NEO-CEAUSEII !

Un titlu din ziarul Adevarul ne trimite inapoi in timp…

Jumătate din elevi: „Şcoala era mai bună în comunism“…..

Constatarea apare într‑un sondaj realizat de Fundaţia Soros potrivit căruia patru elevi din zece cred că se trăia mai bine în Epoca de Aur. Potrivit experţilor, nostalgia tinerilor se hrăneşte din întâmplările prezentului şi din amintirile depănate de părinţi şi profesori.

Concluziile studiului realizat de Fundaţia Soros nu pot fi decât îngrijorătoare, mai ales că de la căderea comunismului au trecut deja două decenii, iar liceenii potrivit cercetării, comunismul este văzut într-o manieră idealizată de 38% din elevii de clasele VIII-XII. Ei susţin că dictatura comunistă a fost mai bună decât perioada contemporană. Studiul „Implicarea civică şi politică a tinerilor” furnizează şi explicaţii pentru această mentalitate.

Jumătate dintre adolescenţi cred că pentru părinţii lor perioada actuală este mai rea sau mult mai rea decât cea comunistă. Tendinţa de revalorizare a „Epocii de Aur” e confirmată şi prin alte sondaje recente. Un studiu al Institutului Român pentru Evaluare şi Strategie din vara anului trecut arăta de pildă că 45% din români regretă căderea comunismului.

Concluzii triste care ne vorbesc despre o generatie de tineri complet debusolati.Cum s-a ajuns aici ?

Probabil ca experimentul lui Ceausescu a reusit…avem omul nou impreuna cu urmasii lui.

Ceauseii au dat patriei copiii lor, adica, neo-ceauseii.

In mod normal ,ar fi trebuit ca acesti tineri sa isi puna macar urmatoarea intrebare…daca era totul minunat in comunism atunci de ce am avut momentul 89 ?

Daca o sa incercati sa va conversati cu ei pe tema asta ,sa nu va mire raspunsul lor.Vor spune ca 89 a fost o facatura,o lovitura de stat ,o uriasa manipulare pusa la cale de agenturile straine…rusii,americanii si ungurii.

Vi se pare cunoscut ? O sa vi se spuna si ca Ceausescu a fost un mare patriot in comparatie cu Iliescu si cu cei de dupa 90.

Deci comunismul a fost bun si noi am fost intr-un fel deposedati de ceva bun prin forta imprejurarilor. Aici opiniile se vor imparti…unii ii gasesc vinovati pe rusi ,altii pe americani. Fireste, nimeni nu gaseste vreo vina in interiorul propriei familii, in cercul de prieteni, in vecinatatea imediata. Cu totii se declara victime, insa niste victime dornice de razbunare.

Lasitatea, lenea, suficienta, mica ciupeala, hotia, scoala facuta cu examene cumparate, toate astea nu li se par deloc a fi motive suficiente pentru un esec personal.Categoric marele vinovat este sistemul care a distrus comunismul atat de drag parintilor lor.

Acestia sunt tinerii europeni, cei pe care ii doream vindecati de comunism. Ne confruntam poate cu cel mai mare esec de dupa 90, ne confruntam cu cel mai mare pericol pentru viitorul acestui neam.

Poate ca fraza care te infioara cel mai tare din tot articolul cu pricina este urmatoarea…

Cu cât adolescenţii înaintează în vârstă, cu atât sunt mai convinşi că în comunism se trăia mai bine.

Acesta este rezultatul manipularilor meseriase, comise in ultimii 20 de ani cu ajutorul ziaristilor securisti din presa . Faptul ca nu am avut un proces al comunismului,  iar atunci cand totusi am condamnat comunismul, un intreg parlament era gata sa il linseze pe Basescu, faptul ca nu am pedepsit aparatorii ceausismului,ca nu am gasit asasinii din decembrie 89, ca am lasat ca fruntasii comunismului sa devina mogulii capitalismului,toate astea ne-au adus astazi, aici.

Ar trebui ca pentru acesti tineri sa se infiinteze o colonie test,  in care  sa reproducem minunile comunismului .

Eventualii doritori de senzatii tari din anii ’80,  ar putea locui acolo timp de o luna si s-ar putea bucura din plin de ceausism suta la suta. Ar sta in blocuri reci,cu lumina oprita la ora 22, ar avea 2 ore de televiziune, telejurnale cu vizitele tovarasului, magazine cu marfa pe cartela si ar sta noaptea la cozi. Nu cola, nu iphone, nu pizza, nu ….

Tabara sa fie imprejmuita si pazita,  caci va fi precum era Romania lui Ceasca, iar cine incearca sa fuga, nu e batut, ci amendat, ca sa ii treaca cheful. Cine cracneste sa fie  bagat rapid la arest si sa fie pus sa dea declaratii, cu privire la cei care l-au incitat sa fuga si sa critice minunatele conditii din colonie.

Poate ca in felul asta s-ar lamuri…sau poate ca le-ar placea si ar ramane sa isi traiasca viata asa, ca intr-o colonie penitenciara…..

Si mai jos, un fragment al unui traitor ai acelor ani….

Uite, eu îmi amintesc perfect, de pildă, de ultima zi când am mai avut apă caldă. Nu mai ţin minte data precisă – era prin noiembrie 1980, iar eu trebuia să mă duc la o petrecere. Era cam patru după-amiaza şi m-am dus şi eu, ca tot omul care se pregăteşte de chef, să fac o baie. Îmi amintesc până şi cum cădea lumina cenuşie prin fereastra cea îngustă a băii pentru că, lucru straniu, atmosfera din acea zi era la fel de neguroasă şi de ceţoasă ca în dimineaţa din 1965, când am aflat că există un ins pe nume Nick Ceauşescu. Ei, şi stăteam eu în lumina aia urâtă şi piezişă, stăteam cu mâna sub jetul de apă, Lorena. Stăteam şi mă tot miram că nu se mai încălzea apa odată. Aşteptam şi mă întrebam ce se petrece. După vreun sfert de oră de pândă, am renunţat, dar nu a fost o renunţare pur şi simplu – ştiam (pentru că pe vremea aia nu făceai altceva decât să te aştepţi la ce era mai rău), ştiam, aşadar, că apa caldă era kaputt! Cred că mai auzisem că se petrecuse aşa ceva prin alte oraşe, prin alte cartiere, că altfel nu-mi explic cum de-am realizat că gata, nu mai avem apă caldă.

În aceiaşi iarnă, ne-au luat şi căldura. Iar apoi, bunica a început să plece de cu seară la coadă la carne – avea un scăunel de pescuit rabatabil pe care îl căra cu dânsa, ca să aibă pe ce sta când băgau ăştia carne sau zahăr la BIG, care BIG este astăzi un Megaimage. Ţi-am spus vreodată că se întâmpla ca o coadă din astea să se perpetueze şi pe durata a două-trei zile? Nu? Ah, era tare simplu: se făceau bonuri de ordine şi, pentru mai multă siguranţă, se lăsau şi scăunelele la rând, ca să existe certitudinea că cel plecat, cel învoit să se ducă şi să doarmă, fusese acolo, la coadă, de la bun început, aşa că avea dreptul la carne, ouă, ulei, zahăr, portocale…

Fir-ar să fie, ia-uite cum era să uit! Ţi-am spus vreodată, Lorena, că verişoara mea, cea care îmi povestea despre Beatles şi despre pletoşi a murit? Nu, nu cred că ţi-am spus vreodată… Ei, bine, a murit la vârsta de 17 ani, călcată cu maşina de însuşi Nicu Ceauşescu, la Statuia Aviatorilor, într-o zi de duminică, pe la orele 13.00, iar Nicu Ceauşescu nu a fost judecat niciodată pentru asta.

Ţi-am spus că o iubeam. Sunt zile când cred că dacă scriu, o fac şi pentru că au rămas o sumedenie de lucruri pe care aş fi vrut să i le mai spun, numai că n-aveam cum, fir-ar să fie, n-aveam cum, pentru că nu sunt decât un blestemat de ateu care nu crede în viaţa de apoi… Asta o să te facă să pricepi, Lorena, cele ce o să le spun mai jos. Şi nu, nu-mi pare rău pentru că le voi spune.

În ultimii ani dinainte de 89, iarna, dormeam cu două rânduri de pijamale peste care trăgeam un combinezon din prosop. Ştii ce frig era în case şi mai ştii ca dacă te trezeai cu nişte cafea adevărată, nu prea aveai la ce s-o pregăteşti, că nici gaze nu erau. Ei, trebuie să-ţi mărturisesc că, în frigul ăla, singurul fel în care puteam să adorm era după ce mă gândeam, prosteşte, cum aş comite atentat după atentat împotriva lui Ceaşcă, Nicu, Patrocle.

http://sebastian-corn.tapirul.net/355/nicu-ceasca-patrocle/

Explore posts in the same categories: demontarea manipularii

Tags: , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

50 Comments on “NEO-CEAUSEII !”

 1. Inganduratul Says:

  Cred ca circa 90% din tinerii din ziua de azi sunt dusi cu pluta! Nu sunt chiar retardati dar sunt aproape. Asta si datorita profesoarelor si profesorilor de doi bani, fara chemare spre educatia celor tineri dar cu cereri nesutenabile pentru bani, fara un orizont moral si instructiv corect si de substanta. Daca la astea mai adaugam si cotributia familiilor, familii avand in componenta “omul nou ” al lui Ceasca …Amin!

  • lucaman Says:

   E o mare tristete.Fireste ca felul in care profesorii si-au facut treaba in ultimii 20 de ani ne ofera azi asemenea rezultate.Dar sa nu ii uitam si pe idolii televizati ai tinerilor romani…Mircea Badea de exemplu.Sa nu uitam ca nici capitalismul proiectat de Iliescu nu e tocmai unul reusit.Iar exemplele continua…

   • alexa Says:

    Sa nu uitam de capitalismul de cumetrie si democratia originala. Comunismul se transmite genetic, de la parinti la copii, apoi de la profesorii educati in spiritul comunist elevilor lor. Acesta este adevaratul genocid impotriva poporului roman si cei care pun caramizile ar trebui pedepsiti. Alaturi de mogulizoarele care spala creiere si care incita la ura, intoleranta si xenofobie, cei care fac propaganda ne ajuta sa ne indreptam spre anii 50. Operatiunea s-ar putea numi reeducarea si daca studiezi fenomenul Pitesti, gasesti asemanari remarcabile. Este ceea ce astazi se intampla pe forumurile lui SOV si propovaduit de asa zisi independenti, care deschid pogroame impotriva celor care vor adevarul. Lor sa le multumeasca aceasta tara mai tarziu, cand va fi prea tarziu.

 2. Florina Says:

  bun!
  dar eu nu le-aş spune că e vorba de o lună. cine doreşte, să vină, dar pentru cît timp rămîne de văzut.

  • alexa Says:

   Daca ar fi mai putin, poate nu ar simti disperarea neputintei. Altfel, cum sa inteleaga Florina ?
   Apropo, nu mai pot posta pe facebook, e ceva ciudat.

   • Florina Says:

    a, nu mai puţin. mai mult, mă gîndeam. dar ideea e să nu ştie pentru cît timp.
    am observat că e în neregulă facebookul.
    ai adresele de mail, oricum. 😉

    • alexa Says:

     le am ? da, le am ! 🙂 crezi ca si-a bagat Cioran coada pe acolo ? Tocmai iti scrisesem ceva poetic despre suparare. :))

  • lucaman Says:

   Cred ca nu rezista nici 3 zile……

   • Florina Says:

    ei, se vor da bravi cîţiva, aşa, din spirit de aventură, şi gata! cînd ar vedea ce înseamnă cu adevărat şi că nu au habar cînd se termină, atunci aş vrea să-i văd.

    • lucaman Says:

     Or sa asculte Antena libera si Vox preapublica.

     Apropos,mie nu mi se mai permite sa comentez pe vox.Sunt bannat…amicul Gotiu nu suporta sa ii amintesc despre cei 30 de arginti in Saptamana Patimilor…

 3. Florina Says:

  😆 ca să ne dispere, da!

 4. alin Says:

  E usor sa dam vina pe niste tineri debusolati. Dar ce sperante de viitor au ei in tara lor ? Ce le ofera societatea de azi ?

  • lucaman Says:

   JFK….“nu te intreba ce poate face tara pentru tine, intreaba-te ca poti face tu pentru tara”:

   Intre timp vezi ce a facut lumea mogulilor pentru un tanar care a ales sa se puna in slujba lor si care a ales sa ii manipuleze pe romani.

   Revista Kamikaze a scris, miercuri, ca jurnalistul Victor Ciutacu locuieste intr-o locuinta sociala din cartierul bucurestean Rahova pe care o inchiriaza de la Primaria Municipiului Bucuresti. Intr-o postare pe blogul sau, Victor Ciutacu a oferit cateva precizari in legatura cu informatiile aparute in revista Kamikaze. Ciutacu a scris ca “a inchiriat de la stat, legal, acum 11 ani, o locuinta sociala, de 66 metri patrati” si ca a anuntat cand familia sa a depasit plafonul de castiguri lunare. “Conform legii, dupa acest anunt, autoritatea locala trebuie sa puna la dispozitia chiriasului, la schimb, un alt spatiu de locuit echivalent (cu alt statut) sau sa-l taxeze pe acesta cu suma legala maxima pentru chirie. (…) Ciutacu a fost taxat, de atunci, cu chiria maxima, 1,284 milioane lei vechi pe luna”, mai scrie jurnalistul.

   Kamikaze: Victor Ciutacu locuieste in apartament social de la Primarie

   “Printre saracii, persoanele cu handicap si martirii Bucurestiului care au drept la locuinta sociala de la Primarie s-a strecurat si Victor Ciutacu, posesor de BMW si realizator de emisiuni televizate pe mii de euro lunar”, scrie Kamikaze.

   Revista vorbeste despre Blocul P22C, strada Petre Ispirescu, din cartierul bucurestean Rahova. Potrivit informatiilor oferite de Primaria Capitalei Revistei Kamikaze, “apartamentele situate in blocul P22C din str. Petre Ispirescu nr. 14, sector 5 fac parte din categoria <>, fiind realizate conform Legii 114/1996”.

   “Unul dintre saracii care locuiesc in blocul de locuinte sociale P22C din Rahova este si Ciutacu Victor. El nu a avut decit un Matiz de culoare rosie pina in 2008, cind l-a vindut si si-a cumparat visul oricarui locuitor din Rahova: un BMW Seria 3, generatia noua. In prezent, acel chirias al unui apartament social poate fi urmarit la televizor. Da, este vorba chiar despre Victor Ciutacu, realizator de emisiuni la Antene si unul dintre redactorii-sefi ai Jurnalului National. Contactat de reporterii Revistei Kamikaze, Ciutacu nu a dorit sa faca prea multe declaratii despre apartamentul inchiriat de la Primarie. “Am un contract legal, in vigoare. Daca aveti informatii, publicati-le”, ne-a spus el fara sa raspunda la alte intrebari (care e durata contractului de inchiriere sau data la care a fost incheiat)”, scrie publicatia.

   Revista mai precizeaza ca “desi blocul a fost construit de Primaria Capitalei, locuintele au fost repartizate de Primaria lui Vanghelie, cea a sectorului ” si ca “Ansamblul de locuinte P22, din care face parte si P22C-ul lui Ciutacu, a fost construit in anul 2000, deci este un imobil nou, are geamuri termopan si este printre putinele din zona care arata decent”.

   “Potrivit informatiilor oferite de Primaria Capitalei, cei ce pot beneficia de o locuinta sociala in Bucuresti sint <>”, noteaza publicatia.

   • alin Says:

    E simplu sa spui asa ceva in state.
    Cat despre Ciutacu ce sa mai zici ? In felul asta si-a dat masura caracterului sau. Parca si Mircea Badea locuieste cu parintii. Probabil ca au oroare de rate. Cand faci un credit pe 25-30 de ani nu este o gluma.

    • lucaman Says:

     Saracu Badea,el nici nu si-ar permite 70000 de euro ca sa-si cumpere un apartament.Il plateste mogulul cu 700 de lei pe luna….hi!hi!hi!chiar crezi ca ar fi nevoit sa plateasca in rate?
     Daca nu vrea sa plateasca 25 de ani credit atunci sa stranga bani 25 de ani si apoi sa isi cumpere casa.

     Cat despre chestia cu JFK …nu e usor nici in America,mai ales zilele astea.Numai ca aia nu au mentalitate de pomanagii…

  • alexa Says:

   Ce ar trebui sa le ofere ? Si ce le ofera alte tari ? Cumva, vreo stabilitate si n-am aflat noi, inca ? Esti amuzant !

 5. alin Says:

  Americanii si englezii chiar fac cate ceva pt. popor si abia apoi le cer una sau alta. Macar creeaza un cadru civilizat si competitiv in care personalitatile sa se desfasoare. Noi habar nu avem ce facem. Nu avem viziune , strategii … nimic. Te inseli cand spui ca romanul are mentalitate de pomanagiu. Majoritatea romanilor care lucreaza in vest se descurca destul de bine. Cel putin la fel de bine ca si nativii acelor tari dezvoltate. Cat despre Base si taranii care stau la carciuma … guvernul Boc e de vina. Ei au dat pensia aia minima de 350 de lei. Eu stiu ca inainte de chestia asta aproape toata supraata agricola era lucrata. Acum vad porumb si floarea soarelui sporadic , mai mult parloaga decat teren lucrat. Pomenile electorale se razbuna.

  • lucaman Says:

   Cat despre Base si taranii care stau la carciuma … Eu stiu ca inainte de chestia asta aproape toata supraata agricola era lucrata…………………….hi!hi!hi!eu nu am vorbit despre ei dar vad ca tu ai o tema noua.
   Ok,sa o luam pe Kant daca doresti….Era lucrata pe naiba.De aia stateau taranii in carciumi iar soldatii le faceau diguri ca sa ii apere de inundatii.Era in 2005 iar venitul minim si pensia minima nu existau.Sa mai amintesc si faptul ca pe vremea lui Ceausescu recolta era culeasa cu soldatii si cu elevii?
   Romanii care lucreaza in vest au ales sa munceasca si nu s-au intors nici atunci cand economia duduia. Ba mai mult,nu se intorc nici acum cand acolo e criza.Poate ca nu vor sa ii tina in spate pe romanii care trandavesc.Ori poate ca s-au saturat sa fie tratati ca niste romani de mana a doua.Crezi ca mult s-au bucurat atunci cand Ponta si Crin au declarat ca romanii de afara nu ar trebui sa voteze pentru ca nu platesc impozite in tara? Cei care nu vor sa munceasca nu vor pleca niciodata din Romania.Mai bine asteapta pomeni de la statul social promis de USL.Asta viziune,asta strategie…hi!hi!hi!

   Acum sa vedem ce fac americanii si englezii pentru popor…

   Marea Britanie… guvernul a anuntat ca majoreaza incepand cu data de 4 ianuarie,cota standard a taxei pe valoarea adaugata (TVA) de la 17,5% pana la 20%, decizie integrata intr-un set de masuri de austeritate menite sa reduca deficitul bugetar al tarii.

   Initial, TVA a fost redusa la 15%, ca masura de contracarare a efectelor crizei economice, dupa care a fost majorata la nivelul actual de 17,5%, informeaza AFP.
   George Osborne, ministrul britanic de Finante, a facut publice reducerile dramatice de cheltuieli pentru cateva dintre departamentele cheie pe urmatorii patru ani, confirmand totodata ca sectorul public va pierde 490.000 locuri de munca pana in 2014-15, informeaza Financial Times.”Reducerea deficitelor bugetare este inevitabila”, a declarat Osborne in Parlamentul britanic. “Sa dam inapoi acum si sa ne abandonam planurile ar insemna sa luam calea ruinarii economice”.

   Acum sa vedem ce face America….Barack Obama a făcut un apel de reducere cu 4 trilioane de dolari a deficitului.„Trebuie să trăim cu mijloacele pe care le avem, să reducem deficitul, să ne întoarcem pe calea care ne permite să ne plătim datoriile”, a spus președintele în cadrul discursului susținut la George Washington University. Speech-ul a fost presărat cu atacuri la adresa republicanilor, în special din pricina criticilor acestora pentru reforma sistemului de sănătate. „Dacă nu facem nicio schimbare, nu vom putea să ne respectăm promisiunile unei generații care va ieși la pensie, unei generații care va trăi mai mult și va avea de confruntat costurile de sănătate mai mari decât până acum.”

   Dupa cum poti observa si americanii si englezii fac ceea ce a facut si Boc.Nu ii vad sa vorbeasca despre mariri de salarii,mariri de pensii,reduceri de taxe ,cresterea ajutoarelor sociale…etc… asa cum promite programul USL-ului.

   • alin Says:

    Vad ca nu ne intelegem. Ca sa-ti spun din start eu sunt numai de orientare liberala dar nu sunt penelist. Degeaba imi spui de USL sau de Antonescu , nu ma afecteaza pt. ca nu ma regasesc in ideea lor de societate. Dar nu ma regasesc nici in ideea de societate cica reformata a lui Basescu. Concluzia ? Trebuie sa plec din nou.

    • lucaman Says:

     Poti pleca si maine dar oriunde vei merge in U.E sau S.U.A vei ajunge la timp ca sa prinzi aceleasi reforme pe care le-a facut si Boc aici.

     Nu ma intereseaza deloc orientarea ta politica .Esti liber sa votezi cu cine vrei .

  • alexa Says:

   Cadrul civilizat si competitiv este creat de companii, nu de stat. Si in companiile din Romania este un cadru competitiv. Acolo se plateste competenta. Sa facem diferenta intre stat si private, ca sa nu generalizam aiurea. Inainte de ce era lucrata suprafata ? Ca suprafata nu mai este lucrata din 90 incoace. Daca ai o tema, sorry, dar aici sunt oameni care nu au creierii spalati si nici reeducati nu se lasa ! 😀

   • alin Says:

    Cadrul general , legislativ , este creeat de catre stat. In acel cadru se misca apoi companiile care isi creeaza cadrul lor. Ce vorbim aici ? La noi cadrul general , legislativ este varza incepand cu Constitutia tarii si continuand apoi cu legile care sunt facute anume ca sa pot sa fie incalcate. In acest cadru general prost companiile nu prea au cum sa se descurce si tind sa se adapteze cadrului existent. Am vazut ca seful unei companii de head hunting din Romania spunea ca acele companii straine de care zici cauta pt.posturi de manageri niste tipi conectati politic la nivel inalt care pot sa aduca contracte companiilor in cauza. Deci acele companii s-au adaptat si aici asa cum se adapteaza si in Venezuele , Irak sau in alte tari unde legea e pe jos. Pt. ei conteaza in primul rand profitul. Totusi in tarile lor nu ar face niciodata aceleasi lucruri. De ce ? Acolo legea e lege. Stii bine ca stiu despre ce vorbesc.
    PS. Dara…am o agenda din partea partidului ca sa distrug siteul asta…ha…ha.

    • alexa Says:

     Constitutia e facuta de amicii vostri din PSD, dar n-am vazut niciodata liberalii in strada sa ceara sa se schimbe. Am vazut in schimb ca se iubesc cu astia care au facut-o ! 😀
     Pe naiba ! Pana si conceptul de head hunting a ajuns de manipulat. E penibil sa imi spui mie ca manager ce se intampla, zau !

     PS. Dara…ar trebui intai sa ma ingropi in dealurile din Moldova…ha…ha…

 6. Sfarma -Piatra Says:

  LUCAMAN ai dreptate !!! Daca acest popor si aceasta generatie tinara are comunismul in ADN,transmis de parinti urmasilor,dupa cum bine spunea Alexa mai sus,singura solutie este ,,REFORMAREA” acestui popor si a generatiilor actuale !!!
  Cum se poate face aceasta reformare ?
  Cred ca Partidul Democrat-Liberal si Presedintele Romaniei Domnul Traian Basescu,trebuie sa conceapa de urgenta un program de reforma biologica a acestui popor si a generatiei sale tinere !!! DAR IMEDIAT !!!
  Ministrul Sanatatii,Cseke Atilla(unii ii zic,biciul lui Dumnezeu,oameni rai)este un deschizator de drumuri in aceasta reforma !!!
  REFORMA NU MAI POATE ASTEPTA !!!
  In timpul Revolutiei Franceze in 1794,guvernarea iacobina condusa de Maximilien Robespierre dupa studii aprofundate a ajuns la concluzia ca 90% din populatia Frantei este infectata de secolele de regalism si prin urmare Franta si Revolutia nu au nici o sansa de viitor! Dar,si atunci ca si acum,erau niste oameni rai care l-au impiedicat pe Robespierre sa-si duca reformele pina la capat!
  O seara buna !

  • lucaman Says:

   Blogul a retinut tonul bascalios,a retinut si parerea ta.Se naste insa urmatoarea intrebare…tu esti un aparator al comunismului? Esti de acord cu cei 40 la suta dintre tinerii care declacara ca Epoca de Aur era cool?

   Cat despre mistocareala ta legata de …,,REFORMAREA” acestui popor si a generatiilor actuale !!!
   Ai aici un raspuns pe masura

   Întrebare: Să înţeleg că denazificare da, şi decomunizare nu?

   Adam Michnik: Am spus eu ceva de acest gen? Cred că denazificarea este un mit în care am crezut cu mare plăcere. M-am ocupat foarte mult de felul în care a arătat denazificarea în Franţa şi în Germania. A fost întotdeauna o ficţiune; iar, dacă a avut într-adevăr loc, a fost posibil numai datorită unei ocupaţii străine – americanii sau englezii. Atunci cînd au apărut Bundesrepublik şi guvernul lui Konrad Adenauer s-a terminat cu denazificarea. Propun să nu trăim în lumea acestor mituri. Pot să fiu de acord că în anul 1990 puteai gîndi onest, aşa cum gîndea Gabriel Liiceanu. Era primul şoc al libertăţii, şi aşa au gîndit foarte mulţi oameni. Nu am fost de acord cu acest lucru, însă eram în minoritate. Dar astăzi să te gîndeşti la decomunizare?… N-o să comentez aşa ceva. N-am nici un exemplu că, la 20 de ani după război, să se fi încercat undeva denazificarea. În ţara mea există, desigur, şi astăzi susţinători ai decomunizării. Dar nu se doreşte decomunizarea unor lucruri, este vorba despre găsirea unui instrument împotriva duşmanului politic. Există o formă eficientă de decomunizare: alegerile libere. Nu există o altă formă. Toate celelalte le numesc „anticomunism cu faţă bolşevică“; sînt anumite forme de discriminare în afara legii şi în afara democraţiei. Există un anumit grup de oameni care îşi arogă dreptul de a-i discrimina pe alţii. Eu am luptat întotdeauna ca în Polonia să existe puterea pe care o alege poporul polonez; n-am luptat pentru puterea proprie sau a colegilor mei. Şi sper că, cel puţin în acest mod, m-am deosebit de Lenin. Lenin a luptat pentru puterea partidului bolşevic: nu le permitea ruşilor să-şi aleagă puterea pe care o vor. Întregul limbaj al lui Lenin consta în faptul că le spunea celorlalţi „Daţi-vă la o parte, voi deja aţi fost la putere“. Nu spunea asta administraţiei ţariste, ci guvernului Kerenski, care era o coaliţie a partidelor democrate. Lenin spunea: „Există un singur asemenea partid care are dreptul să conducă, şi acesta este partidul nostru“. Eu spuneam complet invers: nu există un asemenea partid; nu există un partid care să aibă dreptul natural de a conduce. Acest lucru se poate întîmpla numai în urma alegerilor libere: dacă vreţi să fiţi la putere, trebuie să cîştigaţi alegerile. Sigur, după cum se ştie, în Polonia n-a fost atît de evident pentru toată lumea, dar în 20 de ani am învăţat.

   Andrei Pleşu: La noi, problema este că şeful principalului partid de opoziţie umblă cu tricouri cu Che Guevara pe piept. Asta ne creează o uşoară panică pentru alegeri, fiindcă eu nu sînt sigur că el ştie cine e Che Guevara. Dar faptul că îl afişează este mai periculos decît ce am văzut eu la Berlin, unde era un restaurant „Che Guevara“, şi am intrat furios înăuntru să mă cert cu chelnerii: de ce numesc ei acest restaurant „Che Guevara“? Şi a venit o nemţoaică blondă, fermecătoare, care s-a uitat în stînga şi în dreapta şi m-a întrebat: „Cine-i Che Guevara?“. Mă tem că nici omul despre care vorbeam nu ştie cine e Che Guevara, dar riscă să creeze o ideologie care să falsifice votul. Tu, Adam, ştii cine a fost Che Guevara…

   Adam Michnik: Pentru că ştiu cine a fost Che Guevara, îi mulţumesc lui Dumnezeu că n-am fost niciodată în labele lui.

   • Sfarma -Piatra Says:

    Ti se pare ca sint bascalios!?
    Am zis eu ceva de favorabil de bolsevism ?
    Tinerii de azi au parerea aia gresita,pentru ca de alta favorabila nu au avut parte! Ce atita filozofie ???
    Am impresia ca acest popor e prea mic pentru ambitiile uriase care va anima! Ce sa-i faci? Asta-i poporul !!! Altul n-avem !

  • alexa Says:

   Sfarma clona, programul de reforma biologica l-au inceput deja cei din USL, alaturi de mogulii sponsori, prin spalarea creierelor in ritm alert.Cat despre nostalgiile de primavara vis a vis de reforma medicala, privind internatul pe capete pentru nimic, fa o vizita intr-o tara occidentala si pe urma mai vorbim despre gena comunista.
   Visezi degeaba revolutii Sfarma ! 😀

   • Sfarma -Piatra Says:

    Internari pe capete pentru nimic ?!?!
    Da’ aia care au crapat in fata portilor inchise ? Sau erau de la KGB ?
    Cit despre revolutii,ma tem ca ai dreptate !
    Poporul Roman,e obisnuit cu porcariile si violentele guvernului asupra lui ! Pina la urma chiar si merita ce i se intimpla acum!
    A votat LIBER !
    Nici o masura cit de dementa ar fi ea,nu ar revolta poporul roman !
    D-aia au si aparut proverbe de genul: ,,Capul plecat,sabia nu-l taie” !

    • lucaman Says:

     Sfarma ,Alin sau kant …ai observat ca au fost inchise 67 de spitale si au murit 2 oameni.Oameni care erau cunoscuti cu afectiuni grave.Asemenea decese se petrec zilnic, in toate colturile planetei ,chiar si asa cu spitale deschise.Daca inchiderea acestor unitati sanitare ,a fost o decizie gresita a ministerului ,atunci numarul celor care vor muri in zona respectiva va creste.Insa,daca aceasta inchidere a fost manipulata de o parte a presei si a mediului politic ,atunci iti garantez ca numarul victimelor in zona nu va creste.Sa nu uiti ca s-au inchis 67 de spitale si nu au fost trase salve mediatice decat din 2 locuri.Ceea ce ne arata ca ministerul a selectat bine cel putin celelalte 65 de spitale.Reforma sanitara va continua spre disperarea mafiotilor din sistem,spre disperarea managerilor de spital numiti politic,a importatorilor de medicamente cu origini in lumea politica,spre disperarea medicilor de familie care au pacienti fictivi.Atat de fictivi incat atunci cand s-au adunat listele de pacienti de la toti medicii de familie din tara am depasit numarul locuitorilor Romaniei.Reforma va continua si in ciuda pacientilor care se obisnuisera sa-si traga cate 10-12 concedii medicale pe an ,in schimbul unei spagi la medic.Apropos,dupa ce ministrul a adoptat noi reguli cu privire la concediile medicale, numarul lor a scazut la jumatate in 2010.Sa mai amintim si cazul pensionarilor medicale pe baza de spaga? E celebra deja localitatea aceea in care majoritatea erau pensionati din cauza de orbire in schimb multi dintre ei tocmai isi luasera carnet de sofer…

     Oricum, subiectul acestui articol era altul insa observ ca tu ai trecut elegant prin toata propaganda USL.
     Astept sa abordezi noi teme de partid…ceva despre alegerile din PDL,Blaga,Udrea….despre cum se asteapta ca poporul sarac sa iasa in strada ca sa apere avantajele bogatilor,avantajele pensionarilor de lux,ale bugetarilor in dauna particularilor,ale politicienilor care si-au pierdut accesul la resursele bugetare,ale milionarilor lideri de sindicat ,ale bietilor moguli….etc.

    • Sfarma -Piatra Says:

     Da LUCAMAN,erau 2 OAMENI!
     E bine ca ai observat ca ERAU oameni……
     Bine ca nu erau pixeli albastrii……………

    • alexa Says:

     De cand n-ai mai fost intr-un spital, internat ? Aia care au crapat, crapau oricum. Tata a crapat tot asa pe vremea lui Ceasca, cand era o veselie cu spitalele. Infarctul nu iarta.
     Normal ca poporul e obisnuit cu porcarii si de aceea rectioneaza asa cand cineva vrea sa fac reforma ! 😀
     Ei na ! Sa nu mai voteze liber ? Pai stai nitel ca vine USL, care nu e de acord cu votul, cu alta opinie si cu miscatul in front.
     Asta cu capul plecat este de inspiratie islamista. Nu apartine poporului roman, asa ca ai luat plasa.:D

    • Sfarma -Piatra Says:

     ALEXA,tot ai vostri vor ,,cistiga” si la anu’ nu USL ! Campania a inceput pentru PDL,mituirea populatiei prostite de saracie si lipsuri !
     Deja se aloca sume astronomice pentru a umple burtile emaciate ale poporului ,,limitat si neperformant” !
     Regimul cezarist o sa continue si dupa 2012,cu Boc premier !!!

 7. lucaman Says:

  Da Sfarma,oameni…deci muritori…
  Apropos,nevasta celui din Baneasa lucra la spitalul care s-a inchis…de fapt Centru de sanatate Baneasa, ca nu era spital.

  Uite aici, ca sa vorbim cu acte in fatza….

  -Cazul decesului pacientului de la Băneasa, judeţul Constanţa. Salvarea fusese chemată printr-un prim apel venit la ora 9.11, prin sistemul 112. Ambulanţa se afla la o altă intervenţie, dar s-a comunicat că va ajunge la caz. Bolnavul, un bărbat de 60 de ani, a fost văzut de medicul de familie care îl avea în grijă, iar acesta a apelat din nou serviciul 112, la ora 9.23, precizând că este vorba despre un infarct. La ora 9.27 a fost trimis un echipaj de medicină de urgenţă, iar trei minute mai târziu, pacientul a fost luat în ambulanţă spre Constanţa. Pe drum, starea acestuia s-a agravat şi a intrat în stop cardiac, motiv pentru care a fost solicitată o ambulanţă de urgenţă care s-a întâlnit cu cealaltă autospecială, pe traseu, şi au început manevrele de resuscitare. Pacientul a decedat, însă, diagnosticul fiind sever: ”insuficienţă cardiacă globală, bloc de ramură stâng, infarct în antecedente”.

  ”Cazul despre care vorbim nu putea fi tratat în Centrul de sănătate Băneasa. Exact aceasta a fost şi decizia medicului de familie. Pacientul trebuia să plece la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa. Nici măcar la Spitalul din Medgidia nu ar fi avut ce căuta. Acest pacient, în loc să meargă direct la medicul de familie, s-a dus la centrul de sănătate”, a susţinut Oficialul MS.

  Iata si al doilea caz…

  – Cazul de la Bălceşti, Vâlcea. Primul apel la 112 a fost dat de un vecin al pacientului, la ora 9.29. Dispeceratul l-a îndrumat pe vecin să aşeze pacientul în poziţie laterală, dar s-a întrerupt convorbirea. La ora 9.37 apelantul a revenit şi a anunţat că a luat pacientul cu maşina personală, spre spitalul din Bălceşti. În cele din urmă, vecinul şi pacientul au ajuns la spitalul din Bălceşti, cu autoturismul, unde a ajuns şi o ambulanţă, însă nu s-a mai putut face nimic pentru pacient, doi medici de familie aflaţi la faţa locului, şi doctorul de pe ambulanţă constatând decesul bolnavului. Diagnosticul: ”hemoragie masivă de trunchi cerebral care a afectat centrul respirator”. Arafat a susţinut că spitalul de la Bălceşti era de categoria a patra, pentru care legea stipulează că trebuie evitate în urgenţele de acest nivel. ”Spitalul din Bălceşti nu ar fi putut rezolva acest caz având în vedere că în unitatea sanitară există specialitate de ginecologie, ORL şi este un medic pensionar. Era nevoie ca pacientul, în vârstă de 41 de ani, să fi fost transportat rapid la spitalul din Craiova sau Râmnicu Vâlcea după acest accident vascular grav la nivelul trunchiului cerebral”, a explicat subsecretarul de stat.

  • Sfarma -Piatra Says:

   LUCAMAN,ce prezinti tu mai sus sint justificari!
   Faptele sint fapte!

  • impricinatul Says:

   O intrebare: ce tensiune avea inainte de a muri pacientul decedat la Balcesti? AVC-urile sunt frecvent consecutive unui puseu hipertensiv. Tratarea puseului HTA plus oxigen pe masca (asta o faci oriunde exista spital, cat de marunt) putea sa-i asigure sanse suplimentare.
   Problema nu este ca se face reforma in sanatate – TREBUIE facuta. Problema este CUM se face. Nici pana acum, ministerul nu a facut publice criteriile după care anumite spitale au fost închise, în timp ce altele (dintre care unele mai rau cotate) au rămas în funcţiune.
   Acesta este un aspect.
   Aspectul al doilea este că, OK, desfinţezi spitalele care consumă prea mulţi bani, furnizând prea puţină sănătate în schimb. Soluţia nu este, însă, să le închizi, ci să le “reformulezi” activitatea, i.e. să le transformi în centre multifuncţionale de diagnostic şi tratament, mai puţin consumptive financiar, dar care pot oferi servicii medicale chiar şi în zonele izolate.
   Culmea este că acum un an, Ministerul Sănătăţii chiar asta propunea. Până la urmă, a ales soluţia cea mai lipsită de planificare şi logică: desfiinţarea.
   Consecinţa? Vă invit în cea mai mare parte a spitalelor mari, care, acum, sunt obligate să ţină pacienţii internaţi pe hol şi pe canapele (ceea ce contravine legii date tot de acelasi Minister al Sanatatii).
   Repet: sănătatea are nevoie de o reformă din temelii, cu atragere de bani privaţi ffff mulţi (chestie care a început) şi cu coresponsabilizarea pacienţilor (sănătatea NU este gratuită). Numai că o asemenea reformă trebuie făcută cu cap. Există specialişti în problemă, dar NICI UN guvern post 1989 n-a ţinut cont de ei (nu fac parte dintre ei, deci pledoaria nu e pro domo).
   Există un prof de management sanitar din US. Insul e liberal. Regret că am un lapsus şi nu vă pot da numele lui şi linkul către citatul care urmează:
   “Sistemele publice de sănătate sunt insule de socialism în marea Pieţei Libere”.
   Totul se trage de la DDO, care afirmă că dreptul la sănătate etc. Prin urmare, cam asta ar fi paradigma în care trebuie să funcţionăm când reformăm un sistem sanitar. Iar motivele, să nu râdeţi, sunt pur financiare pe termen lung. O populaţie bolnavă nu poate să lucreze eficient. Evident, la noi e un biais nasol băgat de concedii aiurea, pensionari etc. Pe de alta parte, urmariţi datele la nivel european: avem una dintre cele mai scăzute rate de concedii medicale si de pensionari pe cap de salariat.
   Oh, m-am lungit prea mult si sunt si off topic. Scuze!

 8. alin Says:

  Ha…ha….Nici eu nu am vazut basisti in strada ca sa ceara altceva decat chestii sociale.
  PS. Si eu sunt manager si stiu ce se intampla.
  PS2.Dara….cretinul ala a ingopat pe cineva in dealuri….ma faci sa rad.

  • alexa Says:

   Zau ? Unde erau ? Ca pe la miting i-am vazut doar pe Crina si Tonta ! 😀

   PS. parca erai petrolist. ti-a trecut ? 😀
   PS2. n-ar fi prima data si de fiecare data am avut dreptate ! 😀

 9. alexa Says:

  @Sfarma, fa-mi favoarea si nu mai bate campii. Nici nu stii ce vorbesti, in afara de o propaganda desantata, care suceste adevarul si imi insulta inteligenta. Chiar e jenant ce scrii fara un dram de discernamant.

 10. alin Says:

  Dara … tu ai intotdeauna dreptate. Nici asta nu e chiar un lucru bun.
  Sarbatori fericite !

  • alexa Says:

   Faptele ulterioare au dovedit ca am. Normal ca nu este un lucru bun, fapt pentru care am fost bannata 7 luni de televiziunea lui Crina si Ponta. Nu te-am vazut cu pancarta pentru luarea unui drept la libera exprimare, ci dimpotriva !Nu e un repros, e doar o constatare. Ai acceptat tacit o chestiune nedemna de o democratie si vii si dai lectii aici despre occident ? Ironic, nu ? Plus ca te tavalesti cu placere in continuare in acel noroi. Pentru mine acel bann a fost un lucru bun, chiar daca a fost dat pentru nimic. Am parasit tara gunoiului, in care unii se simt grozav.
   Sarbatori fericite si tie !

 11. ribelalu` Says:

  Sarbatori Fericite!

 12. Satirikon Says:

  Sarbatori pascale pline de lumina si pace in suflet. >:D<
  PS: nu sunt priceput la urari -_-

 13. Emil Says:

  Cand in Romania este totul negru, cand toate emanatiile democratice propaga ceea ce propaga, cand fiecare dintre noi de frica de a nu se repeta ceea ce a fost am inceput sa o luam razna, ce motiv ar avea sa creada copiii altfel? Sa creada un amarat de profesor?
  Aveti o parere prea proasta despre tanara generatie!

 14. Emil Says:

  Paste Fericit!


Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: