CEALALTA MIZA A DOMNULUI ARAFAT

Cu greu mai poti intelege zilele astea, daca romanii chiar isi doresc o reforma a sanatatii sau nu. Pare ca existenta domnului Arafat in Ministerul Sanatatii este suficienta pentru pacientul roman. Reformele nu isi mai au rostul. Sistemul e bun asa cum e.

Nu am sa repet aiuritoarele declaratii vanturate in ultimele zile pe la mogulizoare, legate de disparitia SMURD, de pacientii saraci care vor plati mult si vor muri in strada, despre golanii bogati care vor sa puna mana pe averea serviciului de urgenta, etc.

Nu o sa ma refer nici la miza politica a USL, care a descoperit in Arafat instrumentul de distrugere in masa pedelista, ignorand soarta sistemului de sanatate care se prabuseste in lipsa unei noi legi.

Nu o sa ma refer nici la temerile lui Arafat legate de privatizarea SMURD, ci la miza ascunsa a acestui conflict.

Domnul Arafat trece in ochii romanilor drept DOMNUL SMURD…si nu de ieri, de azi, ci de vreo 20 de ani. Unii zic ca e patriot si ca Romania ii datoreaza multe. Nimeni nu se intreaba ce datoreaza el Romaniei, de cand a venit aici, in 1981. Nimeni nu ii contesta contributia la implementarea sistemului pentru care statul roman a investit in el,  insa e timpul sa vorbim clar. SMURD e SMURD si apartine de Ministerul de Interne. E un serviciu platit de stat, in care statul investeste si care nu e condus de domnul Arafat. Domnul Arafat este chiar remunerat de stat, ca expert SMURD, asa cum reiese din declaratia de interese a domniei sale, in 2011.

Domnul Arafat are insa treaba cu Fundatia pentru SMURD. De aici vreau sa pornim ca sa intelegem ce anume il nemultumeste pe fostul secretar de stat. Pentru inceput sa vedem ca rost are aceasta Fundatie pentru SMURD si de ce a aparut ea ? Iata ce aflam de pe site:

Misiunea Fundatiei pentru SMURD este sa imbunatateasca calitatea vietii persoanelor care locuiesc si muncesc in Romania, prin sprijinirea dezvoltarii sistemului integrat medical si tehnic de urgenta si prim ajutor.

Fundatia pentru SMURD functioneaza in mod independent, fara sa obtina profit, contribuind la formarea unui sistem integrat de asistenta medicala, tehnica de urgenta si prim ajutor puternic prin intermediul unor parteneriate durabile intre institutiile abilitate, cum ar fi, dar fara a se limita la, Ministerul Administratiei si Internelor, respectiv Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta si Unitatea Speciala de Aviatie, Ministerul Sanatatii, administratiile publice locale şi alte companii şi organisme responsabile şi dornice să se implice în acest sens.

Fundatia pentru SMURD este o organizatie non-guvernamentala, infiintata in anul 2006, ca persoana juridica privata, non-profit, apolitica, independenta de orice alta institutie sau persoana, romana sau straina.

Mai interesant devine raspunsul la aceasta intrebare….De ce a trebuit infiintata Fundatia pentru SMURD ?

Motivul infiintarii Fundatiei pentru SMURD este acela de a gestiona donatiile si sponsorizarile catre SMURD precum si gestionarea campaniei 2% pentru SMURD, conform legii:

Conform art. 57 (4) – (6) si art. 84 (2)-(4) din Codul Fiscal, persoanele fizice au posibilitatea sa directioneze doi la suta (2%) din impozitul pe veniturile obtinute in anul anterior catre o entitate nonprofit, unitatilor de cult, precum si pentru acordarea de burse private.

Carevasazica, cand cetateanul directioneaza banii, ei nu se duc la SMURD care e finantat de stat, ci la domnul Arafat in ONG. In lipsa unui ONG care sa sprijine activitatea SMURD si sa gestioneze fondurile care nu provin din banii publici, multe donatii si sponsorizari devin inutile si imposibil de gestionat. Ele fie trebuie refuzate, fie varsate in conturile institutilor publice, in structura carora functioneaza SMURD, devenind uneori imposibil de utilizat si de accesat in scopul pentru care au fost efectuate.

Lucrurile incep sa devina un pic mai clare.Deci domnul Arafat strange bani prin Fundatia SMURD in numele serviciului SMURD.

Citind mai departe pe site aflam ca nu ii place concurenta si ca din pacate exista si oameni rai care ii pun la indoiala corectitudinea.

Care este relatia intre Fundatia pentru SMURD si Asociatia SMURD Galati ? Intrebarea 13 :

Nu exista nici o relatie intre cele doua entitati. Asociatia SMURD Galati a fost infiintata de autoritatile publice locale cu scopul de a sprijini activitatile SMURD Galati. Fundatia pentru SMURD nu are control asupra activitatii respective si nu exista transfer de fonduri intre cele doua entitati.
Fundatia pentru SMURD a finantat mai multe proiecte in Galati din fondurile stranse prin campania 2%, in mod direct si in cooperare cu Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Galati.

In ultima perioada activitatea fundatiei a fost atacata prin diferite modalitati, de regula, in mod anonim. Cum comentati acest lucru?

Activitatea fundatiei a fost atacata intr-adevar in anul 2009 de catre un ONG care are ca si obiect de activitate incurajarea ciclismului si care este condus de un medic din Cluj. Au mai aparut si alte atacuri anonime care s-au intensificat in perioada in care s-a desfasurat campania de colectare de fonduri prin 2%. Fundatia pentru SMURD nu doreste sa intre intr-o polemica cu astfel de persoane sau ONG-uri care, se pare , ca nu au inteles nimic din scopul campaniei 2%. Din pacate, fondurile destinate actiunii 2% sunt mult mai mari decat fondurile stranse de toate ONG-urile la un loc. Consideram ca, in loc sa atacam ONG-urile care au mai mult succes in colectarea acestor fonduri, mai intelept este sa intensificam informarea populatiei despre aceasta posibilitate, astfel incat fiecare persoana sa completeze formularul pentru directionarea a 2% din impozitul pe venit pentru a sprijini un ONG a carui activitate o considera importanta. Nu noi, reprezentantii ONG-urilor, decidem care activitate este mai importanta si care este mai putin importanta, ci populatia. Fundatia nu va raspunde atacurilor deschizand o polemica in acest sens, insa isi rezerva dreptul de a actiona in judecata orice entitate juridica sau persoana care ar aduce prejudicii fundatiei sau activitatii pe care aceasta o sprijina.

Citind toate aceste lucruri va intrebati probabil despre cati bani e vorba ? ….de multi bani,fireste. Iata ce aflam de pe site…

Potrivit raportului de activitate 2010 – 2011, Fundaţia pentru SMURD a avut venituri totale de 8,6 milioane de lei şi cheltuieli de 2,9 milioane, înregistrând astfel un excedent de 5,7 milioane de lei, adică aproape 1,3 milioane de euro . Din redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit, Fundaţia pentru SMURD a obţinut, în perioada 2010-2011, 4,9 milioane de lei, în creştere cu aproximativ 86% faţă de perioada anterioară. Potrivit statutului, profiturile obţinute în urma activităţii, pot fi distribuite sau investite numai pentru realizarea obiectivelor Fundaţiei.

Poate va intereseaza care sunt aceste obiective. Hai sa vedem ce scrie in Statut:

Va intrebati acum,avand toate aceste date, ce anume l-a nemultumit pe domnul Arafat la noua lege ? Va spun eu…un articol prin care SMURD va putea primi donatii in mod direct. La fel si spitalele care vor deveni fundatii, tocmai pentru a putea primi in mod direct sponsorizari si donatii,fara interventia unor ONG-uri. Iata articolul din noua lege….

Art. 27 (1) Finantarea programelor nationale de sanatate se realizeaza:

 • de la bugetul de stat
 • din veniturile proprii ale Ministerului Sanatatii
 • din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate
 • de la bugetul de stat si din veniturile proprii ale Ministerului Sanatatii, prin transferuri din bugetul Ministerului Sanatatii catre bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate
 • din fonduri externe rambursabile si nerambursabile
 • din veniturile proprii ale ministerelor si structurilor de executie abilitate acestui scop
 • din donatii si sponsorizari
 • din alte surse, potrivit legii

b) Asistenta integrata de urgenta – asistenta asigurata de institutiile medicale acreditate de catre Ministerului Sanatatii pentru participarea la sistemul national de asistenta medicala de urgenta si de prim ajutor calificat, institutii ale Ministerului Administratiei si Internelor si/sau din structura autoritatilor publice locale, precum si de Serviciul de Telecomunicatii Speciale prin Directia pentru apel unic de urgenta 1-1-2. Ea include ansamblul de masuri si activitati cu caracter logistic, tehnic si medical, destinate in principal salvarii si pastrarii vietii

Ca atare,banii pentru SMURD nu vor mai trece prin mainile Fundatiei domnului Arafat.

In final,va propun sa privim si lista colaboratorilor din Fundatia pentru SMURD….va asigur ca e plina de surprize.

Consiliul director Fundatia pentru SMURD

Dl. Dr. Raed ARAFAT, Presedintele Consiliului director
Dl. General locotenent Vladimir SECARA, Vice-presedintele Consiliului director, Inspector General, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta
Dl. Adrian DITA, Director Corporate Affairs, IRS Management Group
Dl. Frank HAJDINJAK, Director General, E.ON România
Dl. Emil HUREZEANU, Scriitor, publicist si reputat analist politic
Dna. Mihaela RADULESCU, Realizatoare si moderatoare consacrata de emisiuni de radio si televiziune
Dl. Alex SERBAN, Senior Partner, Serban & Musneci Associates
Dl. Radu TUDOR, Editorialist, analist pe probleme militare „Jurnalul National”

Nu-i asa ca devine limpede motivul pentru care vuvuzelele lui Voiculescu ,Vantu si Elan au sarit cu manipularile ? Li se taie fondurile si li se duce monopolul de izbeliste.

Si ca o completare….auditul este asigurat de  firma Evalex Financial Services, adica sotia domnului Dan Radu Rusanu …un liberal de frunte, mare mester in audit-uri.

Cred ca era momentul ca lumea sa afle toate aceste lucruri despre minunatul domn Arafat. Si despre o confuzie, pe care nimeni nu vrea sa o clarifice, fiindca nu se mai poate manipula informatia, cum ca SMURD se desfiinteaza, obiectul a numeroase petitii fara subiect in fond, fiindca in lege nu scrie asa ceva.

Oricum, dl. Arafat are un loc asigurat de dl. Ponta, ca recompensa pentru contributia in campania electorala a USL…

UPDATE:

Iata cum in loc de un Tokes – scanteia din ’89,  avem un Arafat 2012  folosit de USL !

Aproximativ 100 de persoane au participat la un protest organizat în centrul Clujului, în Piaţa Unirii. Oamenii spun că doresc să îşi manifeste în acest fel sprijinul faţă de SMURD şi faţă de medicul Raed Arafat, care a demisionat recent din postul de subsecretar de stat la Ministerul Sănătăţii, în urma unei dispute televizate cu preşedintele României, Traian Băsescu, pe tema noi legi a sănătăţii, aflată deocamdată în dezbatere publică.

 

Ce spun liderii Opoziţiei

La acest protest au participat o serie de organizaţii neguvernamentale, precum Consiliul Judeţean al Elevilor. Însă participă, de asemenea, şi o serie de parlamentari ori de lideri politici ai USL, printre care deputatul PNL Horia Uioreanu, senatorul PSD Alexandru Cordoş ori consilierul judeţean PNL Mihai Szeplekan. “Cunosc foarte bine acest serviciu de sănătate, care a deschis recent puncte de lucru în judeţ, în comune precum Mociu. El trebuie păstrat, pentru că SMURD salvează vieţi”, a spus Mihai Szeplekan. “Nu putem compara un om care a creat un sistem, vorbim de doctorul Arafat, care a creat SMURD, cu un om care a distrus un sistem, şi aici vorbim de Traian Băsescu care a distrus flota”, a spus Gabriel Oniga de la PSD.

http://www.romanialibera.ro/actualitate/transilvania/miting-pro-arafat-in-centrul-clujului-249978.html

Explore posts in the same categories: demontarea manipularii

Tags: , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

267 Comments on “CEALALTA MIZA A DOMNULUI ARAFAT”

 1. Simona Says:

  hello

 2. daniel Says:

  au iesit in strada prostii si oamenii care nu stiu sa citeasca. Asemanatori in gandire cu cei care strigau “Capul lui Motoc vrem” intr-o cunoscuta opera romaneasca. Basescule , la prosti degeaba le explici ecuatii. Nu merita sa-i scapi de prostie.

 3. miha Says:

  luca, alexa, ce se intampla???? Cand am intrat pe net am vazut ca presedintele a retras legea din dezbatere. Pe la 19.00 am trecut pe la Universitate si nu era nimeni. Cand s-au strans oamenii astia? Sa nu-mi spuneti ca oamenii de la munca sau mai oprit un pic cu sacosele inainte sa ajunga la copii acasa…..

 4. at Says:

  Din raportul pe 2011 reiese ca populația a livrat către fundație, direcționînd 2% din taxele către stat, 4,9 milioane RON, profitul a fost de 5,7 milioane RON în 2010 și 3,1 milioane RON în 2011 (pînă în iunie). (un prieten imi spunea ca profitul fundatiei nu poate fi distribuit actionarilor, dar ce o fi cu datoria aia ?!)

  Datele raportate Fiscului arata ca profitul pe 2010 este mai mare cu 1,7 milioane lei si tot in acel an apar si datorii de 19.563.604 RON si angajati la fundatie 0. (statul plateste salariile angajatilor fundatiei).

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/miza-lui-arafat-controlul-achizitiilor-pentru-urgenta-961165.html?ref=newswire.ro#ixzz1jMPKqs1o

 5. blue solar Says:

  Chiar in seara asta Arafat a spus ca nu a avut niciun beneficiu financiar personal de pe urma SMURD. Eu il cred. Chiar daca ar fi avut vreun beneficiu eu as fi mult mai indulgent cu el , care macar a facut ceva in tara asta decat cu ceilalti politruci care nu au facut nimic dar si-au tras case si averi cu nemiluita.

  • lucaman Says:

   Eu astept ca Arafat sa ne explice de ce doreste sa stranga numai el milioanele de euro pentru SMURD, prin fundatia sa cu acelasi nume SMURD …si in ce masura il deranjeaza ca in noua lege acesti bani ar fi mers direct cate SMURD,UPU,spitale…etc ?

   Despre asta e vorba in articolul meu si orice alt comentariu care se departeaza de cele spuse mai sus il consider manipulator si neavenit.Cat despre felul in care poate cheltui niste milioane de euro o fundatie,despre cat de legal sau ilegal o face,daca o face….e neinteresant pentru mine.E treaba autoritatilor eventual.

   • blue solar Says:

    Adevarul este ca legea asta e foarte proasta. A fost o miscare buna ca au retras-o. O lege de o asemenea amploare si immportanta nu poate fi impusa cu forta. Ea trebuie sa fie rezultatul dialogului putere-opozitie-populatie.

    • floos Says:

     Nu-mi dau seama daca a fost o lege buna sau nu. Cert este ca s-a dorit dezbaterea publica si acest lucru, dupa cum ai vazut si tu, nu a fost posibil/dorit.
     Numai bine.

   • marian_c Says:

    O sa va dau un raspuns indirect, intrebandu-va cat se poate de direct, doua lucruri:
    – Care articol din noua Lege a sanatatii permitea ca 2% din impozitul pe venit ar fi mers direct catre SMURD?
    – Se modifica Codul Fiscal? Cum modifica noua Lege a sanatatii Codul Fiscal? Cum ar putea fi directionate sumele reprezentand 2% din impozit catre SMURD, in contradictie cu Codul Fiscal?

    Pentru buna dvs. informare consultati Codul Fiscal Art 57 “Determinarea impozitului pe venitul din salarii”

    Mai jos un extras:

    (3) Platitorul este obligat sa determine valoarea totala a impozitului anual pe veniturile din salarii, pentru fiecare contribuabil.
    (4) Contribuabilii pot dispune asupra destinatiei unei sume reprezentand pana la 2% din impozitul stabilit la alin. (3), pentru sustinerea entitatilor nonprofit care se infiinteaza si functioneaza in conditiile legii, unitatilor de cult, precum si pentru acordarea de burse private, conform legii.
    (5) Obligatia calcularii, retinerii si virarii acestei sume prevazute la alin. (4) revine organului fiscal competent.
    (6) Procedura de aplicare a prevederilor alin. (4) si (5) se stabileste prin ordin al ministrului finantelor publice.

    O traducere profana…
    Contribuabilul poate dispune, organului fiscal competent calculeaza, retine si vireaza suma! Dar nu catre oricine, doar catre entitatile nonprofit, unitati de cult, precum si pentru acordarea de burse private.

 6. ceaikovski Says:

  Hai ca ma inervez rau. Ce mama dracului ii foote pe toti grija celor 2%, care reprezinta un drac fript din salariul fiecarui angajat din tara asta (adunati fac ceva banuti, dar nu multi).
  Dar ca v-a luat Iliescu actiunile nu v-a interesat? Partile noastre sociale, pe care le-am platit tot din salariu, in rate, pe vremea lui Ceasca, mai tinetiminte?
  in 1990, a dat Ilici dispozitie sa ni se rascumpere partile sociale FARA SA NE INTREBE NIMENI DACA VREM SAU NU SA LE VINDEM si ne-a dat un rahat de vreo 2000 de lei, care reprezentau cam un salariu mic. Ce-ati facut cu banii, mai stiti? Ca ce s-a intamplat cu economia CARE N-A MAI FOST SI A VOASTRA, va zic eu, dupa.

  • crisuadi Says:

   “Din raportul pe 2011 reiese ca populația a livrat către fundație, direcționînd 2% din taxele către stat, 4,9 milioane RON, profitul a fost de 5,7 milioane RON în 2010 și 3,1 milioane RON în 2011…”
   Chiar de-ai trai sub pamant , nu poti spune ca sunt bani putini .
   Interesant este cum ai mutat discutia spre Iliescu…
   Treziti-va , sa stam si noi de vorba. 🙂

 7. Danny Says:

  Jegosule de daniel, cei ce au iesit in strada sunt prostii de acum 22 ani, care vor schimbarea regimului basescu-ceausescu! Javra ordinara, acum 22 ani unde mortii ma-tii erai? Erai macar nascut sau te uitai dupa pierdea la revolutie? Rusine, Alexei Ionescu, ca va gazduieste pe acest blog! Pacat de moartea Polixeniei, comentariu care m-a impresionat, dar…………………..moartea ei nevinovata a fost in zadar!

 8. Danny Says:

  Alexa, esti o femeie frumoasa si inteligenta, dar trebuie sa intelegi ca, unde a fost Iliescu, a fost si Basescu! Nu pot sa te inteleg, de ce esti de partea lui Basescu? Este un tiran!

  • ceaikovski Says:

   hahahahahahahhaha
   hahahahahahahahaah
   hahahahahahahahah
   Hai ca m-ai spart! Pe bune. Deoarece esti atat de convins de spusele tale, o sa te intreb: daca Basescu e un tiran, esti de acord ca Iliescu e un CRIMINAL?

   • Danny Says:

    Da, Basescu este un tiran, Iliescu este un criminal, iar tu, Ceaikovsky, esti un lingau iliesco-basescian! Tu, esti cel care ai supt de la amandoi, Ceaikovski-ule! Sper ca esti multumit de raspuns!

    • ceaikovski Says:

     De unde stii ca m-am imbogatit?
     Ai web-cam la mine acasa?
     Esti tare nene!! 🙂 🙂

     PS: daca faceai ca mine, aveai si tu avere… 🙂 🙂

     PPS: sanatate multa iti doresc 🙂

 9. Eduard Says:

  Felicitari pt analiza corecta si expunerea exacta a motivatiei si a beneficiarilor’

 10. nero Says:

  nu mai donati 2% pentru sanatate pentru ca banii se duc la fundatia lui arafat!simplu,le taiem o mare sursa de venit.nu va lasati amagiti ca bani se duc la bolnavi .e o mare manipulare.

 11. Io Says:

  Bravo. Ma bucur ca macar cineva a aflat si a postat aceste informatii.

 12. Graziela Borode Says:

  Cred, ca gradul de pregatire al romanilor pentru reforme este efectul lipsei unei informatii corecte facuta de massmedia. Asta nu inseamna ca este o scuza, pentru ca am ramas tributari unei mentalitati invechite si ne lasam usor dezinformati si manipulati . De multe ori nu vrem sa cautam sursa raului, asteptam sa ne-o serveasca altii, crezand ca ei sunt mai destepti, mai bine informati.
  Evitam sa privim adevarul dureros in fata, nu vrem sa aflam altceva decat ceea ce ne dorim. Privim hipnotizati la posturile tv care , in loc sa faca educatie civica, ne incita la violenta, improasca cu noroi totul, trateaza subiectele cu ipocrizie si fac jocurile oculte ale celor interesati. Traim intr-o societate bolnava, dar care refuza cu obstinatie aplicarea “metodelor moderne de tratament”. Trist, pentru ca suntem in mileniul trei !

 13. Graziela Says:

  Draga Alexa,
  La lista celor care tipa ca tara sufera, dar ei “ba” se pot adauga chiar si acele persoane care lucreaza in televiziune si radio. Sunt societati in care salariatii nu au fost afectati de reducerile salariale, pentru ca institutia lor are un statut aparte. Salariile, indemnizatiile de conducere etc. vin din 3 surse : o cota-parte de la bugetul statului, din publicitate si taxe (de ex. TVR).


 14. […] CEALALTA MIZA A DOMNULUI ARAFAT Posted in Analize, Colimatorul, Documentare, Editoriale, Top News Tags: Arafat, Presedintele Romaniei Traian Basescu, Rachel Arafat, Raed Arafat, Sasha Arafat, SMURD, sri, Traian Basescu « Parinti, atentie la vaccinuri! Cantareata Delia Matache a surzit de la un vaccin. Toni Tecuceanu ar fi implinit 40 de ani You can leave a response, or trackback from your own site. […]

 15. Mircea Igret Says:

  Sigur, iti dau dreptate in unele comentarii cu privire la SMURD, e clar ca sunt si alte interese economice evidente acolo, dar in ceea ce priveste campania 2%, nimeni nu te obliga sa redirectionezi banii tai acolo … asa ca ai libertate sa alegi … ce are dl.Arafat cu asta? In plus, daca iti creezi o fundatie cu scopul de a aduna oamenii de pe soselele patriei, zi-mi si mie, iti dau 2% :)).
  Nu sunt rautacios, dar primul imbold a fost sa te intreb daca te-a platit cineva portocaliu pentru articol? Dar apoi, rationand putin, realizez ca e doar o alta opinie bine documentata. La mai multe!


 16. […] Alte surprize despre Arafat… […]


 17. […] Cica de nu vrea Arafat : CEALALTA MIZA A DOMNULUI ARAFAT […]

 18. Sergiu Says:

  Excelent articolul. Sa nu uitam de-asemenea, ca domnul Arafat, este crescut si scolit tot in Romania. Desi n-are chiar asa mare importanta. Insa. Nimeni nu-i refuza creditele pentru infiintarea SMURD. Dar trebuie retinut. Raed Arafat, nu este Dumnezeu pe pamant! Este doar un om care a semi-inventat un lucru bun. Daca nu-l inventa el, o facea altcineva. Ca ochi avem cu to(n)ti, ca sa tragem cate-o ochiada pe la fratii nostrii de pe alte meleaguri, mai dezvoltati decat noi. Si asa mai departe. De acolo pana la a face revolutie si miscari stradale de amploare, pentru domnia sa, e mare si lung drumul. Concluzia? Prostime, prostire, si profitorism mojic al altor partide, conduse de oameni cu calitati si crezuri indoielnice.

 19. Eugen Says:

  Excelent documentul ! L-am banuit de mult pe Raed ca e in bune relatii cu fostele servicii ! Acest lucru s-a datorat insistentei cu care era laudat. Toti arabii au fost curtati de servicii !


Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: