ANTONESCU CRIN… IN SPIRITUL LEGIONAR

Sursa pic: Alexandru Mitache

Tot aud povestea asta ipocrită, nu suntem duşmani suntem adversari. Nu, domnule.

Eu sunt un om radical, nu sunt extremist. Vreau această diferenţă. Radical este un om care crede maximal în valorile lui, în lucrurile lui, care spune adevărul aşa cum îl vede el până la capăt şi care face lucrurile aşa cum le spune.
Extremist este ăla care pune bombe, e ăla care îndeamnă la violenţă, e ăla care nu respectă regulile jocului democratic. Nu am făcut niciodată asta, nu o va face niciunul dintre noi.

Dar pentru noi aceşti oameni nu sunt adversari politici, ci duşmani. De ce. Pentru că hai să luăm un exemplu simplu. Adversarul meu politic, dacă eu susţin că trebuie să avem impozite mici şi dumneavoastră susţineţi că trebuie să avem impozite mari, atunci suntem adversari politici şi ne întâlnim aici şi eu spun de ce sunt bune impozitele mici, dumneavoastră de ce sunt bune alea mari … Nu ne dăm în cap, respectăm regulile jocului.

În momentul în care dumneavoastră guvernaţi şi furaţi banii cetăţenilor nu mai sunteţi adversarul meu sunteţi duşmanul meu.
Pentru mine comuniştii n-au fost nişte adversari politici. Au fost duşmani. Pentru că mi-au luat libertatea, mi-au mâncat 30 de ani din viaţă, pe alţii i-au omorât în puşcării, altora le-au luat proprietatea.
Ăla nu-i adversar politic, să stăm la simpozioane. Ăla-i duşman.

Pentru ceea ce fac Traian Băsescu şi ai lui în ţară, noi îi calificăm drept duşmani.

Ne vom lupta cu mijloace democratice, atenţie, fără nicio urmă de extremism, dar ne vom lupta cu ei aşa cum te lupţi cu un duşman, nu cu un adversar. Avem multe probleme să organizăm o asemenea armată de asemenea anvergură, suntem mereu în progres, ei de asta turbează, pentru faptul că nu reuşesc să rupă USL ceea ce ar fi singura lor şansă. Nu vor reuşi, ne vom bate cu ei aşa cum te baţi cu un duşman şi din punct de vedere politic îi vom nimici. Vom elibera această ţară de ei.”  CRIN ANTONESCU LA POSTUL DE PARTID ANTENA 3—2 MARTIE 2012

SA VEDEM SI CE SPUNEA IULIU MANIU DESPRE ZELEA CODREANU:

Vartan Arachelian: Aţi putea să-mi spuneţi care erau opiniile lui Maniu despre Zelea Codreanu?

Corneliu Coposu Opinia lui Maniu era că acesta este un om de bună credinţă, lipsit de orientare politică şi de prevedere politică. Maniu a stat de vorbă succint, în două rînduri, cu Codreanu şi a rămas cu impresia că este un om mînat de intenţii bune,dar care, din punct de vedere politic, avea o gîndire confuză.

Dovadă că a trebuit să-i pună la punct declaraţiile făcute de acesta în legătură cu propria orientare a României spre ţările fasciste în perspectiva unei victorii legionare.

Maniu i-a reproşat că trebuie să fie criminal omul care ar abandona relaţiile noastre externe tradiţionale ca să meargă cu cei care urmăresc revizuirea tratatelor şi destabilizarea frontierelor ţării. Codreanu putea fi considerat ca avînd o oarecare curăţenie sufletească şi oarecare bune intenţii, dar politica pe care o urmărea era absolut lipsită de temei şi obiectivele lui erau contrare intereselor româneşti. Maniu a avut relaţii – este o observaţie interesantă! – cu toţi adversarii lui politici, fără nici o excepţie. El concepea lupta politică ca o luptă de idei şi niciodată o adversitate politică nu s-a transformat în duşmănie sau în reticenţă; avea relaţii civilizate, normale, cu toţi şefii de partide şi cu toţi adversarii politici. Avea concepţia că într-o ţară civilizată, raporturile de adversitate politică nu trebuiesc considerate duşmănii ci pur şi simplu o luptă de idei, din care să rezulte adevărul valabil pentru interesele ţării.

CA SA IL AJUNGA PE CORNELIU ZELEA CODREANU ,CRIN ANTONEASCU MAI ARE DOAR UN PAS DE FACUT.A TRECUT DE LA LUPTA CU ADVERSARII LA  LUPTA CU DUSMANII SI CU SIGURANTA, IN SCURT TIMP, VA LUPTA CU TRADATORII.

Cea dintâi problemă care ni se punea era aceasta: cine trebuie să răspundă mai întâi? Cine sunt mai vinovați pentru starea de nenorocire în care se zbate țara: românii sau jidanii? Am căzut unanim de acord, că cei dintâi și mai mari vinovați sunt românii ticăloși, care pentru arginții iudei și-au trădat neamul. Jidanii ne sunt dușmani și în această calitate ne urăsc, ne otrăvesc, ne extermină. Conducătorii români care se așează pe aceeași linie cu ei, sunt mai mult decât dușmani: sunt trădători. Pedeapsa cea dintâi și cea mai cruntă se cuvine în primul rând trădătorului și în al doilea rând dușmanului. Dacă aș avea un singur glonț, iar în fața mea un dușman și un trădător, glonțul l-aș trimite în trădător.—–Corneliu Zelea Codreanu

Explore posts in the same categories: politic-oase

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

31 Comments on “ANTONESCU CRIN… IN SPIRITUL LEGIONAR”

 1. Laura Says:

  Ca de obicei si cum ne-ati obisnuit, gasesc opinii documentate, de la persoane cunoscatoare in ale jocurilor politice. Imi place si va multumesc!

 2. sandukan Says:

  Bravo, bravo, bravo, prietene Luca. Superba si precisa ca o taietura de bisturiu chirurgical analiza ta asupra personajului penibil care (“in nemernicia lui”) se doreste a deveni presedintele Romaniei.

  “Imparatul e in pielea goala” … adevarul gol golut dezvelit fara false reticente, caci asta este adevarul despre NE-LIBERALUL care taie si spanzura printre liberalii ce cracnesc in fata lui, crizatul si vremelnicul sef al PNL, Crin Antonescu …

  Atacurile sale disperate si refuzul oricarui dialog cu adversarii sai politici, amenintarile la adresa ziaristilor care nu ii sunt obedienti (nu vor mai fi ziaristi, daca vine el la putere), adaugate discursului psihotic sacadat (“in rafale”), cu accente isterice, demn de un mic Hitler il fac, dupa parerea mea, mai nociv decat Corneliu Zelea Codreanu …

  Marea deosebire dintre el si Zelea Codreanu este ca primul avea niste principii morale pe care le respecta, pe cand la Crin nu putem vedea decat lipsa oricaror principii morale, iar cele pe care le enunta (bunul simt), nu le respecta! …

  In plus, la discursurile incendiare ale lui Zelea Codreanu se adauga si intensa sa participare la viata politica, pe cata vreme crizatul oboseste asa de tare dupa un discurs, incat il paleste un somn de neinvins, si nu mai da cu anii pe la Parlament … :p

  Maniu i-a reproşat (lui Zelea Codreanu) că trebuie să fie criminal omul care ar abandona relaţiile noastre externe tradiţionale ca să meargă cu cei care urmăresc revizuirea tratatelor şi destabilizarea frontierelor ţării. (ceea ce incearca acuma si Crizatul alaturi de prietenii lui din USL!!!)

  Boier Djuvara l-a taxat dupa cum bine-merita: “PROSTUL DACA NU-I FUDUL. PARCA NU E PROST DESTUl!” … a omis totusi sa spuna ca pe planeta asta prostia e responsabila de 99% din raul existent, spre deosebire de rautatea pura, care e responsabila doar de 1% … 😦

  P.S. Daca Crin Antonescu ar mai avea un singur glont, asta l-ar folosi cu siguranta pe presedintele ales al tarii, pe Traian Basescu, cand cel mai intelept ar fi fost sa il foloseasca pe el insusi, ca sa scape tara de o japitza mizerabila, care s-a infratit cu Iliciul-KGB …

  • lucaman Says:

   Merci Sandukan….P.S.Astazi e ziua batranului asasin kgb-ist.

   • rodica Says:

    lucaman te rog frumos nu mai ne reaminti,imi revin in imagine impuscatii din era de trista amintire….acesta categorie vreau sa o sterg din memoria mea dar este f greu….. mi-au lasat urme adanci….pe care nu ii voi putea ierta niciodata….niciodata…ma intzlegi??

  • rodica Says:

   bravo si tzie sandukan,comment o.k.;
   te felicit!

 3. theo- nona Says:

  crin antonescu, este un om bolnav, un PARANOIA;

  OMUL NU E LEGIONAR; ESTE STALINIST,
  in toatä puterea cuvantului. f. multzi din vechi prieteni
  spun cä nu e normal. minte cu nerusinare.

 4. Simona Says:

  Daca citim cu atentie observam ca in abureala discursului nu-si da seama (explicabil pentru valoarea lui — adica Crin) ca el de fapt s-a aliat cu “Dusmanul” — PSD si nici pe departe nu are de gind sa lupte cu el .Mai mult definitaia “Extremist nu este cel care indeamna la violenta “(citez pe scurt) dar in schimb ii sustine pe cei care participa la ascfel de acte (vezi membrii Pnl care au sustinut si au ultima manifestatia violenta si chiar mai mult) ,mentionez deasemenea si atacurile violente la adresa presei care nu-i este pe plac. Oare de ce democratie vorbeste acest “Pacalici” . Reactia imediata dupa discursul lui Ponta la investirea noului guvern!!! Cred ca este deja un personaj politic care nu mai poate fi numit nici macar “Submediocru” asa cum a fost pina in prezent. Adica sloganul Dusmanului “Cine nu este cu mine – trebuie impuscat” ii se potriveste manusa, E Liberal??? Care Liberal? Cit e Liberal ??? (Ha, ha ca in reclama cu halatul)

 5. depemures Says:

  Buna ziua, in majoritatea spuselor acestui fariseu cu pretentii de liberal,veti observa ca atat discursurile sale cat si ale celeilalte marionete sunt o suma perfecta a “ideilor“ cuplului Iliescu Voiculescu. Cu siguranta va avea viata scurta ca politician. Toata manipularea sub orice critica,facuta de televiziunea securistica( care incepe sa se autovictimizeze!),prin care instigarea la iesirea in strada,este la ordinea zilei,va deveni certitudine,in maxim 12 luni ,in cazul catastrofei nationale pe care o vom trai,DACA comunistii liberali “securizati“vor ajunge la butoane! De aici,atat cat pot : NU ANTONESCU!!!

  • lucaman Says:

   De acord cu dumneavoastra.

   • FuriousWordPressRipper Says:

    Da, exagereaza, dar imaginea rezultata este de un comic care il pune mai degraba alaturi de raposatul Puiu Calinescu. E drept, Puiu Calinescu avea un comic studiat, cultivat, adica era un adevarat profesionist, iar comparatia dintre ei ii jigneste pana si domniei sale memoria.

 6. FuriousWordPressRipper Says:

  Cred ca exagerati. Ca sa putem sa-l ridicam pe Antonescu la genunchiul lui Codreanu, ar trebui sa luam in calcul macar procentele de popularitate ale celor doi. Ca numitor comun intre cei doi, putem sa luam in calcul doar confuzia despre care facea vorbire Iuliu Maniu, pentru ca despre intentii bune nu poate fi vorba.
  Crinulet nu are stofa de om politic, fie el si de extrema stanga, asa cum si-ar dori el sa para.
  Asa se intampla ca viata politica este ocupata de toti repetentii.

 7. Simona Says:

  AMINTIRI DIN VIITOR (scurt)
  Este prin anul 2015 dupa luptele incrincenate din 2014 pentru alegerile prezidentiale.
  Undeva in Parcul Herastrau in apropiere de Ambasada Chineza in fiecare zi vezi ca sta pe o banca ca o “gramada de nenorocire” un om imbatrinit de vreme cu un buchet de “crini” in mina.
  Reactia lui ciudata asupra acestui bhchet m-a indemnat sa ma apropii de el incercind sa-i intru in voie.Incercarile mele insa sint zadarnice, caci el are partenerul lui de discutie — este vorba de acel buchet pe care cind il zguduie cu violenta, cind il miingiie cu lacrimi in ochi sau din cind in cind rupe cite o floare si o striveste cu atita ura incit nici-un “dusman ” nu ar face fata acestei forte.
  Si ca tabloul demn de “mila ” sa fie complet, exact ca in schita regretatului nostru Caragiale aceasta “gramada de nenorocire” rosteste invariabil:
  VICEVERSA,VICEVERSA.VICEVERSA……….

  • lucaman Says:

   Oricum il demisioneaza ai lui liberali …

  • Simona Says:

   @depemures
   multumesc pt informare =sint ultimile zvicniri de fapt chiar el deja nu mai este chiar asa sigur ca va candida la Presedentie!!! pai atunci cum ramine cu alianta batuta in cuie sau mai bine zis cu intelegerea pecetluita cu sigiliul insingerat al lui Voiculescu:
   1,Crinuta — ptresedinte
   2.Pontuta — prim-ministru
   Nesiguranta,!! mare nesiguranta !!Alegerile locale — se pare ca si astea ii cam zdruncina mintea lui linistita.
   Da 1 singur tur cine vrea sa voteze sa vina la vot cine nu sa doarma precum al de mai sus mentionat
   De fapt cred ca dupa locale locul lui in fruntea partidului va fi ????? Demisia mentionata desigur dupa alegerile parlamentare cred ca o miroase el deja — nu de alta dar mi se pare prematura o astfel de abordare
   Deci cred ca VICEVERSA va scrie clar pe fruntea lui in 2015

 8. cristoiu Says:

  Astazi,4.03.2012 ora 20.30 la Antena 3 ,Dl. Crin Antonescu isi expunea cele cincii teze (crezuri,sperante,mizerii,halucinatii,hotarari ).Probabil ,dintr-o eroare ,a aparut un cadru mai larg,in care piticotul Radu Tudor ii facea disperat semne ( cu degetul mare de la mana stanga ) dlui Crin Antonescu , sa inceapa cu teza nr. unu ,deoarece acesta isi pierduse deja sirul vorbelor.Deci dl.Dan Voiculescu dirijeaza crinii si victorasii prin intermediari.Dan Voiculescu va avea oricand scuza ca nu a fost inteles ,ca altii i-au facut donatii,temenele,monstrii.

  • lucaman Says:

   Eu de pe 4.03.2007 nu ma mai uit la Antene.Le-am si scos din memoria televizorului.Stirile despre unele emisiuni de la Antene le gasesc pe net.Dan Voiculescu nici nu are nevoie de scuze atata timp cat ii ghidoneaza pe liderii USL…Tonta si Zambil.

 9. Adrian Says:

  Crin nu poate fi un ins radical, intrucat nu a dovedit pana acum ca are un set de valori necesare, pe care sa le mai si respecte cu consecventa.

  Exceptand plantarea de bombe (la propriu), modul in care defineste el extremistul i se cam potriveste.

  Eu sper ca pana la data cand vor inflori crinii in Romania anului 2012, interesul romanilor fata de acest personaj sa fie identic cu acela fata de agenda presedintelui Republicii Congo.

  Excelente pasajele cu privire la educatia/calitatea politicienilor romani din perioada interbelica.

 10. ALEXANDRU MITACHE Says:

  Interesantă fotografia… 🙂 & 😦

 11. gabio_sverige Says:

  Despre Crin,nu poate fi adus in discutie,este repetent la capitolul politica si bun simt.mi-e scarba de acest individ!


Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: