Paralele inegale….

Invatatoarea Cristina Anghel a iesit din greva foamei, dupa 70 de zile. La conferinta de presa de ieri, coafata, vopsita si plina de autosuficienta… in loc de a ne lamuri starea ei de sanatate, aceasta ne-a tinut un discurs populisto-politicianist, in care ne-a dat efectiv lectii, cum sa intelegem acest demers, care in fond s-a dovedit unul meschin, fara posibilitate de finalitate si decredibilizant pentru cine ar mai vrea sa recurga vreodata la aceasta forma de protest.

De ce spun asta ? Datorita unei paralele facuta intre doua fotografii, facute in ziua 70 a grevei foamei, care spun mai mult, decat toate vorbele spuse sau scrise in legatura cu acest subiect.

CRISTINA ANGHEL

TEODOR MARIES

Teodor Maries nu si-a dus greva in spital, iar atunci cand venea salvarea semna pe propria raspundere ca nu doreste ca banul public sa fie cheltuit in acest scop !

Greva foamei este un act de vointa personala. Ca atare, ca cetatean platitor de taxe la buget, as fi vrut ca doamna grevista sa ne spuna niste date referitoare la aceasta:

 • cate kg. avea cand a intrat in aceasta greva
 • cate kg. are la iesirea din greva
 • analizele la intrarea in greva
 • analizele la iesirea din greva
 • tratamentul pe care l-a primit in spital
 • cine i-a platit spitalizarea
 • cat a costat spitalizarea
 • cat a costat tratamentul aplicat
 • a fost platita pentru functia ocupata in invatamant
 • i s-a eliberat concediu medical
 • i s-au eliberat retete compensate

Am acest drept, tinand cont ca platesc la bugetul care implica sanatatea si ca in toata aceasta greva s-au folosit bani publici si nu ai doamnei Cristina Anghel personal.

Pe de alta parte, Ministerul Sanatatii ar trebui sa dea deasemenea raspunsuri la aceste intrebari, in calitate de executant al bugetului, ca sa nu mai vorbim de Spitalul de boli de Nutritie la care a fost internata si care ne-a ignorat perfect, fara a da vreun buletin medical al doamnei respective.

Iata ce scrie pe site-ul acestui spital :

 • Sa i se efectueze in cel mai scurt timp investigatiile pentru precizarea diagnosticului si aplicarea tratamentului medical complet (curativ, preventiv si de recuperare) individualizat si diferentiat in raport cu starea bolnavului, natura si stadiul evolutiv al bolii.
 • Sa fie informat (pacientul sau persoanele cele mai apropiate) asupra bolii si evolutiei, in scopul asigurarii eficientei tratamentului aplicat
 • Sa i se elibereze la externare biletul de iesire, intocmit de medicul curant cu aprobarea medicului sef de sectie precum si sa primeasca recomandari de tratament dupa externare, eventual certificate de concediu medical, retete gratuite/compensate.

http://www.paulescu.ro/index.php?p=4

As mai vrea sa mai stiu, ce datorii are acest spital la bugetul de stat si pe ce criterii s-a facut internarea, avand in vedere strictetea acestora, conform aceluiasi site ?

Criterii de internare pentru pacientii diabetici

URGENTE:

– Urgente metabolice (cetoacidoze, stari hiperosmolare, suspiciuni de acidoza lactica, hipoglicemii severe, etc).

– Stari de dezechilibru metabolic major

– Complicatii acute ale diabetului zaharat sau ale altor boli de nutritie si metabolism

– Alte urgente medicale, in care factorul metabolic are un rol insemnat

CRONICI:

– Diabet zaharat insotit de complicatii cronice importante

– Diabet zaharat greu de controlat terapeutic

– Diabet zaharat nou depistat (in circumstante speciale)

– Evaluare periodica a diabetului zaharat

– Alte boli de nutritie si metabolism (cu dificultati de diagnostic si terapie)

MENTIUNE

– Medicul de garda decide asupra oportunitatii internarii, in functie de starea pacientului si de posibilitatile institutiei.

http://www.paulescu.ro/index.php?p=1071

Oare nu a fost un mare scandal, care a tinut prima pagina a ziarelor privind subfinantarea bugetara a subprogramului de  diabet si scandalul medicamentelor ?

Ia sa ne aducem aminte :

http://www.jurnalul.ro/stire-eveniment/medicamentele-ce-nebunie-37196.html

Si atunci, intrebarea pertinenta este : cati bolnavi de diabet puteau beneficia de medicamente, adunand costul spitalizarii doamnei Cristina Anghel ?

Astept raspunsul institutiilor statului, a reprezentantului PDL din Consiliul de administratie al spitalului  si a celor implicati in aceasta greva, la toate intrebarile puse.

 

Explore posts in the same categories: demontarea manipularii

Tags: , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

5 Comments on “Paralele inegale….”

 1. psihoclinica Says:

  Servus Alexa,
  Si eu cred ca e trist si grav sa mimezi si sa compromiti un sacrificiu care reprezinta un moment al esentei umanitatii noastre.
  Ceea ce este specific uman, a decide, inclusiv sa ma sacrific sau sa sufar pentru o idee ma mai diferentiaza (inca) de animale sau roboti. Sa manipulezi asa ceva e de negandit.

 2. Satirikon Says:

  Vad ca doamna invatatoare arata bine, are falcutze, nu pare slabita, vorbeste…deci ma cam indoiesc de greva pe care a facut-o. Cati bani o fi primit de la PSD ca sa faca putina figuratie? Nu de alta, dar astia ne-au cam obisnuit cu folosirea oamenilor simpli pentru a-si justifica actiunile politice. Un singur om – in acest caz invatatoarea – nu poate schimba un sistem politic. E adecara poate ceea ce spunea Stalin? Ca moartea unui om este o tragedie, iar moartea a milioane de oameni reprezinta statistica?

 3. Sfarma -Piatra Says:

  Alexa,institutiile statului si reprezentantul PDL,ti-au raspuns la intrebarile tale din articol ?


Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: