Razboiul intelectuali versus intelectuali by conu’ Costache

Noul spectacol pus in scena de omul din top 300, Costache Patriciu se refera desigur la nehotaratii de pe piata libera de agatat sustinatori.

Si pentru ca trebuia sa dea bine la imagine, sa salte nivelul cultural al discursului, de la sub nivelul marii al vuvuzelelor folosite cu succes pana acum si pana la academic…a reinventat sintagma “lasati intelectualii sa vina la mine” !

Acum, avem o problema…care intelectuali ? Oare cei 100 ai lui Antenescu, cei care opereaza acum cu relativisme de genul: “E adevarat, PUR (devenit PC) a fost creat de catre Dl Dan Voiculescu, asupra caruia au planat unele acuze de colaborare cu regimul dinainte de 1989. ” ?

No way, maurul si-a facut datoria, maurul trebuie sa moara ! Ca si vuvuzismul…fiindca avem nevoie de staif pentru a prinde intelectualu’-n capcana.

Asa ca, ne trebuie o noua societate civila, una care sa se plieze pe ce vrea stupid people acum, ca e nisa, deh…o alba ca zapada, sub fustele careia sa se ascunda omul negru al afacerilor , eventual, acei intelectuali pierduti de alianta”femeia gonflabila”, pe care a taxat-o din momentul in care aceasta s-a desavarsit.

Desi vorbeste cu mult patos despre oportunisti, el insusi este tatal lor, vrand sa confiste in propria-i ograda societatea civila pierduta, tocmai buna de spalat imaginea sifonata de om al KGB-istului Caraman, de imbogatit al tranzitiei-consecinta a sponsorizarii partidelor de stanga si planurilor zacamintelor de petrol in 3D facute de Americani pentru Romania, lasate mostenire de taticul petrolist si pe baza carora si-a adjudecat petrolul tarii si in tandem cu Tariceanu a vandut pontul resurselor unei firme de apartament, cu capital de 200 lei.

Si pentru ca este omul care bate din picior cand vrea ceva, precum o dama rasfatata…a inceput deja razboiul total de cucerire. Cu cine ? Evident cu intelectualii lui Basescu. Si cine era mai potrivit balacarelii publice si desfiintarii imagistice ca portavoce prin Apelul catre lichele, decat reperul societatii civile anticoruptie Gabriel Liiceanu ?

Ce s-ar face conu’ Costache, daca Doamne fereste…electoratul intelectual nehotarat, scarbit de USL s-ar indrepta de exemplu, catre PDL ?

De ce sa nu isi ia viteza, profitand de context, ca doar este omul profitului si sa nu spele cu Gabriel Liiceanu pe jos ?

Un comentator istet a si calificat acest atac:

1.E un ad hominem şmecheresc, de feudal ranchiunos, hârşit în machiaverlâcuri dâmboviţene. Fiindcă, la un moment dat, Liiceanu a aplaudat ferm câteva GESTURI ale actualului preşedinte (Vade retro satana!, nu?), trebuia găsit prilejul deconspirării fondului despotic al filozofului şi astuţiei sale de oportunist. Textul lui DP e o şarjă penibilă, în care slinosul de adâncime se converteşte, publicitar, la insomnie dirigenţială de suprafaţă. Şi asta pentru că un intelectual a aderat la câteva intrări din agenda prezidenţială.

2. Apelul către lichele comis de Gabriel Liiceanu nu era un manifest pentru lichidarea sau ostracizarea unei categorii grase în care ar fi intrat, de-a valma, slujbaşi, torţionari, birocraţi, ideologi şi delatori din peisajul comunismului românesc. Acel text, de-un incontestabil frison moral, se adresa rămăşiţelor de conştiinţă, fărâmelor de onoare mocninde în aceia care au făcut cu putinţă Infernul autohton. Apelul filozofului nu a fost catilinara unui procuror, nici o tentativă de a justifica doctrinar o inexorabilă vendetă post-revoluţionară. În “Apel…”, glasul victimei, al individului sistematic şi adânc vexat, căruia i se confiscase şi mutilase, vreme de 40 de ani, viaţa îl îndemna omeneşte pe fostul călău să facă un expiator pas înapoi, nu un cinic pas înainte…

Dar cand ai un scenariu de impus, ce mai conteaza cum o faci ? Romania ii suporta cartelului unic de presa Patriciu-SOV-Felix orice, fiindca au acaparat piata ca sa cante pe o singura voce.

Uite ce frumos ne anunta el, ca exista si alti intelectuali:

E o ruşine în zilele noastre să judeci oamenii ca turmă. Din păcate, aceasta e una dintre racilele noastre. Din păcate, mulţi intelectuali sunt şi oportunişti şi poartă ca pe un cancer ascuns mentalitatea şi conceptele comuniste. Aşa apare totalitarismul, aşa apare pericolul dictaturii. Ăia sunt hoţi, ăilalţi sunt proşti, ai noştri sunt adevăraţi. Orice grupare are, evident, uscăturile ei. Importante sunt filosofia şi codul etic, conform cărora oamenii se aleg între ei. Democraţia este instrumentul pentru a asigura libertatea individuală. Dacă sunt unii care se adună împotriva oricărei atingeri a libertăţii individuale, aceia sunt cei buni. Nimeni nu-i perfect, dar eu sunt liber să aleg răul cel mai mic.
Desigur, pentru asta trebuie discernământ. Trebuie să-l deosebeşti pe hoţul care strigă „hoţii” de unul care mai îmbracă şi tricouri cu Che Guevara, furat de miturile stângii. Ele au transformat un bandit într-un erou romantic. Îi ierţi şi necunoaşterea economică celui care vorbeşte bine şi e chiar sincer în ceea ce spune. Le ierţi amândurora asocierile conjuncturale şi utilitare atunci când o primejdie mai mare ne pândeşte pe toţi.
Vorbeam cu o săptămână în urmă despre femeia gonflabilă, un surogat născut din compromisul care te compromite, ciorba cu dulceaţă imposibil de ingurgitat. Resping ghiveciul de idei pornite din filosofii opuse. Eu rămân cu gândurile şi credinţele mele, dar pot să le accept compromisul dacă e inteligent şi pragmatic, dacă porneşte de la renunţări reciproce la la fixaţii şi lozinci.

Am vrut sa il demontez eu, insa mai sprinten a fost Vladimir Tismaneanu, care ii dedica un articol pe Hotnews, un articol dupa citirea caruia, in locul lui Patriciu as face o gaura in pamant, eventual cu o sonda de forare de ultima generatie si m-as ascunde acolo.  Pentru obscenitate publica si numele lui Michnik intrebuintat pentru operatii propagandistice menite sa impiedice consolidarea statului de drept si decomunizarea.
http://www.contributors.ro/cultura/nu-sunt-zei-sunt-maimute-uzurparea-lui-adam-michnik/

Dar ce e de mirare ? Cei care au construit “socialismul stiintific” construiesc astazi “capitalismul stiintific” ( Theophyle)

Mai jos, in acelasi articol complex de racolare, ca deh…un securist cu dosare amanate la nesfarsit este tocmai bun de strans intelectualitatea pe langa el, are un mesaj catre sistemul privat, prinzandu-se cum era si firesc, ca piata de bugetari este deja confiscata de USL si inapta de a se mai dezmetici din stereotipul cu “sa ne dea” ! Doar s-a exprimat in clar ca daca ar fi sa fie el guvern…ar da afara cam 700000 de bugetari. In schimb, constant atent la mersul tocaturii natiunii din online…a inteles ca privatii sunt ai nimanui, asa ca sunt pe lista de cumparaturi intocmita frumos, in ordinea a ceea ce da bine la imagine.

Sa nu mai vorbim ca magnati precum fostul sot al Mihaelei Radulescu de exemplu, de-abia asteapta un partid in umbra caruia sa isi aduca economiile din paradisurile fiscale, cu care sa mai cumpere ce mai e de cumparat prin zona, niscavai resurse acolo…ca ce mai conteaza si sa imprumute statul cu dobanda, ca deh…si ei e banca, nu ? Si de ce sa nu vorbim si de cei care asteapta cu disperare justitia privata, care sa faca lumina in marea neagra de dosare, care le da fiori si strica sanatatea.

Avanpremiera lansarii aceste albe cum e noaptea, o reprezinta si programul afisat la vedere, in acelasi articol, pohta ce-a pohtit Costache :

În situaţia noastră, o guvernare înţeleaptă are de îndeplinit trei condiţii.
1. Să-şi stăpânească impulsurile activiste, să nu încerce să facă politici sectoriale şi să construiască strategii. Să lase oamenii şi corporaţiile să devină prospere. Să le îndeplinească condiţia de bun-simţ a libertăţii de întreprindere. Să nu reglementeze nimic din ceea ce piaţa reglează de la sine.
2. Să asigure echilibrul şi independenţa puterilor în stat. Să nu lase birocraţia să se înstăpânească prin controlul excesiv al vieţii cetăţeanului. Şi aceasta înseamnă asigurarea libertăţii.
3. Să nu-i lase pe alţii din afară să ne hotărască destinul, pornind de la ideea simplă că interesul comun nu poate fi decât suma aritmetică a intereselor noastre individuale. Nu există un alt interes al statului. El este un instrument al nostru, al tuturor, un furnizor de servicii ce nu pot fi procurate prin piaţă.
Acesta este statul minimal. Aşa arată o naţiune modernă şi deschisă. Dacă toate măsurile tehnice, taxele mici, micşorarea cheltuielilor comunitare, asigurarea competiţiei libere se subsumează acestor principii, prosperitatea apare rapid. Dispare pericolul corupţiei, dispare asuprirea unora de către alţii, dispare mizeria în care ne-a adus furtul neruşinat al birocraţilor şi politicienilor lipsiţi de control. Coerciţia şi sacrificiul nu au nicio justificare. Ele duc la ură şi ele ne transformă în turmă.

Si cum toate acestea trebuiau sa poarte un nume, ele s-au numit strategia testata pe forumul RTV, de vuvuzelele din dotare, atenti la temele puse, ca mogulul sa-si ia notite si sa atraga masele.


Don’ Costache, orice parere ai avea despre romani, faptul ca iti place sa trancanesti si sa folosesti oameni nepregatiti sa-ti faca menajul tematic imi place. Esti extrem de usor de decriptat. Habar nu ai cate descoperi, atunci cand un om nu vrea sa iti spuna nimic.

Astept cu interes intelectualii care se vor alatura unui mafiot cu dosare in justitie.

Ti se potriveste extrem de bine sintagma…ti-ai dat arama pe fata, prin tine insuti !

Si apropo, tema rostogolita se vede din avion, daca te uiti pe micuta fereastra:

http://www.adevarul.ro/dinu_patriciu_-_opinii/Turma_si_iertarea_7_429027097.html

http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/oportunism-si-oportunitati-liiceanu-si-patriciu-58760.html

http://www.cotidianul.ro/137830-Dinu-Patriciu-despre-Liiceanu-E-o-rusine-sa-fii-destept-si-totusi-oportunist

Explore posts in the same categories: demontarea manipularii

Tags: , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

26 Comments on “Razboiul intelectuali versus intelectuali by conu’ Costache”

 1. alin Says:

  E un demers nascut mort. Nici pe Tismaneanu nu il am la inima daca tot veni vorba. Insa demersul lui Patriciu pare mai degraba comic.

  • alexa Says:

   Tragicomic chiar. Am mai scris ca nu cred in structuri la ora actuala. Trebuie cu totul altceva, ca sa poti lupta si primi mecanisme de schimbare. Eu sincer, am iesit din paradigma cu partidele si am o paradigma noua.

   • alin Says:

    Partidele s-au dovedit a fi falimentare din punctul de vedere al cetateanului. Nu pot rezolva problema pe fond , adica nu pot face ca tara sa progreseze. Se impiedica in interese de tot felul. Solutia mea este doar ca sa ii altenam la putere din 4 in 4 ani ca sa nu prinda radacini prea adanci. Stiu…nu e nu stiu ce solutie dar alta nu am in momentul de fata.

    • alexa Says:

     Radacinile sunt prinse bine. Caracatita are milioane de brate, inclusiv cei care o sustin. Alternanta nu face altceva, decat sa nu se poata aplica nicio masura si sa avem o tara neguvernabila. Nu pot sa cred ca ai ideea asta.

 2. Liviu Iordache Says:

  Prea mult bagata in seama productia vanatului recuperator de salbe de la Banca Nationala (si-o fi recuperat salbele?). De fapt, cheia este asta: imi pare rau de faptul ca v-am sictirit, victoras si crinulet, cu doctrina, dar ne putem intelege, daca lasati oamenii sa se imbogateasca si corporatiile asisderea. Problema este ca reteaua de bacanii mic.ro cu greu poate fi numita corporatie. Nu te imbogatesti dintr-o bacanie, doar traiesti…

  • alexa Says:

   Chiar uitasem de salbe. 🙂 Mic.ro este doar o gaselnita taman buna pentru prostit stupid people. De la 1 aprilie va vinde chiar pe caiet. Adica…tot un fel de mita electorala, mascata desigur. Intre timp, acelasi grijuliu, cu banca din dotare Romexterra ia pe capete casele datornicilor, care nici macar nu le depusesera gaj. Pentru 6000 de euro o casa, nu renteaza ? Asa ca isi permite sa fie culant in anul asta, nu ?

   • Emil Says:

    O intrebare si eu:
    masinile lui Patriciu, au autorizatie de comert ambulant? Cat platesc pentru poluarea spatiului public (motorul merge continuu), cat platesc pentru blocarea trotoarelor? Sau nu conteaza Conu’ Costache iar fericeste poporul, asa cum am auzit pe vremea cand “sustinea” Romania cu Rompetrolul falimentar, cel putin conform raportarilor.
    Emil
    PS Revin la o obsesie mai veche:
    pe http://www.luju.ro se gaseste (cautand ridzi vacaroiu) un articol foarte interesant pe o tema abordata de toata lumea. Mai putin din punctul de vedere al acelui articol. Oare de ce?

    • alexa Says:

     Emile, m-ai dat pe spate cu articolul ala. Culmea este ca nimeni nu vorbeste de acest aspect. O sa il recitesc si reflectez.

 3. theo Says:

  imteresant,

  il atacä pe liiceanu si pe plesu nu,

  care este oportunistul?

  PÄTURICI ESTI TARE PROST!

 4. theo Says:

  CINE II LINGE LUI TIGÄILE; NU ESTE OPORTUNIST:

  PÄCAT DE PLESU !

 5. alin Says:

  Nu am zis ca e o idee geniala. E singura pe care o am. Da-mi tu alta mai buna.

  • alexa Says:

   O societate civila puternica, care sa poata cere mecanisme de control. Se cheama democratie directa si este implementata cu succes in cateva tari. Pana nu sunt mecanisme cu care putem actiona, nu putem face nimic, indiferent de alternare. Alternarea e o prostie. Ar merge, daca democratia ar fi consolidata si daca am fi pe picioarele nostre. Deocamdata avem probleme de justitie atat de grave, incat nu functioneaza nimic.

   • Emil Says:

    Si “societatea civila” este tot o himera. Da’ daca tu zici ca funstioneaza…
    Nu cred, da’ creeaza unoarescare echilibru.
    De persoane ca nea Costache, ce zici? Nu “intervine” mnealui in SocCiv.? Daca ii convine?
    Emil

    • alexa Says:

     Acum nu, adica, nu la vedere draga Emil. Nea Costache are ONG-urile de mediu si sindicate cat cuprinde, ca doar e si in CES, nu ? In ceea ce se pregateste, nu au loc astia ca el.

 6. ceaikovski Says:

  Salve!
  Auzi, tu ai inteles care e faza cu REGINA?

  • alexa Says:

   Am inteles ca regina este ca cea din stup. Tu ?

   • ceaikovski Says:

    Si tu?
    Bravos, eu la fel. Regele nu exista.

    Acum 21 de ani securisti inventivi au folosit banii Romaniei pt a infiinta firme peste tot: grecia, olanda, cipru, off-shoruri, etc. Aceste firme au venit apoi in Ro ca “mari investitori” au cumparat, privatizat, furat, firme romanesti. Actiune concertata KGB-ista. Pana a ramas Romanica in fundul gol…
    Acele firme fac miscari false de marfuri, li se ramburseaza accize, TVA, si se finanteaza din banii nostri, fara sa miste un singur deget.

    • ceaikovski Says:

     serviciile secrete au folosit oameni vechi in folosul partidelor. Cei noi cred ca sunt nepriceputi, habar nu au care e adevarata fata a crimei organizate. Asta a fost razbunarea celor care l-au dat jos pe ceausescu, esalonul doi si plata catre serv secrete rusesti si probabil nu numai.

    • ceaikovski Says:

     si da, intradevar nu e vb de SRI, ci de ailalti…

    • alexa Says:

     Base stie si trebuie sa fie dat jos, fiindca a incalcat Omerta. Ar trebui sa scrii un articol cu tema asta. Lumea nu stie despre ce este vorba si speculeaza, dupa cum manipuleaza mogulizoarele.

 7. ceaikovski Says:

  N-o sa scriu nici un articol. Inca umbla multe masini prin parc…
  Stiu destul de multi acelasi lucru, sau afla acum.
  Uite, si tu stii 🙂
  Plus ca nu ma bag in treaba serviciilor secrete. Sa-si faca treaba, daca nu, e nasol.

  • alexa Says:

   Stiu ca umbla multe…
   Hmmm….treaba lor era sa nu se fi ajuns aici, daca vrei o parere.

   • ceaikovski Says:

    Din rude mari imparatesti stiu ca SRI facea informari periodice, care insa nu treceau de sefi. Nu ajungeau la factorii de raspundere.
    Mai stiu acum, ca decedatul meu sef avea dreptate… Tot beat si ala, si tot cu masina… Oricum era un tampit.
    Oricum SRI nu avea ce sa faca singur, daca legislatia nu le permitea, nici actiuni concertate nu se faceau.
    In fine, povestea e ampla.


Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: