CCSB da cu copy si paste

Nu stiu altii cum sunt, dar eu cand vad un sondaj facut de agentia fiicei lui Felix…ii acord credit zero. Mai ales cand nu se incadreaza in context si suna déjà vu…cam ca topaiala lui Geoana din noaptea de trista amintire pentru el.

Ca atare, am luat ultimul sondaj facut de CCSB in 14 februarie si l-am comparat cu cel aparut in iulie anul trecut. Mai precis, 11 iulie. Si sa vezi dracie….

sondaj CCSB 14 februarie 2012

USL  57%

PDL 18%

PPDD 12%

UDMR 4%

sondaj CCSB 11 iulie 2011

USL 58%

PDL 19%

Partidul Poporului 9%

UDMR 5%

Orice om normal isi pune intrebarea: nu cumva i-au dat cu copy paste, celui din 2011, schimband doar pe ici pe colo ca sa nu bata la ochi ?  Daca ne uitam bine, baietii veseli ai lui Felix au scazut 1% de la USL, PDL si UDMR si au adaugat diferenta de 3% la DD SRL. Interesant, nu ?

Asadar, conform lui Felix CCSB, electoratul roman este tare ca o stanca, indiferent ce s-a intamplat in contextul iulie 2011-februarie 2012. Afacerea Geoana si Senatul nu a contat, Arafat nu..si nici macar revolutia din Piata nu a avut nicio relevanta. Culmea ! Nici macar pentru PDL. Ca sa nu mai vorbim despre demisia lui Boc si numirea lui MRU. Nimic. Aceleasi procente, de zici ca le-a batut cineva in cuie. 57-58 la 18-19. Zici ca Felix joaca table. De fapt, poate uda si canapeaua daca fraierii il cred.

Eu ma intreb totusi, cum marii analisti si jurnalisti de meserie, nu si-au pus sau n-au pus in acest caz , urmatoarele intrebari: la ce bun ca USL sa faca greva ? La ce a fost buna revolutia din Piata ? Doar ca sa creasca domnul Dan in direct si inregistrat ? Ca sa nu mai spunem ca si cresterea aia e in marja de eroare…

Deci e inutil, nu ? Nu au sens in acest caz, nici macar anticipatele, fiindca conform CCSB, tot atat vor lua, vedeti bine ! Si atunci ?

Nu e prima data cand ii prind cu matza in sac pe fauritorii de sondaje platite de USL. Aceasta mentinere fortata si nereala, la niste scoruri foarte mari, nu justifica deloc disperarea de a veni cat mai curand la ciolan, ceea ce ma face sa cred ca, pe de o parte sunt sondaje de motivare pentru electoratul uslas, care nu trebuie sa creada ca inamicul a invins si ca USL este doar o catastrofa fara utilitate publica sau de grup, ceea ce se va vedea in curand la alegeri, iar pe de alta, sa demonstreze ca, de fapt, organizatorii viitoarelor alegeri vor fura intr-o veselie, ceea ce ar explica nerealizarile partidului unic crinopontic, de dupa acestea. In fond, sondajele CCSB nu sunt utile decat ca scuza pentru ceea ce se va intampla. De aceea nici nu mai conteaza ca sunt cu copy si paste. Sunt gratis coana mare, precum palaria lui Spirache. Cam cati nebuni ca noi, credeti ca le compara ?

Pe ultima suta, sondajul de astazi al CSOP, spune ca USL se afla la 47%, ceea ce ar insemna o diferenta de 10 procente, care este enorma, pentru cine se pricepe la sondaje. Sa fie aceasta cauza pentru care USL e disperat si face numai prostii pe banda rulanta? Mai ca as crede ca l-au luat ca strateg pe Base la faza asta, daca n-ar fi de-a dreptul scifi. 😀

Explore posts in the same categories: demontarea manipularii

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

11 Comments on “CCSB da cu copy si paste”

 1. rodica Says:

  😆 si o mai sa vina in picaj alexa,sa mai avem putzintica rabdare cu aparitzia NASUL TV.
  Doamne ajuta-ne! Vrem adevar si dreptate!

 2. daniel Says:

  Daca justitia-si face treaba si MRU isi va dovedi capacitatea vor ajunge la 37%, chiar si fara Nasul TV. Electoratul dur psd-ist este cam de 25%, PNL are si el un electorat de ce mult 7%. Restul sint anti Basescu si anti PDL.


 3. Ambele sondaje spun acelaşi lucru. Procentele sunt raportate la numărul de români care votează, care diferă între CCSB şi CSOP. Dacă le punem împreună, intenţia de vot pentru USL este între 27% şi 29% din total populaţiei, la PDL între 9,5% şi 12%.

  Detalii aici:
  http://sociollogica.blogspot.com/2012/02/csop-sau-ccsb-un-pic-de-ordine-in.html#comment-form

  Aceeaşi situaţie a fost în decembrie, când IMAS dădea USL cu 49% şi Avangarde cu 59%. De fapt spuneau acelaşi lucru: intenţie de vot USL 31%, PDL 10-13%.

  Detalii aici:
  http://sociollogica.blogspot.com/2011/12/scorul-usl-imas-49-vs-avangarde-59-o.html

  În interiorul marjelor poţi să pui cifrele cum vrei, dar adevărul pare să fie că USL e în scădere şi PDL staţionar.

 4. miha Says:

  mai, ce privire ascutita, “vultureasca”! Alexa, nimic nu-ti scapa, nu le ierti nici un 1% pus de sondajisti ca sa-l fericeasca pe tatal Felix…Saracii trebuie sa o ia de la capat ca i-ai dat de gol 🙂

 5. sandukan Says:

  Pai sondajele lor raman aproape la fel, conform principiului pe care il aplica si in mass-media lor mincinoasa: [b]”daca repeta mereu o minciuna, aceasta va fi luata pana la urma drept adevar”[/b] … si parca incepuse [i]”sa le iasa”[/i] de la o vreme, si sa creasca usor, dar intre timp au scrantit-o cu lovilutia si cu “telijentii” Lolek & Bolek, si lumea s-a cam prins de figura, asa ca sondajele adevarate indica in ultima vreme o scadere care ii sperie de moarte … [b]”s-o tina tot asa!”[/b] …


 6. Alexa, întrebarea e foarte bună şi răspunsurile ar putea fi foarte lungi. Încerc să scurtez:

  De un an de zile, situaţia este în linii mari aceeaşi. 10-15% din electorat care ezită dacă să voteze, 50% care sunt siguri de cum vor vota şi restul dezinteresaţi total.

  Cei 10-15% sunt luaţi în calcul de unele sondaje şi nu sunt luaţi în calcul de altele. Ei sunt în mare parte votanţi PDL şi PP-DD. Să-i denumim “votanţi posibili”.

  Cei 50% – interesaţi de politică, foarte siguri că vor vota – au deja o perspectivă formată. Şi as spune, având în vedere cum se comunică, ura faţă de “cealaltă tabără” e la fel de puternică precum susţinerea faţă de “ai noştri”. Gafe mari sau mici dintr-o parte sau alta nu mai pot schimba perspectiva decât pentru foarte puţini. Vorbim de câteva procente într-un sens sau altul.

  De aceea USL joacă între 57% şi 59% într-unele sondaje, şi între 47% şi 50% în altele. În unele sondaje sunt luaţi în calcul votanţii posibili, în altele nu.

  Bineînţeles, e posibil să greşesc. Votul va arăta ce şi cum.

  • alexa Says:

   Eu si Luca avem alta opinie in aceasta privinta. Una tot lunga, dar care pleaca dintr-o paradigma noua de gandire. Va invitam sa o cititi asta seara pe acest blog. Chiar am dori sa va stim parerea, fiindca si noi am putea gresi. Pana acum nu prea s-a intamplat, dar stiti cum e…intotdeauna exista un inceput.Oricum, ne bazam pe logica si fapte, atunci cand observam contextul. E mai constructiv.


Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: