CEALALTA MIZA A DOMNULUI ARAFAT

Cu greu mai poti intelege zilele astea, daca romanii chiar isi doresc o reforma a sanatatii sau nu. Pare ca existenta domnului Arafat in Ministerul Sanatatii este suficienta pentru pacientul roman. Reformele nu isi mai au rostul. Sistemul e bun asa cum e.

Nu am sa repet aiuritoarele declaratii vanturate in ultimele zile pe la mogulizoare, legate de disparitia SMURD, de pacientii saraci care vor plati mult si vor muri in strada, despre golanii bogati care vor sa puna mana pe averea serviciului de urgenta, etc.

Nu o sa ma refer nici la miza politica a USL, care a descoperit in Arafat instrumentul de distrugere in masa pedelista, ignorand soarta sistemului de sanatate care se prabuseste in lipsa unei noi legi.

Nu o sa ma refer nici la temerile lui Arafat legate de privatizarea SMURD, ci la miza ascunsa a acestui conflict.

Domnul Arafat trece in ochii romanilor drept DOMNUL SMURD…si nu de ieri, de azi, ci de vreo 20 de ani. Unii zic ca e patriot si ca Romania ii datoreaza multe. Nimeni nu se intreaba ce datoreaza el Romaniei, de cand a venit aici, in 1981. Nimeni nu ii contesta contributia la implementarea sistemului pentru care statul roman a investit in el,  insa e timpul sa vorbim clar. SMURD e SMURD si apartine de Ministerul de Interne. E un serviciu platit de stat, in care statul investeste si care nu e condus de domnul Arafat. Domnul Arafat este chiar remunerat de stat, ca expert SMURD, asa cum reiese din declaratia de interese a domniei sale, in 2011.

Domnul Arafat are insa treaba cu Fundatia pentru SMURD. De aici vreau sa pornim ca sa intelegem ce anume il nemultumeste pe fostul secretar de stat. Pentru inceput sa vedem ca rost are aceasta Fundatie pentru SMURD si de ce a aparut ea ? Iata ce aflam de pe site:

Misiunea Fundatiei pentru SMURD este sa imbunatateasca calitatea vietii persoanelor care locuiesc si muncesc in Romania, prin sprijinirea dezvoltarii sistemului integrat medical si tehnic de urgenta si prim ajutor.

Fundatia pentru SMURD functioneaza in mod independent, fara sa obtina profit, contribuind la formarea unui sistem integrat de asistenta medicala, tehnica de urgenta si prim ajutor puternic prin intermediul unor parteneriate durabile intre institutiile abilitate, cum ar fi, dar fara a se limita la, Ministerul Administratiei si Internelor, respectiv Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta si Unitatea Speciala de Aviatie, Ministerul Sanatatii, administratiile publice locale şi alte companii şi organisme responsabile şi dornice să se implice în acest sens.

Fundatia pentru SMURD este o organizatie non-guvernamentala, infiintata in anul 2006, ca persoana juridica privata, non-profit, apolitica, independenta de orice alta institutie sau persoana, romana sau straina.

Mai interesant devine raspunsul la aceasta intrebare….De ce a trebuit infiintata Fundatia pentru SMURD ?

Motivul infiintarii Fundatiei pentru SMURD este acela de a gestiona donatiile si sponsorizarile catre SMURD precum si gestionarea campaniei 2% pentru SMURD, conform legii:

Conform art. 57 (4) – (6) si art. 84 (2)-(4) din Codul Fiscal, persoanele fizice au posibilitatea sa directioneze doi la suta (2%) din impozitul pe veniturile obtinute in anul anterior catre o entitate nonprofit, unitatilor de cult, precum si pentru acordarea de burse private.

Carevasazica, cand cetateanul directioneaza banii, ei nu se duc la SMURD care e finantat de stat, ci la domnul Arafat in ONG. In lipsa unui ONG care sa sprijine activitatea SMURD si sa gestioneze fondurile care nu provin din banii publici, multe donatii si sponsorizari devin inutile si imposibil de gestionat. Ele fie trebuie refuzate, fie varsate in conturile institutilor publice, in structura carora functioneaza SMURD, devenind uneori imposibil de utilizat si de accesat in scopul pentru care au fost efectuate.

Lucrurile incep sa devina un pic mai clare.Deci domnul Arafat strange bani prin Fundatia SMURD in numele serviciului SMURD.

Citind mai departe pe site aflam ca nu ii place concurenta si ca din pacate exista si oameni rai care ii pun la indoiala corectitudinea.

Care este relatia intre Fundatia pentru SMURD si Asociatia SMURD Galati ? Intrebarea 13 :

Nu exista nici o relatie intre cele doua entitati. Asociatia SMURD Galati a fost infiintata de autoritatile publice locale cu scopul de a sprijini activitatile SMURD Galati. Fundatia pentru SMURD nu are control asupra activitatii respective si nu exista transfer de fonduri intre cele doua entitati.
Fundatia pentru SMURD a finantat mai multe proiecte in Galati din fondurile stranse prin campania 2%, in mod direct si in cooperare cu Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Galati.

In ultima perioada activitatea fundatiei a fost atacata prin diferite modalitati, de regula, in mod anonim. Cum comentati acest lucru?

Activitatea fundatiei a fost atacata intr-adevar in anul 2009 de catre un ONG care are ca si obiect de activitate incurajarea ciclismului si care este condus de un medic din Cluj. Au mai aparut si alte atacuri anonime care s-au intensificat in perioada in care s-a desfasurat campania de colectare de fonduri prin 2%. Fundatia pentru SMURD nu doreste sa intre intr-o polemica cu astfel de persoane sau ONG-uri care, se pare , ca nu au inteles nimic din scopul campaniei 2%. Din pacate, fondurile destinate actiunii 2% sunt mult mai mari decat fondurile stranse de toate ONG-urile la un loc. Consideram ca, in loc sa atacam ONG-urile care au mai mult succes in colectarea acestor fonduri, mai intelept este sa intensificam informarea populatiei despre aceasta posibilitate, astfel incat fiecare persoana sa completeze formularul pentru directionarea a 2% din impozitul pe venit pentru a sprijini un ONG a carui activitate o considera importanta. Nu noi, reprezentantii ONG-urilor, decidem care activitate este mai importanta si care este mai putin importanta, ci populatia. Fundatia nu va raspunde atacurilor deschizand o polemica in acest sens, insa isi rezerva dreptul de a actiona in judecata orice entitate juridica sau persoana care ar aduce prejudicii fundatiei sau activitatii pe care aceasta o sprijina.

Citind toate aceste lucruri va intrebati probabil despre cati bani e vorba ? ….de multi bani,fireste. Iata ce aflam de pe site…

Potrivit raportului de activitate 2010 – 2011, Fundaţia pentru SMURD a avut venituri totale de 8,6 milioane de lei şi cheltuieli de 2,9 milioane, înregistrând astfel un excedent de 5,7 milioane de lei, adică aproape 1,3 milioane de euro . Din redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit, Fundaţia pentru SMURD a obţinut, în perioada 2010-2011, 4,9 milioane de lei, în creştere cu aproximativ 86% faţă de perioada anterioară. Potrivit statutului, profiturile obţinute în urma activităţii, pot fi distribuite sau investite numai pentru realizarea obiectivelor Fundaţiei.

Poate va intereseaza care sunt aceste obiective. Hai sa vedem ce scrie in Statut:

Va intrebati acum,avand toate aceste date, ce anume l-a nemultumit pe domnul Arafat la noua lege ? Va spun eu…un articol prin care SMURD va putea primi donatii in mod direct. La fel si spitalele care vor deveni fundatii, tocmai pentru a putea primi in mod direct sponsorizari si donatii,fara interventia unor ONG-uri. Iata articolul din noua lege….

Art. 27 (1) Finantarea programelor nationale de sanatate se realizeaza:

 • de la bugetul de stat
 • din veniturile proprii ale Ministerului Sanatatii
 • din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate
 • de la bugetul de stat si din veniturile proprii ale Ministerului Sanatatii, prin transferuri din bugetul Ministerului Sanatatii catre bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate
 • din fonduri externe rambursabile si nerambursabile
 • din veniturile proprii ale ministerelor si structurilor de executie abilitate acestui scop
 • din donatii si sponsorizari
 • din alte surse, potrivit legii

b) Asistenta integrata de urgenta – asistenta asigurata de institutiile medicale acreditate de catre Ministerului Sanatatii pentru participarea la sistemul national de asistenta medicala de urgenta si de prim ajutor calificat, institutii ale Ministerului Administratiei si Internelor si/sau din structura autoritatilor publice locale, precum si de Serviciul de Telecomunicatii Speciale prin Directia pentru apel unic de urgenta 1-1-2. Ea include ansamblul de masuri si activitati cu caracter logistic, tehnic si medical, destinate in principal salvarii si pastrarii vietii

Ca atare,banii pentru SMURD nu vor mai trece prin mainile Fundatiei domnului Arafat.

In final,va propun sa privim si lista colaboratorilor din Fundatia pentru SMURD….va asigur ca e plina de surprize.

Consiliul director Fundatia pentru SMURD

Dl. Dr. Raed ARAFAT, Presedintele Consiliului director
Dl. General locotenent Vladimir SECARA, Vice-presedintele Consiliului director, Inspector General, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta
Dl. Adrian DITA, Director Corporate Affairs, IRS Management Group
Dl. Frank HAJDINJAK, Director General, E.ON România
Dl. Emil HUREZEANU, Scriitor, publicist si reputat analist politic
Dna. Mihaela RADULESCU, Realizatoare si moderatoare consacrata de emisiuni de radio si televiziune
Dl. Alex SERBAN, Senior Partner, Serban & Musneci Associates
Dl. Radu TUDOR, Editorialist, analist pe probleme militare „Jurnalul National”

Nu-i asa ca devine limpede motivul pentru care vuvuzelele lui Voiculescu ,Vantu si Elan au sarit cu manipularile ? Li se taie fondurile si li se duce monopolul de izbeliste.

Si ca o completare….auditul este asigurat de  firma Evalex Financial Services, adica sotia domnului Dan Radu Rusanu …un liberal de frunte, mare mester in audit-uri.

Cred ca era momentul ca lumea sa afle toate aceste lucruri despre minunatul domn Arafat. Si despre o confuzie, pe care nimeni nu vrea sa o clarifice, fiindca nu se mai poate manipula informatia, cum ca SMURD se desfiinteaza, obiectul a numeroase petitii fara subiect in fond, fiindca in lege nu scrie asa ceva.

Oricum, dl. Arafat are un loc asigurat de dl. Ponta, ca recompensa pentru contributia in campania electorala a USL…

UPDATE:

Iata cum in loc de un Tokes – scanteia din ’89,  avem un Arafat 2012  folosit de USL !

Aproximativ 100 de persoane au participat la un protest organizat în centrul Clujului, în Piaţa Unirii. Oamenii spun că doresc să îşi manifeste în acest fel sprijinul faţă de SMURD şi faţă de medicul Raed Arafat, care a demisionat recent din postul de subsecretar de stat la Ministerul Sănătăţii, în urma unei dispute televizate cu preşedintele României, Traian Băsescu, pe tema noi legi a sănătăţii, aflată deocamdată în dezbatere publică.

 

Ce spun liderii Opoziţiei

La acest protest au participat o serie de organizaţii neguvernamentale, precum Consiliul Judeţean al Elevilor. Însă participă, de asemenea, şi o serie de parlamentari ori de lideri politici ai USL, printre care deputatul PNL Horia Uioreanu, senatorul PSD Alexandru Cordoş ori consilierul judeţean PNL Mihai Szeplekan. “Cunosc foarte bine acest serviciu de sănătate, care a deschis recent puncte de lucru în judeţ, în comune precum Mociu. El trebuie păstrat, pentru că SMURD salvează vieţi”, a spus Mihai Szeplekan. “Nu putem compara un om care a creat un sistem, vorbim de doctorul Arafat, care a creat SMURD, cu un om care a distrus un sistem, şi aici vorbim de Traian Băsescu care a distrus flota”, a spus Gabriel Oniga de la PSD.

http://www.romanialibera.ro/actualitate/transilvania/miting-pro-arafat-in-centrul-clujului-249978.html

Explore posts in the same categories: demontarea manipularii

Tags: , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

267 Comments on “CEALALTA MIZA A DOMNULUI ARAFAT”

 1. 0lister Says:

  Multumesc pentru documentare!

 2. Calin Says:

  o singura chestie vreau sa spun : SMURD este un cuvant … si nu este acelasi lucru cu prescurtarea S.M.U.R.D. de la “Serviciul Medical de Urgenta, Reanimare si Descarcerare”. Deci de aia poate sa existe si ONG-ul cu numele SMURD (fara puncte) doar un cuvant

  • alexa Says:

   OK. Si atunci, de ce scoate USL lumea in strada la MUres, dupa tiparul Tokes in ’89 ? Ca in lege scrie ca nu se desfiinteaza. Ia spune-ne si noua ?

   • Cecilia Says:

    Discutiile aprinse despre legea sanatatii printre altele se concentreaza asupra privatizarii urgentei medicale. Un privat sa aibe acces la bani din buzunarul tuturor romanilor fara a fii intrebat daca dorim acest lucru sau nu. In cazul Fundatiei SMURD semnezi un document daca doresti sa cedezi 2% din impozitul pe venit. Nu te obliga nici o lege aprobata de Parlament sa faci acest lucru daca nu doresti asta.
    Iar afirmatia ca nimeni nu ii contesta d-lui Arafat contributia la crearea SMURD …recomand urmarirea discursului d-lui presedinte din 12 Ian cand a spus explicit ca statul roman a creat acest sistem de urgenta. Adica si eu si tu si orice roman ….interesanta ipoteza.

  • lucaman Says:

   ARTICOLUL MEU NU PUNEA PROBLEMA ASTA. NU MA INTERESEAZA FUNDATIA PENTRU SMURD,NU MA INTERESEAZA CE FACE CU DONATIILE,CUM FACE,CU CAT SI DE LA CINE CUMPARA APARATURA MEDICALA PENTRU SMURD.ARTICOLUL MEU NU SI-A PROPUS SA VERIFICE DACA FUNDATIA ARE PREFERINTE PENTRU ANUMITE FIRME SAU NU.

   MA INTERESEAZA DOAR CA DUPA LEGEA ACTUALA EU NU POT DONA
   1000 DE EURO CATRE UNITATEA SMURD CARE M-A SALVAT.SUNT NEVOIT SA II DONEZ FUNDATIEI LUI ARAFAT CARE FUNDATIE DECIDE EA CE FACE CU BANII MEI.

   IMPORTANT E CA DUPA NOUA LEGE VOI PUTEA DONA ACESTI BANI DIRECT SMURDULUI, NU PRIN INTERMEDIUL FUNDATIEI DOMNULUI ARAFAT. SI ASTA II NEMULTUMESTE PE UNII….CACI BANII ISI SCHIMBA TRASEUL.

 3. nightmare Says:

  alexa ,ti-a placut duelul de pe blog?…..eheheheheh…a luat-o in freza de ia venit parul pe ochi ….

  ha ha ha

 4. diana Says:

  stiti numai sa mintiti S.M.U.R.D-ul chiar a salvat oameni si voi in loc sa il sustine-ti va dati cu presupusu , de aia se duce tara de rapa din cauza unor neica nimeni !!!!!!!!!!

  • alexa Says:

   Despre care SMURD vorbiti ?Si cine l-a contestat ? Doamna, ai idee ce vrei, de fapt sau ari miristile ?

   Apropo, jignirile sunt la pachet cu postarea sau sunt izvorate din isteria USL, de pe IP-ul carora scrieti ? Penibil !

 5. Targumuresean Says:

  DACA DORITI EXEMPLUL DE MANIPULARE AVETI “EDITAT“ UN E MAIL PRIMIT ASTAZI ; EHEHEI SCOALA DE PARTID NU SE DEZMINTE !!

  JOS COMUNISTII!

  ———- Mesaj redirecţionat ———-
  De la: Petitieonline.com

  Subiect: Confirmați semnătura dvs. la petiția Spune NU desfiintarii SMURD!24.01.2012 Miting Pta Victoriei ora12
  Către:

  Buna ziua!

  Vă mulțumim deoarece ați semnat Spune NU desfiintarii SMURD!24.01.2012 Miting Pta Victoriei ora12 petiții
  http://www.petitieonline.com/spune_nu_desfintarii_smurd

  Pentru a confirma semnătura dvs. sau pentru a elimina semnătura, vă rugăm accesați următoarea pagină:

  Vă rugăm să spuneți la cât mai multe persoane despre această petiție. Cu cât mai multe semnături, cu atât mai multă atenție alocată petiției din partea mass media și a persoanelor cu putere de decizie.

  Cele mai bune urăr,
  Petitieonline.com

  • alexa Says:

   Wow ! Au nevoie de oameni in Piata Victoriei in 24 ianuarie ? 😀 Super ! Multumim mult pentru pont !

  • Targumuresean Says:

   Deci pe 24 IANUARIE ,miting anti DESFIINTARE !!!
   Au legat-o cu 24 ianuarie,ca pe 6 ianuarie nu mai pot 😀

   Daca asta nu este o proba de manipulare de cea mai joasa speta,atunci ce este?

 6. Targumuresean Says:

  Va rog doua lucruri.Scoateti acest mesaj si ora de pe mail.

  Multumesc

 7. Cami Says:

  Vreau sa fiu impartiala, vizavi de disputa clara, Basescu Arafat! Eu nu sunt convinsa pana la aceasta ora de derapajul dr Arafat, de finantare a campaniilor psd, usl, de transparenta necesara pentru a ne convinge ca acest serviciu cu initiatorul sau nu functioneaza corect, legal datorita fundatiei pentru SMURD, cea la care personal am trimis cei2%.Sistemul sanitar trebuie reformat, corect, trbuie insa aici iar politizam exagerat, exagerat. Intradevar nimeni nu dezminte faptul ca Arafat a refuzat sa candideze la Primaria capitalei impotriva lui Oprescu, din partea UNPR si sustinut de PDL?!
  Repet vrea sa fiu impartiala si sa pricep ceva din aceasta caracatita, sever politica!Sper sa ma lamuresc,

  • lucaman Says:

   CAMI,REPET…………..ARTICOLUL MEU NU PUNEA PROBLEMA ASTA. NU MA INTERESEAZA FUNDATIA PENTRU SMURD,NU MA INTERESEAZA CE FACE CU DONATIILE,CUM FACE,CU CAT SI DE LA CINE CUMPARA APARATURA MEDICALA PENTRU SMURD.ARTICOLUL MEU NU SI-A PROPUS SA VERIFICE DACA FUNDATIA ARE PREFERINTE PENTRU ANUMITE FIRME SAU NU.

   MA INTERESEAZA DOAR CA DUPA LEGEA ACTUALA EU NU POT DONA
   1000 DE EURO CATRE UNITATEA SMURD CARE M-A SALVAT.SUNT NEVOIT SA II DONEZ FUNDATIEI LUI ARAFAT CARE FUNDATIE DECIDE EA CE FACE CU BANII MEI.

   IMPORTANT E CA DUPA NOUA LEGE VOI PUTEA DONA ACESTI BANI DIRECT SMURDULUI, NU PRIN INTERMEDIUL FUNDATIEI DOMNULUI ARAFAT. SI ASTA II NEMULTUMESTE PE UNII….CACI BANII ISI SCHIMBA TRASEUL.

   CAT DESPRE GLUMA LUI CIUTACU LEGATA DE CANDIDATURA LUI ARAFAT LA PRIMARIA CAPITALEI……..E LA FEL DE CREDIBILA CA SI AFIRMATIA CA OPRESCU A FOST OMUL LUI BASESCU PUS SA CANDIDEZE IN 2009 IMPOTRIVA LUI GEOANA.CE VRETI MAI MARE DEZMINTIRE DECAT ACEEA CA OPRESCU ESTE AZI CANDIDATUL USL LA PRIMARIA CAPITALEI IAR ARAFAT VIITORUL MINISTRU,IN VIITORUL GUVERN,AL VIITORULUI PRIM MINISTRU PONTA…..DIN VIITORUL IMAGINAT DE DUMNEALUI.

   VA ROG SA FITI IMPARTIALA, NU NAIVA …SI VA ROG SA NU NE JIGNITI INTELIGENTA CU PETARDELE LUI CIUTACU.

 8. moleculadementa Says:

  Wow …tara moare …sistemul sanitar e la pamant…medicii pleaca si voi faceti politica?!?! Penibil! …Nu dau doi bani pe PSD, USL, PDL …iar cei care o fac sunt doar niste imbecili fara viata personala …partidele sunt doar usi prin care intra parazitii ca sa mai suga tara de bani …atat…nimic mai mult!

  • lucaman Says:

   MA BUCUR CA AVETI O VIATZA PERSONALA SI CA ATI GASIT PIATRA FILOSOFALA, SPRE DEOSEBIRE DE NEFERICITII CARE STAU LIPITI DE ECRANELE MOGULIZOARELOR.

   APROAPE CA ERA SA VA IAU IN SERIOS…..CU APOCALIPSA.

 9. NG`s Says:

  Multumesc pentru informatii. Si articolul este util pentru a combate prostia ce se propaga pe Facebook. Doar ca nu cred ca este vreo sansa de a fi privita real problema.

  Cu placere ! Pai, pe facebook le da tonul Ponta :

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-11176942-victor-ponta-indeamna-prietenii-facebook-solidarizeze-smurd.htm

  Facatura USL nu cadreaza cu Arafat, care lasa intentionat confuzia sa planeze.

  • alexa Says:

   ATENTIONARE !!!!

   Rugam postacii lui Ponta si Antonel sa nu mai incerce sa-si posteze tampeniile, ci sa discute la subiect si la obiect, altfel ajung direct in spam. Comentariile venite de pe proxy-uri, din acelasi loc sunt interzise pe acest blog.

 10. Targumuresean Says:

  Buna dimineata ! Nu am reusit sa prind inceputul mitingului de aseara. Ma abtin la aproximarea numarului de participanti.Dar ceea ce este de subliniat,ca din decembrie 1989,este primul miting la care s-au intalnit,din nou CETATENII urbei. Romani si maghiari! Asta spune ceva! A fost foarte emotionant. Din pacate prin cateva voci la inceput,s-a reusit deturnarea mitingului de sustinere a dr.Arafat,intr-unul politic, cu extraordinarul program economico-politic al USL : JOS BASESCU !. Dar s-a fasait,ca lumea stia de ce a venit in centru.

  @ lucaman

  din pacate aveti dreptate, usl “coace“ ceva.Cred ca le este teama de o “revolutie“ deoarece si PSD sau mai ales PSD ul a distrus aceasta tara,iar valul nu i-ar ocoli.Dar in varianta trista,in care vor guverna, USL va trebui sa respecte conditiile dure ale FMI,BERD si BE + UE , iar asta cu siguranta va scoate lumea afara.,deoarece au promis marea cu sarea;intrebare extrem de simpla : de unde bani? Vor avea ce-si doresc,populatie in strada.
  Desi ardelenii sunt suparati pe PDL,nu vor vota USL !!!

  Imi cer scuze pentru postarile dese si mai lungi,dar trebuie sa stie guvernul “ GRIVCO“ ca tara asta nu-i sat fara caini!

  DREPTATE SI FRATIE !

  • alexa Says:

   Buna dimineata si tie ! Fa-ma sa inteleg, de ce sustinere are nevoie Arafat ? Si-a dat singur demisia si NIMENI nu ii cere sa risipeasca confuzia special creata, ca nu fundatia SMURD te descarcereaza ci SMURDUL de la Ministerul de Interne si Pompierii. Pentru ce este sustinerea ? Concret ?

   • Targumuresean Says:

    Puteai sa ma intrebi ceva mai usor dis de dimineata! #:-S A fost un miting care a avut doua componente : emotionala si una urmare a “spalarii de creiere“

    1. munca lui Arafat aici , tenacitatea si crezul sau, care prin rezultatele muncii sale a reusit sa-si creeze o imagine extraordinara , pe drept, si pe care oamenii il crediteaza , inca , cu o incredere foarte mare; pur si simplu de la revolutie incoace,nici o persoana nu a reusit sa fie atat de indragita si respectata , pe aceste meleaguri. asa am ineles si perceput eu

    2. o campanie teribila de dezinformare si manipulare ( mai trebuie sa subliniez unde sunt specialistii ?) atat pe stiutele televiziuni cat si pe FB; ( ex. :NU DESFIINTARII SMURD !!); in partea a doua a mesajului trimis aseara,care a fost sters ( nota bene!) era un link,pe care daca-l accesai,accesarea era inregistrata ca vot + ; vezi campaniile moguliziunilor referitoare la “cine sa-si dea demisia Basescu sau Arafat?“; Arafat vrea sa-i strice afacerile presedintelui,si de aceea trebuie sa plece;etc.

    Am considerat ca nu este cazul sa particip la miting;ulterior cand oamenii au pornit spre sediul SMURD,m-a sunat un bun amic spunandu-mi ca se pleaca spre sediul SMURD,dar ca ceva “agitatori“ au inceput sa indemne oamenii sa scoata studentii afara si dupa sediul SMURD sa se reintoarca in centru,vizat fiind sediul PDL si Primaria. Deci scenariul era deja facut !Tentativa esuata.Oamenii au refuzat si au pornit spre case.

    Cele mai de sus,sunt parerile mele,poate nu suta la suta corecte,dar,zic eu,aproape de realitate.

 11. miha Says:

  extraordinar! am banuit eu ca Arafat nu si-a luat jucariile si a plecat asa de dragul Smurd-u-lui …de stat. E cu rima :). Orice clinica/spital constituita in fundatie poate sa-si faca publicitate pt atragerea celor 2%. Asta il doare…mama lui de competent dar diabolic.

 12. Laur Says:

  erata… “ia” 🙂

 13. grigs1981 Says:

  Multumesc de informatie.Eram sigur ca exista o alta motivatie la Dr.Arafat,dar nu stiam de fundatia pentru Smurd,credeam ca banii ajung direct acolo la SMURD.Cred ca exista si o motivatie politica chiar daca o neaga acum.Parca se copiaza situatia cu primarul Sibiului.Se incearca atragerea unui om cu imagine buna care sa remorcheze USL-ul.Pacat ca acesti oameni nu sunt lasati sa-si faca treaba conform competentelor.Pacat ca acesti oameni se lasa atrasi intr-un joc strain din care nu au decat de pierdut.

 14. blue solar Says:

  Mi-as dori sa stiu cam cat se estimeaza ca a bagat Arafat in buzunar ca urmare a acestei afaceri. Se poate afla o cifra sau macar se poate estima ?

 15. blue solar Says:

  Base a retras legea . Au iesit 5 mii de oameni in strada si l-a luat frica ? 🙂

 16. emm Says:

  Oameni buni, daca Arafat a furat 20 de ani, tot ce-mi doresc eu e sa fure toti ca si el, macar s-ar vedea ceva bun dupa ei.

  Eu unul, dupa ce am vazut ce-a facut Arafat pt sistemul sanitar din Romania, incepand cu Tg Mures… cu mana mea scot bani din buzunarul meu si ii bag in buzunarul lui Arafat. Si am si facut-o de cate ori am avut ocazia.Clar!

  Si sa nu uitati ca timp de mai multi ani, sistemul S.M.U.R.D. din Tg Mures a functionat ca si satelit pe langa spitalul judetean, fara sprijin direct din partea ministerelor (Interne sau al Sanatatii), doar prin efortul lui Arafat – pt ca e un om care “walks his talk”.
  Si va asigur ca bani nu au fost la vremea aceea, ca sa aiba Arafat de unde sa fure…

  Mult mai tarziu (> 2000), programul S.M.U.R.D. a fost extins la nivel national.

  Voi va dati seama ca pe cel mai bun profesionist ROMÂN, cel putin din Sanatate, il cheama Arafat??? S-ar intoarce Mihai Viteazu 360 in jurul axei sale…

  Nu-s pesedist sau penelist, nici pedelist. Nici nu doresc sa instig pe la nush’ ce manifestatii, dar Base a cam gresit cand s-a luat de guler cu Arafat…De Ponta & sleahta nici nu are rost sa mentionez, e foarte murdar felul in care incearca sa se asocieze cu problema de fata. El e Mikey Mouse.. si joaca in propriile lui desene animate…

 17. FybeR Says:

  Pleaca ai nostrii, vin ai nostrii! Eu va spun sincer sunt apolitic! Nu sustin pe nimeni din motive evidente! coruptia este la ea acasa in tara asta si nu poti sa ai incredere in vreun partid, ca e clara treaba. Insa pe mine ma enerveaza faptul ca BANII nostri, pentru ca la urma urmei pe seama banilor se face atat tam-tam, sunt directionati dintr-o parte in alta. Corect? pe noi ne intereseaza unde se duc banii? Sau ne intereseaza daca o sa functioneze corect viitorul sistem? Eu lucrez la pompieri ca sa stiti si pot sa imi spun cuvantul in privinta problemelor intampinate. Urmeaza o simpla intrebare….
  Cum e posibil sa spuna Base, ca sunt sate,orase in tara in care nu se ajunge cu salvarea? Booon.. si ce-o sa faca nOUL SMURD privat? fix acolo o sa-si investeasca banii si o sa bage 2 masini nou noutze noi echipate pentru 50 de ciobani in varful dealului? Asta se numeste prostie si spalare de creiere. NIMENI Vreodata n-o sa investeasca in niste masini care costa sute de mii de euro dotate cu aparatura pe ele intr-o zona saraca si slab populata. Deci pana la urma ce va doare mai tare? Cum functioneaza viitorul sistem? Sau unde se duc banii care oricum o sa vi-i fure printr-un mod sau altul? Ce credeati ca noua taxa auto este legala? Macar daca se face reforma in sistemul de sanatate sa se faca pe niste criterii clar stabilite nu teme nejustificate. “Eu cu cine votez?”

  O seara placuta!

 18. Radu B. Says:

  Mă întreb și eu o chestie… Fundația a fost creată la sfîrșitul lui 2006. Pînă atunci cum se gestionau donațiile?! Din cunoștințele mele SMURD-ul a fost organizație privată de la început…

 19. tnk Says:

  Eram PNL-ist inainte sa o dea cu rosii… Acum nu imi mai gasesc locul in viata asta politica carpato-danubiano-pontica. Doar un lucru vreau sa zic … parca e cam greu sa faci toate reformele CHIAR acum inainte de alegeri.


Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: