Noua scoala de gandire a dreptei

Ieri am fost invitata de Mihail Neamtu la lansarea  cartii lui Cristian Patrasconiu – Noua scoala de gandire a dreptei – publicata de editura Humanitas in cadrul colectiei Cultura libertatii,  la hotel Hilton. Multumesc Mihai !

Cartea cuprinde interviuri cu 20 de personalitati reprezentand toate curentele doctrinare – liberal, crestin democrat si conservator – oameni cu gandire de dreapta care si-au facut auzita vocea in dezbaterea publica din ultimii ani si care au participat astazi la o intalnire interactiva cu cei prezenti la lansare. Cartea beneficiaza de ilustratiile inspirate ale maestrului Devis Grebu.

Nu pot sa nu il felicit si sa ii multumesc lui Cristi Patrasconiu pentru aceasta carte, care reprezinta mai mult decat o colectie de interviuri. Ea aduce in prim plan o discutie serioasa despre gandirea de dreapta, despre principii si valori, despre probleme si solutii, restabilirea integritatii si despre politica si ar trebui citita de toti cei care comenteaza by the way…diverse miscari de dreapta aparute, fara sa considere ca asta  aduce mai multa claritate in  mintea noastra de cetateni si votanti pe deasupra.

Asadar sa o luam pe rand…

Dezbaterea a fost deschisa de Valeriu Stoica, care a vorbit despre contextul aparitiei acestei carti si a altora din aceeasi colectie, un context cunoscut, cel de criza, cu care se confrunta intreaga lume, nu numai economica, ci si cea a asa numitei ordini mondiale, a incredereii in institutii (partide si parlament), punand in discutie insasi  democratia. La acest punct am un amendament de facut: democratia asa cum a fost ea aplicata, adica prost, fiindca democratia nu inseamna nimic rau, ci o forma de guvernare la care toata lumea participa in luarea deciziilor privind vietile lor. Sunt de acord ca una dintre solutii este asa cum spune Valeriu Stoica si nu numai, intoarcerea la valori si principii asumate ca fiind ale dreptei. Valeriu Stoica este de parere ca reasezarea poate fi facuta numai cu o puternica infrastructura intelectuala si ca dreapta are nevoie de unitate doctrinara, iar asta nu inseamna ca stanga nu mai exista deloc sau ca viitorul nu poate apartine numai fortelor de dreapta, fiindca ar fi absurd, chiar daca stanga la ora actuala este incremenita si infantila.

Teodor Baconschi a reiterat ideea inchegarii dreptei la nivel intelectual, vorbind si de cheia parabolica a complementaritatii doctrinare care trebuie sa depaseasca precautiile tactice si sa beneficieze de o colaborare transparenta, constanta si efectiva, intr-un proiect de dreapta national, care sa adune sindicate, patronate, ONG-uri, miscari civice si persoane din mediul academic. A pomenit desigur si despre cinismul, grobianismul, scepticismul, subversiunile si diversiunile cu care sunt atacate discutiile din spatiul public, care pot dezarma chiar si un elefant. Solutia lui : sa isi ia fiecare libertatea de a nu avea prea mult de pierdut, ci doar ceva de castigat !  A amintit si de dezarticularea doctrinara a USL, de confuzia doctrinara a acestei formatiuni, discutie care dupa parerea mea, lipseste cu desavarsire din spatiul public.

Cristian Ghinea a avut parte doar de cateva vorbe, fiindca in sala Le Diplomat o voce feminina ne-a anuntat in engleza si romana ca taman atunci se face un test de evacuare in caz de incendiu, chestiune care a starnit aplauze si hohotele de ras ale tuturor, eu personal tragand concluzia ca pana si sistemul de incendiu este de stanga, chiar daca e aflat intr-un hotel denumit dupa un capitalist cunoscut. 😀   😀   Dupa aceasta intamplare simpatica, Cristian Ghinea a facut apel la renuntarea  tipului de comportament caracteristic galeriilor de fotbal de genul dreapta e buna – stanga e rea, fiindca sunt cel putin 2 teme nonideologice cu care putem dialoga si anume: coruptia si Republica Moldova, ca sa nu mai vorbim de a treia, curenta, referitoare la proiectul legii protestelor publice, care nu are conotatii de stanga sau dreapta si ne afecteaza pe toti.

Monica Macovei, pe care Valeriu Stoica a numit-o un samurai fragil, ne-a spus cum gandeste dansa dreapta, cu oameni competenti, valorosi, proactivi, cu idei noi, care cred in statul de drept unde legea se aplica in mod egal pentru toti si pentru care solidaritatea nu inseamna ca ei sa munceasca si sa plateasca taxe, iar altii sa stea. Solidaritatea se refera numai la oamenii cu nevoi adevarate. Ne-a vorbit si despre necesitatea reformarii clasei politice obosite de tranzitie, despre filtrarea celor primiti si a celor promovati in partide, cat si despre negocierea argumentata si nu in ultimul rand despre  ineficacitatea CSM -ului, care s-a dovedit un esec nu numai la noi, ci in toate tarile postcomuniste.

Dan C. Mihailescu, domnul biblioteca, ne-a vorbit despre lupta cu resemnarea, mediocritatea, gregarismul si uniformismul promovat de stanga, ca si de diabolizarea ideii de dreapta, indiferent de unde vine, multa lume identificand dreapta cu legionarismul, ajutati si de presiunea mediatica de care dispune stanga, de valul stangismului care sta cu ochii atintiti spre Pekin. A spus apoi un mare adevar referitor la impulsul disolutiv al dreptei, un fel de falfait de aripi din anii ’90, cand PNL s-a impartit in aripioare, PNTCD la fel, numai FSN-ul din toate partidele ramanand un blok compact. Are dreptate si ma face sa ma gandesc la ceea ce scriam acum cativa ani despre scenariul iliescian de destramare al dreptei si ceea ce scriu de 2 ani constant, adica de blocul de stanga PNLPSDPC, devenit intre timp USL. Ceea ce spune Dan Mihailescu ca dreapta este formata dintr-o suma de individualitati este adevarat si asta nu inseamna ca nu se pot coagula, dimpotriva.

Mihail Neamtu ne-a informat cu aceasta ocazie, cat a costat lansarea miscarii Noua Republica, adica fix 250 de euro pentru 250 de participanti. Fac o paranteza, spunandu-va ca acum un an, pe forumul de la RTV era un individ care isi dorea cu ardoare in zecile de subiecte puse, un neamt ! Iata ca i s-a implinit visul, vorba lui Arghezi si avem si noi un Neamt(u) si slava Domnului ca nu e Iohannis ! 😀 De unde si proverbul…ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea indeplini ! 😀    Mihai si-a clarificat cu aceasta ocazie pozitia, spunand ca dreapta din jurul PDL a dezamagit, fiindca s-a indepartat de agenda reformista din 2004, ca exista oameni condamnati penal in Parlamentul Romaniei care voteaza in numele celor care i-au ales, iar Referendumul din 2009 este permanent amanat de toata clasa politica. A mai vorbit de baroniada din partide ca patologie si in acest context despre necesitatea unei pledoarii pentru integritate si despre schimbarea Constitutiei.

Radu Paraschivescu pe care eu il citam in 2008, autorul cartii despre nesimtire ne-a vorbit despre singura sa experienta politica, adica URR, pe care il considera astazi o scoala buna pentru dresura de iluzii si despre fanatismul unor comentatori, care nu reprezinta decat rezultatul putinelor carti depozitate in mansarda mintii lor.

Ionut Popescu a spus lucrurilor pe nume si anume ca dreapta nu exista pe scena politica, ca sa-si asume deschis asta si ne-a sfatuit sa urmarim prestatiile oamenilor care se declara de dreapta si care au in discurs promisiuni eminamente de stanga, fiindca se pare ca masurile de dreapta par de-a dreptul subversive odata lansate, iar declaratia ca esti de dreapta pare jenanta si nu prea are sustinatori fatisi, iar presa nu are cum sa o sustina fiind clar de stanga. A incheiat anuntandu-ne glumet, ca in Romania sunt multi liberali, unii chiar si in PNL !

Cristian Preda a fost intrebat de presa daca la masa de la Hilton se afla viitorul Presedinte al Romaniei. Raspunsul sau a fost ca e foarte posibil, asta in cazul in care nu se afla cumva la o shaorma. Apoi ne-a vorbit despre reteta dupa care functioneaza partidele si care cuprinde 2 ingrediente, spolierea de resurse si cartelizarea, respectiv unirea lor in a respinge orice nou venit. De fapt cam asta este lupta fiecarei miscari sau partid nou aparut, aceea de a sparge cartelul care functioneaza inca din 2002, de cand niciun partid nou nu a mai putut patrunde in Parlament. A atras atentia ca PDL va pierde competitia daca merge pe alegeri cu sacosa sau galeata si a aratat riscul ca stanga poate castiga, dand exemplu ceea ce s-a intamplat in Danemarca mai nou sau in senatul Frantei, care n-a fost niciodata in cursul istoriei sale, de stanga. Intrebarea fundamentala lansata a fost : ce punem in locul unei societati care a fost asistate ?  A vorbit si despre miza platformelor de socializare, a blogurilor si a miscarilor pe net, spunand ca sunt parti ale realitatii politice, de care politicienii ar trebui sa tina seama.

Ioan Stanomir ne-a sfatuit sa citim despre experimentele din 1938 si ce s-a intamplat cu dreapta atunci si ne-a sfatuit sa folosim ocazia crizei, pentru a ne revizita propriile temelii. Deasemenea ne-a aratat pericolul unei stangi carnivore, dand ca exemplu Italia, care isi pune teoretic salvarea economica cu ajutorul Chinei. Asta mi-a amintit de demersurile junelui Ponta si a imberbului Crin, care tot vorbind de popor, uita constant sa precizeze care e acesta. Sfatul lui Ioan Stanomir este sa nu ne lasam corupti de valul de stanga introdus dupa ’90 si sa nu cautam miracole, ci leacuri, cum ar fi alegeri libere si frecvente, fiindca doar asa reflexul de somnolenta al parlamentarilor s-ar putea transforma in activism civic.

Traian Ungureanu a reamintit dilema fiicei lui Ionut Popescu, care isi intreaba tatal care este animalul bun si cel rau, intre leu si caprioara la care are si un raspuns : capra vecinului !  🙂  Bineinteles ca nu a uitat sa precizeze ca de la precedenta alarma de incendiu, ca sa nu fie intrerupt a revenit cu un extinctor…. Trecand la lucruri serioase, a tinut sa ne plaseze in realitate si sa ne indemne sa ne gandim mai mult la ceea ce suntem, ce vrem si ce facem. Asta in contextul in care un cumul de societati ale lumii tipa dupa buna guvernare , asa ca importanta este actiunea executiva, acolo unde dreapta si stanga dispar si a dat exemplul Partidului Socialist din Grecia, care a ajuns sa implementeze masuri drastice de dreapta, iar slovacii si hulitul lor partid de stanga a doborat prin vot aprobarea ajutorului de urgenta. Ceea ce nu s-a inteles de fapt, este ca principiul majoritatii este cheia vietii parlamentare democratice si ca a fi de dreapta, inseamna sa spui ca statul social nu mai exista. A spus si el despre triumful ideii socialiste infiltrata peste tot si despre manevra de imprumutare a guvernelor de la banci, cu care mituiesc electoratul sa-i voteze, chestiune care distruge mitul  crizei ca rezultat al capitalismului, fiind de fapt, rezultatul deceniilor de asistenta sociala. Cine iese din acest front de gandire este pedepsit desigur de media, care nu face nimic intamplator.

Sever Voinescu ne-a vorbit despre vanzarea de iluzii a stangii care pleaca de la o iluzie, despre crizele ciclice din 40 in 40 de ani si care au solutii diferite, unele prin reglementari, altele prin dereglementari. Ne-a spus ceva extrem de interesant si anume, rezultatul unor studii independente despre profilul electoratului roman, care este in proportie de 90% conservator si nicio forta politica de pana astazi nu a fost in stare sa i se adreseze in termeni ai credintelor lor etice. A vorbit deasemenea despre schimbarea pattern-ului economiei, in una de productie mai putin vulnerabila la caderile pietii si despre faptul ca PDL e mai la dreapta decat ceilalti, dar nu de dreapta, ceea ce face sa existe loc pentru o manifestare adevarata de dreapta.

A incheiat Cristian Patrasconiu, autorul, care ne-a spus ca aceasta carte nu este perfecta, dar este o carte de echipa dedicata NOUA TUTUROR, cu ajutorul universitatii ambulante a Romaniei, care a editat-o.

Eu sunt incantata de dialogul de astazi, de aceea am si scris despre aceasta dezbatere, ca un exemplu ca poate exista conversatie intre oameni cu idei diferite si cu gandiri doctrinare diferite. Ce-ar fi sa dansam in conversatii si sa lasam deoparte ceea ce s-a intamplat pana acum in planul comunicarii ? Poate ca am gandi mai bine si am fi mai fericiti si mai optimisti.  Lansarea acestei carti a dovedit-o…

Explore posts in the same categories: usa negasita

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

27 Comments on “Noua scoala de gandire a dreptei”

 1. Florina Says:

  adică ne alarmarăm împreună, cum ar veni. 😆 ))))


 2. Faina prezentare Alexa. Ma bucur ca am primit volumul chiar daca nu am fost. Cati oameni au fost in audienta. Mai bine zis cati piscotari si cati interesati. 🙂

 3. Sfarma -Piatra Says:

  Alexa,sa zicem ca aceasta Noua Republica are un succes nebun la masse si cistiga alegerile cu o majoritate comfortabila !
  Isi face guvern si tot ce trebuie ! Tinerii care vor ocupa posturile din Guvern,prefecturi,consilii judetene, fonduri europene ohooooo, si alte institutii care manevreaza bani cu lopata si licitatii, nu vor simti o tentatie de a se servi din bugetele alea ? Ca pina la urma sint oameni si ei,nu sint niste cyborgi fara simturi ! Mai tii minte cu CDR in 1996 ? ,,15 000 de specialisti care in 200 de zile……” ! Daca un baiat d-asta ,,de dreapta” e tinar de 33 de ani,asta nu-i o garantie ca va fi cinstit !!!
  Cunosc tinerii cu studii in Occident, care mi-au spus ca ar vinde si cladirea Primariei Generale daca i-ar iesi si lui ,,ceva” ! Altul mi-a explicat niste inginerii financiare pe care le-ar face daca ar fi intr-o functie politica sau administrativa, incit mi-a stat mintea in loc !!! Pai bine ba,i-am zis, in Occidentul ala te-ai pregatit cum sa devii hot ??? Si ala mi-a raspuns ca nu,dar tara Romania e de asa natura incit nu se poate altfel !!!
  Cred ca aveti o o perceptie prea idilica despre politica ! Politica facuta in Romania !!! Aaaa, sa nu crezi ca incerc sa-i absolv p-aia de stinga ca ar fi altfel !!!

  • lucaman Says:

   Intotdeauna au existat lichele si printre cei tineri . Acum depinde cui alegi sa ii oferi sprijinul tau …lichelele vor sprijini mereu alte lichele. Asta fiindca cu totii tintesc in timp un castig material consistent dar ilegal. Castig dorit,visat dar greu de nemarturisit in fatza publicului larg.

   Cei cutezatori si drepti vor primi mereu sprijinul idealistilor, fiindca urmaresc infaptuirea unor idei marete,fara vreun castig material propriu, ci numai unul de interes general.Adica… pentru intreaga societate. Vorbim despre idealuri impartasite tuturor dar inca neamplinite.

   asa ca….sa nu ne prefacem ca sunt cu totii la fel si ca urmaresc aceleasi lucruri…

 4. FuriousWordPressRipper Says:

  Am citit cu interes cronica acestei intalniri, dar recunosc ca n-am inteles ce dorit sa spuna domnul Baconschi cand s-a referit la “un proiect de dreapta national, care sa adune sindicate, patronate, ONG-uri, miscari civice si persoane din mediul academic”. Un proiect de dreapta national care sa adune sindicatele si patronatele?
  Impreuna? Come on!

  • lucaman Says:

   Te mira ca oamenii pot fi impreuna …pentru un ideal comun? Doar nu mai crezi si azi ca sindicalistii vor moartea patronilor iar patronii exploatarea sindicalistilor…..

   Apropos,exista si cazuri de sindicalisti patroni…acum,ca o fi bine ,ca o fi rau,nu discut acum…dar ei exista…

 5. blue solar Says:

  Mihai Neamtu a zis ca dreapta din jurul PDL a dezamagit ? Ce dreapta este in jurul PDL ? UDMR ? Minoritatile ? UNPR ? Sever Voinescu a zis ca nici PDL nu e chiar de dreapta si mai este loc la dreapta PDL. Sunt de acord. Cel mai mult mi-a placut insa de Traian Ungureanu la faza asta. Baconski a dat in cucuruz cu ideea ca sindicatele se pot ralia la un proiect de dreapta care sa omoare statul social. sindicatele sunt de stanga in mod normal. Pe ansamblu totul pare o varza din care nimeni nu o sa inteleaga nimic. Ma refer la marea masa votanta. Dar vom vedea.

 6. Doru S. Says:

  “Ceea ce nu s-a inteles de fapt, este ca principiul majoritatii este cheia vietii parlamentare democratice si ca a fi de dreapta, inseamna sa spui ca statul social nu mai exista.”

  E o problema abordata total eronat. Valeriu Stoica este un fals ordoliberal, ordoliberalism inseamna, intr-adevar, ca statul nu ofera nimic cetatenilor, dar … nici cetatenii statului, adica statul nu ofera niciun fel de asistenta cetatenilor, dar nici cetatenii nu platesc taxe statului. In Romania, la un TVA de 24% si alte taxe, statul ii jecmaneste pe cetateni, insa nu le ofera nimic in schimb. Aceasta politica nu este nici ordoliberalism, dar nici de dreapta, este o combinatie intre sclavagism si fascism. Statele guvernate de politici de dreapta sunt toate state sociale ca si cele guvernate de politici de stanga, in sensul ca atat timp cat cetatenii platesc acelor state taxe si impozite, guvernele acelor state sunt “asistate” financiar de cetateni – doar astfel pot exista guverne si state, fapt pentru care si acele state reintorc mereu catre cetateni parte din sprijinul financiar – deci totul circuitul este unul social. Un stat nu poate fi social decat numai in momentul in care in afara de conditia ca statul sa nu ii mai asiste pe cetateni, trebuie indeplinita si conditia ca nici cetatenii sa nu mai plateasca taxe si impozite acelui stat. Pseudo-dreapta PDL nu indeplineste insa aceasta conditie cat timp se foloseste de banii cetatenilor si nu le ofera nimic in schimb, este un amestec de sclavagism si fascism. Daca cu sclavagismul e cat de cat clar, in cazul fascismului – daca ii cititi doctrina, veti remarca ceva socant: fascismul condamna atat liberalismul, cat si marxismul si isi apara doar propriile clanuri. Exact acest lucru face PDL, condamna atat liberalismul – PNL fiind dreapta autentica in Romania, cat si pe socialistii din PSD.

  Mai este un element important care demonstreaza clar ca PDL nu are legatura cu politicile de dreapta: pentru a-si sustine financiar clanurile, PDL practica un fel de “capitalism de stat”, bugetul “asista” prin diverse programe/contracte care nu aduc plusvaloare la bugetul de stat, firme perfect pseudo-private cat timp nu se sustin cu bani privati ci de la buget, nemaifiind nicio diferenta intre a asista persoane vulnerabile si acele firme: tot de la buget sunt alimentate ambele categorii, ambele produc deficit. E la fel cum era cu intreprinderile socialiste pe vremuri, nu e nicio diferenta cat timp programele/contractele sunt cu bani de la buget.

  Mihail Neamtu daca avea ceva nemtesc in el, ar fi trebuit sa puncteze faptul ca Germania a renuntat ca masuri anticriza, exact la acele programe “asistate social” de stat de care spun (Prima Casa, Rabla, reabilitare termica, patinoare, telegondole, sali de sport etc.), preferand ca in perioda de criza – intre a-si conserva propria natiune si a-si sacrifica clientela – sa isi protejeze propria natiune. In Romania, aceste programe care nu sunt decat bani deturnati sub masca pseudo-investitiilor catre clanurile PDL – fac ravagii si acum, la 2 ani dupa ce Germania a renuntat pur si simplu la ele: PDL sacrifica cetatenii pentru nu se atinge de propriile clanuri, iar acest fapt inseamna o slabire a intregii natiuni. Toate statele civilizate cu politici de stanga sau dreapta au o ordine a diverselor masuri, insa toate in prioritati au pe primul plan, protectia propriilor natiuni si apoi restul. PDL a incalcat aceasta regula. Insa, e adevarat ca se mai intampla astfel de lucruri si prin alte parti, prin Somalia sau Guineea Bissau, de exemplu.

  Succes la plata TVA de 24%, taxe si impozite catre saracul stat asistat social de cetateni care ia tot si nu da nimic in schimb, insa camarila trebuie sa traiasca si ea cumva!

 7. blue solar Says:

  Mie unul – liberal din strabunic in bunic si in tata – imi vine extrem de greu sa cred ca vreunul din toti astia stiu pe bune ce inseamna sa fii liberal. Cand ai oameni din familie morti in puscarie pt. convingerile lor iti vine foarte greu sa crezi abureli din astea. Sa il vad pe unul ca sufera pt. convingerile lui si abia apoi pot sa cred in Noua Republica , Noua Revolutie , Noua ….etc…..

  • alexa Says:

   Normal. Doar ai scris un articol care se numea I love Crin Antonescu, PE FORUMUL RTV !Remember ?

   • blue solar Says:

    And I still love him ….

    • blue solar Says:

     Eu unul nu ma dezic de principiile mele asa cum altii se dezic acum de PDL et co. Oricum , imi pare bine ca am ajuns sa vad ca talibanii basisti o sa il ingroape pana la urma…..e chiar haios….

     • alexa Says:

      Eu sunt baseasca, nu am fost never PDL. Asadar, ti s-a distrus scenariul de injurat. Poate iti gasesti un blog uslas, ca sa te simti ca in familie.

    • alexa Says:

     QED ! Deci, esti acreditat pe blogul meu la postaceala. 😀

     • Sfarma -Piatra Says:

      Alexa, nu poti fi ,,baseasca” daca nu esti si cu PDL !
      PDL este instrumentul principal al lui Basescu pentru ce zice el ca e bine !!!
      PDL si Traian Basescu,sint timbrul si scrisoarea !!! Unul fara altul nu se poate !!! Deci…

     • blue solar Says:

      Hahaha….nu au ei bani sa ma plateasca pe mine. Pt. mine e doar o chestie interesanta. Si eu am asteptat ani de zile o miscare curata si au fost destule incercari soldate cu esecuri rasunatoare. Pana la urma am acceptat faptul ca e foarte putin probabil sa apara ceva curat si uscat si nu ma mai pot entuziasma asa de pe o zi pe alta. Daca unul e destept si vorbeste frumos ce-i mare branza ? Cunosc si eu destui destepti care vorbesc frumos. Chestia asta cu Miscarea Populara , Noua Republica sau Noua Gandire a Dreptei mi se pare mai mult un exercitiu al unor intelectuali plictisiti de viata si care nu o sa aiba priza la mase. Si nu sunt nici macar niste intelectuali saraci. Sunt niste intelectuali bine situati material care se intalnesc si ei pe la sindrofii de 5 stele si o ard asa in termeni intelectuali de dreapta si nitel pe extrema. E haios chiar si faptul ca cica mai exista un culoar pe dreapta mai la dreapta PDL. Niste teoreticieni de salon care nu au habar cu e aia sa mergi prin sate si sa le explici muritorilor de rand cum vine aia cu moartea statului social si cu liberalismul si mai de dreapta decat liberalismul PNL si PDL. O sa prinda radacini acolo in saloanele lor de 5 stele unde merg imbracati in frac si unde beau sampanie in timp ce debiteaza teze referitoare la dreapta dreptei si alte bazaconii de felul asta.

  • lucaman Says:

   Inseamna ca te simti foarte bine ca liberal de vremuri noi, alaturi de Voiculescu si Iliescu…baietii securitatii si tatal loviturii de stat ,inventatorul teroristilor si mineriadelor,oamenii Rusiei …

   • blue solar Says:

    Nu , nu ma simt bine. Dar nu asta era subiectul Subiectul era noua gandire a dreptei si cine gandeste pe stil nou aceasta noua dreapta care e la dreapta dreptei. Nu te ingrijoreaza faptul ca acesti noi ganditori de dreapta sunt de fapt tot cei vechi spoiti intr-o noua culoare si care au bagat in fata un tip destul de inteligent dar lipsit de experienta ? O noua miscare alcatuita din aceeasi ganditori vechi si vreo doi – trei mai noi. In plus , miscarea este destul de intelectualista lipsindu-i astfel suportul de masa. Dupa parerea mea e doar un exercitiu intelectual si nimic mai mult.

    • lucaman Says:

     Si atunci de unde vine acest frison al USL ? Daca tot nu are sanse demersul tanarului Neamtu ,nu vad de ce atata zbucium la PNL si PSD….!?

     Apropos,daca nu te simti bine ar trebui sa faci ceva in sensul asta caci lupta pentru putere si avantaje bugetare,ura patologica fatza de Basescu si fatza de incercarea de reformare a statului,ura servita zilnic sustinatorilor liberali ,nu va salva nici pe viitor PNL-ul de derapajele populiste ale lui Crin si nu poate justifica orice mizerie politica,comisa de acesta, in numele victoriei finale asupra poporului roman de fapt….. o victorie care sa salveze sistemul corupt inventat de Iliescu si bazat pe armata captiva ,de votanti bugetari mereu rasplatiti de PSD si PNL.

     Nu stiu la ce ora iti termini tu serviciul si cand vei putea pleca de pe blog dar eu nu voi mai comenta azi,aici.Deci,ramas bun…pe maine!

     • blue solar Says:

      Luc….serviciul meu de “postac” e 24/7 sau un fel de seven/eleven.. O sa o lasam pe maine. Sau pe poimanie …sau pe alta data…


Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: