CEDO condamna Romania in dosarele Revolutiei
Astazi este o zi istorica ! O zi care conteaza pentru mine personal si in venirea careia am crezut permanent in ultimii 21 de ani. Pentru aceasta zi deosebita ii multumesc lui Doru Maries si luptei lui neobosite pentru adevar. Sper ca justitia romana sa nu mai tergiverseze dosarele criminalilor din 1989.
Explore posts in the same categories: usa negasitaRomania a fost condamnata azi, 24 mai 2011, de judecatorii CEDO, in “dosarele Revolutiei” din decembrie ‘89pentru incalcarea articolului 2 (dreptul la viata) si articolului 8 (dreptul la respectarea corespondentei) din Conventia Europeana a Drepturilor Omului.Conform deciziei Curtii, Romania nu a solutionat eficient si la timp dosarele penale care privesc victimele Revolutiei din 1989, fiind obligata sa ia masuri pentru a pune capat acestei situatii. Dreptul la justitie in cazul mortilor si victimelor Revolutiei, spune Curtea, nu este anulat de prescriptia raspunderii penale. Desi sunt mai bine de o suta de cazuri similare pe rolul CEDO, Curtea va continua sa le judece pentru “a aminti permanent Romaniei obligatiile care deriva din aceasta sentinta”.Autoritatile romane nu au facut nimic in 20 de ani pentru a face dreptate victimelor Revolutiei si a onora memoria lor. Ba adesea, au pus piedici. Dupa decizia de azi, justitia din Romania trebuie sa actioneze cu celeritate pentru judecarea dosarului Revolutiei si pronuntarea unei hotarari, iar cei vinovati pentru tergiversare trebuie sanctionati. De altfel, chiar astazi, senatorul Frunda s-a opus in Comisia pentru drepturile omului proiectului de lege, propus de Monica Macovei si Sever Voinescu, prin care se elimina prescriptia pentru infractiunile de omor si infractiunile cu intentie care au ca urmare moartea victimei. Dreptul la viata este un drept fundamental, prevazut expres si garantat in Constitutia Romaniei si in conventiile internationale privind drepturile omului si trebuie aparat ca atare.
Decizia CEDO a fost luata ca urmare a reclamatiilor inaintate la CEDO de Asociatia 21 decembrie 1989, Teodor Maries, Elena Vlase si Nicolae Vlase. Asociatia a reprezentat in proces victime si urmasi ai celor care au fost omorati sau raniti, supusi la rele tratamente sau private de libertate in timpul Revolutiei din 1989. Dl Teodor Maries, care a participat la manifestatiile din Piata Universitatii din 21 decembrie 1989, este una din victimele represiunilor violente ale manifestatiilor anticomuniste de la Bucuresti. Al treilea si al patrulea reclamant, dna Elena Vlase si dl Nicolae Vlase, sunt doi brasoveni al caror copil de 19 ani a fost ucis la Brasov in timpul Revolutiei.
Sursa : Mihai Politeanu Blog
Conferinta extraordinara de presa maine, 25 mai 2011, orele 13.00 la sediul Asociatiei 21 Decembrie 1989 din strada Batistei, nr.24 A.
Subiectul este proaspata decizie a Curtii Europene a Drepturilor Omului in dosarul Asociatia 21 Decembrie Revolutie I Maries si Vlase versus Romania.Biroul de presa al Asociatiei 21 Decembrie
Sursa: Asociatia 21 Decembrie
Tags: CEDO, condamnarea Romaniei, dosarele revolutiei, revolutie 1989, teodor maries
You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.
May 24, 2011 at 7:47 pm
Pentru mine e o zi buna si o mare bucurie.
Ma bucur pentru tine si pentru Doru Maries, pentru ca stiu ce inseamna asta pentru voi.
May 24, 2011 at 8:11 pm
Multumesc ! Pentru amandoi inseamna enorm. Sper din tot sufletul ca este un inceput.
May 25, 2011 at 6:46 am
L-am ascultat aseara la Maries la Nasul. Este o bucurie pt noi, dar asa cum a precizat si Maries, un ESEC. Dosarul pe care l-a prezentat, din 246 de file a ramas cu 21, iar procurorul general al Romaniei Codruta Kovesi stie! Oare va face ceva in acest sens? Sau documentele au disparut in focurile Tartarului?
May 25, 2011 at 7:55 am
FELICITÄRI!!!!!!!!!
SPERÄM SÄ AJUNGÄ SI CRIMINALUL;
LA JUDECATÄ, CAT MAI CURAND:
May 25, 2011 at 1:01 pm
NU TREBUIE S’Ä SE RÄMANÄ AICI,
trebuie o petitzie, pt. a se constata,
cine sunt criminalii, noi ii stim.
May 25, 2011 at 6:01 pm
Rabdare, rabdare, rabdare…
Si rugati-va sa aiba parte de un proces live. Adica nu postmortem.