Marie, Marie, ia sa-mi spui tu mie, care frunza bate, Vantu(l) cand nu bate ?

Asta frunza bate, Vantu(l) cind nu bate.

Vorba lor incepe, doar cine-o pricepe.….

Din doinele romanesti citire ! 😀

Astazi am aflat ca dl. Vantu va lua justitia in mainile sale, in arest fiind (Daca ma duc in arest, voi lua justitia in mainile mele !). Am fost uimita sa va spun drept, pentru ca m-am intrebat unde o sa incapa alaturi de el in celula, atatia si atatia prieteni care i-ar putea tine de urat. In acelasi timp insa, am vrut sa inteleg sensul semantic al spuselor domniei sale, drept pentru care, am incercat sa deslusesc aceasta zisa a la Gaddafi, pe guagalul nostru cel de toate zilele…..

Asa ca am profitat de faptul ca dl Vantu este un om… citit. Ca doar scrie peste tot despre el, inca de pe vremea cand in puscarie fiind, era amic cu Kostyal, mai apoi cu Ilici, cu care chema tineretul sa fie impuscat la televiziune, ca sa nu mai vorbim despre FNI, Petrom si apoteotica sustinere a topaitorului Geoana. Asadar face parte din viata noastra, e al nostru, dintre noi…

Cum nimic nu e intamplator, ca sa nu mai vorbim ca nu cred deloc in coincidente, am dat search la completul de judecata, care a fost la un pas sa fie prezent la un party in familie, la Rahova. Nu ma pot abtine sa nu fac o paranteza si sa ma intreb, daca s-a rezolvat cu hartia higienica la mititica, fiindca nu e cazul ca niste personaje de calibrul  lui Carmen Veronica Găină, Daniela Panioglu și Vasile Băjan, sa inceapa sa se smiorcaie ca lipseste, asa cum a facut alt persecutat si amic al domniei sale, alintat Costache….

Nu de alta, dar dl. Vasile Băjan, a fost numit in functie, de insusi dl. Iliescu, care a investit in dansul increderea ca justitia va functiona ca si democratia, adica original….Daca nu ma credeti, verificati singuri !

Doamnele Carmen Veronica Găină si Daniela Panioglu in schimb, au fost numite de de dl. Emil, supranumit Umilica, ca deh, asa este in Clubul de la Bucuresti…numirile se impart intre membri…prin Decret.

CSM-ul a zis da, ca la ofiterul starii civile.

Fac o paranteza din nou, fiindca sunt pregatita sa o fac, ca in reclama cu biscuitii…si sa remarc ca acelasi domn Ilici, a numit-o si pe dna. Lidia Barbulescu, tot prin decret.

Odata numiti, acest domn si doamne, s-au remarcat nu din doi in doi, asa cum a sustinut dl. Vantu ( “Ofițerii acoperiți sunt din doi în doi la Parchetul General și Curtea de Apel București”), probabil zapacit de nervi, ci chiar trei dintr-o lovitura, precum croitorasul cel viteaz. Hmmm…acum spuneti-mi si mie ce sanse erau ca din 3 sa ghicesti 3 ? Ca doar dl. Vantu n-o fi Ogica….

Sa revenim, ca doar nu stim noi socotelile…

Dl. Băjan s-a remarcat prin faimosul caz Riza, tot arestat preventiv si lasat la vatra, ca si dl. Vantu. Cred ca e milos si de aceea le da drumul…

Pe dl. Băjan şi  dna. Carmen Găină, ii regasim in tandem intr-un alt caz celebru-Dinel Staicu– in care au amanat repetat pronuntarea sentintei de recurs in dosarul BIR, pana….a disparut Dinel. De frica, saracul !

Daca va uitati la comisia care a elaborat Codul Penal, o sa regasiti aceiasi “specialisti” care si-au adus aportul la izbavirea infractorilor nostri sensibili si claustrofobi.

Chiar si CSM-ul nu a avut nimic de obiectat, cand inspectia i-a facut raport dnei. Panioglu, lasand-o la locul ei de munca, fiindca se stia ca toata lumea trece pe la curtea de apel, un fel de curte unde doar te cheama, iar fapta trece, magistratii raman.

4.

25390/1154/2011

• Hotarare nr.

708

INSPECŢIA JUDICIARA – CERERI DE APĂRARE A REPUTAŢIEI  PROFESIONALE:

1) Nota Inspecţiei Judiciare nr. 1498/IJ/1158/SIJ/2010 privind cererea de apărare a reputaţiei profesionale, formulată de doamna judecător DANIELA PANIOGLU, din cadrul Curţii de Apel Bucureşti.

Solutie

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât:

1) respingerea cererii de apărare a independenţei, imparţialităţii şi reputaţiei profesionale formulate de doamna PANIOGLU DANIELA, judecător la Curtea de Apel Bucureşti;

Acestea fiind spuse, tin sa-i multumesc dlui Vantu, ca mi-a deslusit sintagma care nu ma lasa sa dorm in noaptea asta, ca sa nu mai vorbesc ca nu as fi avut lucruri atat de interesante de scris…

Cum si Justitia doarme, iar populatia asteapta un print sa fie zgaltaita, ca sa ii cada marul din gat…va doresc noapte buna. Dl. Vantu vegheaza cu justitia in mana,  pentru noi ! Statul s-a intarit. Nu mai baga in seama infractorii !

Explore posts in the same categories: sindromul melcilor

Tags: , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

19 Comments on “Marie, Marie, ia sa-mi spui tu mie, care frunza bate, Vantu(l) cand nu bate ?”

 1. lucaman Says:

  JUSTITIA ILIESCO-MOGULEASCA A LUAT LOCUL FOSTEI SECURITATI.ASTAZI ,JUSTITIA LUI ILICI FACE TOT CEEA CE POATE PENTRU CA URMELE SA DISPARA IAR VINOVATII SA SCAPE.

  CE AR FI CA NOI,TOTI ROMANII,SA NE LUAM JUSTITIA IN PROPRIILE MAINI SI SA LE BATEM PE LA PORTI ORI SA II ASTEPTAM PRIN PARCARI?

 2. Luminita Says:

  Alexa, basketbalista noastra a bagat CSM-ului mortul in casa, a facut repejor o sesizare cu solicitarea de a examina, atat declaratiile publice ale lui Vantu cat si lipsa de reactie ajudecatorilor, si de lua masuri imediate.
  “Procurorul general al României a cerut azi Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să analizeze afirmaţiile calomnioase aduse luni de Sorin Ovidiu Vîntu la adresa procurorilor. Jignirile au fost făcute de afacerist în faţa Curții de Apel București unde a cerut să fie eliberat în dosarul Petrom Service, lucru care s-a și întâmplat aseară.
  Laura Codruța Kovesi afirmă că declarațiile lui Vântu ar reprezenta manifestări care exced cadrului constituţional şi procesual privind dreptul la apărare, libertatea de expresie şi limitele acesteia. Ea a cerut ca CSM să apere reputația profesională a procurorilor.
  “Vă solicităm să analizaţi situaţia constată în legătură cu apariţia în mass-media a unor afirmaţii denigratoare şi care aduc grave încălcări ale dreptului la imagine a magistraţilor, cu consecinţa afectării independenţei întregului sistem judiciar”, se arată în sesizarea transmisă de procurorul general al României, Codruţa Kovesi, preşedintelui CSM, Horaţius Dumbravă
  Procurorul general arată că mass-media – agenţiile de presă, presa on-line, inclusiv posturile de televizune – au prezentat sub titlu “susţinerile inculpatului Vîntu Sorin Ovidiu …” declaraţiile acestuia din faţa instanţei care, luni a judecat recursul împotriva arestării preventive, în dosarul având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de delapidare (în dauna Petromservice SA) şi spălare a banilor.
  “Având în vedere conţinutul afirmaţiilor făcute în contextul menţionat facem următoarele precizări: Limbajul folosit … «dacă nu voi eliberat în această seară voi lua justiţia în proprile mâini…procurori rău intenţionaţi sau idioţi…» reprezintă manifestări care exced cadrului constituţional şi procesual privind exercitarea dreptului la apărare, dar şi celui privind libertatea de expresie şi limitele acesteia”, subliniază şeful Ministerului Public.
  Mai mult, arată demnitarul, prin agresiunile verbale şi ameninţările la adresa justiţiei “se creează un potenţial de degradare a imaginii magistraţilor, ca reprezentanţi ai instituţiilor statului”.
  “Având în vedere că aceste atitudini au fost obiect al dezbaterii publice, supunem atenţiei necesitatea unei analize şi dispunerea măsurilor legale”, mai arată Laura Codruța Kovesi în adresa trimisă CSM..”

  Astept ca “reformisti” Dumbrava si Danilet sa isi arate barbatia ….

  • alexa Says:

   Draga Lumi, acest comportament devine obisnuinta deja.

   „Eşti un cretin! Toţi de la Agenţie sunteţi! O să vină cretinul ăla de Georgescu (secretarul general al ANI) în genunchi la mine! Să rămână pe drumuri şi în genunchi să vină la mine!”. A urmat o pauză de câteva secunde şi parlamentarul s-a dezlănţuit: „Ce rânjeşti la mine? În curând, nu o să mai rânjeşti deloc. Şi Georgescu la fel. O să vedeţi voi! Vă dau în scris!”. „Pentru ultima oară vă atrag atenţia! Aici nu sunteţi în Parlament sau unde sunteţi dumneavoastră obişnuit! La următoarea ieşire vă dau afară”, a venit sec replica preşedintei Comisiei de cercetare a averilor.
   Reprezentantul ANI a susţinut însă că fotografiile nu pot fi considerate probe, atâta vreme cât data indicată de aparatul de fotografiat, imprimată pe poze, poate fi modificată foarte uşor. Suficient pentru Rizea să-şi iasă din minţi şi să urle: „Cretinii dracului. Nu se poate aşa ceva, eu am fost în Spania să salvez comunitatea românească de acolo şi nenorocitul ăla ordinar ne persecută politic şi pe mine, şi pe colegul meu Bănicioiu (deputat PSD). Da, o să-l face eu să nu mai ridice capul!”. „Domnule Rizea, vă invit să părăsiţi sala de judecată!”, a venit „verdictul” preşedintei Comisiei. Neputincios, deputatul a început să plângă şi, cu lacrimile şiroindu-i pe obrajii roşii de furie, a strigat înainte de a părăsi sala: „F…u-vă-n…, o să vedeţi voi, sclavilor! Vă f..e Băsescu şi vă place!”.

   “Nişte incompetenţi (inspectorii ANI)! Dacă aşa e şeful lor, aşa sunt şi ei. Cretinii dracului.”
   Cristian Rizea deputat PSD

   http://www.adevarul.ro/actualitate/Rizea_plange-suspina_si_injura_in_fata_instantei_0_590941407.html

 3. miha Says:

  offff, daca nu ma apuca niste draci….cum o sa scapam noi de infractorii astia in robe?
  f. bun articolul, Alexa 🙂

  • alexa Says:

   Propun sa spalam Ministerul Justitiei si Curtea de Apel cu detergent, intr-o duminica. Asaaaa…vreo doua-trei sute de insi.
   Merci, Miha !

   • Luminita Says:

    … sau sa o ungem cu untura sa o roada cainii ( vorba pustimii din “epoca” mea suparati pe scoala).
    Scherzi a aparte, calitatea actului de justitie in Romania ( consecinta directa a calitatii umane) este, in opinia mea rana purulenta cea mai greu de vindecat, a societatii. Daca, in ceeace priveste sansele de primenire a clasei politice, ne uitam cu speranta la instrumentele pe care le avem la indemana ( votul , discursul public, activismul civic) cu justitia suntem de-a dreptul neputinciosi, legati de maini, fara speranta, pentru simplu motiv ca aceasta casta este intangibila si nimeni si nimic din afara ei nu poate opera schimbari.
    Hmmm, iar mi-am stricat ziua dis de dimineatza cu aceste sentimente de frustrare.

    • alexa Says:

     Lumi, nu te supara, dar nici populatia nu este interesata sa fie vindecata. Ai vazut lumea in strada sa faca miting pentru asta ? Fara presiune, ca sa stie ca existam, nu se va intampla nimic, niciodata.

   • miha Says:

    da, da….ar fi o mare surpriza pt. ei. Doar “niste” institutii importante din tara si din UE le-a atras atentia (sunt departe, sunt ocupati, las’ca le trece, ii pacalim noi cumva) dar sa-l vezi la usa ta pe angajator? E prea de tot! Cum, romanii reactioneaza? au glas? au putere inca? se ridica ei impotriva noastra si ne iau la rost? ne arata chiar foile cu desfacerea contractului de munca? nu se poate! In toata istoria postdecembrista, nimeni nu a facut galagie in fata Curtii de apel, nimeni nu a avut curaj sa se amestece in treburile interne. Au fost obisnuiti cu mitinguri sindicale, salarii, sporuri si “jos Basescu”. Vor avea surprize mari. Sa citeasca doar comentariile de pe ziarele importante si sa vada reactiile romanilor la marsavia pe care o practica unii judecatori. E destul un semn, un mic semn…:)

    • alexa Says:

     La Curtea de Apel sunt toti dinozaurii lui Ilici, numiti de el, inca din 1989. Daca iei toate numirile din primul lui mandat mai ales, ai sa ii regasesti pe toti acolo.
     Cred ca este cazul sa spalam Curtea de Apel cu dero 99 de pete. Daca stam si privim ce se intampla, inseamna ca giram efectiv justitia corupta.

 4. David Benit Says:

  mereu exista si prescrierea cazurilor de coruptie…

  • alexa Says:

   Bine ai venit David ! Asa este. Prescriptia favorizeaza infractorul.Pe lista marilor scapati: Savu, Copos, Mantog, Mitrea. Cui ii pasa, daca noua, cetatenilor, nu ?


 5. salut.
  o “garda pretoriana”, o miscare “scapata de sub control” care sa epureze esalonul 1, 2 si 3, aflat in functie. apoi “castrarea” lor dpdv economic, ei si copiii lor, rudele de orice grad.

  interlopii: un glont in cap si aruncati in piata publica.
  politicieni manjiti: cate un glont in fiecare rotula si glezna, cot si incheietura palmelor apoi aruncati pe trotuar in fata spitalului de urgente.

  totul realizabil in 4 zile max.
  apoi ne suflecam mainile si ne apucam de treaba.

  Altfel nu se poate.

  • alexa Says:

   Salut Kukri ! Bine ai venit pe blog ! 🙂
   Cam radical si nu ni se potriveste. Noi nu semanam cu Ilici sa ne executam dusmanii, putem insa organiza miscari civice in acest sens. Miscari adevarate, nu a la USL.


   • buna alexa.
    radicalismul nu este un fard social eminamente de stanga.
    nu pot sustine o solutie ca cea descrisa mai sus de mine dar este singura care poate asana societatea romana, singura eficace. si atunci accept o lalaiala pana cand o sa am varsta la care nu ma va mai interesa decat zborul cocorilor printre randurile unei carti.

    o miscare de atitudine a la Gandhi este greu de pornit in colectivul mental si moral. vor esua lamentabil de fiecare data.

    dar insistand pe atitudinea crestina a natiei noastre, POATE ca peste 35 de ani vor afla suficienta tarie care sa-i faca sa stea senini si neclintiti in opozitie cu pervetirea la care sunt supusi. poate.

    exista o diferenta intre sosirea cocorilor primavara si plecarea lor toamna.

    • alexa Says:

     Sa desfacem mentalul ala, care ne face figura ! E un mecanism care ne faulteaza constant.
     Ia uite cum o ofensa adusa autoritatii si facuta publica este inculpata de CSM-ul lui Ilici. Ca sa mai zicem noi de favorizarea infractorului….

     CSM sesizeaza CNA pentru mediatizarea excesiva a acuzatiilor lui Vintu la adresa procurorilor

     Articolul este pe Hotnews.


     • mda. si revenim la solutia finala sau la cocori. ca alta nu prea…

      am citit si alte materiale de pe blogul tau si imi place modul in care scrii 🙂 imi dau seama ca dincolo de placere, entuziasm si dedicatie exista si un efort, pentru care iti multumesc.

      urmaresc blogul tau si voi reveni, daca e ok si pentru tine.
      o seara buna Alexa

 6. alexa Says:

  Kukri, eu iti multumesc, pentru ca ma citesti si ma apreciezi. Esti binevenit oricand aici.


Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: