nu va mai satisfac si luati masura de a fi sterse de pe acest site, as avea rugamintea sa stergeti si TOATE referirile celorlalti la ce am postat eu aici (pentru ca n-ar fi cinstit din partea dvs sa postati pareri care n-au acoperire in ce ma priveste).

 15. mihaibeltechi Says:

  SCRIETI serviciului Blogger -APEL pentru salvarea dezvăluirilor de pe blogul de investigatii ADEVARURI NECESARE PRIN INVESTIGATII LA CHEIE
  http://anonymusgerula.wordpress.com/2013/02/09/scrieti-serviciului-blogger-apel-pentru-salvarea-dezvaluirilor-de-pe-blogul-de-investigatii-adevaruri-necesare-prin-investigatii-la-cheie/#comment-108231

  VA MULTUMESC !

  • alexa Says:

   Multumim! La fel si dvs.

  • lucaman Says:

   Atunci cand am scris articolul evenimentele erau inca in desfasurare.Dupa o scurta pauza,care ar fi trebuit sa duca la stingerea acestui conflict, artificial,problemele au reizbucnit cu si mai multa ura.Din pacate pentru noi,declaratiile pe care le-am auzit ieri din gura premierului …sunt declaratiile unui iresponsabil.Ele nu fac altceva decat sa ridice conflictul la un nou nivel.

   Citez:

   “Când vorbeşti de FIDESZ şi de Viktor Orban nu ai cum să nu vorbeşti de PDL, de Traian Băsescu. Domna Boagiu e colegă în conducerea PPE cu Viktor Orban. Deci, ei l-au propus pe domnul Tokes vicepreşedinte al Parlamentului European, deci ei sunt prieteni, să nu uităm lucrul ăsta, totuşi, cine e prieten cu duşmanii României”, a spus premierul Victor Ponta, potrivit Mediafax.

   Ungaria ,o tara partenera U.E si N.A.T.O,este declarata de la nivel de premier…dusmanul oficial al Romaniei.Sa nu credeti ca Ponta a fost singurul care a turnat gaz peste foc.El a fost acompaniat de domnul Hasotti de la PNL,care a dorit sa implice in razboiul steagurilor si Parlamentul Romaniei.Ba chiar si pe Basescu,ca sa fie masa bogata.Iata cum vede liberalul constantean rezolvarea problemei :

   Trebuie să dăm dovadă de calm, trebuie să dăm dovadă de înţelepciune, dar în acelaşi timp trebuie să le spunem cât se poate de elegant, de civilizat, de colegial, parlamentarilor maghiari că în situaţia în care vor continua cu gesturi ofensatorii la adresa instituţiilor fundamentale ale României şi ale poporului român vom fi nevoiţi să luăm şi noi atitudine. Atitudine înseamnă anumite rezerve în legătură cu relaţiile între cele două Parlamente, atitudini rezervate faţă de existenţa sau inexistenţa grupurilor de prietenie … Dar înainte de a avea Parlamentul o reacţie, va trebui ca preşedintele Traian Băsescu să aibă o reacţie faţă de amicul său Viktor Orban, premierul maghiar, care se află – în umbră, poate – în fruntea acestor atitudini”, a susţinut Haşotti.

   ….rezerve în legătură cu relaţiile între cele două Parlamente.Cu alte cuvinte sa rupem relatiile parlamentare.De ce nu o declaratie de razboi? Ca sa aratam ca avem tupeu.Putem trimite si cateva trupe speciale,care sa rupa steagul secuiesc de pe cladirea Parlamentului maghiar.
   Dovezile sunt clare, dupa batranul liberal…Traian Băsescu daca tace inseamna ca il sustine pe Viktor Orban…care se află – în umbră, poate – în fruntea acestor atitudini….POATE ,E CLAR!

   De aceea,domnule Barbu,stiind ca acum sunteti politician si ca aveti un cuvant de spus…va rog,faceti tot ce puteti pentru a calma mintile infierbantate ale unor colegi parlamentari !
   Sa le reamintiti ca din frigiderele romanilor nu se aude Vocea Rusiei ,pe care unii dintre politicieni o asculta intocmai….ci Vocea Foamei,pe care nimeni nu vrea sa o auda.Iar facturile ,taxele si impozitele ,nu se calculeaza la Budapesta ci la Bucuresti.Restul e fum….

   Va multumesc si eu pentru comentariul de mai sus si va doresc mult succes …cu adevarat in slujba poporului!

 16. Vânătoru` Says:

  Mai ieri scriam:

  Vânătoru` Says:

  February 26, 2013 at 11:24 pm
  Comentariu NOU.
  Încă “nemoderat” şi deci ÎNCĂ NECENZURAT:

  “45 Comments on “CRIN ANTONESCU,VICTOR ORBAN SI VLADIMIR PUTIN…LEGATURI PRIMEJDIOASE””

  Doar….45?
  Parcă erau PESTE 50 mai ieri…

  Oare DE CE AU DISPĂRUT ultimele mele comentarii ilustrate şi cu clipuri de pe “youtube”?
  ADEVĂRUL despre masacrele şi umilinţele comise împotriva românilor de OCUPANŢII BOZGORI reflectat în zeci de mărturii …deranjează?
  Erau “OFF-topic”?
  Erau…”prea multe”?
  Erau…PREA STÂNJENITOARE pentru poziţia VINOVATĂ a Preşedintelui României?
  Aşa trebuie să se comporte UN ALIAT NATO şi UE,aşa ca Hungaria?
  De când UN ALIAT NATO lucrează FĂŢIŞ la DESTABILIZAREA SOCIALĂ şi POLITICĂ a altui aliat?
  Ăsta e…NATO?
  Ăsta e…UE?

  Eu sper ca DISPARIŢIA ÎN BLOC postărilor mele să fie o eroare….
  De strategie…
  Altfel nu înţeleg cum CINEVA CARE CENZUREAZĂ MATERIALE ISTORICE poate vorbi în propria emisiune despre :

  “CENZURA PE INTERNET ,
  o realitate concretă”.

  Se pare că NE COSTĂ DEJA FOARTE SCUMP susţinerea bozgorilor la referendumul de astă vară.
  Susţinere,evident ORDONATĂ de BOZGORUL viKtor orban.
  Oare CE I S-A PROMIS?

  Eu tot sper că “altcineva” a dat cu “măturica”…
  Speranţa moare ultima.”

  Între timp au rămas doar 41 de comentarii.

  “41 Comments on “CRIN ANTONESCU,VICTOR ORBAN SI VLADIMIR PUTIN…LEGATURI PRIMEJDIOASE””

  TOATE comentariile mele au fost şterse.

  A MURIT ŞI SPERANŢA.


Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: