Nesimtirea unei greve manipulate

A face greva este democratic si constitutional. Pana aici suntem de acord cu totii. Cand facem greva insa, pentru stimulente si ascundem adevarul, doar ca sa profitam de grevariada de toamna, e un must de sezon, marca Marica. Nu este suficient ca este in trend sa zbieri ca vrei. Mai trebuie sa fii si nesimtit si sa ceri mizand ca lumea este tampita si nu stie cat castigi in Directia Finantelor Publice.

Greva condusa de acest Marica, care declara ca “oamenii acestia mor de foame” si ca revoltele “spontane” (sic) vor escalada este bazata pe cea mai mare manipulare folosita vreodata de politicienii opozitiei. De ce ?

Mister Marica, uita sa spuna grevistilor, ca nevasta lui, muritoare de foame, are un salariu ca director general adjunct al Directiei Generale a Resurselor umane, in valoare de 658 de milioane !

Probabil ca are salariul a numerosi doctori sau profesori si de aceea……..

Ca sa nu mai vorbim de Paul Soviani, lider de sindicat la SEDLEX si angajat al Ministerului cu prima de vacanta de 54 de milioane, colegul de urlatura si sechestrare a ministrului de finante, al carui fiu Radu Soviani este extrem de cunoscut, ca copil de trupa al lui SOV si cu mama, dna Soviani, angajata ca director in acelasi minister !

Hai sa vedem exact cum stau saraciile din Directia de Finante Publice….

Salariul mediu brut al unui funcţionar din cadrul Direcţiei Judeţene a Finanţelor Publice, fără stimulente, este de 1660 de lei, iar cel net ajunge la 1160 de lei. Datorită acestor stimulente, un salariat al acestei Directii, de cele mai multe ori îşi dublează salariul. Potrivit vechii legi, stimulentele maxime puteau să fie de cel mult trei salarii si nu mai putin de unul.

Sa inteleg ca salariatii Directiei au iesit in strada, fiindca aveau nu unul, ci cel putin doua salarii asigurate ? Pai, ce ii deosebeste pe ei de restul lumii ?

Hai sa vedem mai departe….

Organigrama Finantelor: 49 de directii, 1.416 angajati, 4 secretari de stat

Ministerul Finantelor are cea mai incarcata organigrama la nivel central, cu 49 de directii si 1.416 angajati subordonati ministrului si celor pa­tru secretari de stat.

Fiecare dintre aces­tia are in subordine o mica armata de sala­riati, majoritatea mai bine platiti decat ei. Lucica Tarara, sefa Autoritatii de Cer­tificare si Plata, a castigat in aprilie un sala­riu de 13.413 lei, de 2,5 ori mai mare decat al ministrului. Chiar si un sofer a ajuns sa incaseze 4.210 lei.
Sebastian Vladescu, ministrul Finan­telor, obtinea in aprilie un salariu net de 5.361 lei si este intrecut de foarte multi din­tre cei 1.416 angajati din aparatul cen­tral al MFP, cel mai mare din guvern. Nici cei patru secretari de stat nu se pot lauda cu salarii mari: cel mai mic a fost de 3.876 lei, iar cel mai mare de 4.693 lei. Recordul este detinut de Lucica Tarara, directorul general al Autoritatii de Certificare si Plata, care a avut in aprilie un venit total de 13.413 lei, de 2,5 ori mai mult decat ministrul Vladescu. La mica distanta se afla directorul general adjunct al Oficiului de Plati si Contractare Phare, cu venituri de 12.858 lei.

Pe locul trei se afla un sef serviciu din subordinea Lucicai Tarara, care a incasat 10.826 lei. Secretarul general al MFP, Ioan Nicolescu, este si el in top, cu venituri de 9.137 lei. In aparatul central al MFP, care numara 49 de directii si alte structuri, sunt peste 30 de sefi care au salarii ce depasesc 8.000 de lei. Salariile sub 1.000 de lei sunt foarte putine. Cel mai mic venit este de 422 lei si a fost primit de un referent asistent de la Unitatea pentru Coordonarea si Verificarea Achizitiilor Publice.

Sebastian Vladescu a fost intrecut la veni­turi chiar de unii dintre cei 12 anga­jati ai cabinetului sau, care au obtinut in to­tal 54.322 lei in aprilie. Cel mai mare ve­nit l-a avut un consilier personal, care a primit 6.987 lei, in timp ce directorul de cabinet a incasat 6.071 lei.  Ministrul Finan­telor are la dispozitia sa si un curier personal, remunerat cu 1.651 lei.
Consilierii personali ai secretarilor de stat sunt si ei foarte bine platiti

Cel mai mic venit este de 4.509 lei, iar cel mai mare urca la 8.173 lei. Sumele chel­tuite lunar cu salariile pentru un cabinet cu cinci angajati se ridica la 20.724 lei. Institutiile subordonate MFP au aceleasi diferente mari intre veniturile sefilor si ale celorlalti angajati. La Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), prese­dintele Sorin Blejnar a fost remunerat in aprilie cu suma de 4.693 lei, iar cei doi vicepresedinti cu cate 3.961 lei. Consilierul personal al sefului ANAF a primit insa nu mai putin de 7.283 lei. Situatia se repeta si la Autoritatea Nationala a Vamilor, unde un consilier personal ia 7.555 lei, iar un director de cabinet 7.845 lei.
Soferii sunt mai stimulati decat comisarii

Meseria de sofer nu este una dintre cele mai apreciate, dar se pare ca la Minis­terul Finantelor situatia este diferita, deoa­rece cel mai mic salariu este de 2.162 lei. Cel mai bine platit sofer a castigat 4.210 lei, dupa care urmeaza doi soferi care au obtinut cate 3.859 lei in aprilie. Salariile sunt mai mari decat cele incasate de functionari cu atributii importante. Astfel, cel mai bine platit expert principal din cadrul Directiei Generale de Sinteza a Politicilor Bugetare a avut un venit de 3.522 lei.

De asemenea, nici la ANAF, ANV sau Garda Financiara salariile soferilor nu coboara sub 2.000 de lei, mai mult decat primeste un comisar asistent. Veniturile foarte mari din MFP se datoreaza stimu­lentelor acordate angajatilor, in con­for­mitate cu OG 92/2003, care prevede la art. 227 ca se pot retine 15% din sumele obti­nute de organele fiscale de la contri­bua­bilii pentru stimularea angajatilor. In acest mod, cel mai „bun” sofer din MFP a ajuns sa incaseze 4.210 lei. Salariul normal a fost de 984 lei in aprilie, la fel ca si in cazul celorlalti soferi, dar la acesta s-au adaugat stimulente in valoare de 3.336 lei.

De obicei, pentru ca nu sunt prevederi clare, sefii Finantelor impart banii cum cred ei de cuviinta. Din intregul aparat central al MFP, se pare ca doar ministrul Sebastian Vladescu si cei patru secretari de stat nu au fost „stimulati” sa lucreze cu bugetul tarii.

Anul trecut, cei 32.194 de angajati din MFP au primit 80% din stimulentele acordate in sistemul de stat, respectiv 890 de milioane de lei.
http://www.financiarul.com/articol_45687/organigrama-finantelor-49-de-directii-1-416-angajati-4-secretari-de-stat.html?action=print

Si acum,creme de la creme…. ca sa ne lamurim despre aceasta greva, care a batut toate recordurile de NESIMTIRE, hai sa vedem salarizarea din Directia Finantelor Publice :

SALARIILE DE LA MINISTERUL DE FINANTE

Aparatul propriu al Ministerului (1416 de posturi):
• Ministru: 5.361
• Secretar de stat: 4.693
• Director cabinet ministru: 6.071
• Consilier personal ministru: 6.987
• Curier personal ministru: 1.651
• Asistent cabinet secretar de stat: 5.385
• Consilier personal secretar de stat: 8.173
• Secretar general 9.137
• Controlor financiar sef la Unitatea centrală de armonizare a sistemelor de management financiar şi control: 9.756
• Director general la Autoritatea de Certificare şi Plată: 13.413
• Sef serviciu la Autoritatea de Certificare şi Plată: 10.826
• Şofer la Direcţia generală de Investiţii: 4.210
• Magaziner la Direcţia generală de Investiţii: 1.536
• Muncitor necalificat la Direcţia generală de Investiţii:1.466
• Director adjunct la Oficiul de Plăţi şi Constracte Phare: 12.858
• Bufetier la Direcţia de Comunicare: 2.370

Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (157 de posturi)
• Preşedinte: 4.739
• Vicepreşedinte: 3.961
• Consilier: până la 3.451 de lei (sunt 125 de consilieri)
• Şef serviciu: 3.829

Autoritatea Naţională a Vămilor (363 de posturi):
• Consilier personal: 7.555
• Director cabinet: 7.845
• Consilier superior la Direcţia de Supraveghere accize: 7.844
• Director la Direcţia de Supraveghere accize: 9.216
• Consilier la Direcţia Autorizări: 8.079
• Şofer la Direcţia Economică: 2.386
• Muncitor necalificat: până la 1.381 de lei

Comisia Naţională de Prognoză (86 de posturi)
• Sofer: până la 2.911 de lei (un sofer câştigă mai mult decât un expert principal, care ia aproximativ 2500 de lei şi mai mult şi decât majoritatea experţilor asistenţi, consilierilor principali, care câştigă şi 1300 de lei pe lună)
• Preşedinte: 4.693
• Secretar general: 8.321

Garda Financiară (144 de posturi)
• Comisar şef divizie: 6.816
• Expert principal : 7.161
• Şofer: până la 2.933 de lei

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală- aparat propriu, SALARII

PRECIZARE :

Instituţii subordonate Ministerului de Finante

ANAF

Garda Financiară

Autoritatea Naţională a Vămilor

Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor

Comisia Naţională de Prognoză

Imprimeria Naţională

Loteria Naţională

In acest mod de manipulare ordinara s-a ajuns in Romania. Un vagabond sponsorizat de partide ca Marica, un asa zis jurnalist cu parintii “morti de foame” directori in minister si o nevasta director cu 65 de salarii medii pe economie, DICTEAZA in Romania, dupa metode KGB- mineriade, instigand la revolta si sechestrand .

A spune ca oamenii mor de foame, cand vedem ce salarii nesimtite au cei din minister este cea mai mare magarie postdecembrista pusa la cale de opozitia de partide, care nu sunt in stare sa convinga decat prin forta, minciuna si manipulare.

Mi-e scarba !

 

Explore posts in the same categories: demontarea manipularii

Tags: , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

41 Comments on “Nesimtirea unei greve manipulate”

  • alexa Says:

   Bine ai venit in infernul indus !

  • lucaman Says:

   alm….inseamna ca si dumneavoastra sunteti scarbit de fostii securisti ,inclusiv de cei din armata,care pana azi rontaiau pensii nesimtite .in fond si securistii si armata s-au umplut de merite atunci cand au tras in propiul popor la ordinul lui ceausescu iar apoi al lui iliescu si al kgbistilor de langa el.e o mare diferenta intre armata de atunci si armata de dupa 2004 atunci cand am intrat in nato.ma bucur ca sunteti la fel de scarbit ca si mine vazand cum unele categorii sociale au devenit speciale…intr-atat de speciale incat un aviator avea pensie de 10000 de euro lunar desi cu un an inainte de a se pensiona castiga 1200 de euroi pe luna.sper ca sunteti scarbit si de mafia din justitia romana inca ocupata la varf de fosilele lui iliescu .am vazut vreo 2 cazuri celebre prinse in reteaua voicu-vantu.ar mai fi de vorbit despre mafia din invatamant,despre modul in care universitatile din romania au fost acaparate de cateva familii de politicieni care si-au gasit adapost acolo….cu mamica ,cu taticul ,cu copiii,ginerii si nurorile.ei bine noua reforma ii tinteste tocmai pe astia.datorita incompetentei lor ,datorita nepotismului practicat de ei nu avem nicio universitate in top 500.sa vorbim si despre felul in care masuram rezultatul profesional al dascalilor din romania?pai in vreme ce ei isi rotunjesc veniturile din meditatii aproape impuse elevilor santajati cu nota ,succesurile se vad rapid la primul examen dat pe bune…catastrofa de la bac.

   despre medicina nu mai vorbesc….va spun doar atat…stiu medici specialisti care au refuzat sa lucreze in clinici private pe salarii de cateva mii bune de euro .au refuzat si oferte de 10000 de euro de la clinici din strainatate.stiti de ce?pentru ca in spitalul de stat,atat de jegos si sarac din romania asta ….castiga din spaga mai mult decat le ofera ceilalti.fireste….nu toti si nu in toate spitalele din romania.dar nici ceilalti nu ar pleca cu una cu doua.cei care aleg bejenia sunt bietii tineri rezidenti care nu au loc de dinozauri,care nu isi pot plati un post dupa rezidentiat cu spagi de 20000 de euro.

   vedeti domnule alm de ce eu zic ca boc e prea moale?eu nu reduceam salariile bugetarilor .eu ii dadeam afara pe capete.70 la suta ii reduceam in administratia publica si ii inlocuiam cu calculatoare.inchideam spitalele fara pacienti din micile localitati depopulate de romanii plecati in spania ,italia,franta dar maream numarul de locuri in spitalele unde personalul e insuficient.inchideam scolile acolo unde nu sunt suficienti elevi ,le comasam ,dadeam afara profesorii care ramaneau in plus si le maream salariile la cei ramasi.si poate ca aceste masuri s-au si luat in unele locuri in felul asta…dar ce te faci caci in justitie guvernantii au fost obligati sa ii angajeze la loc.pentru ca exista o lege a muncii absolut idioata care nu iti permite sa concediezi la stat .si cum sa modifici aceasta lege cu un parlament in care opozitia viseaza parjol si rasbel in loc sa vina cu legi care sa reformeze statul.eu nu aud de 6 luni de la zambil si ponta decat…..sa moara basescu,sa dispara boc,sa iasa lumea in strada ,sa faca greve ca sa venim noi la putere…..apoi va fi lapte si miere…..sa dai in diabet nu alta…..

   • ALM Says:

    Draga domnule, sunt de acord cu dvs. Ba, mai mult, as vrea ca toti bugetarii sa fie dati afara! Va dati seama ce bine va fi atunci? Fara medici, fara profesori, fara politisti, fara pompieri, fara militari si, de ce nu, fara Parlament, Guvern si Presedintie!

 1. Ovidiu Says:

  Excelenta analiza.

 2. Sfarma -Piatra Says:

  Jos partidele !!!
  Jos opozitia care face nasoale si e rea,ca nu vrea reforma!
  Cine a mai ramas?Aaaa,Jos doctorii,ca tot din cauza lor se va inchide spitalul Marie Curie!!!
  In aceasta tara ideala,in aceasta Arcadie a Europei,niste ticalosi isi permit sa protesteze ca nu mai au nici un ban!
  Apropo,Alexa,oare toate femeile alea si putini barbati de la ministerul de finante,erau directorasi pe care i-ai insirat in articol ? Ca eu am vazut fluturasi de salariu cu suma de 486 lei !

  • Ovidiu Says:

   Tocmai ca se folosesc de cei cu salarii mici in asa zisul “protest spontan”. Sunt discrepante uriase in sistem. Se sparge buba acum ca nu mai sunt bani pt. toti. S-a ajuns la extreme. Extrema cu stimulente babane se foloseste de extrema cu salariul de 486 RON 😦

   • Sfarma -Piatra Says:

    Ovidiu,pai cam toate directiile financiare din tara s-au enervat rau rau de tot!
    S-au mai enervat si de la ministerul muncii,cu tot cu filialele din tara!
    Enervarea a devenit cam generala!
    Chiar asa o influenta vasta sa aibe dusmanii de moarte ai reformei ?

 3. Sfarma -Piatra Says:

  Viziunea voastra se limiteaza doar la copaci!
  D’aia nu vedeti padurea…

 4. Ovidiu Says:

  Hai sa o luam cu inceputul: in 2004 se castiga cam cat se castiga acum, fara stimulentele de 3 x salariul. Been there, done that! S-a ajuns in 2008 pe top, la venituri nete lunare de 6.000 RON in directii…deci mai mari decat insusi ministrul… Un referent cu studii medii intr-un serviciu administrativ a ajuns sa castige peste cat castiga un sef serviciu, consilier cu studii superioare, experienta si raspundere…peste nopate! S-a derapat!
  Intrebarea mea: ce a facut MFP in acesti ani sa justifice alocarile de fonduri de stimulente? Unde sunt rezultatele? Au crescut incasarile la buget? A scazut evaziunea?
  Toate guvernele au pus batista pe tambal fiindca a fost o petrecere generala si-au cheltuit fara masura. Acum a venit nota de plata. Pe fondul unei mahmureli generalizate (si in afara bugetului de stat…ca nu am nimic cu bugetarii, ba dimpotriva solidarizez cu unii dintre ei, care stiu ca merita…).

  • Sfarma -Piatra Says:

   Ovidiu,stimulentele astea n-au nici o legatura cu bugetul de stat.Ele provin de regula din amenzi!
   Isi mai luau si o spaga la un control la Red Dragon!Ca nu sint sfinti deloc!In loc sa i-a gitul directorimi afisata de Alexa in articol cavalerii apocalipsei BaseBoc,i-au executat in masa pe bugetari!
   Ovidiu,chinezii au o vorba: ,,DACA VREI SA PRINZI SOARECELE DIN CASA,NU DAI FOC LA CASA,CI ADUCI O PISICA CARE SA-L PRINDA !

 5. Ovidiu Says:

  P.S. “Scaderea cu 60% a salariilor” este o eroare algebrica. Salariile nu au scazut ba dimpotriva au mai crescut. Nu s-au mai dat stimulente de 3 x salariul!

 6. Tom Says:

  multe dintre salariile mari sunt ale celor numiti politic si PDL este campion la numiri politice…Daca iei stimulentele care reprezinta jumatate din banii primiti si mai tai si salariulcu 25% inseamna ca ai taiat 62.5% din bani. De ce nu s-au taiat si stimulentele cu 25%? Atunci taierea totala era de 25%.De vreme ce tot dau lege prin care adaug stimulentele la salarii de ce trebuia sa las oamenii timp de 2 luni cu salarii de 5-6 milioane,uneori si mai putin. Cine poate trai cu 5 milioane pe luna cand se stie ca numai intretinerea ajunge la cel putin 3-4 milioane? Nu e nevoie ca cineva sa manipuleze oamenii ca acestia sa-si exprime nemultumirea in conditiile astea.

  • alexa Says:

   Te-ai uitat pe link-ul cu salariile ? Unde ai vazut tu salarii in MF de 5 sau 6 milioane ?
   Si apropo…acum te numesti Tom ? Sunt magulita ca la mine in ograda combate un angajat al Romanian Oil Company ! 😀

 7. tucu Says:

  PROTESTEZ!
  Protestez impotriva cuplului Basescu Boc care distruge cea mai avansata parte a clasei muncitoare din Romania.
  Sa protejam omul nou,sa protejam omul necesar,sa protejam motorul bunastarii Romaniei.-SA PROTEJAM BUGETARUL.
  Am sa fac o petitie la cele mai inalte foruri europene prin care am sa cer :
  -1-protejarea bugetarilor prin stabilirea unui venit minim garantat oricarui bugetar vanit care sa fie minim 85% din venitul primului bugetar al tarii -presedintele.
  -2-Ca masa bugetarilor sa depaseasca masa sclavilor angajati la particulari (dioamne ce idioti) propun incadrarea in clasa bugetarilor si a pensionarilor.
  Bugetari din toate tarile uniti-va si uimiti-ne !

  • alexa Says:

   Tucu, noi astia care lucram in private suntem niste cretini. Grevistii lui Marica muncesc 8 ore, noi 14. La salariu, nu avem nici sporuri si nici prime de vacanta si nu facem niciodata greve. In schimb platim taxe la buget, din care acesti paraziti isi permit sa stea si sa urle. Pe banii nostri, ai fraierilor. Situatia asta trebuie sa inceteze. Nu suntem prostii nimanui.

   • tucu Says:

    Asa ne trebue daca suntem prosti.
    Voi incerca sa lansez o noua doctrina economica
    “”Capitalismul bugetar”” si ca urmare un nou partid politic ”Bugetarul Infuriat””
    Daca avem succes voi cere schimbarea denumirii Romaniei in Republica Bugetara Romania.

  • Sfarma -Piatra Says:

   Domnule TUCU,defineste termenul de bugetar!
   In categoria asta demonizata sint mai multe componente!

   • tucu Says:

    Ori ce om al muncii care este platit din veniturile statului .
    Ca sa evite dependenta de veniturile statului jmecherii de romania au inventat diverse forme de venit zic ei care nu se pot contabiliza in bugetul de stat si anume -amenzi,confiscari etc.Ceva mai nociv nu cred ca exista.Seamana foarte bine cu taxele de protectie impuse de mafie pe principiul noi avem puterea ne platesti ai scapat de noi.

    Te mai rog de asemeni sa nu mi dai in cap cu bugetarii necesari deoarece exista o intreaga teorie cu statul minimalist imbratisata si de liberali(dar ne pusa in aplicare)
    Ori cum daca cifrele prezentate de Basescu -si ne contrazise de nimeni pina acum -sunt reale si noi platim 70 % din veniturile statului pe salarii,pensii si ajutoare sociale atunci e clar ca
    trebue taiat undeva.

   • lucaman Says:

    sfarma……vad ca daca se scrie despre finante te pricepi ,daca se scrie despre politica iar te pricepi,daca vorbim despre vapoare te pricepi asemenea…nu cumva esti mugur ciuvica pediatrul?

    eu nu ma pricep la finante si nu ma bag in detalii dar….observ ca domnul marica a fost in turneu prin intreaga tara si mai observ ca a anuntat grevele spontane care vor urma exact traseul parcurs de el…hi!hi!hi!
    apoi,mai stiu ca acest tip de protest marcheaza esecul protestelor populare de strada…ete ca boborul nu prea mai pune botul si nu vrea sa iasa in strada ca sa lupte pentru drepturile saracilor bogati…pentru pensiile nesimtite ale specialilor,pentru stimulentele smecherilor de la finante,pentru toate avantajele acestor bugetari umflati in scheme pe criterii politice.

    eu va repet …alora care afirma ca aceste proteste au inceput spontan ,le voi demonstra ca vor inceta …subit….hi!hi!hi!

   • Sfarma -Piatra Says:

    LUCAMANE,pai cum sa nu ma pricep la toate ?
    Organele KGB asigura o pregatire polivalenta !:) 🙂 🙂 🙂

   • Sfarma -Piatra Says:

    Domnule TUCU,dumneata nu platesti nimic pentru pensionarii actuali!
    Dumneavoastra dati bani acum PENTRU DUNMEAVOASTRA,pentru ca va veni o vreme cind o sa iesiti la pensie!
    Cine ia pensie acum,i-a din banii cu care a contribuit cit a fost activ! Se cheama Fond de Pensii,care nu are legatura cu bugetul!
    Da’Raed Arafat e parazit?
    Dar serviciul SMURD ?

    • alexa Says:

     Zau ? Si banii de la buget din care sunt platiti, cam de unde provin ? Cred ca ai fost in clasa codasa la KGB ! 🙂

   • Radu Says:

    @Sfarma-piatra: Pensiile aflate in plata acum se platesc din contributiile viitorilor pensionari (actualmente salariati) – sistemul romanesc de pensii se bazeaza pe principiul solidaritatii, nu pe cel al contributivitatii.

 8. Sfarma -Piatra Says:

  Am mai avut si corijente! 🙂
  Da’organele nu m-au lasat!!! 🙂 🙂 🙂

 9. alin Says:

  Nu stiu daca i-au manipulat pe oamenii astia rusii , kaghebistii, mogulii, Mircea Badea ,nevasta lui Marica sau mama lui Stefan cel Mare dar stiu ca statul e in disolutie , nu mai exista autoritate , lege si fiecare se descurca cum poate intr-un stat care mai exista doar pe hartie. Si mai stiu un lucru. Asa nu se mai poate.

  • lucaman Says:

   aline,cum sa nu existe autoritate?pai exista la moguli.au zis mogul vantu si cu mogul felix ca basescu trebuie distrus pana la craciun?pai au si sarit sa le rezolve dorintele alde tonta si zambil acest nou candidat antibasescian bicefalic….hi!hi!hi!mai departe au facut drepti liderii de sindicat aserviti.si tot asa,,,,mogulizoarele,mopurile…..

 10. Radu Says:

  Legat de stimulente mai e o poveste… stimulentele se aproba, angajatul de rand le primeste si cotizeaza celui care aproba, altfel nu primeste. Cel care aproba aduna cotizatia, ia comision, restul varsa … ati ghicit, la partid. Si uite asa, lantul trofic e parcurs si toata lumea e fericita: angajatul de rand isi suplimenteaza venitul, seful sau pune un banutz departe ca sa isi cumpere al N-ulea aprtament, partidul e fericit de decizia de a-l pune sef.

 11. preacrud Says:

  io am inteles ca lucrurile stau mult mai simplu:exista niste oamenii care vor la caldurica si nu pot sta acolo decit daca sunt solidari cu cei care le pastreaza locurile calde. Care e pretul? Hmm…pai, pentru unii ar fi ca tre’ sa se multumeasca si ei cu o spaga-doua si cu un stimulent mai mic.Pentru altii ca tre’ sa-si tina gura. Si pentru toti-trebuie sa iasa in strada,spontan, la comanda unor penali. DAR asta e un sistem cunoscut, e un lant al smenului. Sunt oameni carora le merg cartile de munca, dar ei nu vad un ban din ce e acolo.MErge la smenarii sefi.Da, sunt persoane care figureaza ca angajati. Ei nici nu trec pe acolo. Banii ii iau sefii. Si de asta se ocupa inspectia de munca si MF si politia etcetc. E un intreg bal…Cine pe cine sa dea in git?Si de ce?

 12. preacrud Says:

  mda…de curiozitate…cum ar iesi,oare, o petitie prin care noi,prostii de la privat, am cere sa nu se acorde,pardon-sa nu se mai acorde stimulentele alea? Sa fie si ei oameni ca toata lumea:vrei bani, ii ai pe cartea de munca, ai impozitele aferente.Si gata…

 13. frei_herr Says:

  Intimplator – sau nu – mi-a cazut sub ochi textul de mai sus. Am citit citeva fraze si, brusc, am realizat ca “productzia” blogger-istica isi ratase tzinta: cazuse nu sub, ci de-a dreptul…in ochii mei! Intrucit, pina sa-mi zgirie ultimii 2 neuroni ramasi textul imi vatama imediat conjunctiva, am alergat in baie sa-mi pun citeva picaturi de lacrimi artificiale (cunoscatorii stiu ce sint alea)!… O sa incerc (desi s-ar putea sa nu-mi reuseasca) sa nu fiu ironic, sa fiu politicos (of!…), sa vorbesc cu “dvs”, intr-un cuvint, sa ma abtzin!… O sa fac doar o…lejera analiza pe text, lasind semantica (de-zas-tru!), topica (aoleu!) si logica (care???) in seama cui chiar n-are alt mod mai bun de pierdut timpul. “Democratic si constitutzional” este un truism redundant, un (eufemistic vorbind)…lemn-lingvistic neologism, sau un pleonasm? Era sa zic…neoplasm! Si nu, nu sintem de acord cu to(n)tzii! Democratzia, ca forma superioara, ultimativa(!) a organizarii societatzii umane este, in viatza reala, o mare porcarie… Daca poporul conduce…poporul, adica se conduce pe el insusi (self-determinism + self-management = oroare structurala!), atunci de ce ar mai fi nevoie de greva??? Revolta trans-organica, da’ viscerala, impotriva propriului organism? Mai sa fie!… Ori ne-am timpit rau de tot ori democratzia asta nu e deloc ceea ce ni se spune ca e. ASTA e adevarata manipulare, restul sint copilarii, variatziuni stupide pe aceeasi tema: cum unii (putzini) ii stapinesc pe ceilaltzi (multzi) intr-o societate…neo-sclavagista. Punct. Si asta sub nasul nostru, cei care ne auto-iluzionam c-am fi liberi; deoarece creierasul nu realizeaza ca este (la cei mai multzi dintre noi) doar o…decoratziune interioara circumvalata a propriei noastre cutii craniene! Si-atit… Da’ sa revin caci auditoriul e deja obosit: “Grevariada”???… “must”(sau o fi must-ul englezesc?)?… “trend”?… “mister”?… Ghiveciul asta pseudo-cultural de americanisme stupide si…neaoshisme (sic!) romanesti nu scuza…subtzirimea de mijloace de demascare cu minie proletara a new-burgeziei (ha!ha!ha!) bugetare post-decembriste! …”lumea este timpita”…? Da!,Da!,Daaaaa! Si inca rau de tot. Da’ din cu totul alte motive decit cele date de uitatul prea mult la televizor sau statul prea des pe net… Fluturasii cu salariul oamenilor alora (4-5 milioane lei) sint de domeniul evidentzei, si dincolo de orice presupusa (nedovedita) manipulare, te face in mod real sa mori de foame! Da’ un “manager” de Bucuresti pricepe mai greu, nu? …”cea mai mare manipulare folosita vreodata de politicienii opozitiei”… WOOOW!!! Cum v-ati dat seama? Prin comparatzie cu…cea mai mica manipulare folosita de opozitzie? Care ar fi?… Marica nu uita sa spuna nimic oamenilor din MF pt. simplul motiv ca sotia lui este…colega cu acesti salariatzi si ei stiu f. bine ce venituri are consoarta. Si pt. corectitudine (proletara si asta!), ar trebui sa nu mai…manipulatzi cititorii si sa le spunetzi ca suma de 65890ron este venitul total (nu doar salariul) pe anul…2007. Pe anul 2008 venitul total este…126256ron!!! Asta pt. corecta informare… O fi mult?… O fi putzin?… Daca stau sa ma gindesc ca eu personal am 2(doua!) licentze politehnice (scoala grea, nu “glumitzele” de 4 ani de la ASE) obtzinute LA ZI (adica 10 ani de studii superioare) – si am fabulosul venit de 600ron/luna pensie medicala -, atunci (proletar gindind) sotzia lui Marica are venituri as-tro-no-mi-ce! Da’ discutzia principala este in cu totul alta parte. Oamenii astia care s-au revoltat, chiar nu au cum trai in Bucuresti (cu copii, cu rate, cu iarna care bate la usa) cu 400ro/luna! Iar cei care au veniturile alea “uriase” (de tot risul in orice minister in orice tzara europeana) nu si-au luat singuri banii aia. N-au bagat fraudulos mina in buzunarul tzarii! “Cineva” le-a dat, sub girul legii (buna-rea) stimulente financiare… Oare cine? Eu?… Tata-mare?… Stupefianta logica prin care nevasta lui Marica, care e dir.adj. in MF si dir. a scolii de finantze si vami, ar trebui sa fie simplu referent, poate … femeie de servici, ca barbatul ei sa aiba “dreptul” de a vb. in numele sindicalistilor cu salarii mici! Daca nu era nevasta directoare si era altcineva in locul ei, era mai in regula??? Nesimtzire? Despre care nesimtzire vorbim? Despre cea in care un sofer (al ministrului, secretarilor de stat) ia bani mai multzi decit specialistii ministerului? Oare cine i-a dat acei bani? Si pentru ce? A “luptat” eroic cu evazionistii cumva? Cine lucreaza in lumea reala stie ca banii astia sint sinecuri politice, de partid, si daca tu indraznesti sa te opui unui asemenea sistem mafiot, pur si simplu esti aruncat afara ca o masea stricata! Listarea simpla, partziala, trunchiata, doar a unor venituri din institutziile enumerate nu e manipulare ordinara? Adica, nu e de … porc??? Utila cu adevarat era si lista (enorma) a celor care iau (dupa sistarea stimulentelor) doar citeva sute de lei. Da’ traiul celor mici si ademenitzi cu salarii de mizerie si bonusuri mari nu ne intereseaza, nu??? Un expert ministerial care aduce lunar la buget miliarde de lei vechi, pt. noi totzi, nu merita nimic in plus? Asta doar daca cuvintele expertiza, risc, competentza va spun ceva si nu sint doar niste cuvinte de butaforie intr-o societate schizoida, plina de manipulatori si manipulatzi acerebratzi, lovituri de stat, dusmani de clasa si agenturi politice de … opozitzie. Curat-murdar, nene Iancule! Intreg “materialul” se poate constitui cu succes intr-un capitol din manualul “Curs de contra-manipulare pt. perfectzionarea ideologica a politrucului incepator, cadru de nadejde in lupta biruitoare cu dusmanul de clasa capitalist!” In final subscriu total, desi ar trebui sa … sus-scriu: MI-E SCIRBA! SI GROAZNIC DE JENA… P.S.: Nu sintetzi la fel de curioasa si de ce … “prapadita” de Germania (dupa 2 razboaie mondiale pierdute catastrofal!)e acolo unde e? Dincolo de motivele traditzionale, universal cunoscute, este si … fiscul german, de la care invatza chiar si mai celebrul IRS american! Si in care agentul de fisc (care e cu rang de ofitzer si are chiar drept de port – si folosire! – a armelor de foc) este protejat total de legea federala in exercitarea atributziunilor de serviciu, mai bine decit demnitarii de cel mai inalt rang ai statului german, si chiar impotriva abuzurilor sefilor sai. Printre (multe) altele el nu poate fi dat afara decit prin inalt ordin al primului-ministru si are chiar dreptul de a pune lacatul pe o companie cu sute de mii de salariatzi, daca are indicii clare de fraudare a statului. Iar cel mai mic salariu al lui are … 4 zerouri! In euro. Cred ca si lui Boc i-ar place sa fie … cancelar intr-un astfel de stat. Din nefericire nu va avea niciodata … statura necesara. Politica, evident!… Auguri! Si multa sanatate… P.P.S.: Un sfat: NU MAI SCRIETZI! pe teme politice, sau economico-financiare, pt. adultzii…”imberbi” social. Nu-i mai chinuitzi… Noi, ceilaltzi, ne descurcam cu liberul arbitru propriu! P.P.P.S.: Mare atentzie: Geniile si intzeleptzii discuta despre idei, concepte si idealuri. Oamenii obisnuitzi discuta despre evenimente. Idiotzii discuta despre ce fac si discuta totzi ceilaltzi!… DIXIT!
  P.P.P.P.S.: E-mail-ul dvs. personal care este? Will not be published!?! Nu?

  • alexa Says:

   Stimate domnule Gabriel din Vaslui,

   Mi-a atras atentia postarea dvs., mai ales privind studiile si meseria mea, ceea ce m-a facut sa realizez ca sunteti un cunoscut de pe forumul IRTV, unde ati combatut sub pseudonim, manipuland la nesfarsit cu apocalipsa. 😀 Sau, daca ma insel, probabil ca stiti atat de multe despre mine, fiind in serviciile de securitate “buna” ale mogulimii, asa ca ce v-ati gandit : hai sa o intimidez nitel pe Alexa, ca deh…precum batranul Cato, perseverenta atacului este mama succesului. Iata ce nasol este sa te iei de Soviani si moguli !

   De fapt, declarati din start ca va abtineti, referitor la politetea adresarii, fiind obisnuit sa conversati in trendul pnlpsdpc, asa ca efortul pare cu atat mai mare, cu cat v-ati calcat in picioare limbajul cotidian obisnuit. Dar de ce sa va abtineti ? Fiti autentic, dati drumul valului de injuraturi consacrate, ca doar la adapostul unui monitor si al unui nick, tastatura suporta orice.

   In alta ordine de idei, analiza pe text, pe care ati facut-o pompieristic, m-ar amuza, daca n-ar dovedi ca sunteti doar…inginer !

   Apropo de truismul redundant: care este tautologia in democratic si constitutional ? Constitutional este cumva un subset ? Ca in rasaritul soarelui dimineata ? Sau existenta unei constitutii presupune musai democratia ? Si pe vremea lui Ceasca aveam constitutie, nu ?
   Ca si adaosul din exemplul cu dimineata…ramane o tautologie logica, dar deh…

   Sa trecem pe rand la celelalte puncte ale comentariului, un adevarat alisveris, tipic romanesc.

   Aveti probleme grave de intelegere a democratiei. Aceasta nu inseamna domnia poporului, ci conducerea prin reprezentanti alesi, respectiv niste manageri ai unor departamente din intreprinderea comuna a unui popor, care au datoria de a indeplini interesele patronatului,chiar cand acestea nu convin angajatilor. Ca interesele patronatului sa fie indeplinite, este necesar, adevarat, ca personalul sa fie bine motivat, multumit si nu frustrat. Dar acesta este un mijloc si nu un scop !Ca sa nu mai vorbim ca nimeni in tara asta nu pare sa mediteze in mod serios la nevoile comune ale tuturor membrilor societatii. A gandi mereu in termeni de majoritati si minoritati si niciodata la intreaga categorie a cetatenilor si la interesele lor comune, care definesc spatiul interesului si al binelui public, a avea drept obiectiv numai respectarea principiilor care au în vedere cheltuirea resurselor, nu si producerea lor este o dovada de tribalism.

   Ayn Rand scria acum un sfert de secol: „Filosofic, tribalismul este produsul iraţionalismului şi al colectivismului. […] Daca oamenii accepta noţiunea ca raţiunea nu este valida, ce le ramâne ca sa-i ghideze şi cum ar mai putea trai? Evident, cauta sa se alature unui grup – orice grup – care îşi aroga posibilitatea de a-i conduce şi de a le oferi un anume fel de cunoaştere dobândita într-un mod nespecificat. […] Dar carui grup? Ei bine, atunci când nu ai înţelepciune şi nici valori morale, nu poţi îndrazni sa faci alegeri – astfel încât nu-ţi ramâne decât sa te alaturi unui grup neales, grupul în care te-ai nascut, grupul caruia ai fost predestinat sa aparţii de catre forţa suverana, omnipotenta, omniscienta a chimiei propriului trup” (Global Bal-kanization). Tribalismul este prezent in societatea romaneasca, accentuat de criza economica, in care suntem tentati sa vedem doar suferintele grupurilor de referinta particulare si mai putin sa gandim solutii valabile pentru intregul sistem social.

   Sa trecem la grevariada si must de sezon, neologisme care va repungna, fiindca probabil ca sunteti intepenit bine in meandrele trecutului comunist, unde folosirea vreunui cuvant in engleza era echivalent cu lovitura de stat. 😀 Grevariada a aparut adaugand sufixul ada…precum blocada, intifada, degringolada, dosariada, borcaniada…dar carui postac ii mai pasa de sufixe ? Mustul de sezon, nu este cel sub imperiul caruia scriu unii comentarii la articolele mele, ci reprezinta o certitudine, ca in moda…fiind un termen imprumutat de acolo. Dupa ce am desfacut si aceste doua mari necunoscute pentru inginerii de campanie…stau sa ma intreb daca nu cumva imi dati indicatii pretioase despre ce si cum sa scriu. Nu de alta, dar vad o patima nebuna in a-mi limita libertatea de expresie, dar avand in vedere parerea despre democratie, nici nu ma mira. Comunismul este genetic si se manifesta plenar in limbajul postacilor de campanie acreditati pe bloguri si forumuri sa stinga opiniile adverse.

   Spuneti mai departe despre salariul dnei Marica” suma de 65890 ron este venitul total (nu doar salariul) pe anul…2007. Pe anul 2008 venitul total este…126.256 ron!!!” Mai sa fie ! Deci aproape i se dublat intr-un an ? Si ce a facut madam Marica in acest sens ? Vreau si eu ca nebugetar sa stiu cum pot sa castig banii astia, mai ales ca Romania este la 40% la nivelul de colectare a taxelor, ceea ce o pune pe un loc codas in UE. Cum se justifica atunci salariul acestei tipe, care exact cu asta ar trebui sa se ocupe ? Si apropo, cat cotizeaza la fondul de pensii ? Din salariul brut sau din totalitatea veniturilor ? Parca o vad pe madam Marica la pensie, scriind exact ca dvs. ca moare de foame ! 😀 Nu-i interesant ?

   Continuati cu declaratia ” eu personal am 2(doua!) licentze politehnice (scoala grea, nu “glumitzele” de 4 ani de la ASE) obtzinute LA ZI (adica 10 ani de studii superioare) – si am fabulosul venit de 600ron/luna pensie medicala”, ceea ce imi aduce aminte de declaratia tipei din MF, care cu 7 licente avea salariul cat pensia dvs.
   Pai, va opreste cineva sa mergeti in privat sa lucrati ? Infatuarea de care dati dovada jignind absolventii unei alte facultati si superioritatea afisata ostentativ apropo de studiile personale ( …nerelevante in context), arata in mod clar ca sunteti tributarul pattern-ului ( casa va enervez, l-am folosit :D) prostul nu e prost destul, pana nu e si fudul !

   La indemnul stahanovist din primul PS, adica ” Un sfat: NU MAI SCRIETZI! pe teme politice, sau economico-financiare, pt. adultzii…”imberbi” social. Nu-i mai chinuitzi… Noi, ceilaltzi, ne descurcam cu liberul arbitru propriu! “…… va raspund ca misiunea in care ati venit este imposibila. Voi scrie ! Si voi scrie exact ce vreau, cand vreau si unde vreau, asta apropo de liberul meu arbitru pe care il incalcati abuziv si josnic si de libertatea de expresie care va miroase ! La cel de-al treilea PS, se pare ca serviciile deja stiu mail-ul meu, dar sa inteleg ca mai nou tremurici de frica de au depus asa efort ? La al doilea v-as sfatui sa va uitati in oglinda si sa vedeti cum arata unul adevarat !

   Sfat : pentru comentariile viitoare, ca sa nu cumva sa nu va bucurati pe deplin de pensia medicala pe care v-o platesc si eu, din banii colectati la buget, folositi vespasienele (blogg-urile) care va inspira !
   Adio !

   • Ovidiu Says:

    Delicios.
    Oare voi dormi linistit ca n-am terminat decat ASE? Oare am pacatuit ca am terminat si-un EMBA?
    Oare Raducu si-o fi luat Vitamax-ul, Magne B6? S-o fi intors mamica de la “protestul spontan”? Da’ taticu’?

   • alin Says:

    Eu nu stiu niciun inginer care sa foloseasca atatea cuvinte si sa nu spuna nimic. Ar trebui sa fie mai concis , mai la obiect. Nu am inteles mai nimic din ce a vrut sa spuna dar poate e de vina prima mea licenta – cea de inginer.

 14. alexa Says:

  @ Ovidiu

  Oh…si tu Brutus ? 😀 Plus MBA ? Esti de doua ori mai vinovat.Ai pacatuit,fiule ! Trebuie sa te spovedesti partidului unic. Sau sa ii faci niste matanii, precum inginerul de mai sus.
  Raducu m-a pupat ! Ma simt deja aleasa ! 😀
  Apropo…crezi ca nulitatea unui analist economic se poate trata cu vitamax si magne B6 ? 😛

  • tucu Says:

   Mai Alexa,din chestia aia lunge de mai sus venita cum zici tu din Vaslui,ai inteles ceva?
   Daca da zii si mie ce vroia ca eu pricep greu ,si dupa al treilea EMBA (ce o fi aia) am adormit.

   • alexa Says:

    Master Business Administration – postuniversitare adica !
    Esti mortal Tucu 😀
    Am priceput, ca de aceea i-am raspuns…tot lung, ca l-am luat la bani marunti.

 15. alexa Says:

  @ Alin

  Mai Alin, tu esti un inginer adevarat, cel de mai sus e unul de campanie. De aceea nu poate fi concis. I-as fi raspuns in babiloniana, ca tot se poarta…dar ce rost are ?


Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: