Lui CTP cu dragoste si abjectie !

Domnule Cristian Tudor Popescu,

Cand va citeam scrierile din Almanahul Anticipatia erati un scriitor daruit, caruia ii savuram povestirile, considerandu-l un fel de Asimov autohton.

A venit apoi chestiunea “guzganului rozaliu” si v-am admirat pentru verticalitatea de a ramane jurnalist, in contextul in care v-ati dezis de seful politic, care indraznea sa va dea indicatii.

A urmat apoi emisiunea “Cap si Pajura” impreuna cu Emil Hurezeanu, o emisiune buna si intelectuala.

Si gata !

Au venit in serie premiile la “10 pentru Romania”. Si m-am intrebat cum de le-ati cucerit ani la randul. Este o intrebare legitima astazi, cand vedem cu totii relatiile pe care le-ati avut cu Realitatea TV, unde ati combatut pentru mogul si partidul sau unic,  fara numar….

Cand bloggosfera v-a atras atentia ca nu mai sunteti vertical, alaturi de Hurezeanu, despre care intre timp am aflat ca este metresa lui Adrian Nastase…ne-ati facut netanderthalieni si cretineti si cu pretentii de jurnalisti, fiindca nu am inghitit mizeria pe care ati insirat-o cu anii si v-am combatut.

Si a venit ziua de astazi, cand indrazniti sa spuneti, dand dovada de o crasa nesimtire, ca :

……. ce citim în aceste stenograme nu reprezintă ilegalităţi. Sunt doar imaginea unui despot de presă primitiv, al nivelului jos de civilizaţie profesională din presa românească. Dar atunci, ce caută aceste înregistrări în dosarul penal al lui Vântu legat de FNI, Nicolae Popa, Indonezia etc.? Cu ce drept sunt “agăţaţi” în acest dosar nişte jurnalişti care n-au nicio treabă cu cazul Nicolae Popa, pentru a le fi “scurse” apoi pe net convorbirile private? Ei greşesc ca atitudine profesională, dar nu comit vreo infracţiune.

Ba da, uitasem, de fapt o comit pe cea mai mare: atentează la siguranţa naţională, potrivit gândirii securistoide care a dus la calificarea oficială a presei de către CSAT ca “pericol naţional”. Simplul fapt că nişte ziarişti stau de vorbă cu un ins care se războieşte cu Băsescu, din motive care îi privesc pe cei doi foşti derbedei de cartier, e destul, se consideră în laboratoarele de manipulare ale puterii, pentru a induce opiniei publice imaginea ziariştilor ca “duşmani ai poporului”. Care e imperios necesar să fie spionaţi, înregistraţi, urmăriţi şi, la nevoie, să nu ne agităm prea mult dacă vor fi arestaţi.

Faptul ca unul cu trust de presa face jocurile politice  avandu-i la degetul cel mic pe candidatii la presedintie Crin Antonescu si Mircea Geoana, nu reprezinta un pericol pentru democratia din Romania ?

Faptul ca jurnalistii sunt platiti sa manipuleze masele, nu este un atac la persoana tuturor romanilor ?

Faptul ca ati continuat sa frecventati mogulul si sa va serviti din banii cu care va platea, nu este cumva un conflict de interese astazi, cand il spalati in cel mai curat stil pupincurist ?

Si faptul ca acestea constituie contextul in care Vantu nu trebuia eliberat, fiindca influenteaza in mod clar prin presa pe care o detine si jurnalistii sai lucrurile,  nu cumva are de-a face cu Constitutia Romaniei si Legea audovizualului ?

Constitutia Romaniei-art.30 – Libertatea de exprimare


(6) Libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viata particulara a persoanei si nici dreptul la propria imagine.
(7) Sunt interzise de lege defaimarea tarii si a natiunii, indemnul la razboi de agresiune, la ura nationala, rasiala, de clasa sau religioasa, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenta publica, precum si manifestarile obscene, contrare bunelor moravuri.
(8) Raspunderea civila pentru informatia sau pentru creatia adusa la cunostinta publica revine editorului sau realizatorului, autorului, organizatorului manifestarii artistice, proprietarului mijlocului de multiplicare, al postului de radio sau de televiziune, in conditiile legii. Delictele de presa se stabilesc prin lege.

Legea Audiovizualului -art.3 si art. 6

(2) Toti radiodifuzorii au obligatia sa asigure informarea obiectiva a publicului prin prezentarea corecta a faptelor si evenimentelor si sa favorizeze libera formare a opiniilor.
(3) Raspunderea pentru continutul serviciilor de programe difuzate revine, in conditiile legii, radiodifuzorului, realizatorului sau autorului, dupa caz.
(1) Cenzura de orice fel asupra comunicarii audiovizuale este interzisa.
(2) Independenta editoriala a radiodifuzorilor este recunoscuta si garantata de prezenta lege.
(3) Sunt interzise ingerinte de orice fel In continutul, forma sau modalitatile de prezentare a elementelor serviciilor de programe, din partea autoritatilor publice sau a oricaror persoane fizice sau juridice, romane ori straine.

E-adevarat ca nu ati fost angajat al trustului Realitatea TV, asa ca nu aveti nici macar scuzele celorlalti: banul, santajul si slabiciunea omeneasca. Dumneavoastra o faceti chiar din convingere, din ura fata de dusman, jigniti cititorii facandu-i postaci portocalii, considerati ca toata lumea e platita, ca cine nu e de acord cu dvs. e impotriva, ca sunteti detinatorul de adevar absolut si ca ceea ce vedem nu este adevarat, ci ni se pare. Imi aduceti aminte de  propagandistii ceausismului.

Ati reusit dvs si restul jurnalistilor acreditati celor 4 prostituate media, sa coborati o cortina de fier asupra presei romanesti. In spatele ei au ramas doar ziarele mogulilor, in mijlocul carora, legati ombilical la ura acestora v-ati simtit un fel de…vanturi dusmanite de Basescu.

Nu v-am auzit promovand deontologia jurnalistului in Romania. Nu v-am auzit spunand ca un trust poate face si politica, poate sa sprijine un partid,un candidat exact ca in America, insa cu o conditie: sa anunte acest lucru din start si  sa si-l asume.

Se pare ca articolele in care il proslaveati pe Obama ca liderul planetar  din istoria omenirii….

„Cred, oricât ar suna de SF, că Barack Obama este primul preşedinte planetar din istoria omenirii. Dacă cândva va exista un preşedinte al Terrei aşa cum se imagina în povestirile SF ale anilor 50-60, atunci istoricii îl vor considera pe B. Obama ca primul antemergător, primul precursor al preşedintelui planetar […] Am avea şi noi nevoie de un Obama… poate că el există, dar nu iese la suprafaţă, pentru că e greu în atmosfera aceasta de politică josnică ce se face la noi… Poate că ne trebuie şi nouă, cu adevărat, o criză! Poate că trebuie să ajungem cu adevărat în fundul gropii ca să putem să oferim şi noi o soluţie şi României şi poate chiar lumii, o soluţie adevărată, autentică, cum cred că este Barack Obama”.

…..era doar o parodie pentru asemanarea cu Zambila PNL-ista, nu neaparat ca iubeati democratia americana, din moment ce va scuturati de deontologia jurnalistica si indrazniti sa luati apararea unor vanduti fara coloana vertebrala, care pupa mana mosierului poet laudat de Dinescu.

Iata ca astazi stenogramele va deconspira ! Nu sunteti deloc ceea ce ati vrut sa ne aratati. Faptele va contrazic. Sunteti doar o vuvuzea amarata, care se vrea un mare jurnalist ! Un golanas mic, care se vrea mare….

Aveti toata abjectia mea !

Explore posts in the same categories: demontarea manipularii

Tags: , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

23 Comments on “Lui CTP cu dragoste si abjectie !”

 1. constantin constans Says:

  hmmmm!
  ,,multumesc CRISTIAN TUDOR POPESCU,,(dorin TUDORAN)
  ………………………………
  PS:?!
  ar fi trebuit sa incepi de la 90’° incoace
  cu razoarele,floricelele,minerii&etc.

 2. Silica, Says:

  Felicitari Alexa,l-ai descris cu mult talent asa cum este….un nimeni,..care se vrea “ziarist” de nota 10 ! ?????
  Una este dorinta si alta este putinta.
  Mi-e scirba….

  • alexa Says:

   Merci, dar as fi preferat sa nu il scriu.Am sperat pana in ultima clipa ca ii revine coloana. Si mie imi este scarba…

 3. Angela Says:

  doar nu crezi că CTP înfiera cu mînie proletară pe gratis?

  • alexa Says:

   Buna seara Angela ! 🙂 Nu-s naiva, insa el asa a crezut. De aceea i-am pus poza din Zeitgeist- comedia erorilor. Ca sa ii amintesc de operatiunea Mockingbird, instrumentata de CIA intre 1948 si 1976, in cadrul careia cateva sute de agenti sau oameni de influenta ai celebrei agentii de spionaj s-au infiltrat in redactiile celor mai importante ziare si reviste americane (multi dintre ei ajungand chiar in functii de conducere), de unde au devenit urechile si, mai ales, vocea intereselor agentiei, manipuland vreme de aproape 3 decenii politica editoriala a presei de peste Ocean.

 4. lucaman Says:

  In editorialul “Prostii si Desteptii” publicat pe 18 mai, Cristian Tudor Popescu isi manifesta plenar dispretul fata de protestatarii din Piata: “In discutiile de prin restaurante sic, o parte din intelighentia romana insulta cu o virulenta pe care n-as fi indraznit sa mi-o imaginez, pe toti cei care nu fac parte din lumea buna. Lumea doimaistilor, a clientilor restaurantului Chinezesc si ai Poienii Brasov. A celor care se screm sa-si exhibe extazul vizavi de un Tarkovski, sau Wajda, un Antonioni, pe culoarul de panta al iesirii din Cinemateca. Cu o nonsalanta buimacitoare, cei ce se pretind intelectuali calca regula de temelie a intelectualului: relativizarea. Noi suntem posesorii adevarului suprem, toti ceilalti sunt niste minti confuze care ar face bine sa ne urmeze, altminteri va fi rau de ei. Tot ce se spune (se urla) in Piata Universitatii e bun si frumos, inclusiv scandarea dincolo de bestialitate: Iliescu du-te acasa, Ai nevasta canceroasa.

  19.06.1990. Adevarul. Spirala Violentei, editorial semnat de Cristian Tudor Popescu: “Ca pe 13 iunie a avut loc in Bucuresti o tentativa de lovitura de stat este un fapt a carui negare nu poate fi discutata decat in termenii cretinismului sau candorii, dupa cum se exprima dl. Razvan Theodorescu. Oricine s-a aflat in acele ore la Televiziune, la Interne sau la Politie poate rememora mirosul salbaticiei si fricii care pluteau in aer. E lesne de inteles ca imaginile din seara aceea, transmise de TVR, si mai ales lipsa oricaror imagini, vreme de 40 de minute, pe micul ecran, au creat, inevitabil, o stare de tensiune, de panica, in intreaga tara. Ceea ce s-a intamplat a doua zi in Bucuresti, incepand cu primele ore ale diminetii, a fost o reactie tot atat de inevitabila; spirala violentei, odata initiata, urca intruna. Aceasta reactie s-ar fi produs si in lipsa apelului prezidential, care a avut ca principal efect diminuarea creditului de care se bucura Presedintele si Guvernul. In aceste conditii, comportamentul grupurilor mineresti si muncitoresti nu a fost, nici nu avea cum sa fie, pasnic.”

  ctp justifica orice….lovituri de stat,asasinate,hotii,manipulari.omul e din sistem si serveste sistemul…asa a ajuns bogat.

 5. ALEXANDRU MITACHE Says:

  Alexa, tu mai stai de vorbă cu caricatura asta nevropată, cu javreta asta naucă care, ACUM, îl face „derbedeu de cartier” pe cel care l-a hrănit?
  CTP este cea mai abjectă lighioană care a mutilat și maculat presa în ultimii 100 de ani. O lichea complexată cu mințile pierdute.

  • alexa Says:

   Vreau sa il dau jos din turnul pe care si l-a construit si din inaltimea caruia isi scuipa imprecatiile, minciunile si asa zisa deontologie. E mai rau ca slujbasii lui Vantu. L-am vazut alaltaieri comentand un film pe pro cinema. Un sinopsis pe care l-a politizat deasemenea. Trebuie aratati cu degetul Alex, toti cei care au pus in cap Romania facand jocurile unor descreierati ahtiati dupa bani. Mai ales acum, cand se va muta cu arme si bagaje in ograda lui Patriciu, la noul post TV, ca si Hurezeanu si alti deontologi scoliti de SOV.

 6. Gabi Parascovici Says:

  … va multumesc pentru pertinenta si real. Va citesc de foarte mult timp, intr-un mare anonimat, dar in acest moment ies ca sa va felicit pentru ceea ce reusiti sa faceti. Felicitari.

  • alexa Says:

   Eu va multumesc, fiindca ma cititi. Va raman recunoscatoare pentru aprecieri. Incerc doar sa aduc normalitatea gandirii in aceasta lume anormala. Poate ca nu reusesc intotdeauna, de aceea este important pentru mine acest feedback.

 7. Gh. Serbu Says:

  Va citesc zilnic postarile, va apreciez stilul si verticalitatea si preiau (sper ca nu deranjez) postarile Dv. pe facebook. Va multumesc !

 8. alin Says:

  Nici nu am ce sa mai completez. Ai spus tot exact asa cum este. Daca cei angajati la trust au oarecum o scuza , el nu are niciuna.

 9. prudent Says:

  nu vad de ce as avea ceva impotriva mercenarilor(si prostituatele sunt tot mercenare). Isi vand puterea de munca/convingere/intoxicare cui vor la pretul concordat. MA REVOLT cand un mercenar imi predica despre patriotism, cand o prostituata pretinde ca este virgina (si-i porcaie pe cei ce spun contrariul). MA REVOLT cand incearca sa-si aroge ascendente morale bazate pe falsa inocenta pretinsa de ei. MA REVOLT cand li se da credibilitate. PS. Alexa te admir pt. ce ai scris. Sa speram ca exista leac contra abjectiei lui CTP (to start with).

  • alexa Says:

   Multumesc ! Unul din leacuri ar fi ca Clubul Roman de Presa sa nu mai reprezinte interesele patronatului, asa cum a facut din 2004, cand tot CTP a despartit strutocamila jurnalistilor plus patronat. Si sa gandim cu mintea noastra, sa nu mai servim informatia ca la catering.

 10. ElGrecu Says:

  Alexa, mi-a placut articolul postat in legatura cu acest subiect fierbinte. Cu toate ca il citesc foarte rar, acum chiar am fost curios sa vad care va fi reactia CTP-ului referitoare la discutiile lui SOV cu …, nici nu stiu cum sa-i numesc mai bine, fara sa-i jignesc… Si nu m-a dezamagit, n-a iesit din tiparul in care l-am incadrat!
  Nu am inteles niciodata de unde vine buna apreciere a calitatilor multilaterale ale acestui nebun (la propriu) din presa romana! Tot ce a facut si face (din ’90 incoace de cand a devenit cunoscut) a fost in interesul sau propriu, in propria sa admiratie paranoica, dar si impotriva propriei natiuni! Vrea sa lase impresia ca se pricepe la toate, dar de fapt este un superficial, imbatat de propriul ego! Nu rarerori, mi-a dat senzatia ca lupta chiar impotriva intereselor Romaniei! Nu mai vreau sa continui, pentru ca personajul este, asa cum il vad eu, demn de mila si cred ca i se acorda deja prea multa atentie!

  • alexa Says:

   Multumesc ! Poate ca buna apreciere vine din exact recunoasterea pe care Vantu i-a acordat-o prin “cel mai bun jurnalist” ales la 10 pentru Romania. Sau poate din perfidia cu care s-a insinuat in constiinta noastra, facand slalom printre trusturile de presa si care ne-a ascuns motivul adevarat. Cert este ca a profitat si profita de sistemul politic si de cel paralel, doar pentru bani. La asta cred ca se reduce totul.

 11. prudent Says:

  Mai fratilor si cumnatilor! de ce nu pornim un BOICOT pe vuvuzele, pe ziarele unde scrie CTP s.am.d. Audienta inseamna publicitate, iar banii vin NUMAI din publicitate. Le dispare audienta vor disparea si ei. Cotidianul, Gardianul si altele cum au disparut? BOICOT, BOICOT, BOICOT

 12. udya Says:

  d nule cristian popoescu dv sunteti un nimeni pt romania nu mutu asa cm a ti spus el este la fel de sportiv ca si nadia ca si hagi dumneata nu ai alergat nici macar dupa autobuz asa ca mau bine tine ti parea ca prea faci pe desteptul in toate o zi buna si gandeste ce spui.

 13. cineva Says:

  domnule ctp esti un nimeni,un neavenit in presa,un guraliv,un guster cu vitriol,unh varan, ma voi uita atent sa nu mai musti pe nimeni ca-l vei imbalosa cu otrava ta. Du-te la lada de gunoi a istoriei jurnalismului, vai de capul vostru de securisti, nu mai sunteti buni nici sa traiti(bine ? )

 14. radubu Says:

  CTP-ul este un ticalos scortos. Individul este de o ipocrizie fara seaman. Felul in care se pricepe sa rasuceasca adevarul, sa produca un sofism pentru justificarea celei mai mari ticalosii, este greu de egalat. In plus, omul este “pasionat”, nu ofera pareri, ci sentinte. Raul pe care il face este fara margini. I-am reprosat asta intr-un mail si s-a suparat.


Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: