Critica ratiunii impure la…chestia lui CTP !


CHESTIA ZILEI cu CTP

1. Preşedintele Băsescu spune că nu poate da ţara pe mâna unui copilot. Tot ce se poate. Dar pe mâna unui pilot care iese noaptea din cârciumă cu şpriţul în cap, se suie la volan sub ochii miliţienilor şi pleacă rânjind – se poate da ţara?

2. Unde aţi prefera să trăiţi, în România guvernului Băsescu – Boc sau în Japonia lovită de cutremur, tsunami şi radiaţii?

Citind aceste fraze venite din adancul put al gandirii CTP-iste nu pot sa nu ma gandesc la Foucault si ganditorii neo marxisti de la inceputul anilor 1930.  Acest guru al Romaniei reteviste si anteniste, lapidar si pregnant face diferentieri nicidecum subtile, in a ne arata amorul fatis fata de Ponta, acest copilot care nu demult s-a rasturnat cu masina la raliu. Dar ce mai conteaza daca e tema de scuipat , nu ?

Ceea ce m-a impresionat este “argumentul” adus in favoarea lui Ponta..o presupusa betie a sefului statului, desi nu are nicio dovada. Dar daca da bine la campania USL, ce oare l-ar putea opri ?

Dupa aceasta spalatura demna de cel mai mare jeg, care se numeste pompos jurnalist imi dau seama ca ratiunea nu este asa cum a definit-o Kant stiinta de a judeca apriori, ci este stiinta regulativa de conturi ale sponsorilor lui CTP, un fel de chestie transcedentala a la Capitalisme et schizophrenie, seria L’ánti Oedipe, care i-ar buimaci efectiv pe Deleuze si Guattari, care s-au chinuit sa-l psihanalizeze.

Cea de-a doua intrebare insa ….

Ei bine, te face sa te intrebi daca aceasta roza a vantu-lui…lol.. este cu toate tiglele pe casa, fiindca orice om cu neuronii neasfixiati de mogulizoare gandeste astfel: decat in Japonia unde e dezastru, mai bine in Romania unde se desprimavareaza si totul e in regula…

Ca subliminal si pervers, aceasta dama de campanie uslasa a vrut sa asimileze dezastrul din Japonia cu guvernarea Boc, nu prea i-a iesit, decat daca, asa cum spuneam…se adreseaza celor saraci cu duhul care spera ca ai lor vor veni la imparatia Romaniei sa reia de unde au ramas cu impartitul. Faptul ca putin ii pasa de suferinta Japoniei, folosind-o in mod ordinar pentru scopuri politice arata ca aceast nichipercea vitupereaza malign fara niciun fel de scrupule si fara o minima morala.

In incheiere ii spun ca Luiza Palanciuc in articolul despre ratiunea impura si ingrijorarea lui Michel Deguy, ca aceste fraze nu arata decat  “pustiul lui intellectio”. E doar o biata ” Lebenswelt caricaturală, unde vitalitatea kitsch-ului nu mai trimite “nici măcar” la simpla, dulcea prostie, ci la ne-gânditul ideilor primite şi la ieşirea, abruptă, fără drept de apel, din logos, din tot ceea ce a însemnat, mai bine de două mii de ani, discursul sintaxic al gândirii. Îngrijorarea lui Michel Deguy este, fără îndoială, justificată: ieşirea din sintaxă, din coerenţă şi esenţă – prin imagine (televizuală, cinematografică, jurnalism) sau, surprinzător şi dezamăgitor (eufemism), chiar prin formele publice (circulare-colocviale) ale intelectualului obosit – este, uneori, mai mult decât o abatere sau o neatenţie… Este ieşirea din gândire. Care, cum ştim, poate deveni în orice moment patologică, dacă nu chiar criminogenă: crima împotriva gândirii.”


Explore posts in the same categories: demontarea manipularii

Tags: , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

3 Comments on “Critica ratiunii impure la…chestia lui CTP !”

 1. Liviu Iordache Says:

  Socant este ca un tip bolnav psihic, amoral, nu numai imoral, poate fi platit pentru asemenea fisuri de un facator de presa de talia lui Adrian Sirbu! Foaia in care se screme greseala asta umana are 3.000 de exemplare vindute, iar el scrie doar cind are de aparat un vintu si un voiculescu, rest, mizerii de-astea, de 4 rinduri…

  • alexa Says:

   Nu stiam ca Gandul e al lui Sarbu, sincer. PROTV pare totusi echilibrat la stiri. CTP scrie asa fiindca i se potriveste foarte bine. Rautatea, nesimtirea si razbunarea fac parte din caracterul lui. Plus ca SOV a avut grija sa il scoata in fata ca cel mai bun la 10 pentru Romania. Ce convenabil sa iti faci latraul, the best analist ! Astia chiar cred ca toti romanii au probleme cu neuronii din dotare. Te apuca greata.

 2. Emil Says:

  Am aflat acum cateva luni ca CTP cu o avere mare mai are inca vechea Dacie. Mie nu imi spune der bine de echilibrul sau mintal. Sa aiba cheltuieli cu copiii?


Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: