Ce a dezvaluit de fapt Basescu …..

……n-a inteles aproape nimeni, cu exceptia bineinteles a celor care sunt cu musca pe caciula si care se chinuiesc sa coafeze realitatea, in asa fel incat romanii sa nu se prinda de planul urmarit.

Declaratia Presedintelui vis a vis de tradarea regelui Mihai are un talc adanc, fiindca dezvaluie un plan in plina desfasurare, al unor forte care vor sa readuca Romania in sfera de influenta din care se chinuieste sa se smulga de 60 de ani incoace, timp in care,  au existat tradatori de tara, care au facut imposibila desprinderea.

Basescu a dezvaluit practic planul Moscovei de a pune o marioneta a sa la Bucuresti – pe viata, pentru a scapa de functia de Presedinte, care nu poate fi detinuta mai mult de 8 ani, ca sa nu mai vorbim ca aceasta este singura legitimata prin vot direct de catre popor, ceea ce nu prea lasa loc unei plasari de cal troian de catre KGB si partidele afiliate.

Semnele acestui plan sunt vizibile inca din 2007 de la suspendarea Presedintelui, continuand cu  nunta de diamant a regelui, care ii avea de-a dreapta sa pe kgb-istul Ilici, pe prorusul Patriciu si alti sovromisti ( SOV, Felix ) pe stil nou. Au continuat cu vizitele dese ale unor lideri PSD si PNL  la Moscova ( Guse, Geoana, Tariceanu, Crin Antonescu, Sorin Oprescu ), cu propunerea cartelului devenit ulterior USL a candidatului Duda, cu declaratia emblematica a PNL din 2010 a PNL-istului Chiuariu, de a desfiinta functia prezidentiala si last but not least, cu participarea   pe 9 mai anul trecut a regelui Mihai la Moscova, unde a sarbatorit Ziua Victoriei, implinirea a 65 de ani de la capitularea Germaniei si instaurarea comunismului estic.

Ce a cautat regele Mihai acolo ? Ce victorie a sarbatorit acesta ? Cea a rusilor probabil impotriva Romaniei, fiindca cine a uitat istoria, o va repeta la nesfarsit. Spun asta, referindu-ma la ocuparea Romaniei dupa 1944 si  la operatiunea Chisinau-Iasi.

Operaţiunea Iaşi-Chişinău, (în limba rusă: Ясско-Кишинёвская операция – Iassko-Kişiniovskaia operaţia), cunoscută în literatura de specialitate şi ca Bătălia pentru România, se referă la luptele din răsăritul României dintre Armata Roşie şi aliaţii germano-români de la sfârşitul lunii august şi începutul lunii septembrie 1944. Obiectivul ofensivei sovietice a Fronturilor al 2-lea şi al 3-lea Ucrainean era distrugerea Grupului de Armate Sud (în cadrul căruia luptau forţe germane şi române) şi să ocupe România. Operaţiunea s-a încheiat cu pierderi de ambele părţi, modificarea liniei frontului, coroborată cu ieşirea României din război (23 august 1944) de partea Axei şi trecerea ulterioră de partea Aliaţilor.

Prezumtiva trădare a românilor

S-a spus adesea că prăbuşirea rapidă şi totală a liniilor germane ar fi fost cauzată de trădarea românilor. Un studiu al operaţiunilor de luptă indică că o asemenea prezumţie este eronată. Trupele române au rezistat atacurilor sovietice în multe cazuri, dar echipamentul antitanc depăşit, artileria şi armamentul antiaerian nu le-a permis să respingă toate atacurile. Divizia I blindată a rezistat cu dârzenie, dar a fost înfrântă repede. Lovitura de stat care a dus la încetarea unilaterală a luptelor din partea armatei române s-a petrecut în condiţiile în care armatele sovietice pătrunseseră adânc în România, iar Armata a 6-a fusese împresurată.

Urmări

Trupele germane au suferit pierderi foarte mari – cel puţin 200.000 de oameni, în timp ce sovieticii au pierdut forte puţini soldaţi într-o ofensivă de asemenea amploare. Ameninţarea înaintării sovietice spre Iugoslavia a determinat Germania să-şi retragă armatele din Grecia şi Iugoslavia, pentru a le salva de primejdia unei încercuiri de proporţii.
La nivel politic, ofensiva a precipitat acţiunea regelui Mihai de înlăturare de la putere a mareşalului Antonescu şi de scoatere a ţării din Axă. Aproape imediat după momentul 23 august 1944, între români şi foştii aliaţi germani şi unguri a izbucnit războiul pentru eliberarea teritoriului cedat Ungariei după Dictatul de la Viena din 1940.

Sovieticii

Soldaţi:
13.197 morţi şi dispăruţi
53.933 răniţi.

Materiale:
75 tancuri şi tunuri autopropulsate
108 tunuri şi mortiere
111 avioane
Germanii

Soldaţi:
cel puţin 200.000 morţi şi dispăruţi, precum şi un număr necunoscut de răniţi

Materiale:
83 tancuri şi tunuri autopropulsate
3.500 tunuri
3.300 diferite vehicule
330 avioane

Românii

Soldaţi:
8.305 morţi
24.989 răniţi
153.883 dispăruţi sau prizonieri
Sursa: Istoria Romaniei

A sarbatori alaturi de Putin si Medvedev in Piata Rosie din Moscova, comunismul si anexarea Basarabiei si Bucovinei este o dovada ca regele Mihai a fost si este o marioneta a FSB ( KGB ) si este calul troian  gata de a fi impus de Rusia si implementatorii USL ca solutie buna pentru Romania.

Cine a tradat o data, o va face si a doua oara….

Regele Mihai nu s-a opus in nici un fel  instaurarii guvernului Groza la data de 6 martie 1945, fapt pentru care Uniunea Sovietică şi-a exprimat printr-o telegramă satisfacţia şi l-a decorat pe rege cu Ordinul Victoriei.

A fost sfatuit de suveranul Regatului Unit, regele George al VI-lea, sa nu abdice, ci pur si simplu sa paraseasca Romania daca viata i-ar fi fost in primejdie (lucru care nu a fost niciodata), fara sa semneze un act de abdicare care ar fi fost nefast pentru viitorul Romaniei.

Prinţul Kiril al Bulgariei, care era regentul Bulgariei, regele Simeon al II-leafiind minor, a preferat să fugă din ţară pentru a evita eventualitatea abdicării forţate ce i-ar fi putut fi impusă lui Simeon.

Tot de mentionat ca Petru al II-lea al Iugoslaviei, fiul prinţesei Maria de România, şi consilierii săi s-au opus Germaniei naziste, regentul Prinţul Pavel a declarat că Regatul Iugoslaviei ar adera la Pactul Tripartit la 25 martie 1941. La 27 martie, regele Petru, în vârstă de 17 ani, a fost proclamat major şi a participat la o lovitură de stat susţinută de britanici, care s-a opus Pactului Tripartit. Fugind din Iugoslavia a luptat ca pilot in RAF si nu a abdicat niciodata, Casa Regala a Iugoslaviei nefiind niciodata abolita.

La Conferinţa de Pace de la Paris (1946-1947), unde patrioti adevarati au salvat Ardealul fara ca regele Mihai sa miste un deget.

Sursa : Theophyle

Regele Mihai nu este decat o marioneta  trasa de sfori de catre KGB, ca si Crin Antonescu si Ponta. Mai rar gasesti asemenea idioti utili. Moscova nu se poate descurca cu un Presedinte impus de poporul roman, in schimb, ii este foarte usor sa controleze marionete precum Mihai, Antonescu, Iohannis sau Ponta. Ca sa poata readuce Romania unde era… este nevoie de liniste !  Linistea lui Ilici si consensul. De aceea USL conglomereaza in partidul unic. Recent, partidul verzilor al lui Cernea s-a alaturat acestei frumoase prietenii. Si PRM s-a aliat. A mai ramas cineva in opozitie ?

Iata ce a transmis Basescu si ce le-a dat fiori tradatorilor Romaniei..

Explore posts in the same categories: demontarea manipularii

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

23 Comments on “Ce a dezvaluit de fapt Basescu …..”

 1. Gabi Parascovici Says:

  … aveti toata admiratia mea.

  • alexa Says:

   Multumesc frumos !

   • lucaman Says:

    Astazi am lasat cateva comentarii pe VOX PUBLICA la articolul lui Gotiu…….am sa le aduc si pe blogul nostru.Consider ca trebuie sa privim lucrurile si din perspectiva urmatoare….

    Maresalul Antonescu a fost gasit vinovat de holocaust ,condamnat si executat .

    Romania a fost la randul ei invinuita, ca tara care a permis holocaustul.

    A venit apoi randul poporului roman sa fie invinovatit de aliati si condamnat sa isi asume holocaustul.

    O singura persoana e nevinovata din cate observ….regele Mihai.Pe el nu il condamna nici verisoara lui regina Angliei,nici americanii,nici rusii si nici evreii.Mai nou e aparat de Iliescu si fostii securisti care il alergau in 90.

    Ba mai mult,niciodata regele nu si-a cerut scuze pentru cele petrecute atunci.De fiecare data vorbeste despre un singur vinovat…Antonescu.

    Am enumerat doar faptele,fara sa adancesc discutia in prea multa istorie si isterie.Fiecare cititor trage singur concluzia.

    Si ca sa ne facem o imagine despre cum s-a impartit responsabilitatea in acele timpuri pe care nu le-am trait, va ofer un alt exemplu cu un parcurs asemanator……..

    Hideki Tojo s-a nascut in Tokio, in 1884. A fost fiul generalului locotenent Hidenori Tojo. Urmand traditia militara a familiei, Hideki Tojo a absolvit in 1905 Academia Militara cu gradul de locotenent de infanterie. In 1933 era deja general maior si conducea kempeitai din Kwantung, Manciuria. In 1937 a fost seful Statului Major al armatei, iar in perioada 1938-1940 a detinut functia de inspector general al armatei aerului. A fost unul dintre cei mai cunoscuti membri ai miscarii Kohoda, care sustinea cauza razboiului si a militat pentru o alianta cu Germania nazista si Italia fascista. Hideki Tojo a fost arestat de trupele americane la Tokyo, la 1 septembrie 1945, dupa ce incercase sa se sinucida. Supranumit Kamisori („Briciul”), Hideki Tojo a fost considerat de Tribunalul Militar International responsabil pentru moartea a aproape 4 milioane de chinezi. General in armata imperiala japoneza si prim-ministru al Japoniei in perioada 18 octombrie 1941-22 iulie 1944, Tojo a aprobat printre alte atrocitati si experimentele biologice facute pe prizonierii de razboi. In timpul procesului, Tojo a afirmat ca a actionat doar la ordinele imparatului Hirohito. Multa vreme dupa condamnarea si executarea sa, Tojo a fost considerat de o buna parte a japonezilor un martir.
    Tribunalul a fost format din 11 judecatori ce reprezentau fortele invingatoare in cel de-al doilea razboi mondial: SUA, URSS, Marea Britanie, Franta, China, Olanda, Canada, Australia, Noua Zeelanda, India si Filipine.

    Mai exista insa un episod legat de Hirohito. Dupa razboi, atat Marea Britanie, cat si URSS au cerut judecarea lui Hirohito in calitate de criminal de razboi. Stapanul de la acea data al Japoniei, Douglas MacArthur, s-a opus si asa a ramas. In memoriile sale MacArthur descrie prima intalnire cu Hirohito. Imparatul a venit la ambasada americana in audienta la reprezentantul ocupantului iar MacArthur marturiseste ca se temea ca acesta sa nu-i ceara sa-l scape de proces. In schimb, cu mainile tremurand de emotie si umilinta, Hirohito i-a spus: “Am venit la dumneavoastra, generale, pentru a ma pune la dispozitia judecatii Puterilor pe care le reprezentati”. “Era un Imparat prin nastere – scrie MacArthur -, dar in acel moment am realizat ca am in fata Primul Gentleman al Japoniei”. …………………………..si asa a scapat de orice responsabilitate.

    Hirohito—-Împărat al Japoniei
    25 decembrie 1926 – 7 ianuarie 1989

    A fost primul monarh al Tronului crizantemelor, care, în 1946, după înfrîngerea țării sale în cel de-al doilea război mondial, a fost silit să renunțe la dreptul divin. ————–grea pedeapsa,nu?

    Mai avem un caz ………………La sfârșitul celui de-al doilea război mondial, Italia era distrusă din punct de vedere economic și divizată din punct de vedere social. Majoritatea populației era nemulțumită de sprijinul pe care monarhia îl asigurase regimului fascist în ultimele două decenii. Italienii erau furioși datorită umilințelor la care fuseră supuși după ocuparea țării de către germani și mai apoi de către aliați.

    Chiar și mai înainte de venirea la putere a fasciștilor, populația italiană considera că monarhia era slabă și permisese divizarea țării în nordul bogat și sudul sărac. Primul război mondial adusese puține beneficii Italiei și era considerat în peninsulă drept rampa de lansare a fascismului. Toate aceste nemulțumiri au dus la renașterea sentimentelor republicane.

    După abdicarea regelui Victor Emmanuel al III-lea în 1946, noul rege Umberto al II-lea era amenințat cu izbucnirea unui război civil și a trebuit să convoace un referendum asupra formei de guvernământ a Italiei. Pe 2 iunie 1946, tabăra republicană a câștigat 52% dintre voturile participanților la referendum, iar Italia a fost proclamată republică. Umberto al II-lea a abdicat, iar bărbaților Casei de Savoia le-a fost interzisă intrarea în Italia începând cu anul 1948. Italia a renunțat la această interdicție doar în anul 2002.

    In incheiere o declaratie interesanta facuta de un alt politician roman si pomenita in raportul Comisiei Internationale privind Studierea Holocaustului in Romania….
    Înca de
    la începutul anilor 90, fostul presedinte al Partidului National Liberal (PNL), Radu
    Câmpeanu, a cerut reabilitarea lui Antonescu, prezentându-l pe maresal ca pe “un mare
    român”. În sprijinul apelului sau, Câmpeanu a transferat vina atrocitatilor comise în timpul
    Holocaustului asupra Germaniei si Ungariei. El a sustinut ca, în timpul razboiului, România
    fusese practic o tara ocupata de nazisti. Cu atât mai mult, a adaugat el, în nici o alta tara aflata
    sub sfera de influenta a nazistilor nu au fost asa de putine crime împotriva evreilor ca în România.

    Iar pentru cei care doresc sa afle si alte date despre evenimentele istorice pomenite aveti aici o adresa…
    http://theophylepoliteia.wordpress.com/2011/06/23/jocul-de-a-istoria/

 2. tucu Says:

  Alexa aveam un prieten,Dumnezeu sa l odihneasca, care vedea in tot ce se intimpla mina Mosconvei.
  Partial avea dreptate dar nu trebue uitata si mina Bucurestiului. Tentatia unei democratii de tip rusesc este atit de mare pentru toti acesti imbuibati din prostia unui popor incit sunt convins ca ca ei isi arata disponibilitatea de a sluji Moscova inainte ca Moscova sa o ceara.
  Referitor la povestea Regelui in care si eu am vazut un simbol pina in momentul in care mi am dat seama ca respectivul simbol este de vinzare. Respectivul simbol s a vindut ieftin probabil la fel ca n 47.
  Incredibila esrte insa vinzoleala creata de cei ce acum 20 de ani il insultau pe Rege cum le venea la gura.
  Si mai ciudat este insa faptul ca in revista Historia (patronata de Patriciu si Cristoiu) a aparut un articol despre 23 August care l incrimineaza direct pe Rege. De ce oare?

 3. Riddick Says:

  Eu aş vedea strategia cu regele roşu ca un plan B. Pâna la el, se caută derutarea monarhistilor (câţi or mai fi) şi a naivilor, care nu s-ar alătura dintr-o dată taberei ruseşti. Aşa că li se furnizează false alibiuri, precum solidarizarea cu “regele” jignit de “mitocan”, de “dictator”.

  Ar mai fi ceva. Se caută prezentarea lui Traian Băsescu drept “antonescian”, ca să fie sabotată vizita premierului israelian Netanyahu, care va avea loc în curând.

 4. theo Says:

  stimatä doamnä, multzumesc!

  suntetzi printe putzinii care scriu adevärul,
  asa este, ce se injghiabä in romania, este formatä din securisti si kgb, fostul rege apartine acestei mafii.
  ce este surprinzätor, sunt cei pe care i-a sustzinut presedintele, acei arivisti, ce stiu numai pe cartea lor.
  cosmetizarea actului de trädare, este ridicol.
  dacä era corect, pleca demn si nu primea 2 avioane dela rusi si pensie.nu alerga la primul semn
  ne fiind de profesie, m-am informat aici in germania si in elvetzia la prieteni, stiu totzi acelas lucru, a fost trädare.
  scuzele cä era tanär nu merge, nu a fost educat sä fie demn, avea aparent numai statuia inpäiatä, restul lasitatea si goliciunea slufeteascä.
  se spune, cä ex, si in elvetzia avea diferite “contacte ”
  DUPÄ CE SE PRECONIZEAZÄ SI URMÄRIND IUBIREA PT
  MOSCOVA ,ILICI SI VOICULESCU, este clar.

  multumesc, multzumim pt. adevär.

  prefer pe dl bäsescu, asa direct, decat impostorii.

 5. zigzag Says:

  va salut!regele a fost in schema kgb inca din 89.rusii nu au jucat doar cartea ion iliescu.in carti era si regele mihaita si nicolaie militaru daca va mai amintiti de fostul agent kgb-gru.ptr ion iliescu regele mihaita era o “spaima”.stia ca daca nu reuseste sa puna mana pe putere rusii vor juka cartea monarhiei.si mult timp ptr iliescu , regele mihai era instrumentul de santaj ar al rusilor.primea un ordin de la rusi cu mentiunea : ilici daca nu rezolvi te schimbam si l aducem pe mihaita.acum cand rusii au pierdut puterea si parte de influenta in Romania si au adunat toti agentii de influenta intr o singura tabara si si joaca cartea.remarcati ca tonta@chuky la fiecare conferinta de presa ameninta cu “manifestatii de strada in prima faxza pasnice apoi…ne lasa sa intelegem cam ce urmeaza dupa acel “apoi”.cred si eu ca sunt destul de dezamagiti unii ca in sfarsit diplomatia militara romana a reusit un acord cu sua ptr scutul antiracheta.

 6. jderu' Says:

  Foarte interesantă și pertinentă observația ta, Alexa! Felicitări!

 7. CFG Says:

  Ziua buna,
  Cred ca Riddick are dreptate, este ceva de tip B plus atragerea monarhistilor.

  Limbajul este important. Legat de subiectul 23 August abunda expresii de genul “iesirea Romaniei din razboi”, “intoarcerea armelor” care combinate cu alte detalii ascund adevarul, anume Romania a capitulat la 23 August 1944. Capitulat! Ne-am predat de buna voie (in conditiile stiute mai mult sau mai putin) cuceritorului rus.

  Comunistii au prezentat intotdeauna 23 August ca fiind ceva bun sau foarte bun. A fost chiar zi nationala! Fals: a fost o catastrofa! Am fost cuceriti! Iar cuceritorul ne-a adus asuprire, moarte, lipsa libertatii, impus propriul sistem, etc. … 😦

  Limbajul ascunde adevarul la unii din inertie … altii cu buna stiinta politica!!

  Zi buna in continuare 🙂

  P.S. Alexa, era un astfel de limbaj in citatele date, nu in al tau 🙂
  P.P.S. Apararea regelui Mihai I le vine comunistilor ca o manusa. Mihai I nu a facut ceva rau la 23 August ci a salvat … etc … etc .

 8. theo Says:

  EX: REGELE M
  ESTE RUSINOS CÄ ACUM COMUNISTII IL VAITÄ
  DECE, le-a fäcut un bine,
  astra bine intzeles prin faptele lui.
  si azi mänancä din aceias farfurie, spre dezonoarea lui.

  a abdicat, pt. el si fam. sä nu vinä cu smecherii,
  cä a fost obligat, atunci nu lua nimic dela rusi si
  pleca, cu fruntea sus:.EHEEE…………

 9. igor Says:

  Centrul Simon Wiesenthal spune ca Basescu are nevoie de o lectie de istorie. Personal cred ca atunci cand Dumnezeu vrea sa te piarda , mai intai iti ia mintile.

  • lucaman Says:

   Tojo a afirmat ca a actionat doar la ordinele imparatului Hirohito. Multa vreme dupa condamnarea si executarea sa, Tojo a fost considerat de o buna parte a japonezilor un martir.
   Tribunalul a fost format din 11 judecatori ce reprezentau fortele invingatoare in cel de-al doilea razboi mondial: SUA, URSS, Marea Britanie, Franta, China, Olanda, Canada, Australia, Noua Zeelanda, India si Filipine.

   Mai exista insa un episod legat de Hirohito. Dupa razboi, atat

   Marea Britanie, cat si URSS au cerut judecarea lui Hirohito in calitate de criminal de razboi. Stapanul de la acea data al Japoniei, Douglas MacArthur, s-a opus si asa a ramas. In memoriile sale MacArthur descrie prima intalnire cu Hirohito. Imparatul a venit la ambasada americana in audienta la reprezentantul ocupantului iar MacArthur marturiseste ca se temea ca acesta sa nu-i ceara sa-l scape de proces. In schimb, cu mainile tremurand de emotie si umilinta, Hirohito i-a spus: “Am venit la dumneavoastra, generale, pentru a ma pune la dispozitia judecatii Puterilor pe care le reprezentati”. “Era un Imparat prin nastere – scrie MacArthur -, dar in acel moment am realizat ca am in fata Primul Gentleman al Japoniei”. …………………………..si asa a scapat de orice responsabilitate.

   Regii au fost iertati ca deh!….sunt regi si sunt inruditi intre ei.

   Mai avem un caz ………………La sfârșitul celui de-al doilea război mondial, Italia era distrusă din punct de vedere economic și divizată din punct de vedere social. Majoritatea populației era nemulțumită de sprijinul pe care monarhia îl asigurase regimului fascist în ultimele două decenii. Italienii erau furioși datorită umilințelor la care fuseră supuși după ocuparea țării de către germani și mai apoi de către aliați.

   Umberto al II-lea a abdicat, iar bărbaților Casei de Savoia le-a fost interzisă intrarea în Italia începând cu anul 1948. Italia a renunțat la această interdicție doar în anul 2002.

   In incheiere o declaratie interesanta facuta de un alt politician roman si pomenita in raportul Comisiei Internationale privind Studierea Holocaustului in Romania….
   Înca de
   la începutul anilor 90, fostul presedinte al Partidului National Liberal (PNL), Radu
   Câmpeanu, a cerut reabilitarea lui Antonescu, prezentându-l pe maresal ca pe “un mare
   român”. În sprijinul apelului sau, Câmpeanu a transferat vina atrocitatilor comise în timpul
   Holocaustului asupra Germaniei si Ungariei. El a sustinut ca, în timpul razboiului, România
   fusese practic o tara ocupata de nazisti. Cu atât mai mult, a adaugat el, în nici o alta tara aflata
   sub sfera de influenta a nazistilor nu au fost asa de putine crime împotriva evreilor ca în România.

   Iar pentru cei care doresc sa afle si alte date despre evenimentele istorice pomenite aveti aici o adresa…
   http://theophylepoliteia.wordpress.com/2011/06/23/jocul-de-a-istoria/

   • igor Says:

    Si mie imi place istoria si citesc cu placere carti istorice. Basescu nu avea nevoie de toata aceasta poveste.Daca tacea ramanea filosof. A fost cel putin o gafa monumentala. Povestea cu rusii e doar o incercare timida de a scuza cumva comportamentul lui de neinteles. Nimeni intreg la minte nu poate crede asa ceva. Ca a avertizat el pe cineva prin prostia asta. Sa fim seriosi. De la o vreme nu-i mai iese nimic. Referendumul de la Bucuresti , regionalizarea , reforma … nimic. Cred ca incepe sa-si piarda busola .

    • lucaman Says:

     Problema e ca regele a fost mereu menajat desi are destule explicatii de dat…

     1— S-a plans ca a fost abdicat la 2 luni dupa ce a plecat din tara.Timp de 2 luni a uitat ca a fost amenintat cu pistolul…..apoi brusc si-a amintit…

     2— Si Maniu dar si Bratianu l-au rugat sa nu deschida lucrarile parlamentului ….In ziua de 30 noiembrie 1946 Maniu s-a dus la Rege si i-a cerut sa nu mearga la deschiderea parlamentului si sa nu semneze mesajul. Dupa alegerea parlamentului, la 19 noiembrie 1946, inceta aplicarea acordurilor de la Potsdam. Acesta urma a fi inlocuit cu tratatul de pace.Alegerile din 46 au fost fraudate de comunisti intr-un mod flagrant.

     Regele a preferat sa nu ii asculte.

     3— Regele a contrasemnat toate decretele date de comunisti asa cum a contrasemnat si toate decretele date de Antonescu.Pe motiv ca …ce era sa faca?

     4— In urma loviturii de la 23 august 44 regele a trimis instantaneu in prizonierat la rusi peste 120000 de militari romani.Stalin l-a si decorat cu ordinul Pobeda.Interesant e ca in cazul abdicarii sustine ca a cedat ca sa salveze viata a 1200 de studenti.

     5— Dupa 90 ,Regele a fost alergat de Iliescu cu politia ,peste tot pe unde il prindea…pe autostrada ,pe aeroport….

     Cu toate astea a preferat sa isi marite fata cu Radu Duda , al
     carui tata era bun prieten cu Iliescu si care ca actor, semnase un act de colaborator al securitatii.

     6— Dupa casatoria printesei Margareta cu Radu Duda, relatiile dintre Iliescu si Mihai s-au imbunatatit atat de tare incat Mihai a devenit cumnite si ascultaor iar Ilici nu i-a mai pus piedici ca sa isi primeasca inapoi averea…

     7— 24 aprilie 2010—-Preşedinte interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, a anunţat că nu va mai participa la festivitatea dedicată zilei de 9 mai la Moscova, argumentând că nu poate uita nenorocirile, deportările şi foametea prin care a trecut ţara sa din cauza armatei Uniunii Sovietice.
     “Sunt de acord că se împlinesc 65 de ani de la încheirea celui de-al Doilea Război Mondial, dar cum să particip la paradă alături de armata, care ne-a adus comunismul, nenorocirile, a organizat foametea şi ne-a deportat în Siberia? Astăzi ea se află în cetatea lui Ştefan cel Mare. Această armată a stat şi la baza formării Transnistriei”, şi-a motivat Ghimpu decizia.

     Care este reactia Moscovei?

     Rusia isi bate joc de Romania si Republica Moldova.

     Ţara noastră nu s-a numărat printre ţările invitate la parada organizată de ruşi la Moscova, cu ocazia împlinirii a 65 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial. La parada de 9 mai vor fi prezenţi, însă, Regele Mihai al României, precum şi conducătorii altor state „agresoare”, Germania şi Italia. Preşedintele interimar al Republicii Moldova a refuzat să asiste la paradă, pentru că „nu poate uita deportările, foametea şi crimele regimului sovietic”. Presa rusă, însă, este de părere că refuzul se datorează faptului că România nu a fost invitată.

     Ce face regele Mihai in aceasta stuatie?

     Marţi, 27 aprilie 2010,Regele Mihai va participa la parada de la Moscova pe 9 mai, a confirmat pentru HotNews.ro directorul Casei Majestatii Sale, Ion Tuca. …………..si a participat fara nicio problema de constiinta,fara nicio remuscare.

     8 — Ma distrez vazand cum regele e aparat de rusi,de securisti,de comunisti ,de Iliescu….selecta adunare.In plus,grobianismul,marlania,injuraturile pe care le arunca in dusman aparatorii regelui,monarhisti de ocazie ori la ordin,nu
     il onoreaza.Dimpotriva…il compromit si mai tare.

 10. igor Says:

  Eu cred ca toata poveste e doar o diversiune. Oricum nu foloseste nimanui. La o adica este treaba istoricilor si nicidecum a politicienilor. Bineinteles ca putem avea pareri cu privire la chestiunea in cauza. Nu il apar pe Mihai dar ce rost are acum o astfel de discutie ? Nu suntem destul de rasul lumii. Aparem din nou negativ in media ociidentala si evreii deja ne dau lectii de istorie. Chiar nu avem alta treaba ?

  • miha Says:

   nu foloseste nimanui? de unde stii ca rusilor nu le pasa de gradul de influenta pe care il pot avea inca in Romania? Politicienii fac istoria si istoricii ne spun apoi ce lucruri bune/rele au facut unii sau altii si cum putem evita alte tampenii. Daca vrem, desigur, sa gandim. Eu stiam o varianta despre rege, iata ca apar alte detalii si este extrem de interesant de vazut cum azi, maine, poimane se scrie istoria. Persoane, acte, semnaturi care isi pun amprenta asupra unei generatii sau mai multe. Comunistii sunt si au fost cei mai josnici manipulatori ai faptelor, vorbelor, documentelor. Si-au urat tara, compatriotii, cultura, religia.
   Felicitari Alexa!!!!! 🙂

   • igor Says:

    Se pare ca americanii , englezii , evreii si multi romani au inca o simpatie deosebita pt. regele Mihai. Poate ca s-a testat piata cu privire la monarhie ? Well , a fost interesant si penibil in acelasi timp. Povestea cu rusii eu n-o cumpar. A fost altceva sau poate o simpla prostie.

 11. theo Says:

  evreii din päcate, se intorc dupä cum le place, cred cä ei trebuie sä invetze istoria romanilor.
  sä inceteze lectziile si sä accepte adevärul si nu diversiunile fäcute de diferitzi evrei, ce au fost in contact cu mihai si rusii.

  coametizarea adevärului, nu a ajutat cu nimic.

 12. igor Says:

  Se pare ca nici americanii , nici englezii , nici evreii si nici majoritatea romanilor nu au inteles ce a dezvaluit de fapt Basescu…. E bine ca totusi cineva a inteles….

 13. alexa Says:

  Am o rugaminte catre grupurile de asalt uslase: atata timp cat va logati de pe proxy, nu veti scrie pe acest blog. Asa ca nu mai insistati ! 😀

  • Vânătoru Says:

   Alexa intră ACUM pe ZeroTV(otv).
   Vei avea o surpriză.La Tudor Barbu tocmai se discută despre topicul tău cu “Ce a dezvaluit de fapt Basescu …..”
   Încă odată,FELICITĂRI de la “Vânătoru”.

 14. reformist Says:

  Unde au rusii grosul veniturilor in Romania ? Cine stie ia premiu , ia sa vedem . Cine a auzit de Lukoil ? Cine ? Cui apartine rafinaria Petrotel Ploiesti ? Cui ? Cine se ocupa de exporturile de motorina si benzina de la Petrotel? Cate mii de tone se exporta zilnic de la Petrotel ? Cu cine este prieten Motocicleanu ? Are el prieteni prin Rusia ? Ce functie a avut domnul Motocicleanu inainte de a deveni prim-ministru ? , s-a ocupat domnul Motocicleanu de exportul de produse petroliere ? Are domnul Motocicleanu un frate ? Cu ce se ocupa fratele dumnealui ? A cumparat cineva din persoanele sus mentionate vapoare cu care se transporta non stop produse petroliere rafinate la Ploiesti ? De ce sunt rusii interesati de Romania ? Cine sunt rusii cu nume grele care fac afaceri in Romania si au interese aici ? Ce parere are Dinu.P de Crinut ? Crinut stie ce parere are Motocicleanu despre el ? . Exporta Petrotel produse petroliere catre Serbia ? Cat exporta zilnic ? De unde se incarca motorina si benzina pentru export produsa la Ploiesti ? Din Constanta-Oil Terminal ? , Galati-Oil Terminal zona libera , sau Severin-dana Transeuropa ? Cine este persoana de legatura intre Lukoil si Romania ? Exista o asemenea persoana ? Nestiind nimic despre aceste lucruri punem doar intrebari , iar nume de firme nu dam ca probabil nu stim. Sau stim ? Exista strada G.Digeni in Limasol ? Ce-o fi pe acolo ? , parcuri birouri , firme off shore ? Oare exista asa ceva ?

  Lasati-l pe Gionel ca e amarat rau , numele babane cautati-le pe la domnu Crinut prin ograda , acolo se fac cartile doar ca domnu Crinut nu e in carti si nici nu cred ca vrea sa afle ce cuvinte au la adresa lui petrolistii liberali.Gionel , Tonta sunt pioni fara valoare , piese de puzzel pe tabla lui Felix un tip caruia banii i-au luat mintile si e bolnav de grandomanie .Cum am zis piesele grele petroliste care fac legatura cu Rusia sunt in tabara lui Crinut . Interesel mari rusesti cautati-le pe la Ploiesti sau pe la Burgas asta prin balcani poate si pe la Belgrad pe la Ostrujnita , Barici , Sabac , Elemir etc…. . Exista puncte de desfacere Lukoil in Bulgaria? , Serbia ? , Ungaria ? , ia luati urma si vedeti cum ajung acele produse acolo , daca ajung si cum ajung ….. Poate ne edificam si noi de ce inseamna interese rusesti .Ca nu stim deloc ce inseamna !


Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: