Isad….

George Lucas, regizor al filmelor “Razboiul stelelor” si “Indiana Jones”: “Magia lui Steve este ca, in timp ce altii accepta pur si simplu ce este dat, el a vazut adevaratul potential in tot ce a atins si nu a facut niciodata compromisuri viziunii sale.”

Explore posts in the same categories: inspiratie

Tags: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

11 Comments on “Isad….”

 1. ceaikovski Says:

  Ce-or avea frate toti inteligentii planetei, toti talentatii, de mor pe capete in ultimul timp…
  Sper ca tehnologia sa nu aiba de suferit, si sa mergem inainte pas alergator, poate trage si pe altii tehnologia asta, dupa ea… Se mai modernizeaza lumea, nu cu foarte multi ani inurma ardeam vrajitoare pe rug…

  • Alexa Says:

   Iata ce a declarat de-a lungul timpului:

   Despre computere: “Este nevoie de cativa pasi simpli – Gaseste un numar, adauga-l la alt numar, pune rezultatul, apreciaza daca un numar este mai bun ca altul – dar executa operatiunile la o viteza de…sa zicem…1.000.000/secunda. La un milion pe secunda, rezultatul ar putea fi fenomenal” (Playboy, 1 februarie 1985)

   Despre design: “Este greu sa creezi un design cu ajutorul grupurilor de brainstorming. De multe ori, oamenii nu stiu ce vor, pana nu le arati” (BusinessWeek, 25 mai 1998)

   Cea mai buna afirmatie despre vanzari? “Vrei sa-ti petreci restul vietii comercializand apa cu zahar sau doresti o sansa sa schimbi lumea?” (Jobs a folosit aceasta fraza pentru a-l convinge pe John Sculley sa devina CEO al Apple, potrivit “Odyssey: Pepsi to Apple”)

   Despre propria persoana: “Sunt singura persoana pe care o cunosc si care a pierdut miliarde de dolari intr-un singur an…Acest lucru serveste foarte mult la cladirea unui caracter” (Apple Confidential 2.0)

   Despre designul performant: “Harul meu cuprinde doua elemente – concentrare si simplitate. Simplu poate fi mai dificil decat complex. Trebuie sa exersezi mult, pentru a reusi sa gandesti aerisit si simplu. Dar tot efortul este rasplatit, pentru ca dupa ce ai ajuns acolo, poti muta muntii din loc” (BusinessWeek, 25 mai 1998)

   Despre averea sa: “Nu ma intereseaza sa fiu cel mai bogat om din cimitir…Vreau sa ma duc noapte la culcare si sa-mi spun ca am facut si azi ceva extraordinar…asta conteaza pentru mine” (The Wall Street Journal, 25 mai 1993)

   Despre rolul sau la Apple: “Acesta nu este un spectacol in care joaca un singur actor. Compania este revigorata de doua elemente: 1. Exista foarte multi oameni talentati in aceasta companie, care au ascultat cum lumea ii face “ratati” in decursul mai multor ani si unii dintrei ei incep sa creada din nou in propriile forte. Dar ei nu sunt ratati. Nu au avut un plan bun, un instructaj. O echipa buna de management. Acum dispun de asa ceva” (BusinessWeek, 25 mai 1998)

   Despre mandria legata de produsul tau: Playboy: “Insinuati ca oamenii care construiesc PC-uri nu au incredere in propriul produs?” Jobs: “Daca nu ar avea incredere, nu ar mai fabrica PC-uri.”(Playboy, 1 februarie 1985).

   Despre increderea in viitor: “Nu poti conecta punctele, privind inainte; poti sa le interconectezi doar privind inapoi. Trebuie sa crezi cu adevarat ca punctele se vor intalni in viitor. Trebuie sa crezi in ceva – in tine, in destin, in viata, in karma, in orice. Aceasta abordare nu m-a dezamagit niciodata si a facut diferenta” (Discurs Stanford, iunie 2005).

   Despre munca: “Munca o sa-ti ocupe o mare parte din viata si singurul mod prin care poti sa fii cu adevarat multumit este sa crezi in ceea ce faci. Daca nu ti-ai gasit deja vocatia, continua sa o cauti. Nu te multumi cu orice. Vei sti cand ti-ai gasit destinul, iti va spune inima. Ca si intr-o relatie minunata, o sa devina din ce in ce mai legata, de-a lungul anilor. Cauta pana gasesti. Nu te multumi cu orice” (Discurs Stanford, iunie 2005).

   Despre importanta mortii: “Nimeni nu vrea sa moara. Chiar si cei care vor sa mearga in Rai nu vor sa moara, ca sa ajunga acolo. Si totusi, moartea este ultima noastra destinatie. Nimeni nu a scapat de moarte. Si asa trebuie sa fie, deoarece Moartea este cea mai buna inventie a Vietii. Este agentul schimbator al Vietii. Indeparteaza vechiul si aduce noul. Acum, noul sunteti voi, dar intr-o zi, o sa imbatraniti si o sa muriti. Ma scuzati ca sunt atat de dramatic, dar asta este adevarul” (Discurs Stanford, iunie 2005).

   Nu sta degeaba: “Cred ca daca faci un lucru si se dovedeste ca este bun, ar trebui sa treci mai departe, sa transformi acel Ceva intr-un lucru minunat, nu sa te lamentezi. Gandeste-te la ce urmeaza sa faci” (NBC Nightly News, mai 2006).

 2. alin Says:

  RIP Steve Jobs……..un geniu….un om care a marcat planeta…..

 3. ceaikovski Says:

  Chestia asta “despre munca” e perfecta sa i-o spun fiica-mii!
  Merci Alexa. 🙂

 4. Radu Says:

  Buna, Alexa! Ai putea sa ne lasi la adresa de mail a commentului datele la care poti fi contactata ?
  Multumiri,

 5. stejarul Says:

  I-au facut felul masonii. Asa se intampla cand controlezi sume mari de bani si refuzi sa faci donatii la organizatiile caritabile (de unde isi trag seva masonii).
  E nevoie de multi bani sa atingi un tel atat de gigant precum Noua Ordine Mondiala!
  Ma intreb, sunt zeci de ani de cand se cauta un tratament CARE SA VINDECE cancerul (100%) si nu s-a gasit nimic/ Intretimp omenirea a ajuns pe Marte! Sa fie Marte mai usor accesibil decat un tratament pentru o maladie de pe pamant?
  Sau poate “cancerul” este sperietoarea care stoarce bani chiar si din cele mai amarate buzunare deci nu are sens sa “il omoram”?


Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: