Fiat justitia, et pereat mundus!

Ma alatur acestui demers si eu.


Postat de @Cetatean, in sprijinul doamnei judecator Camelia Bogdan

Stimata doamna judecator, pentru mine, procesul in care Vantu Sorin Ovidiu Vantu are o miza personala. Nu pentru ca eu sau cineva din familia mea as fi un pagubit la FNI (slava Domnului, investitiile de acest fel nu au fost niciodata punctual meu forte, iar cunoscutii mei sunt la fel de saraci ca mine), ci pentru ca eu devin pagubit in mod imediat si ireparabil cind vad cum numitul Vantu Sorin Ovidiu, la fiecare infatisare la Tribunal, reuseste sa amine confruntarea cu zeita aceea legata la ochi care ar trebui sa spuna de care parte atirna balanta mai greu, a lui sau a pagubitilor FNI.

Doamna judecator, nu invoc astazi in fata Dumneavoastra pagube materiale, ci invoc o paguba mai mare, aproape irecuperabila, anume pierderea, ca roman, a unei fiinte dragi, pe numele ei Dreptatea.

Am vazut-o pe Dreptatea cu capul atit de spart, incit ma miram ca inca mai traieste, deghizata in Speranta, tinuta in viata de pagubitii la FNI care vin mereu in fata Dumneavoastra.

Am vazut-o pe Speranta calcata in picioare atit de tare, incit m-am mirat ca se ridica si vine de fiecare data cind numitul Vantu Ovidiu Sorin are infatisare la Tribunal. Ea apare mereu, insa individul respectiv vine numai cind vrea sau cind nu are rotula sparta ori un furuncul pe obrazul gros ca talpa piciorului. Nu-i nimic, de aia se si numeste Speranta, sosia mai optimista a Dreptatii.

Dar am vazut-o chiar si pe Speranta abatuta si cu aripile frinte de atitea ori, pentru ca atunci cind vine, numitul Vantu Ovidiu Sorin vine cu sora vitrega a Sperantei, anume Viclenia. Sora asta e mult mai hirsita si mai umblata prin lume, stie tertipuri si a pacalit pe multi. Mare mi-a fost deci mirarea si bucuria, stimata doamna judecator, in clipa cind am citit ca ati avut curiozitatea sa verificati o fituica prezentata de Viclenia, amanta infirmului (se pare) Vantu Sorin Ovidiu, care arata cit de competent in bolile de inima este un ginecolog austriac care il trateaza. In clipa cind am citit ca nu ati inghitit pe nemestecate fituica pusa in fata de Viclenia, am stiut ca am sanse sa le vad intr-o zi pe Speranta si pe Dreptatea dansind de bucurie iar pe Viclenia, trimisa acolo unde ii este locul instr-un stat de drept.

Stimata doamna judecator, stiu ca Viclenia asta are multe surori la fel de periculoase. Pe una dintre ele am vazut astazi la lucru, si se numeste Intimidarea.
In calitatea mea roman si de cetatean care crede in Justitie, vreau sa va spun ca nu sunteti doar doamna judecator Camelia Bogdan, cea care judeca dosarul unui cetatean numit Vantu.

Astazi sunteti  imaginea insasi a Justitiei, adica a Sperantei si a Dreptatii, care este supusa unei tentative de intimidare dintre cele mai grosoloane.

Sa nu va fi frica si sa nu ezitati, nu sunteti singura in fata Vantului si a vinturilor de tot felul. Sunteti alaturi de mine, iar alaturi de mine este si prietenul meu, si el roman, si alaturi de el este si sotia lui, si ea romanca, si alaturi de ei se afla fiica lor, si ea romanca, si alaturi de ei se afla… Se afla Dreptatea si Speranta, una cu capul spart, cealalta cu aripile frinte, insa, doamna judecator, sunt inca vii ! Impreuna stam alaturi de dumneavoastra si va asiguram de intreg sprijinul nostru, pentru ca toti invocam de multi ani pierderea sentimentului dreptatii si al sperantei.

Au trecut vremurile acelea negre si pierit in negura timpului tarimurile de unde vin Viclenia, Intimidarea, Tupeul si alti prieteni de-ai numitului Vantu Sorin Ovidiu. Ei au ramas inca bintuind pe aici, incercind sa isi puna in miscare vechile lor mecanisme de lumini si zgomot care acum nu mai impresioneaza  azi pe nimeni.

Sa nu va impresioneze nici pe Dumneavoastra, doamna judecator ! Umbrele scot sunete, insa nu au consistenta. Consistenta insa va avea decizia Dumnoavoastra in sala de judecata, cind veti inclina balanta, fara mila si fara partinire, facind in sfirsit dreptate.

Doamna judecator, chiar daca miine am afla si ce numar purtati la pantofi sau ce numar matricol aveati la scoala primara, sa nu ezitati ! O tara intreaga e alaturi de Dumnoavoastra. Noi, ca romani suntem cu totii  pagubitii lui Vantu Ovidiu Sorin, si nu asteptam de la Dumnoavoastra altceva decit sa oblojiti capul spart al Dreptatii si sa ii redati Sperantei aripile atunci cind veti judeca si veti transa.

Doamna judecator, fiat justitia, et pereat mundus !

http://theophylepoliteia.wordpress.com/2011/02/17/fiat-justitia-et-pereat-mundus/


Explore posts in the same categories: usa negasita

Tags: , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

8 Comments on “Fiat justitia, et pereat mundus!”

 1. ceaikovski Says:

  Am auzit la TV ca i-au publicat buletinul pe site-ul cotidianului…
  Ca sa vezi porcaria dracului!
  Om fi noi toti alaturi de dreptate, reprezentata de o persoana sau alta, dar seara, acasa, acea persoana e singura…
  Exista la politie vreun departament care asigura protectie acestor persoane?

  • alexa Says:

   Da. Intrebarea este, de unde il avea ? Are acces la datele personale ale judecatorilor ? Sau structura paralela a lui SOV are date si le foloseste pentru santaj ordinar ? Chiar nimeni nu se autosesizeaza ?

   • ceaikovski Says:

    Din cate am auzit s-a “autosesizat” judecatoarea, care a cerut scoaterea imaginii cu bultinul ei de pe site, iar cel care a postat-o va fi amendat sau ceva. Nu stiu exact ce s-a mai intamplat.

   • ceaikovski Says:

    O porcarie!
    Cineva din sistem a dat imaginea cu buletinul, iti dai seama.
    Politistul care a facut credit cu buletinul omului – care la dus la preschimbare – cum a fost?

 2. misha Says:

  Martin Luther King spunea: “cine accepta raul in mod pasiv este responsabil cat cel care il comite” si “nu este grava galagia celor violenti cat tacerea celor onesti”. Intr-adevar din parte UE avem feedback in privinta justitiei, din partea puterii si a opozitiei avem sustinere si blocare a justitiei, dupa caz si interes. In schimb, nu s-a auzit un cuvant din partea societatii civile. Poate ar trebui facut ceva ca justitia sa inteleaga ca nu sunt doar interese politice si bataie electorala pt “cinstea” ei, ci marea majoritate a romanilor isi doresc sa traiasca intr-un stat democrat unde legea functioneaza. Caci, daca prin tacere si nepasare (desigur si incalcarea legilor) se prolifereaza un stat mafiot, vor suferi si copii judecatorilor care au tacut si a ziaristilor care nu au scris despre in-justitie, a romanilor in general care au ridicat din umeri spunand: nu e treaba mea! Ba este treaba tuturor si daca pe strazi ar aparea multimi care sa ceara o justitie normala intr-o tara UE, atunci Vantu si altii ca el ar intelege ca in piesa si-a facut aparitia un al treilea actor pe langa Politician, Judecator, si anume Romanul care doreste sa fie in siguranta la el in tara. Scuze pt lungime. Alexa imi place blogul, intru uneori…

  • alexa Says:

   Multumesc pentru comentariu si pentru faptul ca ma citesti. Ai dreptate intrutotul cu ceea ce ai scris, din pacate. Nimeni nu constientizeaza ca s-a mers prea departe si ca enough is enough. Ne-a mai ramas scrisul, fiindca practic, nu exista civism, nu exista comunitate, nu exista discutii la obiect care sa se coaguleze. Au avut grija sa distruga asta si sa implementeze suspiciunea, intimidarea si limbajul suburban. In opinia mea, acesta este adevaratul genocid. Moartea spiritului e mai rea decat moartea.
   Te mai astept pe aici. 🙂

 3. Ion Says:

  Aceasta d-na a facut un lucru normal. Anormal este slaba sustinere pe care o are din partea oamenilor obisnuiti, dar mai ales din partea colegilor si superiorilor ei.

 4. John Galt Says:

  Si mie imi place acest blog, si la fel, voi reveni.

  Justitia are nevoie de o “masa critica” pentru a se infaptui. Un ADEVAR spus inaintea vremii lui lasa urme inutil, iar spus prea tarziu isi pierde forta.


Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: