Grinch-ul national….

Toata lumea stie povestea lui Grinch, duhul cel rau care a furat Craciunul. Inainte de ’89. Grinch-ul national era Ceausescu, care nu numai ca i-a schimbat numele Mosului in Gerila, dar a si mutat venirea lui de Anul Nou. Ca sa nu mai vorbim de Plugusor, Sorcova sau Steaua care s-au transformat in osanale si in urarea “Sa va dea viata tot ce doriti !”, adica ceva asemanator cu ceea ce face Romtelecom-ul, batandu-si joc de doua colinde romanesti.

Eiii….dar intre timp am evoluat si au aparut mai multi Grinch, mult mai perversi decat cel adevarat.

Unul  este GDF SUEZ ENERGY, ditamai furnizorul de gaze, care fura Craciunul mult mai subtil, bagandu-ti revizie taman in saptamana cand toata lumea prepara bucatele pentru masa in familie.

Celalalt este Chiliman, primarul “care este” la sectorul 1. Dupa ce a desfiintat acum 5 ani Piata Amzei, cel mai vizitat open market din Bucuresti, un deliciu pentru straini, pe care a considerat-o inutila pentru noi cei din centru, a construit un fel de hala cu vreo 20 de chitimii de termopan, din care 15 sunt arondate de romii florari, iar restul…goale ! Mai nou, primarul care iti sterge comentariile  de pe site-ul propriu, daca indraznesti sa ii amintesti partile negative…a construit vreo 50 de casute de lemn, pentru vanzarea de produse traditionale din Ardeal, Moldova sau alt loc in care acestea se prepara ecologic. M-am bucurat si era sa-l felicit cand am vazut ditamai pancarta care ne facea cunoscut ca avem targ de alimente, dar…

Ma duc zilnic in Amzei sa vad daca a venit vreun taran la casute. Duminica era unul cu zacusti din cele mai fine. Mi-a spus ca nu mai calca never in Amzei, fiindca primarul Chiliman  le cere 1 milion lei vechi/zi ca sa stea acolo sa vanda. E incredibil, nu ? Cat ar trebui sa vanda taranul producator, ca sa plateasca transportul pana in Bucuresti si apoi  banii ceruti de Chiliman ? E retorica desigur….

Whoville-ul de poveste a fost confiscat de Grinch Chiliman, dar…tot am cumparat. De la Targul de pe aleea Institutului Agronomic, unde taranii nu platesc cazarea ca la hotelul lui Chiliman si de la Piata Matache. Mai conteaza ca nu exista nici un mijloc de transport ca sa vii acasa cu cumparaturile ? Mai conteaza ca numai Matache sau Oborul sunt mai apropiate de centru ? As vrea sa il vad pe Chiliman pe jos, cu caruciorul plin, ca pe orice pensionar din sector, facandu-si cumparaturile de la mama naibii. Ca tot bate campii ca a facut si a dres.

Vreti sa va spun ceva ? Eu m-am saturat de Grinch-ii astia autohtoni, de ipocrizia si nesimtirea lor. Asa ca nu le urez nimic altceva, decat sa aiba exact ce raspandesc.

Vodpod videos no longer available.

Grinch a furat Craciunul – trailer, posted with vodpod

Explore posts in the same categories: ferma animalelor

Tags: , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

One Comment on “Grinch-ul national….”

  1. rodica Says:

    ca de obicei esti fantastica!
    x


Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: