Upside down sau tema de iesit in strada !

Astazi am descoperit, precum Cristofor Columb…tara TUTUROR POSIBILITATILOR ! Nu, nu este vorba despre America, ci despre Romania si ABERATIILE ei.

Avand de-a face cu o cautare de incadrare intr-un proiect in care voi intra in curand, am descoperit ca in Romania, PROSTIA SE PLATESTE ! Si nu pe bani putini. Va supun oprobiului, ceea ce am descoperit in Codul Ocupatiilor din Romania, la FISA POSTULUI sau mai curand a prostului, in grupa de incadrare majora 1, adica aceea care este menita sa conduca destinele tuturor institutiilor importante, citez :

Grupa majora 1 – Membrii ai corpului legislativ ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori din unitatile economico-sociale si politice

Cu ce se ocupa aceasta grupa ? Sa citim, ca sa ne lamurim :

Conducatorii din serviciile de administratie si financiare,  planifica si coordoneaza activitatea administrativa, evalueaza resursele financiare, stabilesc bugetul si supravegheaza utilizarea rationala a resurselor financiare si efectuarea cheltuielilor; avizeaza recrutarea, formarea profesionala si randamentul personalului din subordine; reprezinta organizatia in relatiile de lucru cu alte sectoare interne sau cu terti.

Pana aici, totul este in regula. Sa vedem insa, care sunt aceste posturi cheie si ce STUDII trebuie sa aiba cei care le ocupa !!!!

COR 2010
Clasificarea ocupatiilor din Romania 2010
si corespondenta cu ISCO88 (COM) *1

Carevasazica, sa fii sef, sa evaluezi resursele financiare,  sa stabilesti bugete si sa tai si sa spanzuri……trebuie sa ai un nivel de instruire nedefinit, superior, dar nu neaparat , un fel de nici prea prea, nici foarte foarte ca pregatire.

Sunt curioasa, cati sefi BUGETARI din Romania au acest  nivel de pregatire nedefinit. Tinand cont ca toate institutiile sunt varza, banuiesc ca 90% dintre ei. Si noi ne miram ca banii ne scapa printre degete. Iata unul dintre motive. O aberatie, pe care numai daca o vezi cu ochii tai o crezi.

Ca sa nu polemizam aiurea, gen “ba p’a matii-ul”  care nu duce la nimic… iata si cum a fost modificat de-a lungul timpului acest C.O.R.

Astept sindicatele sa iasa in strada si sa-i traga o manifestatie de sa le mearga fulgii pentru aceasta aberatie !

M-am gandit sa le dau teme adevarate, care ar putea rezolva problemele Romaniei, in loc de marea cerseala nationala a lui “sa se dea” ….

Ce ziceti ? Lasa politica deoparte si accepta provocarea ? Sauuuu…bugetar la bugetar nu-si scoate ochii ?  😀

Nu de alta, dar se pare ca nu vad ca ei cocolosesc sistemul si tot ei tipa precum ceata lui pitigoi.

Explore posts in the same categories: usa negasita

Tags: , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

3 Comments on “Upside down sau tema de iesit in strada !”

 1. Sfarma -Piatra Says:

  Un Procuror-sef serviciu,nu are studii superioare ?
  Nu trebuie sa aibe Facultatea de Drept ?
  Eu asa stiu.
  E posibil.S-au dus la Vintu,si Proces Verbal de perchezitie au uitat sa faca!D-aia l-au si eliberat!


 2. Stiu, e o problema cu greaua mostenire. Dar, guvernul Boc ce-a pazit. Vad ca exista doua ordine din timpul guvernarii Boc.


 3. Buna ziua, dorim sa va facem o propunere comerciala! Daca sunteti interesat trimiteti un e-mail la office@falvorotarybids.ro.


Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: