Sa radem cu Pieleanu si sondajul PSD !

Inainte de a va povesti despre sondajul lui Pieleanu, “sondorul” de casa al PSD, as dori sa va spun ca sondajele de opinie nu sunt prognoze, asa cum crede toata lumea care n-a avut de-a face cu ele in mod direct, ci pur si simplu o descriere a tendintelor de moment ale unui esantion, care poate fi sau nu reprezentativ.  Despre acest lucru, puteti citi mai amanuntit accesand Revista 22, unde este explicat acest lucru, inca din anul 2005 si care desface manipularea prosteasca cu procente, a tuturor caselor de sondare acreditate pe langa partide.

Sondajele sunt de 3 feluri:

– sondaje de incurajare a partidului si candidatilor sai;

– sondaje de piata interne ;

– sondaje comandate pentru demotivarea adversarilor.

Astazi o sa luam pentru exemplificare 4 intrebari dintr-un sondaj de manipulare, al marelui  Pieleanu -PSD, pe care il aveti in pdf la inceputul acestui articol.

Intrebarea 22

Sondajul este facut pe un esantion de 1498 de persoane, asa cum apare la inceputul acestui pdf., iar intrebarea 22 se refera la tot esantionul, asa cum apare in caseta gri din dreapta paginii capturate.

Conform graficului de mai sus, 64% dintre repondenti ar vota cu USL, ceea ce inseamna in cifre, aproximativ 958 de persoane.

Intrebarea 22.1

De data aceasta, vedem ca USL apare cu un procent de 71%, dar in coltul dreapta, in caseta gri, ni se spune ca procentul este aferent celor 68% care declara ca vor merge la vot, ceea ce inseamna ca esantionul este format din 1018 persoane, la care aplicam 71% si obtinem 722 de persoane.

De la intrebarea 22 si pana la 22.1, domnul Pieleanu de la PSD a pierdut pe drumul de costisa ce duce la castigarea alegerilor,  fix 236 de persoane, ceea ce reprezinta ( aplicand regula de trei simpla ) un procent de 23,18%.

Tinand cont si de marja de eroare declarata in startul acestui sondaj, adica 2,5% si la o incredere declarata de 95% in ceea ce priveste sinceritatea repondentilor, avem si o concluzie : USL are de fapt, un procent estimat de 45,32%, un scor absolut nerelevant, dar si tras de par pana la absurd.

Rusinicaaaa !!!!! 😀

Trecem la alegerea Presedintelui, unde avem deasemenea 2 intrebari.

Intrebarea 24

Conform graficului de mai sus, 46% din tot esantionul de repondenti, adica 1498 de persoane ar vota cu Crin Antonescu, ceea ce inseamna in cifre, aproximativ 689 de persoane.

Intrebarea 24.1

De data aceasta, vedem ca, Crin Antonescu apare cu un procent de 48%, dar in coltul dreapta, in caseta gri, ni se spune ca procentul este aferent celor 68% care declara ca vor merge la vot, ceea ce inseamna ca esantionul este format din 1018 persoane, la care aplicam 48% si obtinem 488 de persoane.

Ca si in cazul primelor 2 intrebari ( 22 si 22.1 ) avem o pierdere, de data acesta de 201 persoane, ceea ce inseamna aplicand regula de trei simpla,  un procent de 29,17%.

Scazand si marja de eroare de 2,5%, avem surpriza sa constatam ca domnul Antonescu sta in echilibru pe fix 16,33% !!!!

😀  😀  N-am mai continuat si cu alte intrebari, fiindca am verificat numai pe cele semnificative. Ce-as putea sa ii spun domnului Pieleanu in acest caz, decat sa nu mai minta poporul cu sondajul ? Poate ca putin bun simt fata de cei care le citesc cu adevarat, n-ar strica, dar ar insemna ca USL a devenit brusc un conglomerat de bun simt, ceea ce nu este cazul avand in vedere cine cu cine s-a adunat.

Reiterez scorul previzionat de mine, pentru alegerile din 2012 : USL 37% !  😀

Explore posts in the same categories: demontarea manipularii

Tags: , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

28 Comments on “Sa radem cu Pieleanu si sondajul PSD !”

 1. jay Says:

  “o incredere declarata de 95% in ceea ce priveste “sinceritatea repondentilor” ”

  dar si tu te pricepi la sondaje, frate, ca baba la Iphone. 4!

  • Alexa Says:

   Ai deschis pdf-ul ? Nu ! Ai preferat ca vajnic uslas sa vii cu jigniri, ceea ce e tipic educatiei date de partidul unic si sa te faci de ras !

   • Volumul eşantionului:
   1498 persoane adulte de 18 ani şi peste
   • Tipul eşantionului:
   Probabilist, stratificat
   • Eşantionare:
   Selecţie probabilistă a punctelor de eşantionare şi a persoanelor. Selecţia gospodăriilor s-a făcut dupa metoda “random-route”, iar cea a persoanelor, după regula “persoana din gospodărie care şi-a serbat ultima ziua de naştere”
   • Reprezentativitate:
   Esantionul este reprezentativ pentru populatia adultă neinstituţionalizată a Muncipiului
   Bucureşti cu o eroare maximă tolerată de +/- 2,5 % , pentru un interval de încredere de 95 %.
   • Validare:
   Validarea s-a facut pe baza datelor INS 2010.
   Interviurile s-au realizat faţă în faţă, la domiciliul respondenţilor. Au fost verificate 1201 chestionare aplicate, telefonic şi la domiciliul respondentului.
   • Echipă teren:
   Echipa de operatori a fost formată din 29 de persoane

 2. Sfarma-Piatra Says:

  BRAVOOOO !!! ASA ALEXA !!! FII BARBATA !!!!

  ,,Asa e,bine ziti,puicusorule…bata-va sanatatea sa va bata…,pardon…,stiu eu…depe drum,fa-ti idee d-ta:tinti postii,hodoronc-hodoronc,zdronca-zdronca,si clopoteii imi tiue grozav…”

  Agamita Dandanache in SCENA III din ,,O scrisoare pierduta” de I.L Caragiale.

  Cred ca se potriveste cu articolul si cu raspunsul dat lui Jay …..

  • Alexa Says:

   Sunt mai barbata decat toti uslasii la un loc. Nu trebuie sa insel, sa mint sau sa jignesc, ca sa castig ceva.

   • Sfarma-Piatra Says:

    Ai perfecta dreptate !!! Chiar cel mai valoros Presedinte din ultimii 20 de ani,Traian Basescu spunea la intilnirea cu vechii camarazi din Institutul de Marina,ca acolo barbatilor li se oteleste caracterul,iar educatia de cazarma,transforma pina si femeile in barbati !!!
    Vezi ca uneori sintem pe aceiasi lungime de unda ?

    • Alexa Says:

     Este ca nu suporti ca o femeie e inteligenta ? Ti se vede frustrarea de la mare distanta. 😀 Nici sa nu jignesti nu suporti, ca argumentat sa desfaci ce am scris nu ai cum. Sfarma, esti un biet postac, de care deseori imi e mila.

    • Sfarma-Piatra Says:

     ALEXA !

     Eu am citat din presedintele tau !!! N-am zis nimic de la mine !!!
     A dat un interviu televizat unde a spus asta !
     Sau nu mai iei in seama ce zice presedintele tau ?

  • snapshot Says:

   Sfarma-Vorbe, “mirosi” a uslamism de la o posta !

 3. blue solar Says:

  Nu cred in sondaje de opinie. Nu cred in ruptul capului ca PDL poate sa aiba 14% intentie de vot. Sunt sub 10% cei care vor sa reduca numarul de pensionari si au sange in instalatie. Elena Udrea spunea ieri-alaltaieri ca mai sunt un milion de pensii ilegale in Romania. Deci oricum si pe orice cale vor sa mai lase niste oameni fara pensii daca de lichidat direct inca nu pot. Dupa camasa verde o sa urmeze camasa bruna sau chiar neagra ? Oare cand o sa se deschida primul lagar de concentrare pt. pensionari ? Acest partid autointitulat de drepta vrea acum sa culeaga voturile traditionale ale PSD – cei de la tara si cei cu studii foarte putine care mai pot fi cumparati cu o punga de un leu cu faina si ulei. Tiganii sunt inca o masa de manevra pedelista. Totusi , nu cred ca vor mai face mare branza la urmatoarele alegeri.

  • lucaman Says:

   Zici asa….Nu cred in ruptul capului ca PDL poate sa aiba 14% intentie de vot…………………..in schimb draga blue, tu crezi ca USLare 71 %….

   Hai sa vedem ce crede Iliescu…

   .Ion Iliescu: Există pericolul că USL să piardă viitoarele alegeri! Cauza? Organizarea proastră şi lipsa de strategie ….Suntem cu un an înainte de alegeri şi nu suntem pregătiţi. Eu cred că există un pericol real să pierdem această înfruntare electorală.” le-a spus colegilor din CEx al PSD fostul şef din Kiseleff. El le-a cerut psd-iştilor prezenţi să îşi pună capul la contribuţie şi să observe că s-au schimbat conjuncturile şi că de fapt electoratul rural care era până acum arondat în mod tradiţional către PSD, nu prea mai e al social-democraţilor -“S-a schimbat cu totul structura electorală a societăţii româneşti. Muncitorimea industrială a fost factorul decisiv în Revoluţia română, iar acum nu mai avem suportul acesteia pentru că poate nu mai există şi unde există ea nu mai votează cu noi”, a mai spus Ion Iliescu.

   Apoi le-a dat peste nas şefilor prezenţi în sală care au impresia că partidul se conduce de la televizor: “E foarte important să fim prezenţi în media, dar cei de la nivel central ar trebui să fie în mijlocul oamenilor şi să le comunice strategiile şi viziunile partidului, precum şi modul în care vede partidul implementarea lor”.

   A urmat apoi un apel al lui Ion Iliescu către conducerea PSD: “Fac apel la o strategie la cum am putea porni acest partid ca un partid de opoziţie care are soluţii, altminteri să nu vă gandiţi la câştigarea alegerilor. Propun un Comitet care în două săptămâni să vină cu o astfel de soluţie – cum e mai bine votul pe liste, votul mixt sau alt tip. Dar vă reamintesc, e foarte important să ne facem o structura adecvată luptei electorale”.

   “Pe vremuri noi aveam iniţiativa, acum noi doar răspundem propagandei lor.”, a mai constatat fostul preşedinte.
   Pe oamenu nu are cine sa ii organizeze – mişcarea sindidacal e pasivă, dar aceasta miscare a dosparut.
   Sa pregatim pt consiliul care vine proiecte clare si de actiune care sa ne faca sa fim pregatit pt marile batalii care vor veni.

   Detalii gasesti aici….. http://pesurse.ro/#/2011/9/12/ion-iliescu-exist-pericolul-c-usl-s-piard-viitoare/

   • blue solar Says:

    Nu cred ca USL are 71 de procente si mai cred ca fiecare partid trebuia sa candideze singur la alegeri fiecare pe partea lui de esicher. Cred ca are dreptate Iliescu cand spune ca USL nu au nici strategie si nici organizare. Pai ce sa faci daca nu mai e Cozmanca sau combinatorul Hrebe ? Oricum pana la alegeri mai este iar daca PDL o sa continue in felul asta nici ca-i mai trebuie USL vreo strategie.

  • Alexa Says:

   Pai tocmai ce am demontat un sondaj, pentru cei care inca mai cred in ele. Cat despre reducerea numarului de pensionari, vad ca tema USL de astazi e pe toate buzele luptatorilor de guerilla. 😀 Numai ca, ei saracii nu stiu ca este o parafraza la spusele lui Grigore Moisil, de care probabil ca nu au auzit, fiind prea indoctrinati cu lectiile uslase. Asadar, “În curând, lumea se va împărţi în două categorii, persoane în vârstă şi persoane care vor şti să utilizeze calculatorul”…zicea parintele informaticii. Cum este sa cazi in ridicol ? Te simti bine ?
   Ce date te fac sa sustii ca tiganii sunt o masa de manevra pedelista ? Nu cumva faptul ca in 1992, gurul tau Ilici le-a dat tot aurul inapoi, facand o mare gaura in BNR ? Esti penibil si nu ai nicio scuza. Daca erai prost te intelegeam, dar nu esti. Esti doar un foarte slab postac.

   • blue solar Says:

    Dap….stiu ce a incercat tipul respectiv sa parafrazeze doar ca a iesit altceva. Unde nu e competenta nici macar Base nu poate da… Daca tot ne explici ce au vrut sa zica ministri pedele de ce nu ne explici si ce a vrut sa zica Igas despre cei care nu au sange in instalatie ? El pe cine a parafrazat ???

    • Alexa Says:

     Atunci esti de doua ori vinovat, fiindca stiai ! 😀 Nu stiu ce a spus Igas, n-am citit. Nu desfac decat manipularile pe care le vad si orice om normal asa ar trebui sa faca, argumentat si nu cu tafna de dependent. Fiecare are dreptul la opinie, insa asta nu inseamna sa denaturezi lucrurile, fiindca nu foloseste nimanui, nici macar USL.

 4. blue solarb Says:

  Nu ma prea intereseaza ce ii foloseste sau nu USL. In schimb ma intereseaza derapajele celor de la guvernare. Igas a a zis ca i-a dat afara din politie pe cei care nu aveau sange in instalatie. Limbaj de cocalar si nu de ministru.

  • Alexa Says:

   Zau ? Si eu folosesc sintagma asta, deci trag concluzia ca-s cocalara. Merci !

   • blue solar Says:

    Tu si cu mine putem folosi orice limbaj vrem ca doar nu suntem oficiali ai statului roman. Un ministru trebuie sa aiba mai multa decenta cel putin din punctul meu de vedere.

    • lucaman Says:

     Eu apreciez un ministru,un primar,un presedinte,un politician in general, dupa eficienta……. de exemplu, Oprescu nu a fost eficient in problema gazonului, care a fost indecent de mizerabil….

     As putea spune ca Oprescu a fost indecent de superficial in acest caz….

 5. theo Says:

  sociologii lui peste, oportunisti si mincinosi

  pieleanu………….(.klipul-?) un inpostor, ca si dan petre, un filfizon

  ce face gargarä cu minciuni.

  NU DÄ NIMENI UN VOT, PT: UN CHIULANGIU MAIDANEZ:

 6. theo Says:

  oprescu, nu a fäcut nimic, nimic, aleargä cu tv dupä el.

  este un gargaragiu, ce ar trebuii, dat afarä, imediat.

 7. Sare'n Ochi Says:

  o zi buna!
  37 de procente pt USL la o prezenta la vot de 44-46%. daca se reuseste o mobilizare la vot mai mare de 50%, ceva in 54%, USL va avea parte de inca o scadere pana inspre 34-35 (mai jos nu se poate din cauza nucleului dur care se complace in a vota cu USL). mai iau si dupa rezultatele comparate Maramures Neamt.
  in maramures a fost o prezenta la vot de 28%, in Neamt de 56%.
  PSD a castigat in MM si a pierdut in NT. iar de castigat in MM a castigat la o diferenta de 1400 de voturi (sau cam asa ceva).

  • Alexa Says:

   Zi buna si tie ! Deci, urmatoarea miscare va fi implementarea neutrilor, ca sa opreasca lumea de la vot. Buna treaba !

   • Sfarma-Piatra Says:

    Tactica asta o sa o aplice PDL ! A incercat in MM cu asa-zisul ecologist !
    Unde nu merge,intra in functiune,punga verde cu ulei,zahar si orez !!!
    Punga nu mai poate fi portocalie ca lumea are alergie la culoarea asta,dar noroc ca are memorie scurta,si nu-si va da seama ca acum e verde !!! Cu o Politie terorizata si supusa primarilor,PDL va face un scor bun,probabil 30% !

 8. val_one Says:

  bună, Alexa! 🙂 excelent blogul tău, mi l-a recomandat Giacomo.

  ăstora li se cam umejesc electrojii, ştie el Lucaman… 😉


 9. […] Referitor la acest sondaj, cred că ar fi interesant de citit și articolul respectiv: Să râdem cu Pieleanu și Sondajul PSD  […]


Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: