CEALALTA MIZA A DOMNULUI ARAFAT

Cu greu mai poti intelege zilele astea, daca romanii chiar isi doresc o reforma a sanatatii sau nu. Pare ca existenta domnului Arafat in Ministerul Sanatatii este suficienta pentru pacientul roman. Reformele nu isi mai au rostul. Sistemul e bun asa cum e.

Nu am sa repet aiuritoarele declaratii vanturate in ultimele zile pe la mogulizoare, legate de disparitia SMURD, de pacientii saraci care vor plati mult si vor muri in strada, despre golanii bogati care vor sa puna mana pe averea serviciului de urgenta, etc.

Nu o sa ma refer nici la miza politica a USL, care a descoperit in Arafat instrumentul de distrugere in masa pedelista, ignorand soarta sistemului de sanatate care se prabuseste in lipsa unei noi legi.

Nu o sa ma refer nici la temerile lui Arafat legate de privatizarea SMURD, ci la miza ascunsa a acestui conflict.

Domnul Arafat trece in ochii romanilor drept DOMNUL SMURD…si nu de ieri, de azi, ci de vreo 20 de ani. Unii zic ca e patriot si ca Romania ii datoreaza multe. Nimeni nu se intreaba ce datoreaza el Romaniei, de cand a venit aici, in 1981. Nimeni nu ii contesta contributia la implementarea sistemului pentru care statul roman a investit in el,  insa e timpul sa vorbim clar. SMURD e SMURD si apartine de Ministerul de Interne. E un serviciu platit de stat, in care statul investeste si care nu e condus de domnul Arafat. Domnul Arafat este chiar remunerat de stat, ca expert SMURD, asa cum reiese din declaratia de interese a domniei sale, in 2011.

Domnul Arafat are insa treaba cu Fundatia pentru SMURD. De aici vreau sa pornim ca sa intelegem ce anume il nemultumeste pe fostul secretar de stat. Pentru inceput sa vedem ca rost are aceasta Fundatie pentru SMURD si de ce a aparut ea ? Iata ce aflam de pe site:

Misiunea Fundatiei pentru SMURD este sa imbunatateasca calitatea vietii persoanelor care locuiesc si muncesc in Romania, prin sprijinirea dezvoltarii sistemului integrat medical si tehnic de urgenta si prim ajutor.

Fundatia pentru SMURD functioneaza in mod independent, fara sa obtina profit, contribuind la formarea unui sistem integrat de asistenta medicala, tehnica de urgenta si prim ajutor puternic prin intermediul unor parteneriate durabile intre institutiile abilitate, cum ar fi, dar fara a se limita la, Ministerul Administratiei si Internelor, respectiv Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta si Unitatea Speciala de Aviatie, Ministerul Sanatatii, administratiile publice locale şi alte companii şi organisme responsabile şi dornice să se implice în acest sens.

Fundatia pentru SMURD este o organizatie non-guvernamentala, infiintata in anul 2006, ca persoana juridica privata, non-profit, apolitica, independenta de orice alta institutie sau persoana, romana sau straina.

Mai interesant devine raspunsul la aceasta intrebare….De ce a trebuit infiintata Fundatia pentru SMURD ?

Motivul infiintarii Fundatiei pentru SMURD este acela de a gestiona donatiile si sponsorizarile catre SMURD precum si gestionarea campaniei 2% pentru SMURD, conform legii:

Conform art. 57 (4) – (6) si art. 84 (2)-(4) din Codul Fiscal, persoanele fizice au posibilitatea sa directioneze doi la suta (2%) din impozitul pe veniturile obtinute in anul anterior catre o entitate nonprofit, unitatilor de cult, precum si pentru acordarea de burse private.

Carevasazica, cand cetateanul directioneaza banii, ei nu se duc la SMURD care e finantat de stat, ci la domnul Arafat in ONG. In lipsa unui ONG care sa sprijine activitatea SMURD si sa gestioneze fondurile care nu provin din banii publici, multe donatii si sponsorizari devin inutile si imposibil de gestionat. Ele fie trebuie refuzate, fie varsate in conturile institutilor publice, in structura carora functioneaza SMURD, devenind uneori imposibil de utilizat si de accesat in scopul pentru care au fost efectuate.

Lucrurile incep sa devina un pic mai clare.Deci domnul Arafat strange bani prin Fundatia SMURD in numele serviciului SMURD.

Citind mai departe pe site aflam ca nu ii place concurenta si ca din pacate exista si oameni rai care ii pun la indoiala corectitudinea.

Care este relatia intre Fundatia pentru SMURD si Asociatia SMURD Galati ? Intrebarea 13 :

Nu exista nici o relatie intre cele doua entitati. Asociatia SMURD Galati a fost infiintata de autoritatile publice locale cu scopul de a sprijini activitatile SMURD Galati. Fundatia pentru SMURD nu are control asupra activitatii respective si nu exista transfer de fonduri intre cele doua entitati.
Fundatia pentru SMURD a finantat mai multe proiecte in Galati din fondurile stranse prin campania 2%, in mod direct si in cooperare cu Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Galati.

In ultima perioada activitatea fundatiei a fost atacata prin diferite modalitati, de regula, in mod anonim. Cum comentati acest lucru?

Activitatea fundatiei a fost atacata intr-adevar in anul 2009 de catre un ONG care are ca si obiect de activitate incurajarea ciclismului si care este condus de un medic din Cluj. Au mai aparut si alte atacuri anonime care s-au intensificat in perioada in care s-a desfasurat campania de colectare de fonduri prin 2%. Fundatia pentru SMURD nu doreste sa intre intr-o polemica cu astfel de persoane sau ONG-uri care, se pare , ca nu au inteles nimic din scopul campaniei 2%. Din pacate, fondurile destinate actiunii 2% sunt mult mai mari decat fondurile stranse de toate ONG-urile la un loc. Consideram ca, in loc sa atacam ONG-urile care au mai mult succes in colectarea acestor fonduri, mai intelept este sa intensificam informarea populatiei despre aceasta posibilitate, astfel incat fiecare persoana sa completeze formularul pentru directionarea a 2% din impozitul pe venit pentru a sprijini un ONG a carui activitate o considera importanta. Nu noi, reprezentantii ONG-urilor, decidem care activitate este mai importanta si care este mai putin importanta, ci populatia. Fundatia nu va raspunde atacurilor deschizand o polemica in acest sens, insa isi rezerva dreptul de a actiona in judecata orice entitate juridica sau persoana care ar aduce prejudicii fundatiei sau activitatii pe care aceasta o sprijina.

Citind toate aceste lucruri va intrebati probabil despre cati bani e vorba ? ….de multi bani,fireste. Iata ce aflam de pe site…

Potrivit raportului de activitate 2010 – 2011, Fundaţia pentru SMURD a avut venituri totale de 8,6 milioane de lei şi cheltuieli de 2,9 milioane, înregistrând astfel un excedent de 5,7 milioane de lei, adică aproape 1,3 milioane de euro . Din redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit, Fundaţia pentru SMURD a obţinut, în perioada 2010-2011, 4,9 milioane de lei, în creştere cu aproximativ 86% faţă de perioada anterioară. Potrivit statutului, profiturile obţinute în urma activităţii, pot fi distribuite sau investite numai pentru realizarea obiectivelor Fundaţiei.

Poate va intereseaza care sunt aceste obiective. Hai sa vedem ce scrie in Statut:

Va intrebati acum,avand toate aceste date, ce anume l-a nemultumit pe domnul Arafat la noua lege ? Va spun eu…un articol prin care SMURD va putea primi donatii in mod direct. La fel si spitalele care vor deveni fundatii, tocmai pentru a putea primi in mod direct sponsorizari si donatii,fara interventia unor ONG-uri. Iata articolul din noua lege….

Art. 27 (1) Finantarea programelor nationale de sanatate se realizeaza:

 • de la bugetul de stat
 • din veniturile proprii ale Ministerului Sanatatii
 • din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate
 • de la bugetul de stat si din veniturile proprii ale Ministerului Sanatatii, prin transferuri din bugetul Ministerului Sanatatii catre bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate
 • din fonduri externe rambursabile si nerambursabile
 • din veniturile proprii ale ministerelor si structurilor de executie abilitate acestui scop
 • din donatii si sponsorizari
 • din alte surse, potrivit legii

b) Asistenta integrata de urgenta – asistenta asigurata de institutiile medicale acreditate de catre Ministerului Sanatatii pentru participarea la sistemul national de asistenta medicala de urgenta si de prim ajutor calificat, institutii ale Ministerului Administratiei si Internelor si/sau din structura autoritatilor publice locale, precum si de Serviciul de Telecomunicatii Speciale prin Directia pentru apel unic de urgenta 1-1-2. Ea include ansamblul de masuri si activitati cu caracter logistic, tehnic si medical, destinate in principal salvarii si pastrarii vietii

Ca atare,banii pentru SMURD nu vor mai trece prin mainile Fundatiei domnului Arafat.

In final,va propun sa privim si lista colaboratorilor din Fundatia pentru SMURD….va asigur ca e plina de surprize.

Consiliul director Fundatia pentru SMURD

Dl. Dr. Raed ARAFAT, Presedintele Consiliului director
Dl. General locotenent Vladimir SECARA, Vice-presedintele Consiliului director, Inspector General, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta
Dl. Adrian DITA, Director Corporate Affairs, IRS Management Group
Dl. Frank HAJDINJAK, Director General, E.ON România
Dl. Emil HUREZEANU, Scriitor, publicist si reputat analist politic
Dna. Mihaela RADULESCU, Realizatoare si moderatoare consacrata de emisiuni de radio si televiziune
Dl. Alex SERBAN, Senior Partner, Serban & Musneci Associates
Dl. Radu TUDOR, Editorialist, analist pe probleme militare „Jurnalul National”

Nu-i asa ca devine limpede motivul pentru care vuvuzelele lui Voiculescu ,Vantu si Elan au sarit cu manipularile ? Li se taie fondurile si li se duce monopolul de izbeliste.

Si ca o completare….auditul este asigurat de  firma Evalex Financial Services, adica sotia domnului Dan Radu Rusanu …un liberal de frunte, mare mester in audit-uri.

Cred ca era momentul ca lumea sa afle toate aceste lucruri despre minunatul domn Arafat. Si despre o confuzie, pe care nimeni nu vrea sa o clarifice, fiindca nu se mai poate manipula informatia, cum ca SMURD se desfiinteaza, obiectul a numeroase petitii fara subiect in fond, fiindca in lege nu scrie asa ceva.

Oricum, dl. Arafat are un loc asigurat de dl. Ponta, ca recompensa pentru contributia in campania electorala a USL…

UPDATE:

Iata cum in loc de un Tokes – scanteia din ’89,  avem un Arafat 2012  folosit de USL !

Aproximativ 100 de persoane au participat la un protest organizat în centrul Clujului, în Piaţa Unirii. Oamenii spun că doresc să îşi manifeste în acest fel sprijinul faţă de SMURD şi faţă de medicul Raed Arafat, care a demisionat recent din postul de subsecretar de stat la Ministerul Sănătăţii, în urma unei dispute televizate cu preşedintele României, Traian Băsescu, pe tema noi legi a sănătăţii, aflată deocamdată în dezbatere publică.

 

Ce spun liderii Opoziţiei

La acest protest au participat o serie de organizaţii neguvernamentale, precum Consiliul Judeţean al Elevilor. Însă participă, de asemenea, şi o serie de parlamentari ori de lideri politici ai USL, printre care deputatul PNL Horia Uioreanu, senatorul PSD Alexandru Cordoş ori consilierul judeţean PNL Mihai Szeplekan. “Cunosc foarte bine acest serviciu de sănătate, care a deschis recent puncte de lucru în judeţ, în comune precum Mociu. El trebuie păstrat, pentru că SMURD salvează vieţi”, a spus Mihai Szeplekan. “Nu putem compara un om care a creat un sistem, vorbim de doctorul Arafat, care a creat SMURD, cu un om care a distrus un sistem, şi aici vorbim de Traian Băsescu care a distrus flota”, a spus Gabriel Oniga de la PSD.

http://www.romanialibera.ro/actualitate/transilvania/miting-pro-arafat-in-centrul-clujului-249978.html

Explore posts in the same categories: demontarea manipularii

Tags: , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

267 Comments on “CEALALTA MIZA A DOMNULUI ARAFAT”

 1. Zombi Says:

  Informatia completa ar fi cuprins si modul in care s-au cheltuit donatiile primite. Proiectele derulate sunt in acelasi raport de activitate 2010-2011, disponibil pe site-ul Fundatiei pentru SMURD si exista si bilant pe site-ul Ministerului de Finante. In plus, punctele 5 si 6 din “obiectivele” fundatiei exclud implicarea politica, iar cheltuielile pot fi verificate usor de public (in cazul unei insinuate sifonari de fonduri in scopuri electorale).

  “5. Fundaţia nu va acorda sprijin partidelor sau organizaţiilor politice si nu va conduce activităţi politice.
  6. Fundaţia va fi independentă de partidele politice, nu va solicita sprijin şi nu va accepta ajutor de la acestea şi nu va promova sau sprijini candidatura nici unei persone sau partid politic la nici un nivel guvernamental acum sau în viitor.”

  • alexa Says:

   @ Zombi

   Punctele 5 si 6 sunt obligatorii de trecut asa in Statut, conform legii.

   ART. 2. Asociatia __________________ este persoana juridica de drept privat cu scop nepatrimonial, independenta, organizata potrivit Legii nr. 246/2005.

   Cat despre raportul de pe site-ul MInisterului de Finante, ari miristea. Ce sa caute un raport financiar al unui ONG privat pe site-ul Ministerului ? Tare nepragatiti va trimite USL-ul !

   • Zombi Says:

    Hai sa ar miristea in continuare: punctele 5 si 6 sunt obligatorii conform legii, deci trebuie si respectate, fiindca sunt acolo, la obiective! Asadar, doar pentru aceste obiective pot fi cheltuite sumele primite ca donatii. Cand descoperiti probe ca s-au cheltuit ilegal, dezvaluiti-le!
    Orice fundatie are cod fiscal. La adresa http://www.mfinante.ro/agenticod.html?pagina=domenii se poate verifica bilantul pe 2010 pentru fundatie, cod fiscal 20177660. Eu mai departe n-am ajuns, poate aveti acces ca jurnalist si la “contul de rezultate” unde se detaliaza cheltuielile, care nu apare pe site-ul MFP.

    • lucaman Says:

     MA VAD NEVOIT SA REPET ACEST RASPUNS…….

     DOMNULE,ARTICOLUL MEU SCOATE IN EVIDENTA FAPTUL CA SMURD NU POATE PRIMI AZI, IN MOD DIRECT, BANII DIN DONATIILE PRIVATILOR.ASTA DATORITA LEGII IN VIGOARE. ASA SE FACE CA DOMNUL ARAFAT SI-A DESCHIS O FUNDATIE, CARE ATRAGE BANI PRIVATI IN NUMELE SMURD.BANI PE CARE APOI II DIRECTIONEAZA, IN SPECIAL CATRE ACHIZITII DE TEHNICA MEDICALA.DESPRE CAT DE CORECT SUNT CHELTUITI,DESPRE CRITERIILE DUPA CARE SUNT SELECTATI FURNIZORII, NU DISCUT ACUM.SUMELE SUNT DE ORDINUL MILIOANELOR DE EURO SI ASTA M-A FACUT SA INTELEG DE CE DOMNUL ARAFAT NU VREA CA LEGEA NOUA SA APARA.

     IN NOUA LEGE NU VA MAI FI NEVOIE DE FUNDATIA LUI ARAFAT .DUMNEAVOASTRA VETI PUTEA DONA 2% DIN IMPOZIT IN MOD DIRECT SMURDULUI AFLAT SUB TUTELA STATULUI.

     NU VA DONA NIMENI BANI UNUI PRIVAT,NICI NU CRED CA PERMITE LEGEA.

     DESPRE LEGEA SANATATII ,PE LARG ,PUTEM VORBI INTR-UN ARTICOL SEPARAT.

     • Zombie Says:

      “In noua lege” – unde anume, ca eu nu am gasit nicio prevedere, niciun paragraf care sa permita donatia directa catre SMURD. Legal, donatia se poate face catre MS sau MAI, iar ulterior aceste ministere controleaza efectiv distribuirea donatiilor, astfel controlul donatorului asupra donatiei sale se pierde, pe cand prin Fundatie donatorul stie ca banii pot merge numai catre obiectivele fundatiei. Doctorul Arafat se opune strict sectiunii din lege vizand serviciile de urgenta si anume accesului firmelor private la ACELASI buget de stat din care se finanteaza si SMURD si Ambulanta in prezent. Cu alte cuvinte, se opune concurentei cu statul pe banii statului si sesizeaza pericolul ca aceasta concurenta sa slabeasca sistemul actual de servicii de urgenta pentru care Romania a fost felicitata de organisme internationale. Legea permite donatii catre oricine, privat, ONG, organism guvernamental, asociatie sau institutie privata sau de stat. Deci nu fundatia este in pericol, ci functionarea si dezvoltarea SMURD, care s-ar trezi cu concurenta privata pe banii statului. Sa fie concurenta privata, dar pe banii proprii ai fiecarui concurent, obtinuti din abonamente sau alte activitati lucrative, NU pe bani de la buget.

     • Zombie Says:

      Multumesc ca mi-ati cenzurat ultimul comentariu, in care includeam linkul catre proiectul de lege si articolul referitor la finantare. Asa dovediti ca eu sunt USL si argumentele mele sunt in afara temei? Pacat, mi-as fi dorit sa gasesc aici urme de obiectivitate, sa aveti puterea sa va recunoasteti greselile, fara patima, cum ar fi “aratul miristii” in ceea ce priveste bilantul public pe site-ul Ministerului de Finante… Aruncati cu noroi intr-o fundatie despre care nu produceti dovezi nici ca ar avea venituri necuvenite sau ilegale, nici ca ar cheltui pentru o alta miza decat SMURD. Pacat, regret ca am calcat pe aici, promit sa NU revin si va combat de la distanta…

      • alexa Says:

       @ Zombi

       Nu ti-a cenzurat nimeni nimic. Daca vrei sa te victimizezi din lipsa de argumente e treaba ta, manevra ta. E jenant ce faci !

    • alexa Says:

     Nu avem acces. Dar ne-am uitat pe site:

     excedentele financiare (ceea ce e profitul la societățile comerciale) anuale ale fundației: 5,7 milioane RON în 2010 și 3,1 milioane RON în 2011

     populația a livrat către fundație, direcționînd 2% din taxele către stat, 4,9 milioane RON

     transparența fundației este mimată, nu reală: rapoartele de audit publicate pe site-ul fundației nu conțin nici un soi de cifre, sînt doar niște mizerii formale scrise de Dan Radu Rusanu si nevasta lui Anca Rusanu.

     • lucaman Says:

      ZOMBIE………………………AICI NU TE CENZUREAZA NIMENI . TI-A APARUT MAI JOS COMENTARIUL. SUNT FOARTE MULTE COMENTARII SI NU APAR IMEDIAT.

      Zombie Says:

      January 12, 2012 at 2:03 pm

      Iata si linkul catre proiectul de lege: http://www.ms.gov.ro/documente/Lege%20privind%20organizarea%20%C5%9Fi%20func%C5%A3ionarea%20sistemului%20de%20s%C4%83n%C4%83tate%20din%20Rom%C3%A2nia_617_1239.doc

      Referirea la finantare este la art. 68. De sesizat diferentele fata de formularea anterioara a legii; oricum, in ambele variante, SMURD NU poate fi finantat direct.
      Reply

      lucaman Says:

      January 12, 2012 at 4:25 pm

      NU ESTE ADEVARAT.CONFUNZI INTENTIONAT FINANTAREA CU DONATIA .

      Finatarea asistentei medicale de urgenta
      Art. 68
      (1) Finanţarea structurilor şi serviciilor medicale din cadrul sistemului naţional integrat de asistenţă medicală de urgenţă şi de prim ajutor calificat, inclusiv a UPU şi CPU din spitalele omologate de către Ministerul Sănătăţii se face de la bugetul de stat, bugetul autoritatilor locale şi din alte surse in condiţiile legii; criteriile si procedura de omologare sunt stabilite prin ordin al Ministrului Sanatatii
      (2) UPU, CPU din structura spitalelor ce nu se incadreza in prevederile de la alineatul (1) sunt finanţate din veniturile spitalului obţinute din contractul cu asiguratorul de sănătate în condiţiile legii.

      IA CITESTE TU ATENT AICI ,CE SPUNE NOUA LEGE …….VOR PUTEA ACHIZITONA IN MOD DIRECT …. SI CU BANII OBTINUTI INCLUSIV DIN DONATII SI SPONSORIZARI.
      ADIO FUNDATIA PENTRU SMURD A DOMNULUI ARAFAT.

      Cap. 3
      Asistenta medicală de urgenta

      ART.66

      (12) Furnizorii de servicii medicale din cadrul sistemului naţional de asistenta medicala de urgenta pot achiziţiona echipamente, autospeciale şi alte mijloace de intervenţie DIRECT, in sistem leasing sau contractând credite având ca sursa de finanţare veniturile proprii şi/sau bugetul de stat, precum şi alte surse prevăzute de lege, INCLUSIV DONATII SI SPONSORIZARI..

      VEZI SI ART.76 CARE ADUCE URMATOAREA NOUTATE…

      (1) Spitalele pot fi organizate ca instituţii publice, asociaţii, fundaţii. sau societăţi comerciale.

      ASA CA,DEGEABA INCERCI SA FACI CEATZA……BANII NU VOR MAI TRECE PRIN FUNDATIA LUI ARAFAT. DE AICI SI NEMULTUMIREA LUI FATZA DE NOUA LEGE.

 2. Branxu Says:

  Un articol de jurnalism pedelist, atât. Nu jurnalism independent nu concluzii nepărtinitoare.
  Altfel nu pot înțelege cum, dacă tot ati făcut investigații, nu ați reușit sa ignorați cu desăvârșire raportul de activitate pe anul în curs?
  Mausul dvs. a ratat sa facă un mic click pe link?
  Pentru cei care ca și mie au donat bani fundației pentru smurd va pun la dispoziție link-ul. Citiți și va bucurați;sau nu: http://www.fundatiapentrusmurd.ro/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=60&Itemid=101

  PS Ca sa va demonstrez neindependenta si manipularea adaug ca in momentul de fata, in 2012, sunt:
  “Membrii în Comitetului Director al Fundaţiei pentru SMURD, în ordine alfabetică, respectând funcţia deţinută, sunt:
   Dl. Dr. Raed ARAFAT – preşedinte
   Dl. G-ral Vladimir SECARĂ – vicepreşedinte
   Dl. Adrian DIŢĂ – membru
   Dl. Frank HAJDINJAK – membru
   Dl. Emil HUREZEANU – membru
   Dl. Alexandru ŞERBAN – membru
   Dl. Radu TUDOR – membru ”

  Lucaman te rog spune unde e adevărul:
  – Unde este Mihaela Rădulescu membru, și de fapt cam care ar mai putea sa fie legătura Fundației pt SMURD cu fostul ei soț? Alta decât o legătura foarte trasa de par?
  – “Li se taie fondurile și li se duce monopolul de izbeliște” informația asta ai dat-o după ce ai citit raportul de activitate? sau nici nu te-ai mai chinuit sa îl citești pentru ca comanda de manipulare era deja data?

  • alexa Says:

   @ Branxu

   Ia deschide tu link-ul de pe siteul Fundatiei si vezi ce scrie, inainte de a ara miristea in stil USL:

   http://www.fundatiapentrusmurd.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=39&Itemid=73

  • lucaman Says:

   Un articol de jurnalism pedelist, atât……………ATAT CA EU NU SUNT NICI PEDELIST ,NICI JURNALIST.NU CA AS AVEA CEVA IMPOTRIVA DAR SE INTAMPLA CA NU SUNT.ATI GRESIT.

   SUNT CEVA MULT MAI PERICULOS PENTRU SISTEMUL TICALOSIT…SUNT UN OM LIBER.ATAT,UN SIMPLU OM.

   DESPRE FAPTUL CA MIHAELA RADULESCU S-A RETRAS INTRE TIMP… ESTE LIPSIT DE SEMNIFICATIE, A ACTIVAT VREME DE CATIVA ANI.
   DESPRE FAPTUL CA FUNDATIA O PASTREAZA PE PAGINA PRINCIPALA INCA,POT AVEA O EXPLICATIE.. .. ATRAGE BANII .DA BINE LA PUBLIC…
   LA FEL LASASE SI MIRCEA BADEA RECLAMA CU TOYOTA….DESI CONTRACTUL II EXPIRASE.DA DADEA BINE….

   • floos Says:

    Lucaman, ramai un om liber. Suntem din ce in ce mai multi si unii incep sa tremure.
    Numai bine.

    PS Am multumit Alexei pentru acest articol, nestiind ca tu l-ai scris. Acum iti multumesc si tie pentru acest documentarea facuta.

    • ceaikovski Says:

     Tremura pe dracu’ omule! Le ia cineva banii inapoi? Nope! Procurorii au un apetit deosebit pt a instrumenta dosare care pica pe proceduri… 🙂 🙂
     Puscarie nu face niciunul, banii nu se recupereaza, daca s-ar face asta, romanii care au mai ramas in tara, ar domni cativa ani pe banii stransi de ei… 🙂
     Doar se enerveaza ca scrie presa despre ei si nu mai au figurile de sfinte moaste, eventual nu mai pot recomanda personaje la candidaturi, sau strange bani cu usurinta mare…

 3. blue solar Says:

  Imi pica rau sa aflu ca Arafat e si el tot un roman de-al nostru. Totusi nimeni nu-i poate nega meritele. El a initiat si dezvoltat pas cu pas acest serviciu si serviciul functioneaza. Nu e perfect , poate fi imbunatatit. In orice caz nu cred varianta lui Basescu cum ca se lasa o portita deschisa pt. consiliile locale si judetene de a cumpara salvari. Aceste consilii nu au bani si nici disponibilitate pt. asa ceva. Portita e lasata deschisa pt. operatori privati . Mi se pare cat se poate de clar. Tot asa daca Arafat are interese atunci pot suspecta si pe ceilalti ca au interese mai ales ca banii sunt de ordinul miliardelor de euro in sistemul romanesc de sanatate. Cred ca ar fi necesar un referendum pt. a adopta aceasta lege care o sa afecteze fiecare roman in parte.

  • lucaman Says:

   BLUE ,EU IN ARTICOL NU M-AM OCUPAT DE MERITELE LUI ARAFAT.NU AM SPUS CA OMUL E LIPSIT DE MERITE.AM ARATAT DOAR DE CE SE IMPOTRIVESTE,CU CINE SE INTOVARASESTE SI CE INTERESE ARE. E UN OM NU UN SFANT.

   NU OPERATORII PRIVATI SUNT PROBLEMA ,NU AMBULANTELE PARTICULARE REZINTA UN PERICOL CACI SMURD NU E HIDROELECTRICA,CONGAZ,ROMPETROL CA SA ADUCA PROFITURI URIASE.DACA AR FI FOST ASA, FELIX SI VANTU ERAU DEJA IN SMURD SI AR FI CERUT PRIVATIZAREA SERVICIULUI URGENT. INSA II GASIM REPREZENTATI ,OARECUM,PRIN ANGAJATII LOR, IN FUNDATIA LUI ARAFAT.FUNDATIE CARE COLECTEAZA DONATII PENTRU SMURD,CAM DE CATEVA MILIOANE DE EURO PE AN SI CARE DUPA NOUA LEGE ISI PIERDE PUTEREA.NU SMURDUL VA SLABI CI PUNGA FUNDATIEI LUI ARAFAT SE VA SUBTIA.

 4. cititor Says:

  Articolul face o serie de presupuneri dar nu aduce dovezi clare. Pentru a proba ceva trebuie aduse dovezi.
  daca arafat doreste sa apere constructia sa atunci trebuie sa aiba controlul banilor, altfel nu ai control deloc. Daca din acesti bani cheltuie si pe lobby nu vad nimic rau, toti au bugete de asa ceva. toate proiectele se fac cu oameni, daca nu ai oameni in jurul tau nu poti reusi prea multe, asa ca normal sa aiba un consilui cu oameni influenti. Daca acestia sunt platiti cu sume mari, lucru imoral de altfel in acest caz, aceasta acuzatie trebuie dovedita altfel este doar zgomot.
  Stim cu totii ca este greu de mentinut o pozitie dupa ce ai cistigat-o. Se pare ca Arafat stie cum sa o apere dar ramine de vazut daca joaca moral si cinstit.

  • lucaman Says:

   daca arafat doreste sa apere constructia sa atunci trebuie sa aiba controlul banilor, altfel nu ai control deloc……SUNTETI CONFUZ .

   1–NIMENI NU PUNE IN PERICOL SMURDUL .DE CINE SA IL APERE?
   2–ARAFAT NU CONDUCE SMURDUL,ASA CA NU ARE CUM SA DETINA CONTROLUL ACOLO. SMURDUL TINE DE MINISTERUL ADMINISTRATIEI SI INTERNELOR. SE PARE CA NU ATI CITIT DELOC ARTICOLUL .

   REPET,PE SCURT…….

   EU IN ARTICOL NU M-AM OCUPAT DE MERITELE LUI ARAFAT.NU AM SPUS CA OMUL E LIPSIT DE MERITE.AM ARATAT DOAR DE CE SE IMPOTRIVESTE,CU CINE SE INTOVARASESTE SI CE INTERESE ARE. E UN OM NU UN SFANT.

   NU OPERATORII PRIVATI SUNT PROBLEMA ,NU AMBULANTELE PARTICULARE REZINTA UN PERICOL CACI SMURD NU E HIDROELECTRICA,CONGAZ,ROMPETROL CA SA ADUCA PROFITURI URIASE.DACA AR FI FOST ASA, FELIX SI VANTU ERAU DEJA IN SMURD SI AR FI CERUT PRIVATIZAREA SERVICIULUI URGENT. INSA II GASIM REPREZENTATI ,OARECUM,PRIN ANGAJATII LOR, IN FUNDATIA LUI ARAFAT.FUNDATIE CARE COLECTEAZA DONATII PENTRU SMURD,CAM DE CATEVA MILIOANE DE EURO PE AN SI CARE DUPA NOUA LEGE ISI PIERDE PUTEREA.NU SMURDUL VA SLABI CI PUNGA FUNDATIEI LUI ARAFAT SE VA SUBTIA.

 5. gigi softu Says:

  Pai ce datoreaza Arafat Romaniei din 1981? Cam tot atat cat orice persoana care a lucrat 30 de ani aici.

 6. zozo Says:

  Excelent, un articol, pe un blog, care bate intreaga presa romana, scrisa sau vorbita, la un loc, in ce priveste subiectul mai mult sau mai putin al ultimilor zile: Raed Arafat.
  Felicitari, desi felicitari este putin spus, dar nu gasesc acum un termen care sa pluseze. Deci mai clar decat atat nu cred ca ar fi putut cineva sa prezinte: “the dark side of the moon”.
  Intr-adevar, pana sa citesc acest articol, dar si comentariile post-articol, care nu sunt cu nimic mai prejos, majoritatea extrem de pertinente si bine documentate sau argumentate, am fost convins, ca majoritatea de altfel, ca domnul Arafat este un erou, venit pe un cal alb in Romania, avand ca unic interes: Sistemul de urgenta si sanatatea populatiei Romaniei.
  Nu spune sau nu ar trebui sa spuna nimeni, ca dumnealui nu s-a implicat la maxim si nu a facut eforturi vizibile sa dezvolte un sistem, cum este SMURD-ul, sa functioneze cu trend spre …impecabil, nu, doamne fereste, poate prin asta a si reusit sa intre la sufletul atator romani, prin implicare si devotament in acest sector, insa acum inteleg ca toate eforturile dumnealui, facute in acest sens, au avut ca sprijin primar, nu neaparat interesul pentru cetateanul roman, acesta fiind in plan secund, dar perceput de lume in prim plan, datorita interesului principal, interes care a fost proiectarea acestei institutii, entitati, cum doriti, cu o imagine cat mai buna, mai pozitiva si mai aproape de inimile oamenilor.
  In acest fel, suprematia in top dar si acceptul ca acei 2%, sa fie directionati catre o fundatie ce poarta acelasi nume cu entitatea indragita de populatie, sa fie o simpla bagatela formala, cu rata de succes de 100%.

  Inca odata, felicitari

  • alexa Says:

   Zoso, bine ai venit ! Este o onoare pentru noi comentariul tau. Multumim !

  • at Says:

   „am fost convins, ca majoritatea de altfel, ca domnul Arafat este un erou, venit pe un cal alb in Romania, avand ca unic interes: Sistemul de urgenta si sanatatea populatiei Romaniei.
   Nu spune sau nu ar trebui sa spuna nimeni, ca dumnealui nu s-a implicat la maxim si nu a facut eforturi vizibile sa dezvolte un sistem, cum este SMURD-ul, sa functioneze cu trend spre …impecabil, nu, doamne fereste, poate prin asta a si reusit sa intre la sufletul atator romani, prin implicare si devotament in acest sector, insa acum inteleg ca toate eforturile dumnealui, facute in acest sens, au avut ca sprijin primar, nu neaparat interesul pentru cetateanul roman, acesta fiind in plan secund, dar perceput de lume in prim plan, datorita interesului principal, interes care a fost proiectarea acestei institutii, entitati, cum doriti, cu o imagine cat mai buna, mai pozitiva si mai aproape de inimile oamenilor.

   In acest fel, suprematia in top dar si acceptul ca acei 2%, sa fie directionati catre o fundatie ce poarta acelasi nume cu entitatea indragita de populatie, sa fie o simpla bagatela formala, cu rata de succes de 100%.”

   Corect, exact asa am gandit si eu. Cel mai mult ma deranjeaza confuzia care se face intre cele doua – fundatia si institutia SMURD. Practic, fundatia este o interpusa (capusa) a institutiei cu acelasi nume , comisioanele trebuie sa fie tare grase, in plus, stim, avantajele fiscale ale fundatiilor.

 7. Ionut007 Says:

  Domnule Alexa,
  Foarte bine scris articolul si foarte documentat. Dar eu cred ca scanteia nu a pornit de aici. Fara a intra in detalii (sunt prea multe), furia lui Arafat e generata de faptul ca prin noua lege la marea placinta a urgentelor de grad 0 (care e cea mai mare placinta din urgente) vor putea lua o felie si serviciile de ambulanta privata si ambulanta “de stat”.
  In momentul de fata marea majoritate a banilor mergeau direct catre SMURD si restul, foarte putin la Ambulanta “de stat”. Serviciile private de ambulanta pot face doar transport, externari, internari, consultatii la domiciliu (“piramidoane”) si noua lege a sanatatii vroia sa schimbe ecest lucru.
  Sunt multe lucruri care trebuie discutate si increngaturile de interese sunt multe, si dintr-o parte si din alta, sa nu credem ca doar Arafat are interese aici, exista si cei din partea cealalata pe care Arafat ii blocheaza si ii faulteaza de cate ori are ocazia.
  Este foarte adevarat ca Dr. Arafat a facut un lucru grozav prin infiintarea SMURD intr-o perioada in care Ambulanta de stat era intr-o stare jalnica si servicii private de ambulanta nu existau (deoarece nimeni nu stia ce-i aia) si efectiv se murea pe strada dar de aici pana la a-l lasa sa-si faca de cap dupa bunul plac si sa-l lasi sa creada ca lui (a se citi SMURD) i se cuvine tot si celorlalti nimic e cale lunga. Si sa nu uitam ca SMURD e un serviciu public finantat de doua ministere (interne si sanatate) asa ca sa nu-i mai plangem de mila.
  Oricum, tot scandalul a plecat de la bani (asa se intampla de fiecare data) si e o batalie intre Arafat, care vrea toti banii pentru el si altii Servicii de ambulanta private si Ambulanta “de stat” care vor si ei partea lor.
  Eu cred ca o concurenta pe piata serviciilor de urgenta nu poate fi decat benefica si in serviciul cetateanului. Bineinteles, daca controlul, avizarea si coordonarea concurentilor este facuta cum trebuie, altfel o sa iasa o varza si ii dam ocazia lui Arafat sa spuna “vedeti, am avut dreptate”

 8. Tudor Says:

  Articolul asta e o mizerie, daca va informati mai bine aflati ca SMURD ESTE UN SERVICIU FARA PERSONALITATE JURIDICA, prin urmare nu poate aduna bani in mod direct pentru ca nu are cum! Nu exista o institutie numita SMURD! Aceste este motivul pentru care a fost necesara infiintarea acelei fundatii, care aduna donatii si apoi trimite echipamente catre Ministerul de Interne, sub ariuipa caruia functioneaza SMURD.

  Dar dati-i inainte, aruncati cu noroi in oamenii care au facut ceva pentru tara asta. Asa e la romani.

  • alexa Says:

   Nu zau ? Ce are de-a face personalitatea juridica cu amestecul confuz cu Fundatia pentru SMURD ? Te faci ca nu intelegi sau chiar nu intelegi ?

   SMURD-ului este reglementata foarte amanuntit prin acte normative, asa cum este reglementata activitatea serviciilor de ambulanta publice si private. Actele normative includ Legea nr. 95 din 14 aprilie 2006, O.U.G. nr. 126/2003 si un numar semnificativ de ordine de ministru care reglementeaza asistenta
   medicala de urgenta in Romania.

   SMURD este finantata din bugetul de stat prin Ministerul Sanatatii si Ministerul Administratiei si Internelor si din donatii si sponsorizari. Unele echipaje SMURD primesc finantare din partea autoritatilor publice locale, prin plata salariilor angajatilor.
   Dotarea SMURD este facuta din bugetul de stat si, in unele situatii, din bugetul autoritatilor publice locale precum si din donatii si sponsorizari in conformitate cu prevederile legale in vigoare.

   • Tudor Says:

    Ma refeream la DONATIILE CATRE SMURD. Poti face o donatie direct catre SMURD?

    • alexa Says:

     Tocmai asta prevede noua lege. De aceea a sarit in aer Arafat & friends.

     • Tudor Says:

      Ai dovezi cand faci afirmatiile astea?

      Ca sa fie clar: daca eu vreau sa ajut SMURD-ul, fiindca nu pot da bani direct catre ei, atunci fac o fundatie si incep sa adun bani din donatii. Nimeni nu ma opreste sa fac asta Cu acei bani cumpar ambulante, scriu SMURD pe ele si le fac cadou Ministerului de Interne. Asta a facut pana acum Fundatia pentru SMURD.

      Daca ai dovezi ca Arafat si-a tras foloase necuvenite de pe urma acelei Fundatii, atunci fa-le publice. Daca nu imi mentin parerea ca articolul este o manipulare bazata pe “las’ ca stim noi ce face Arafat”.

     • floos Says:

      Domnule Tudor, dezvolt numai ideea dvs:
      1. vreti sa ajutati pe cineva, dar nu puteti dona banii direct
      2. “faceti” o fundatie si adunati bani de unde puteti. Banii sunt dati pentru acel cineva (in cazul dvs SMURD) in ideea de a ajuta sa mearga lucrurile mai bine.
      3. dupa ce ati adunat banii, v-ati gandit sa cumparati materiale (sau in cazul dvs ambulante) pentru acel cineva.
      4. in acel moment, _dumneavoastra_ hotarati de unde, cat de bun calitativ si cat de scump cumparati…
      Cam asta ar fi de spus.

  • blue solar Says:

   Tudor ? Radu Tudor ?

  • lucaman Says:

   Domnule Tudor………spuneti ca articolul e o mizerie dar nu l-ati citit.

   Se pare ca il confundati pe Arafat cu Maica Tereza.

   MA VAD NEVOIT SA REPET ACEST RASPUNS…….

   DOMNULE,ARTICOLUL MEU SCOATE IN EVIDENTA FAPTUL CA SMURD NU POATE PRIMI AZI, IN MOD DIRECT, BANII DIN DONATIILE PRIVATILOR.ASTA DATORITA LEGII IN VIGOARE. ASA SE FACE CA DOMNUL ARAFAT SI-A DESCHIS O FUNDATIE, CARE ATRAGE BANI PRIVATI IN NUMELE SMURD.BANI PE CARE APOI II DIRECTIONEAZA, IN SPECIAL CATRE ACHIZITII DE TEHNICA MEDICALA.DESPRE CAT DE CORECT SUNT CHELTUITI,DESPRE CRITERIILE DUPA CARE SUNT SELECTATI FURNIZORII, NU DISCUT ACUM.SUMELE SUNT DE ORDINUL MILIOANELOR DE EURO SI ASTA M-A FACUT SA INTELEG DE CE DOMNUL ARAFAT NU VREA CA LEGEA NOUA SA APARA.

   IN NOUA LEGE NU VA MAI FI NEVOIE DE FUNDATIA LUI ARAFAT .DUMNEAVOASTRA VETI PUTEA DONA 2% DIN IMPOZIT IN MOD DIRECT SMURDULUI AFLAT SUB TUTELA STATULUI..

   NU OPERATORII PRIVATI SUNT PROBLEMA ,NU AMBULANTELE PARTICULARE REZINTA UN PERICOL CACI SMURD NU E HIDROELECTRICA,CONGAZ,ROMPETROL CA SA ADUCA PROFITURI URIASE.DACA AR FI FOST ASA, FELIX SI VANTU ERAU DEJA IN SMURD SI AR FI CERUT PRIVATIZAREA SERVICIULUI URGENT. INSA II GASIM REPREZENTATI ,OARECUM,PRIN ANGAJATII LOR, IN FUNDATIA LUI ARAFAT.FUNDATIE CARE COLECTEAZA DONATII PENTRU SMURD,CAM DE CATEVA MILIOANE DE EURO PE AN SI CARE DUPA NOUA LEGE ISI PIERDE PUTEREA.NU SMURDUL VA SLABI CI PUNGA FUNDATIEI LUI ARAFAT SE VA SUBTIA.

 9. Marian Hanganu Says:

  Felicitari Alexa! Sa stii ca e numai varful icebergului!
  De vazut ce bani a primit fundatia de la MAI si MS.
  Ce implicare au in oferirea de training pentru situatii de urgenta si daca nu le confera putere asupra companiilor private de ambulanta.

 10. Mihai Says:

  Nu intelegeti si n-o sa intelegeti niciodata poporul roman…Uff

  • lucaman Says:

   Nu intelegeti si n-o sa intelegeti niciodata poporul roman…Uff…………………………ASTA E UN COMENTARIU SIMPATIC CARE SUGEREAZA CA TOATE CELELALTE POPOARE AR FI PE INTELESUL TUTUROR.DOAR ROMANII NISTE NEINTELESI….

 11. Tudor Says:

  @floos: in legatura cu #4 – de aia exista audituri si rapoarte financiare, ca sa vada lumea cum se cheltuie banii. Vi se pare ceva in neregula? Cereti detalii de la Fundatie, asa cum au facut-o ieri cei de la StirileProTV.ro.

  De ce toate suspiciunile legate de acea fundatie au aparut acum, imediat dupa ce Basescu l-a atacat pe Arafat? De ce nu a zis nimeni nimic pana acuma?

  Deocamdata toate insinuarile sunt bazate pe presupuneri si multa rea-vointa. Veniti cu dovezi domnilor, nu cu vorbe! Publicati faptele, daca le aveti, si atunci jos palaria!

  • lucaman Says:

   NU MA INTERESEAZA CATA COLA A BAUT ARAFAT DIN BANII FUNDATIEI. NU MA INTERESEAZA DACA A BAUT SAU NU .NU MA INTERESEAZA NICI CUM A CHELTUIT ACESTI BANI.NU MA INTERESEAZA NICI DACA ARE VREO MATUSA TAMARA.ASTEA SE POT ACOPERI CU ACTE.

   DOMNULE,ARTICOLUL MEU SCOATE IN EVIDENTA FAPTUL CA SMURD NU POATE PRIMI AZI, IN MOD DIRECT, BANII DIN DONATIILE PRIVATILOR.ASTA DATORITA LEGII IN VIGOARE. ASA SE FACE CA DOMNUL ARAFAT SI-A DESCHIS O FUNDATIE, CARE ATRAGE BANI PRIVATI IN NUMELE SMURD.BANI PE CARE APOI II DIRECTIONEAZA, IN SPECIAL CATRE ACHIZITII DE TEHNICA MEDICALA.DESPRE CAT DE CORECT SUNT CHELTUITI,DESPRE CRITERIILE DUPA CARE SUNT SELECTATI FURNIZORII, NU DISCUT ACUM.SUMELE SUNT DE ORDINUL MILIOANELOR DE EURO SI ASTA M-A FACUT SA INTELEG DE CE DOMNUL ARAFAT NU VREA CA LEGEA NOUA SA APARA.

   IN NOUA LEGE NU VA MAI FI NEVOIE DE FUNDATIA LUI ARAFAT .DUMNEAVOASTRA VETI PUTEA DONA 2% DIN IMPOZIT IN MOD DIRECT SMURDULUI AFLAT SUB TUTELA STATULUI.

  • zozo Says:

   Absolut adevarat, iar cand auditul este facut de “omul casei” rezultatul nu poate fi decat ok., nu’asa domnule Tudor ?

  • floos Says:

   Domnule Tudor, pana acum au fost foarte putini oameni interesati de acest subiect. De ce toata lumea se intereseaza de acest subiect? Cred ca raspunsul la intrebare are de a face cu aparitia domnului Arafat la televizor. Daca ar fi incercat sa participe activ la modificarea legii in interiorul institutiei in care lucra, probabil ca nu se faceau atatea valuri.
   Personal ma interesez de cateva zile de acest subiect, pentru ca nu mai suport sa vad o gramada de comentarii tendentioase, neargumentate si/sau facute in necunostiinta de cauza (de genul “vor sa distruga SMURD-ul”). Plus ca am fost si sunt adeptul concurentei si nu a monopolurilor.
   Care sunt insa motivele pentru care dumneavoastra va interesati de acest subiect si il combateti activ?
   Referitor la #4, nu am inteles ce au de a face rapoartele/auditurile financiare cu _oferta_care_a-ti_ales-o_dumneavoastra_ (asa cum am presupus in exemplu dat). Acest lucru, coroborat cu faptul ca o singura firma din tara “poate” livra asemenea vehicule, starneste oarecum interesul.
   Numai bine.

  • ceaikovski Says:

   citez din raportul de audit: “Bilantul la 31 dec 2010 a fost prezentat in toate aspectele semnificative”, bla bla. Pai a fost audit sau CERTIFICARE DE BILANT?

   Citat 2: “auditorul considera ca informatiile generate de conturile anuale sunt reale si reflecta situatia financiara a fundatiei”, etc.
   Care era acea situatie, ca din raportul auditorului nu m-am prins!?
   informatiile sunt reale, da, dar sincere sunt?
   🙂 🙂 🙂

   Pentru 50.000 de euro (cat a costat probabil) pentru auditul ala de o pagina, plin de chestii importante, chiar merita citit de toata lumea, sa vada frate toti, din raportul acela, cum se cheltuie banii, sursa acestora, etc. Si dupa ce vad altii, astept sa-mi zica si mie 🙂

  • alexa Says:

   Tudor, te-ai uitat pe site-ul fundatiei la rapoartele de audit facute de Rusanu de la PNL ? Sunt o mizerie, iar tu vii aici cu prostii uslase. Unde e transparenta si tu pentru cine sau ce lupti in online ? Ca pentru tine sa stii adevarul in niciun caz.

 12. veve Says:

  Multumim domnule lucaman!
  BRAVO!

 13. marcel Says:

  Eu mai vad aici 2 intrebari al caror raspuns ar clarifica definitiv dilema:
  1. Care este procentul din cheltuielile fundatiei pentru slarizarea angajatior(poate si suma medie pe salariat precum si cele mai mari 5 sume platite).

  2. Care este explicatia faptului ca jumatate din venituri au ramas nefolosite in conditiile in care nu cred ca cineva poate sustine ca nu era nevoie de nimic pentru dezvoltarea SMURD.

 14. ceaikovski Says:

  Woooooooooowwww, ce articol!!!
  Foarte tare!!!
  Iaca banii securitatii, iaca personajele platite de securei, iaca cine e platit in continuare de securei, dupa Europa Libera, a trecut la alte domenii, auditul tot la ei, cerc strans, strans… 🙂 🙂 🙂 🙂

  • ceaikovski Says:

   Matraccuca de Mihaiela o fi fost recomandata de Elan? 🙂 🙂
   Nu ca el ar fi omul secureilor, doamne fereste!!! Nici ca leg lui cu Vantu ar fi tot in zona secureilor, nici nu ma gandesc pana acolo!! 🙂 🙂 🙂

   • lucaman Says:

    CEAIK,NU E VORBA CA SECU TRAIESTE ,E VORBA DESPRE FAPTUL CA …..E P.U.R SI MUOVE…:)

   • ceaikovski Says:

    Auzi, Luca, pe timpul lui Ceasca, macar aveau afacerile transparente. Adica aveau fabrica de diamante, ceva prin subsolul Electromagneticii, ma rog, cateva chestii…
    Acum s-au intins dreaq peste tot, sunt mai nesatui ca niciodata, deoarece fiecare partid si-a tras secu’ personal si tre alimentat si partidul, si secureii respectivi, tre platite campanii electorale, nah, e multe treburi de facut cu banii nostri!
    Baga-le-as sarma-n nas, io daca ma duc la spital, cad gandacii pe mine in pat, sau plec cu vreun buboi in nas, sau vreun virus rar (ca sa ma laud, ca nu e unul comun), iar ei se joaca de-a politica, de-a furatul, de-a bagatul picioarelor in scufia mea de cetatean!

  • alexa Says:

   Ceaika, monopol pe urgenta, monopol pe audit….
   Nu e interesant ? De Rusanu vad ca nu macane nimeni.

   • ceaikovski Says:

    Draga, politica de monopol se aplica cu blagoslovenie de la Tatucu Ilici. Fiecare zona de activitate trebuie sa aiba un “monopolist”, doi “monopolisti”, cati incap ca sa ajunga banii, nevoile fiind si la partid… 🙂
    Monopolul este insa tot la baietii cu okii albastri, manca-i-ar taica. Toti astia, sunt de fapt oamenii lor, trezorieri, sociologi, bagatori de seama, gropari, informatori, dezinformatori, agitatori, etc. Toate “meseriile” astea, au o unica origine: SECU 🙂 🙂

 15. Zombie Says:

  Iata si linkul catre proiectul de lege: http://www.ms.gov.ro/documente/Lege%20privind%20organizarea%20%C5%9Fi%20func%C5%A3ionarea%20sistemului%20de%20s%C4%83n%C4%83tate%20din%20Rom%C3%A2nia_617_1239.doc

  Referirea la finantare este la art. 68. De sesizat diferentele fata de formularea anterioara a legii; oricum, in ambele variante, SMURD NU poate fi finantat direct.

  • lucaman Says:

   NU ESTE ADEVARAT.CONFUNZI INTENTIONAT FINANTAREA CU DONATIA .

   Finatarea asistentei medicale de urgenta
   Art. 68
   (1) Finanţarea structurilor şi serviciilor medicale din cadrul sistemului naţional integrat de asistenţă medicală de urgenţă şi de prim ajutor calificat, inclusiv a UPU şi CPU din spitalele omologate de către Ministerul Sănătăţii se face de la bugetul de stat, bugetul autoritatilor locale şi din alte surse in condiţiile legii; criteriile si procedura de omologare sunt stabilite prin ordin al Ministrului Sanatatii
   (2) UPU, CPU din structura spitalelor ce nu se incadreza in prevederile de la alineatul (1) sunt finanţate din veniturile spitalului obţinute din contractul cu asiguratorul de sănătate în condiţiile legii.

   IA CITESTE TU ATENT AICI ,CE SPUNE NOUA LEGE …….VOR PUTEA ACHIZITONA IN MOD DIRECT …. SI CU BANII OBTINUTI INCLUSIV DIN DONATII SI SPONSORIZARI.
   ADIO FUNDATIA PENTRU SMURD A DOMNULUI ARAFAT.

   Cap. 3
   Asistenta medicală de urgenta

   ART.66

   (12) Furnizorii de servicii medicale din cadrul sistemului naţional de asistenta medicala de urgenta pot achiziţiona echipamente, autospeciale şi alte mijloace de intervenţie DIRECT, in sistem leasing sau contractând credite având ca sursa de finanţare veniturile proprii şi/sau bugetul de stat, precum şi alte surse prevăzute de lege, INCLUSIV DONATII SI SPONSORIZARI..

   VEZI SI ART.76 CARE ADUCE URMATOAREA NOUTATE…

   (1) Spitalele pot fi organizate ca instituţii publice, asociaţii, fundaţii. sau societăţi comerciale.

   ASA CA,DEGEABA INCERCI SA FACI CEATZA……BANII NU VOR MAI TRECE PRIN FUNDATIA LUI ARAFAT. DE AICI SI NEMULTUMIREA LUI FATZA DE NOUA LEGE.

 16. ceaikovski Says:

  Da’ exclusivitatea in importul de stenturi, cine o are? 🙂 🙂

 17. Targumuresean Says:

  Excelent articol! Raman la convingerea ca dr Arafat s-a pripit. Desi dupa ce am vazut componenta CD al fundatiei sale am simti un miros urat la numele de Hurezeanu si ceva insuportabil la numele de R.T.De M.R.,nu zic nimic,ca om sunt si eu ! Dar sa revin.Dr.Arafat s-a pripit;chiar daca se va aproba intrarea ambulantelor private,si pentru cei care nu sunt asigurati si la privat,nu se va putea face decat cu respectarea anumitor conditii. Cea mai simpla,este pretul! Nu va putea fi mai mare decat cel calculat pentru STAT! Calculat pe km.,si ce mai intra. Deci cost mai mic ca al SMURD ului! Ii va convine privatului? Se va apela la ei,doar in cazuri extreme si nu cotidiene; reglementate si acestea! Din respect pentru munca dr. Arafat,depusa aici la Tg.Mures,refuz ideea altor interese decat de a proteja ceea ce a reusit sa faca. Daca se va dovedi altceva ,va fi o veste trista pentru mine !

 18. Mag Says:

  Buna ziua, multumesc pentru articol. Acum imi reamintesc un lucru foarte interesant. Pe vremea cand Piedone se pregatea sa candideze din partea PC am primit din partea unei asociatii pentru protectia consumatorului (nici o legatura cu institutia de stat doar asemanarea numelor) o cerere de sponsorizare cu deja celebrul 2%. Presedintele asociatiei era evident Cristian Popescu Piedone. O fi asta o practica a oamenilor lui Voiculescu? Sa fieu eu paranoic? Sau poate nu…

 19. ceaikovski Says:

  Dear Alexa, informatia potrivit careia firma care a facut auditul apartine sotiei lui Rusanu este buna? Esti sigura?

 20. nightmare Says:

  eheheheh……ce mai faceti dragilor ……se strang ciorile uslamiste la voi acasa ???

  mare durere ….of..of…mài ,mài ……uite asa afla omu’ ce este si cu auditul asta ….

  ha ha ha ha

  MAFIOTII SECUREI INTRE EI …..SI UITE ASA SE SIFONEAZA BANII CATRE USL …

  ce-i asa greu de inteles ???

  ))))))))))))))))


Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: