Let’s talk about antibasei…

In lume exista pro si contra ca altfel progres canci, vorba unui clasic verzuliu in viata.. asa ca lupta contrariilor si cearta universalilor le da fiori de antimonotonie unora, adepti ai unanimitatii opiniilor. Pana si anticii considerau ca exista un modus vivendi definit ca aurea mediocritas si nu in sens peiorativ, asa cum considera astazi contemporanii.
Dar te pui cu realitatea ? Sa vedem cam ce avem…

Sclavul

Datorita fragilului sau narcisism poarta “cu demnitate” un intreg ansamblu de boli complet noi…anorexia mentala, bulimia, unele forme de diaree verbala si altele pe care nu le mai numesc.Toate aceste..tulburari pot fi regrupate sub termenul generic de addictionis ( adica dependenta de ceva daunator)….Este un termen din dreptul roman, care semnifica arestarea pentru datoria neplatita, pentru cel care a trait peste posibilitatile lui si este obligat sa si-o plateasca devenind sclavul nevoii artificiale de a devora tot ce nu intelege..

Diavolul

Sau Diabolos, care in greceste inseamna “despartitorul” si care rezoneaza cu a risipi..vorbele, a diviza…ceata baseilor, a fragmenta…discutiile de pe subiecte, a imparti…etichete.
Diavolul este reclamantul vesnic intrigant,mare fan al dictonului divide et impera, care actioneaza aruncand mereu suspiciunea, in fapt o stupefianta enigma ontologica..lol..care traieste din contradictii, este osanditul care subzista, fiinta subtila si teribila, vicleana si intepenita in NU-ul lui absolut, in anti, contra, impotriva…indiferent de subiect.

Datatorul de sens

Succesul lui consta in frimiturile de sens risipite de sensuri diferite sau sensuri extravagante, pe care unii oameni le inghit repede si pe nemestecate si devin peste noapte satui de antibasei. El este cel ce fabrica nevoi si trebuinte, mereu noi.

Imaturul

Nevoile artificiale create permanent de datatorul de sens,il lasa nesatisfacut si coplesindu-l ii impiedica personalitatea sa ajunga la maturitate. Si asta se vede atat fizic, cat si spiritual, afectiv, profesional si social.

Sugarul si magarul

In loc sa treaca de la nevoie la DORINTA prin frustrarea necesara, liber asumata, antibaselul are nevoie de o suzeta in gura, de aceea el propune tot timpul si altora o gramada numai bune de supt ! Iata problema lor: nu stiu, din gramada de tetine, pe care sa o aleaga. Seamana cu magarul lui Buridan, care a murit de foame si de sete pentru ca nu a reusit sa se hotarasca daca sa inceapa cu apa sau cu fanul pe care le avea in fata sa.

Romeo Fantastik

Este un tip aparte, un fel de Don Juan, care se foloseste de femei pentru a-l ajuta pe datatorul de sens, iubindu-le pe toate si mintindu-le pe toate in aceeasi masura, dar perseverent in a le cauta cu patul, unde convingerea politica se poate schimba cat ai clipi.

Concluzia

Maltratatul de nevoi, saturat de consum, aceasta exagerare care nu satisface decat nevoi artificiale, mereu altele, acesti anti sunt supraaglomerati, imprastiati, enervati si enervanti, ei nu stiu ce inseamna simplitatea baseilor si cheia succesului acestora…simplitate, unitate, continuitate si creativitate in sinergie…lol..

Acesta este un pamflet rezervat celor cu umor !
Orice asemanare cu persoanele de pe net… e pur si simplu intamplatoare !

Explore posts in the same categories: inspiratie

Tags: , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

10 Comments on “Let’s talk about antibasei…”

 1. Bibliotecaru Says:

  Un text reciclat… din 2009… ๐Ÿ˜‰

 2. Bibliotecaru Says:

  Mulลฃumesc pentru efort, apreciez.

 3. blue solar Says:

  lol….simplitatea baseilor….iata un concept intesresant. Poate ai vrea sa dezvolti ?
  โ€ฆsimplitate, unitate, continuitate si creativitate in sinergia … faptelor , mai draga…
  Apropo , cred ca enumerarea nu este exhaustiva , nu-i asa ? Nu de alta dar nu m-am regasit pe acolo. lol Sau , daca stau stramb si judec drept parca m-as plasa pe undeva printre diavol si romeo fanntastik…

 4. ceaikovski Says:

  Alexa, ai uitat categoria “IGRASIE”, aia care se umezesc instantaneu cand vorbesc de Udrea si Baselu ๐Ÿ™‚

  Desigur, ai uitat si categoria “AZORICA” in care se gasesc cei care cum vad osul, cum incep sa latre, sa roada si sa saliveze ๐Ÿ™‚

 5. ceaikovski Says:

  Ar mai fi categoria “PRIMA CASA” unde se pripasesc cei sarantoci si care vor sa faca un pic de cheag pt viitorul familiei, ma refer la jurnalisti dar nu numai.
  Ar mai fi categoria “RABLA” pt cei care nu mai au ce pierde, pe care nu-i mai baga nimeni in seama.
  Categoria “GRADINA LUI DUMNEZEU” unde intra toti neavenitii care se dau stiutori de toate cele, cum ar fi Tatoaica, dar isi exprima pareri pe orice subiect.
  Categoria “TOKIO BANIITAI” unde intra partea stanga din parlament.
  Infine… ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚

  • alexa Says:

   ๐Ÿ˜€ Picule, ai adaugat la fix ! Multumesc pentru contributie. ๐Ÿ˜€

   • ceaikovski Says:

    Articolul tau m-a inspirat draga ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚
    Ca sa vezi ce inspiratie produci printre cititori ๐Ÿ™‚ …
    Si nu te mai da MOGUL, deoarece e o diferenta intre blogger, sau actionar la o televiziune si mogul, ca intre femeie careia ii place sexul si coorva, pricepi?
    Mogulii FAC PENTRU BANI toata treaba!
    ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚ ๐Ÿ™‚

 6. rodica Says:

  Alexa,
  esti minunat,multumesc !am inceput sa citesc,este f.f.interesant dar mai fac ceva din cand in cand prin casa ,am cateva zile libere si trebuie sa aduc totul in ordine pana la inceperea vacantei de iarna cand voi lucra” full time”,recunosc ,de cand am parasit Romania(de 21 ani) nu prea am citit in romaneste,scuze ptr.eventualele repetari,greseli de exprimare,ortografie, a trebuit sa invat alta limba pe care o folosesc aici in West Wlanderen(FLANDRIAยฐ) cred ca stii limba oficiala este “olandeza” dar la pensionare repet ma pun cu burta pe citit iar….mai fac si cursuri de “engleza” pentru vacante….si uite asa ne-am cunoscut mai bine prin acest email.
  o zi minunata!


Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: