Ce raspuns au soldatii USL pentru furtul a 2,2% din PIB ?

Astept cu nerabdare soldatii de partid sa spele bine cu dero aceast furt al guvernarii penalopesediste !

Banii care vor fi obtinuti in urma vanzarii unor pachete minoritare si majoritare de actiuni la companiile de stat convenite cu FMI vor fi bagati in celebrul Fond National de Dezvoltare care a fost creat in 2006, potrivit informatiilor detinute de HotNews.ro. De aici, sumele ar trebui utilizate, conform legii, pentru investitii. Insa, exista un precedent care dovedeste ca banii pot avea cu totul alta destinatie decat cea a investitiilor. HotNews.ro a aratat in urma cu un an cum a fost golit fondul de catre autoritati de cei 11 miliarde de lei care proveneau din privatizarea BCR si a unor distributii din sectorul energetic. Niciun reprezentant al Guvernului nu a putut sa explice foarte clar pe ce s-au cheltuit acesti bani in perioada 2007-2008 (n.red.perioada electorala). Cert este ca nu au ajuns in investitii. Si Curtea de Conturi a constatat ca repartizarea sumelor din acest fond nu si-a atins scopul pentru care a fost facut.​​

Informatia pe scurt:

 1. FND a fost constituit in 2006, de Guvernul Tariceanu, pentru a directiona catre investitii banii rezultati din privatizari
 2. Suma prevazuta pentru alimentarea FND se ridica la cel putin 11 miliarde lei
 3. Legea de functionare a FND prevede ca banii pot fi trasi doar pentru lucrari de investitii
 4. Un calcul simplu, realizat pe baza tuturor HG-urilor prin care s-au tras bani din Fond, arata ca doar circa 700 de milioane de lei au fost alocati pentru investitii. In 2009, ordonatorii principali de credite nu au solicitat sume din acest Fond
 5. Diferenta de peste zece miliarde de lei nu este asumata de nici un reprezentant al ultimelor 3 guverne
 6. Ministerul Finantelor sustine ca banii din Fond au fost folositi pentru acoperirea deficitului bugetar
 7. Fondul National de Dezvoltare trebuie reintregit, banii trebuie pusi la loc

Prima intrebare publica legata de sumele din FND a fost pusa de Traian Basescu la inceputul anului 2009, cu referire directa la Guvernul Tariceanu. Tot la inceputul lui 2009, si premirul Emil Boc cerea public fostului premier Tariceanu sa explice ce s-a intimplat cu banii. In vara lui 2009 s-a vorbit chiar de formarea unei comisii de ancheta la nivelul Parlamentului. Comisia nu a mai fost infiintata si nimeni nu a mai scos un cuvant despre bani. Hotnews.ro a incercat sa gaseasca urma banilor. Singurul indiciu gasit se refera la folosirea banilor pentru acoperirea deficitului bugetar.

Timp de citeva saptamini, reporterii HotNews.ro au incercat sa afle destinatia reala a banilor din Fondul National de Dezvoltare. Toate interpelarile adresate actualilor sau fostilor oficiali guvernamentali au primit raspunsuri ambigue. Ministerul Finantelor, de pilda, a spus sec: Banii au fost utilizati pentru finantarea deficitului bugetar. Problema e ca legea  care prevede infiintarea Fondului spune ca banii trebuiau folositi pentru investitii.

Vosganian: Sa ma lase Basescu o luna la Ministerul Finantelor si o sa arat cum poate fi reintregit fondul

Oameni apropiati Finantelor au declarat pentru HotNews.ro, sub acoperirea anonimatului: “banii au fost folositi, nu cheltuiti. Discutam aici despre 11 miliarde de lei care se pare ca au fost “folositi” pentru finantarea deficitului bugetar”.

 • Suma reprezinta 2,2% din Produsul Intern Brut (PIB)

Fostul ministru al finantelor, Varujan Vosganian, sustine ca sumele au fost utilizate temporar pentru operatiuni de trezorerie, iar fondul poate fi reintregit prin emiterea unor titluri de stat. “Sa ma lase Basescu o luna la Ministerul Finantelor si o sa reintregesc fondul”, este raspunsul lui Vosganian la o intrebare adresata de HotNews.ro.

Daniel Daianu, fost ministru de finante in anii ’90, considera ca daca nu ar fi folosit banii din Fondul National de Dezvoltare, statul ar fi putut sa gaseasca alte solutii pentru reducerea deficitului bugetar. “La vremea respectiva, daca nu s-ar fi folosit banii din FND, statul ar fi avut doua cai: ori sa renunte la finantarea unor lucrari, adica sa reduca deficitul bugetar, fie sa emita obligatiuni pe piata si sa ridice bani de pe piata interna sau de pe piata externa. In loc sa emita obligatiuni, a utilizat bani din FND. Eu nu discut utilizarea banilor, eu discut aspecte de tehnica finantarii si de optiuni in executia bugetara”, a declarat pentru HotNews.ro, Daniel Daianu.

Guvernul Tariceanu a emis in octombrie 2006 Ordonanta de Urgenta 113 privind infiintarea Fondului National de dezvoltare (FND). Potrivit actului normativ, banii proveniti din privatizari urmau sa fie folositi pentru investitii. Seful Executivului de atunci, Calin Popescu Tariceanu, a dat asigurari ca banii obtinuti din privatizare vor fi cheltuiti in mod transparent de data aceasta, nu asa cum se proceda in trecut (exemple negative fiind privatizari precum Petrom sau Romtelecom).

Ex-premierul a precizat la vremea aceea ca sumele obtinute din privatizarea BCR nu vor merge in consum, ca in trecut, ci catre “ameliorarea starii infrastructurii”. Tariceanu a spus in mai multe ocazii ca cele 2,25 miliarde de euro intrate in contul statului din privatizarea BCR vor fi utilizate pentru proiecte de infrastructura. “Vrem ca acesti bani sa mearga spre proiecte concrete de infrastructura. Ma refer aici nu numai la infrastructura rutiera, ci si la infrastructura din educatie si cea a sistemului sanitar”, a afirmat fostul premier.

In perioada in care a fost infiintat Fondul National de Dezvoltare, ministru al Finantelor era Sebastian Vladescu. “Fondul National de Dezvoltare va cuprinde toate veniturile din privatizare, iar directionarea sumelor catre diferite domenii se va face prin hotarari ale Guvernului”, a explicat atunci Vladescu.

Potrivit acestuia, in afara de banii obtinuti din BCR mai existau sume care totalizau circa un miliard de euro. Vladescu a mai afirmat, in acea perioada, ca banii vor fi investiti, in mare parte, in infrastructura rutiera.

Motivele infiintarii FND sunt expuse chiar in actul normativ de infiintare:

 •        necesitatea asigurarii prompte si transparente, incepand cu anul 2007, a finantarii proiectelor de investitii in infrastructura, a necesitatilor provocate de retrocedarea/restituirea activelor imobiliare, precum si suplimentarii fondurilor necesare derularii unor programe/proiecte care beneficiaza de
 • finantare din fonduri europene,
 •        asigurarea unui mecanism de utilizare a veniturilor existente si viitoare incasate din procesul de privatizare,
 •        faptul ca destinatiile prevazute a fi finantate nu beneficiaza de resurse bugetare suficiente, fiind necesara asigurarea surselor de finantare corespunzatoare incepand cu exercitiul bugetar aferent anului 2007,
 •        precum si faptul ca veniturile din privatizare existente in contul curent al Trezoreriei Statului sau in contul in valuta deschis la Banca Nationala a Romaniei constituie surse de finantare lichide si utilizabile imediat, care nu au asociate alte costuri, fiind practic cele mai ieftine surse de finantare avute la dispozitie,in temeiul art. 115 alin. (4) din Constitutia Romaniei, republicata.

    Potrivit OUG 113/2006, FND se aproba anual, prin legea bugetului de stat si are trei subdiviziuni:

 •          fondul destinat finantarii proiectelor de investitii in infrastructura si a altor proiecte prioritare;
 •          finantarea cheltuielilor generate de constructia de obiective in cazul in care s-au efectuat retrocedari;
 •          fondul destinat suplimentarii fondurilor necesare derularii unor programe sau proiecte care beneficiaza de finantare din fonduri europene.

Doar 700 milioane de lei au fost alocati prin HG pentru investitii. Anul trecut nu a fost solicitata nici o suma

Potrivit legislatiei, fondul se repartizeaza, la propunerea unor ordonatori principali de credite ai bugetului de stat si ai bugetelor locale, pe baza de Hotarari ale Guvernului. Cu sumele alocate din Fond se suplimenteaza bugetele ordonatorilor principali de credite, care vor fi evidentiate distinct si nu vor putea fi utilizate decat pentru destinatiile pentru care au fost aprobate.

Ordonatorii principali de credite raporteaza lunar Ministerului Finantelor Publice modul de utilizare a sumelor alocate. „Vor fi realizate analize lunare ale contului si Ministerul Finantelor Publice va comunica in fiecare luna, public, situatia contului, proiectele pentru care s-au utilizat sumele de bani”, declara in 2006 ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu.

HotNews.ro a facut un calcul aproximativ al sumelor alocate (nu si utilizate efectiv) prin hotarari de Guvern din FND pentru investitii. In anii 2007-2008, au fost alocate circa 700 de milioane de lei pentru diverse lucrari. Exemple: finantarea proiectelor de investitii in infrastructura de transport, infrastructurii de mediu si gospodarire a apelor, reabilitare a sistemelor de alimentare cu apa si canalizare, constructii de locuinte sociale, lucrari de constructie a asezamintelor culturale. Au mai fost alocate sume pentru proiecte precum reabilitarea stadionului national Lia Manoliu si modernizarea Aeroportului International Iasi.

In 2009, ordonatorii principali de credite ai bugetului de stat si ai bugetelor locale nu au solicitat sume din acest Fond, sustine Ministerul Finantelor:

 • “In anul 2009 prin Legea nr.18/2009 privind Legea bugetului de stat pe anul 2009 la titlul 75 „Fondul National de Dezvoltare” a fost prevazuta suma de 198.648 mii lei, iar in baza Ordonantei de Guvern nr.19/2009 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2009, suma initiala a fost diminuata cu 176.300 mii lei rezultand dupa rectificare suma de 22.348 mii lei. Ordonatorii principali de credite ai bugetului de stat si ai bugetelor locale nu au solicitat sume, in anul 2009, din acest Fond, iar suma ramasa neutilizata  de 22.348 mii lei a fost anulata de drept la finele anului conform prevederilor art.61 alin.3 din Legea nr.500/2002 privind finantele publice. Pentru anul 2010 prin Legea nr.11/2010 privind Legea bugetului de stat pe anul 2010 la titlul 75 „Fondul National de Dezvoltare” a fost prevazuta suma de 4.950 mii lei”, precizeaza Ministerul Finantelor.

Traian Basescu: “Erau 3,2 miliarde de euro, s-au risipit”. Emil Boc: “Au fost facuti praf. S-au cheltuit la cazinoul politic”

In 2009, Emil Boc si Traian Basescu au acuzat guvernarea liberala ca a risipit “trei miliarde de euro”. Mai precis, era vorba de 11 miliarde de lei care trebuiau sa existe in Fondul National de Dezvoltare. La inceputul anului 2009, premierul Boc declara: “Fondul National de Dezvoltare este practic, in acest moment, golit din punct de vedere financiar. Nu exista bani reali. Exista numai bani fictivi. Banii din vanzarea BCR si din alte privatizari au fost cheltuiti. Pe ce, numai el (fostul premier Tariceanu – n.red.) poate sa spuna. Nu exista banii acestia, este o gogoasa, o minciuna!”

In schimb, fostul premier Calin Popescu-Tariceanu a spus ca banii exista, insa nu stie Guvernul sa caute. In FND s-au acumulat 11 miliarde de lei din privatizari si acesti bani pot fi utilizati pentru investitii, a precizat atunci Tariceanu. Cateva luni mai tarziu, Boc a revenit cu acuzatiile, spunand ca “Liberalii au cheltuit 3 miliarde de euro din Fondul National de Dezvoltare, ducand deficitul bugetar la 5,4%”. In iulie, Emil Boc a declarat ca va propune in sedinta coalitiei PDL-PSD, formarea unei comisii de ancheta la nivelul Parlamentului, pentru a se stabili cum s-au cheltuit trei miliarde de euro.

In acelasi timp, si presedintele Traian Basescu a afirmat ca este necesara formarea acestei comisii. “Oare de ce nu se ancheteaza cum s-au risipit in ultimele trei luni din fosta guvernare 3,2 miliarde de euro? Cred ca si acest lucru ar trebui anchetat. Fondul de Dezvoltare, rezultat din vanzarea BCR si al unei distributii de electricitate. Erau 3,2 miliarde de euro, s-au risipit. Nu mai stie nimeni. Probabil nu ne intereseaza cifrele mari (…) si aceste lucruri ar putea face obiectul unor anchete parlamentare, pentru ca sunt sume uriase in joc”, a declarat seful statului in luna iulie 2009.

“Nu stiu daca va dati seama cum ar fi stat bugetul si deficitul bugetar, daca acei bani nu erau aruncati, cel putin in prima faza, fara forme legale, fara sa fi trecut printr-o lege. Deci, sunt lucruri care trebuie toate anchetate: de la suma foarte mica, pana la cele mai mari. Se pare ca ne-am obisnuit ca sumele mari sa nu ne mai intereseze. Eu cred ca toate trebuie anchetate. Si suspiciunile care exista acum si cele peste care s-a trecut cu multa bunavointa cu vederea, desi va pot spune ca la formarea aliantei era o mare discutie, PSD-PDL, ce s-a facut cu cele 3,2 miliarde de euro, Fondul National de Dezvoltare, bani rezultati din vanzarea BCR si a distributiei Banat, mi se pare, distributiei de electricitate”, a mai spus Basescu.

In ianuarie 2010, in timpul unui discurs tinut la finalul dezbaterilor generale referitoare la proiectul Legii bugetului de stat, Emil Boc a ridicat din nou problema banilor din Fondul National de Dezvoltare, aducand acuzatii dure la adresa fostului ministru al finantelor. “Pentru ca ,in loc sa avem in 2009 bani pusi deoparte, am avut datorii puse deoparte de catre domnul Vosganian. Domnul Vosganian a fost acela care a facut praf banii din Fondul de Dezvoltare, bani care trebuiau sa mearga in infrastructura tarii, in autostrazi, in drumuri, in spitale, in scoli, si care sa se intoarca cu efecte benefice in economie. Au fost facuti praf. S-au cheltuit la cazinoul politic”.

Sursa : HOTNEWS

HOTNEWS

Explore posts in the same categories: demontarea manipularii

Tags: , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

66 Comments on “Ce raspuns au soldatii USL pentru furtul a 2,2% din PIB ?”

 1. theo Says:

  täriceanu si vosganian, sä intre putzin la mititica, sä gandeascä, cum au aruncat cu banii, escroci liberali.

  • alexa Says:

   Eu ii astept pe Sfarma si Alin sa spuna cum sa faca justitia in cazul lor. Ce zici ? Apar ? 😀

   • Sfarma -Piatra Says:

    Pai Base se lamenta:,,erau 3,2 miliarde,s-au risipit”!Si tot el a indatorat Romania cu 93 de miliarde! Si tot rau e !!!
    Si la cit fura PDL cu Udrea,nici nu se mai simt aia ,,3,2 miliarde”dupa care plingea Basescu !!! Udrea i-a dat lui Flutur 110 milioane E numai ca sa-l lase pe Blaga si sa-l sustina pe Boc !!!
    Plus locurile de joaca din satele cu populatie de peste 60 de ani,terenurile de fotbal facute pe panta dealului,piscine in sate fara drumuri si canalizare !!!Asta nu-i jaf ??? Ce e ???
    Si voi aveti impresia ca dezastrul de acum e din cauza ca au palmat liberalii si pesedisti 3,2 miliarde !? De fapt amaraciunea lui Basescu si a PDL este ca nu i-au praduit ei,si le-a luat-o altii inainte!Asta e!!! 🙂

    • alexa Says:

     Penibil !

    • Sfarma -Piatra Says:

     In comparatie cu JAFUL si PRADUIALA pe care o practica ACUM partidul portocaliu condus de Marele Timonier,aia 3,2 miliarde au fost bacsis la ospatar!!!
     Aia mai pastrau cit de cit niste aparente,pe cind nobilimea pedelista nici nu mai face un secret din jefuirea bugetului! Pe fata, direct!!!

    • Sfarma -Piatra Says:

     Soldat al USL !(fara solda)
     Imi place comparatia !!! 🙂

 2. alin Says:

  Fa o plangere la DNA si lasa institutiile statului sa-si faca datoria. Cine e vinovat sa plateasca.

  • alexa Says:

   😀 Raspuns de usl, deh ! Nu tu aeroporturi, infrastructura, nu morti de foame, nimic, nimicuta ? Asa ziceam si eu, soldatelule ! 😀

 3. alin Says:

  Eu am incredere in institutiile statului reformate de catre prededintele Basescu. Deci sa lasam justitia sa-si faca treaba si sa nu facem presiuni pe justitie. Mica reforma in justitie si codurile completate vor fi indeajuns ca totul sa functioneze ca uns iar coruptii sa nu scape nici chiar in gaura de sarpe.

 4. alin Says:

  Pana nu exista o decizie judecatoreasca definitiva si irevocabila prin care se stabileste ca cineva e vinovat nu pot sa ma pronunt. Nu pot sa citesc ceva pe hotnews si sa zic ca cineva e vinovat sau nu. Pot sa am o opinie. Si zic ca cine e vinovat trebuie sa plateasca. In justitie ca in orice stat civilizat.Tu te distrezi de prezumtia de nevinovatie ? Sau basistii stiu dinainte ce e bine si ce e rau sau cine e vinovat sau nevinovat ?

  • alexa Says:

   Se pare ca nu functioneaza decat ca spalatura pentru USL, invers e valabil tot ! 😀 M-am lamurit !

 5. alin Says:

  PDL si Basescu sunt la putere si au pe mana toate parghiile ca sa-i traga la raspundere pe cei vinovati de furturi si ilegalitati. Nu inteleg ce vrei sa zici ? Ce as putea face eu ? O petitie ? Sau sa pun manifestanti de carton in strada ? Daca cei care au venit la putere pe un mesaj puternic anticoruptie nu fac nimic atunci ce inseamna ?

  • alexa Says:

   Care-s parghiile acelea ? Nu intelegi, fiindca e vorba de PNL. Ia sa vezi daca era vorba de PDL ce intelegeai. 😀 Mi-e mila de placa pe care o puneti, culmea, aceeasi si pe facebook. 😀 Diectiva de partid, ce sa-i faci, inteleg. 😀

 6. alin Says:

  DNA , Parchetul General…astea ce sunt ? Sau acum trebuie sa facem tribunale populare si sa linsam oamenii in strada ?

 7. alin Says:

  Nu mai au curajul nici sa iasa in strada. I-a pus Base cu botul pe labe. Bietii militieni au scos politistii de carton la miting. Cine urmeaza ?

  • alexa Says:

   Pai n-au curaj, au doar spagi si atat. Ah…deci tot Base e de vina, am inteles. Nimic despre Tariceanu, PNL+PSD si furtul a 2,2 % din PIB ! Poate n-ai citit bine, repet : doivirguladoilasutadinpib !
   Iti zic eu cine urmeaza: USL sub 30% la alegeri ! Pe pariu si datorita tampeniile zilnice insirate pe net de crinopontii de campanie. Ma plictisesc rau !

  • ceaikovski Says:

   Hai ca sa dormiti bine la noapte, va zic eu de ce nu mai iese lumea in strada: penca s-au prins ca liderii de sindicat isi negociaza avantaje si posturi PENTRU EI SI FAMELIILE LOR si pt ca omului de rand i s-a acrit de intins mana, de plimbat prin capitala, penca omul de rand mai ARE BUN SIMT in sensul de COMMON SENSE si INTELEGE ca NU EL A FURAT ci altii si ca din cauza ca el a iesit in strada le-a facut altora jocul.
   Aceste argumente mi-au fost date de un insider al unui sindicat. Propozitie cu subiect si predicat.

 8. alin Says:

  Daca USL ia doar 30 atunci PDL nu mai prinde parlamentul. Acum o sa se castige pe vot negativ. Nu mai conteaza ce au facut aialalti. Conteaza doar ce au facut astia de acum. Romanul are mintea scurta.

  • alexa Says:

   USL mizeaza pe mintea scurta si spalata a romanilor, deci. Bun asa ! Numai ca vor culege fix ce au semanat. 30% retine !

   • Sfarma -Piatra Says:

    30% ???????
    Iti recomand sa stai citeva ore pe strada sau intr-o piata, sa vezi ce comentarii pornografice fac oamenii la adresa Cirmaciului si a marionetei sale,Boc !!!
    Cred ca PD o sa-i tina de urit PNTcd-ului !!!

    • Sfarma -Piatra Says:

     Dar daca Basescu isi pune la treaba aparatul de securitate si turmele de noi securisti iesiti din ,,institutele” de profil,atunci,poate USL sa ia 30%! Ba chiar mai putin !!! N’est ce pas ?

    • bazel09 Says:

     Da ! Ai dreptate, sunt comentarii de acest gen în pieţe, dar din partea putorilor, majoritar uslaşi, invăţaţi cu statul care dă moca, asistenţă socială! Dacă ai citit recomandarea cancelarului german astăzi, nu are cum să nu înţelegi că suntem puturoşi!
     Angela “Cetăţenii ţărilor din sudul Europei trebuie să muncească ”
     “…vacanţele anumitor europeni sunt foarte lungi, în timp ce ale altora sunt foarte scurte. Nu se mai poate aşa , să nu se pensioneze mai rapid decât germanii şi să facă aceleaşi eforturi. Asta este foarte important”, a declarat Angela Merkel.”

    • Sfarma -Piatra Says:

     BAZEL 09

     Deci cine are de suferit de pe urma ,,masurilor”,este o putoare ordinara,nu ???
     Populatia asta toata e formata din putorii si lenesi,nu ???
     Numai cine e cu Basescu si PDL munceste din greu,restu’sint niste nemernici,nu ???
     Ai o ,,gindire”………
     Ce faceti voi se cheama RASISM SOCIAL !!!

    • Sfarma -Piatra Says:

     Vedeti uslasi peste tot,asa cum bolsevicii din anii 47-50,vedeau dusmani ai poporului !!!
     Sinteti o specie noua de bolsevicii!
     Ce conteaza ca lumea e nemultumita ???
     Dupa creierele voastre pline de ura,toti sint uslasi si nenorociti buni de spinzurat !!!
     La fel cum Hitler si-a ,,educat”adeptii,asa va modelat Basescu pe voi !!! Prin ura !!!

   • ceaikovski Says:

    Stii ca nu prea mai conteaza cat o are rumanul, nu? Mintea…
    Conteaza ce TREBUIE ROMANIA sa faca in viitor, ca membru al UE si NATO.
    Asa ca, poate vor mai spera unii sa revina la tzutzuroiul cu miere, dar o sa-l gasesasca contorizat 🙂 🙂

 9. alin Says:

  Facem un pariu ? Uite ca iti dau avans chiar si cele un milion de voturi ale lui Prostovsky. Pardon … Baconsky.

 10. snapshot Says:

  se putea fara sfarma-vorbe ? acest prieten al lui basarica (blogarul idiot). ii fac cadou https://lh4.googleusercontent.com/__mzkTJddF2c/TdOsuwK993I/AAAAAAAAAr0/VTGJVYJ5f5k/s800/Gugulanu-Alianta-Pasarica-PSD-PC-PNL%20copy.jpg

  • Sfarma -Piatra Says:

   SNAPSHOT

   Si ce? Daca imi arati colajul ala cretin,inseamna ca esti mai inteligent ?
   M-am ris tare !!! Esti multumit ? Bine,pa!!!

   • nepotu lu Tamara Says:

    ce mai faci losere?Te bucuri ca ma “vezi”?
    Vrei sa mai vorbesti cu prietena mea sau nu te lasa Basarica cel trist?
    Apropo’ de basarica,este tristete mare in cuibusorul vostru de nebunii!Ati facut depresie?

    • Sfarma -Piatra Says:

     Ai iesit pe strasse ?
     Impreuna cu….Krisztina Koczis ?
     Acelasi pret ?
     Acelasi trotuar ?

 11. alin Says:

  @bazel009. Bre …esti dus cu pluta. Banuiam ca asta o sa va fie tampeniile. Productivitatea muncii. Te astept la o discutie pe bune despre productivitatea muncii la romani . Una : cum se poate ca romanii sa aiba in afara tarii o productivitate mai mare ca germanii. ? Doi : cum se poate ca aceeiasi romani sa aibai in tara o alta productivitate ? Bre , cine ma-sa e de vina ?

  • alexa Says:

   Ti-ai raspuns singur: Bre-ul deltoid de ONG-ist care scrie pe forumuri pe banii statului roman, in folosul USL.

  • bazel09 Says:

   Alin!
   Nu pe bune…ca să fiu în ton cu tine 😉 ❗ Păi vezi tu, taman aci e buba. La discuţii despre orice, orice domeniu, suntem eminenţi, dar când vine vorba de fapte, vax 🙄
   Dacă îmi propui discuţii despre productivitate din perioada 2000-2004 sau credit cu buletin băgat pe gât românului de Motoretă, nu-ţi mai pierde vremea, cedez 😈
   Şi dacă îţi mai pui des întrebarea asta “cum se poate ca romanii sa aiba in afara tarii o productivitate mai mare ca germanii.Doi : cum se poate ca aceeiasi romani sa aibai in tara o alta productivitate “- îţi spun că n-ai priceput nimic din mentalitatea mioriticului! Trebuie să înţelegi – Dacă stai cu biciul la curul romănashului, poţi obţine ceva, de nu, nici o şansă.
   De ce românul respectă viteza legală afară, dar când se întoarce se transformă în acelaşi român dinainte de a pleca! Uite de aia, că avem gena corcită rău 💡
   Si vezi că am spus cam aşa: cei care stau la mila statului sunt majoritari uslaşii, deci nu toţi, că n-o fi toţi portocaliii uşă de biserică :mrgreen:

   • ceaikovski Says:

    Lasa rumanul, zi de ORICE STRAIN care vine aici, la inceput e “neamt” si dupa 3-6 luni e mancator de sarmale si mamaliga… 🙂 🙂

 12. nepotu lu Tamara Says:

  @Alexa
  de ce lasi tu un ratat ca Sfarma -Piatra sa-ti maculeze blogul?Pentru ca esti democrata in simtiri sau pentru ca vrei sa vezi pana la cote nebanuite poate ajunge prostia umana?
  Pai daca vrei sa vezi prostie in stare pura,intra pe basarica.ro sa vezi acolo prostie crasa si in acelasi timp amuzanta.
  Lasandu-l la o parte pe Lehman25,care nu este un tip chiar nashpa in felul lui,vei vedea unde a dus lenea si comunismul.sfarma Piatra este chiar un fel de destept,desi cheama la razboi vreo 2 -3 ametiti,care cica vor sa-l darame pe Basescu.
  Inchei spunandu-ti ca uneori prea multa ingaduinta cu retardatii strica.Pe bune!

  • alexa Says:

   Atata timp cat nu injura si nu aduce aici limbajul de autobaza, nu vad de ce nu poate sa ne impartaseasca din gandirea USL, foarte interesanta de altfel. 🙂 Lehman e ala care scria pe vox ca ne vor cauta acasa si ne vor trimite la canal, daca vine USL la putere. Ce sa faca si ei ? O gasca de frustrati uslasi, care isi pierd uzul ratiunii si nu pot conversa normal oriunde.
   Oricum sunt o democrata convinsa si nu ma sperie cateva maimutele de partid, care isi pierd uzul ratiunii. Ma amuza, fiindca aflu temele USL gata de lansare si raspunsul care este acelasi pe toate retelele sociale, atunci cand le arati documentat ceva, ca in acest articol. Mai sunt comentarii a unui uslas care s-a trezit la usa cortului, limbaj consacrat la USL, dar nu ma impresioneaza defel. 😀

   • Sfarma -Piatra Says:

    Alexa, asta este un PROXENET !!!
    Il cheama MARIAN,si se folosea de nik-ul pretenei lui ca sa ne balacareasca pe noi la BASARICA pe blog !!!
    Posta cind el cind tovarasa lui de viata,pina intr-o zi cind i-am depistat p-amindoi!
    Bineinteles,ca mi-am indreptat tirul catre consoarta!Biata faptura,a cedat psihic sub avalansa mea de caracterizari si cuvinte tari,incit a renuntat!
    Proxenetu’a inceput sa se roage de mine sa nu-i mai scriu asemenea epitete cum ca biata femeiusca e foarte afectata si ambetata !!!
    Bai NEPOATE,te astept pe tine si pe fiinta de sex opus cu care imparti canapeaua!!!
    Sti tu unde!!!

   • nepotu lu Tamara Says:

    Lehman este ala cu custile pentru portocalii si in general pentru cine nu este de acord cu el.
    Dar pe fond,omul nu este chiar asa cum vrea sa para!
    Mult mai nashpa’este “fetita”asta de sfarma piatra!
    Anyway,ai un blog misto!Nu ca Lovin(RV),dar este ok!

  • Sfarma -Piatra Says:

   Bai curajosule !!!
   Baaaaaaaaaaaiiiiiiii!!!
   Iesi la interval !!!
   Sti tu!!!
   Si ea !!! Apropo,mai e bugetara la Liceul Maghiar ?

   • nepotu lu Tamara Says:

    Bineinteles ca lucreaza in acelasi loc,doar nu sta cu mana intinsa la mila publica!(ca tine)
    PS-bugetar esti tu si vei primi ajutor social inca 10 ani.(desi a intarcat balaia)
    Mai faci ‘rivuluie’ in Ploiesti?Nu de alta,dar si tu pari un fel de “Galibardi”!

    • Sfarma -Piatra Says:

     Mai produs de incest,ai norocu’ ca i-am promis lui madam ALEXA ca aici n-am sa injur!
     Asta-i norocu’ tau,produsule din incest!!!

    • Sfarma -Piatra Says:

     Bai produs de incest,adica parintii tai sint frati de singe,sa ai tu atitea ore de viata,cit ajutor social iau eu,bai ipochimen de menajerie !!!

   • lucaman Says:

    ……..Oare de ce ? De ce nu va cautati un loc de munca onorabil,domnule Sfarma?
    Purtati un costum liberal de imprumut si va mascati cu greu pornirile securiste,limbajul grosolan,sentimentul ratarii.Chiar va imaginati ca cineva care posteaza pe aici s-ar speria de amenintarile lipsite de barbatie,aruncate ba pe un blog ,ba pe altul ?
    Va doresc sa aveti parte de o KANTiana ALINare in timp ce se SFARMA vraja lui KEYSER SOZE…o singura voce in mai multe incaperi.

    Am observat ca furtul a 2,2% din PIB nu va deranjeaza, atata timp cat el a fost comis de PNL.Va enerveaza doar ca a fost pus acum in discutie si ca strica imaginea USL.

    • Sfarma -Piatra Says:

     De unde ai tras matale concluzia cum ca n-am un loc de munca onorabil ?
     Sau dupa capetele voastre,noi astia de la USL,nu muncim ??? Numai voi,modroganienii si basistii munciti??????

    • alin Says:

     Eu zic ca ar trebui sa te documentezi inainte de a face acuzatii. Cat despre ce a furat sau nu PNL sunt sigur ca daca erau probe ii salta Base. Pe altii i-a saltat pt. mult mai putin.
     PS. Nu va mai intoarceti la popor ? Referendumul nu mai e necesar ? Acum ajunge doar o majoritate parlamentara ? Pacat ca in senat s-a cam dus majoritatea aia.

   • alexa Says:

    Sfarma, te avertizez ca aici nu e maidan ! Daca continui “madam ” Alexa iti taie elanul in secunda unu.
    PS1. daca sotia ta , vecina, mama sau prietena iti permit sa le vorbesti cu madam, eu nu fac asta.
    PS2. poti sa spui orice, inclusiv ca cenzurez, nu ma intereseaza atata timp cat e un loc cu limbaj curat, care va ramane asa, indiferent de cui ii convine sau cui nu.

 13. lehman25 Says:

  Alexa – Observ ca iti bantui viata si nu asta e scopul meu,sa intram in polemici pe subiectul care furat mai mult,riscam sa plictism cititorii,insa ai o solutie la indemana care te poate lamuri rapid despre cum stau lucrurile si care este perceptia oamenilor !
  Daca esti din Bucuresti,te poti urca in metrou,in tramvai sau in orice autobuz si e de ajuns sa strigi,TRAIASCA TRAIAN BASESCU,TRAIASCA ELENA UDREA,DIN CAUZA LIBERALILOR CARE AU FURAT (aici completezi tu cu cifrele care le ai,)VOI TRAITI PROST,GREU,etc !
  In scurt timp oamenii cu certitudine vor reactiona ! Restul sunt vorbe si pierdere de timp !
  P.S. Bafta iti doresc !

  • alexa Says:

   Lehman, un internaut care scrie ca cei cu alta opinie decat a sa, va fi urmarit si va fi trimis la canal, NU ARE cum sa imi bantuie mie viata.
   In al doilea rand, nu avem aceiasi cititori, asadar nu avem cum sa plictisim un target care nu e comun.
   In al treilea rand, ti-as spune ca nu sunt adepta indicatiilor pretioase, nu folosesc autobuzul, nu sunt genul IMGB sa strig sloganuri sau sa SCRIU ode si balade, asa cum fac altii, chestiune care SE VEDE pe blog si oriunde scriu, iar in final am o veste minunata pentru voi usl-asii: Base nu mai candideaza, asadar nu il mai pune in fata ca sa acoperi discutia despre furaciunile lui Tariceanu, ca nu tine. Metoda e binecunoscuta si nu ma impresioneaza. Switch-ul pe care il faci e de citit in manuale…alea de manipulare a fraierilor.
   Ah…si sa nu uit : NU dau NIMANUI socoteala pentru optiunile mele ! Punct !
   Acestea fiind spuse, te rog sa te retragi in vastele apartamente, unde infierezi cu manie proletara, in loc de politicieni, bloggeri… si sa iti continui propaganda si spalarea guvernului Tariceanu, impreuna cu prietenii de aceasi factura.
   Adio ! 🙂

  • lucaman Says:

   Atunci striga…TRAIASCA VOICULESCU,TRAIASCA ILIESCU,NASTASE,CRIN SI PONTA!…ca ei oricum traiesc bine iar cu votul celor 15 la suta dintre cei 35 la suta dintre romanii care voteaza, vor trai in continuare bine. In scurt timp oamenii cu certitudine vor reactiona !……..hi!hi!hi!precis vor dansa pinguinul….

 14. alin Says:

  Eu spun ca basistii au aici un site ok. Eu ma gandesc ca e foarte bine sa ramaneti voi intre voi aici . Nu ai cu cine sa discuti . Habar nu aveti de putina democratie. Atacurile la persoana sunt biblia voastra. Va doresc multa sanatate si fericire.
  PS. Pacat….

 15. alexa Says:

  @Sfarma

  In franceza doamna se spune “madame”, cu “e” la sfarsit ! Ori esti varza, ori incerci sa acoperi mizeria scrisa. Inclin spre varianta doi.

 16. ceaikovski Says:

  Manca-v-ar taica de usl-asi, oti fi uitat, sau nu vi s-a spus, sau poate n-ati apucat si voi din ciolanul asta:
  Legea 346
  (2) Regiile autonome, societatile/companiile nationale, precum si societatile comerciale cu capital majoritar de stat sunt obligate ca, in termen de 90 de zile de la data depunerii cererilor de catre intreprinderile mici si mijlocii, sa incheie contractele de vanzare-cumparare prevazute la alin. (1) lit. b) si d), contractele de leasing cu clauza irevocabila de vanzare prevazute la alin. (1) lit. b) si c) sau sa asigure accesul prioritar la inchirierea, concesionarea ori leasingul activelor disponibile, in conditiile alin. (1) lit. a).

  ART. 13
  (1) In contextul prezentei legi, prin active se intelege unitati de productie, subunitati, sectii, spatii comerciale, spatii de cazare ori alte bunuri de acelasi gen din patrimoniul unei regii autonome, societati/companii nationale, precum si al unei societati comerciale cu capital majoritar de stat, ce pot fi organizate sa functioneze independent.
  (2) In intelesul prezentei legi, se considera active disponibile activele care indeplinesc oricare dintre urmatoarele conditii:
  a) nu sunt utilizate de regiile autonome, societatile/companiile nationale sau de societatile comerciale cu capital majoritar de stat care le detin pentru o perioada de cel putin 3 luni;
  b) se afla in conservare pentru o perioada mai mare de un an;
  c) activele inchise operational, numai in cazul prevazut la art. 12 alin. (1) lit. e).

  http://www.cnipmmr.ro/legislativ/legi/l_346_2004.htm

  • ceaikovski Says:

   pupa-v-as pe caciuli, stiti cate active au fost vandute OBLIGATORIU cu LEGEA ASTA IN MANA dupa 3 luni de la aparitia ei?
   Desigur, Nastase cel care a dat-o, este cel pe care il regreta toti, penca iata, fura el, dar dadea si altora, domn, ce mai! Un adevarat DOMN!
   Astia ai dreaq fura singuri, nu dau la nimeni, nu?
   Bai mare…!!!

  • ceaikovski Says:

   si peste toate le mai si foote, daca nu asculta:
   (2) Regiile autonome, societatile/companiile nationale, precum si societatile comerciale cu capital majoritar de stat sunt obligate ca, in termen de 90 de zile de la data depunerii cererilor de catre intreprinderile mici si mijlocii, sa incheie contractele de vanzare-cumparare prevazute la alin. (1) lit. b) si d), contractele de leasing cu clauza irevocabila de vanzare prevazute la alin. (1) lit. b) si c) sau sa asigure accesul prioritar la inchirierea, concesionarea ori leasingul activelor disponibile, in conditiile alin. (1) lit. a).
   art 14
   (4) Regiile autonome, societatile/companiile nationale, precum si societatile comerciale cu capital majoritar de stat sunt obligate sa stabileasca si sa intocmeasca liste cuprinzand activele disponibile, pe care le vor reactualiza lunar. Listele vor fi transmise la camerele de comert si industrie judetene si a municipiului Bucuresti, la organizatiile patronale, asociatiile profesionale prin Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie.
   (6) Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului si ministerele de resort vor transmite lunar Agentiei Nationale pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie situatia activelor utilizate de intreprinderile mici si mijlocii, respectiv a contractelor de vanzare-cumparare, inchiriere, leasing si concesiune, incheiate in conditiile prezentei legi.
   (7) Activele pot fi retrase de pe lista cu active disponibile, cu exceptia situatiilor in care au fost depasite termenele prevazute la art. 12 alin. (1) lit. e) si alin. (2), in oricare dintre urmatoarele cazuri:
   a) declansarea procedurii de administrare speciala in perioada de privatizare;
   b) declansarea procedurii de dizolvare voluntara si lichidare;
   c) declansarea procedurii reorganizarii judiciare si falimentului.
   DECI: ORI FALIMENT, ORI VINZI
   apoi, SANCTIUNI:
   a) nerespectarea de catre regiile autonome, societatile/companiile nationale, societatile comerciale cu capital majoritar de stat, respectiv de catre autoritatile contractante, a obligatiilor prevazute la art. 12 alin. (2) si art. 14;
   b) nerespectarea obligatiilor prevazute la alin. (4), (6) si (7) ale art. 13.
   (2) Contraventiile prevazute la alin. (1) se sanctioneaza cu amenda, dupa cum urmeaza:
   a) de la 40.000.000 lei la 80.000.000 lei, pentru contraventiile prevazute la alin. (1) lit. a);
   b) de la 120.000.000 lei la 240.000.000 lei, pentru contraventiile prevazute la alin. (1) lit. b).
   (3) Cuantumul amenzilor prevazute la alin. (2) poate fi actualizat prin hotarare a Guvernului in functie de evolutia indicelui inflatiei.
   (4) Constatarea contraventiilor prevazute la alin. (1) si aplicarea sanctiunilor se fac de catre personalul de control imputernicit in acest scop de Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie.


Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: