Simbolismul Crin-ului…..

O bucatica minuscula din opozitie isi merita pe deplin conducatorul, bibliotecar prafuit, muzeograf ratat, complexat datorita micimii de narcisist si topit de dulceata numelui floral, purtat fara sa ia in calcul cele doua aspecte ale simbolisticii Crin-ului: heraldica unei familii si sensul mortii.

Antonel de la PNL este un clovn, care reprezinta figura regelui asasinat, rasturnarea insusirilor regale, prin vesmintele, vorbele si atitudinile sale. Este un revers al medaliei, contrariul regalitatii, parodia reincarnata. Majestatii i se substituie poznele si necuviinta, suveranitatii-lipsa oricarei autoritati, fricii-rasul,biruintei-infrangerea, loviturilor date altora-loviturile primite, ceremoniilor celor mai solemne-ridicolul, mortii partidului-zeflemeaua.

Majestatea sa Crin Antonescu, clovnul PNL-ului este ridicol din crestet pana-n talpi si se mandreste cu asta.

Candva era precum Crin-ul galben, cunoscut in natura ca “hemerocalles”, care are ca etimologie cuvantul ce inseamna “frumoasa unei zile” si  este simbolul frumusetii trecatoare, din pricina splendorii si scurtei durate pe care o au florile sale. Daca ar fi trait in China, i s-ar fi spus “huan”, care are darul de a alunga grijile cu care se identifica…

Din pacate, de ceva timp s-a transformat in Crin-ul rosu al padurii psdpc, care simbolizeaza iubirile interzise :)…si reprezinta capatul metamorfozei pe care il traieste un amant al lui Apollo, pe numele sau Hyacintos. In acest mod, el devine simbolul ispitei si poarta infernului, avand un pistil rusinos.

Parfumul crinului rosu este contrariul absolut al unui miros cast. Este un amestec de miere si piper, acum dulceag, palid si puternic si tine de ameteala data de alimentele afrodisiace , dar nu ale Levantului sau de dulceata erotica a Indiei,  ci ale zecilor de postaci drogati de parfumul sau.

Chiar Baudelaire in “Corespunderi” , tradus magistral de Alecsandri, considera ca aceasta floare (crin-ul rosu)…

…canta tot ce vrajeste mintea si simturile-ncanta !

Alt francez ilustru, Mallarmé, a intuit simbolismul Crin-ului rosu, afirmand ca este mai degraba lunar si feminin, iar in poemul “Herodiada” considera ca acesta devine si mai conturat…

petalele smulg
cum as fi aproape de o fantana
ce ma lasa
in jetul ei de apa sa curg
crinilor palizi din mine….

Ce combinatie poetica intre albastru si galben si rosul celorlalti…care face din culorile pnl-ului, un amestec eclectic, ce pune si mai mult in evidenta antinomia dintre rege si clovn-ul politicii romanesti.

Pamflet, inspirat din…

Dictionar de simboluri

Jean Chevalier & Alain Gheerbrant

Explore posts in the same categories: inspiratie

Tags: , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

49 Comments on “Simbolismul Crin-ului…..”

 1. Inganduratul Says:

  Lasati-l naibii in plata Domnului!
  Papusica asta e manuita de Patriciu si alti hoti ai natiei.
  Este doar un latrau lipsit de orice continut si nu mai merita nici o atentie.

 2. alin Says:

  Da. E un “pamflet” in stilul lui Mircea Badea.

  • hanna Says:

   Aoleu ! 😀 😀 Cand va ajunge Badea sa vorbeasca si gandeasca ca Alexa, inseamna ca s-a mai nascut odata. Esti ofticos vad ! 😀

 3. hanna Says:

  Alexa esti mortala ! 🙂

 4. Sfarma -Piatra Says:

  Il uriti de moarte pe Crin,ca nu i-a aliniat PNL-ul pe punte nervosului de La Trei Coceni!Uite ca Crin nu s-a lasat prostit de matrozul nervos si razbunator!Nervosul nu se astepta sa-i zica Crin un binemeritat ,,HAI SICTIR”!!!

 5. hanna Says:

  Lasa ca il aliniaza la PC-ul motanului securist. Sau ati uitat subit ca Crinela a fost securista ? 😀 Pana si Tariceanu isi bate joc de el numindu-l dictator. Sfarma dinti, n-aveti decat sa il pupati in fund cat vreti, e al vostru. Chestia e ca Alexa l-a facut zob la modul elegant si nu marlanesc precum limbajul vostru de satra. Ofticati-va ! 😀

 6. Sfarma -Piatra Says:

  haHANNA MONTANA,daca Crin a fost securist,Basescu ce dracu a fost cind ,,lucra”la Anvers ?

  • hanna Says:

   Va chinuiti mult, dar nu aveti nicio dovada. Pe cand Crinela mutanta are. Hai ca ma distrati voi postacii care il aparati. 😀

   • Sfarma -Piatra Says:

    haHANNO MONTANO,dovada exista la Armata,inca din institutul de marina Basexu era in grija contrainformatiilor ! De Avramides ai auzit ? Baiatul asta il avea pe Basex in retea!

 7. Sfarma -Piatra Says:

  haHANNO MONTANO
  Tu nu trebuie sa fi acum in curtea scolii sa distrezi prescolarii ?

 8. hanna Says:

  Catre mancatorul de rahat Sfarma : “In cadrul procesului intentat lui Mugur Ciuvică de Traian Băsescu, în urma dezvăluirilor legate de colaborarea sa cu Securitatea, Judecătoria sectorului 2 Bucureşti a transmis Serviciului Român de Informaţii o adresă prin care solicita copii ale unor documente, printre care şi dosarul de urmărire informativă (DUI) „Cîrma”, din perioada 1979-1981.

  Răspunsul transmis Judecătoriei Sectorului 2 de către Serviciul Român de Informaţii, înregistrat cu nr. S/62978 din 28.06. 2004, a fost că „documentele solicitate nu au fost identificate în arhiva preluată de la fostele organe de securitate”.

  Esti ca noaptea….

 9. Sfarma -Piatra Says:

  haHANNO MONTANO,ia de citeste
  Registrul cu persoanele din rindul PCR pentru care s-a aprobat sa sprijine munca de securitate:pozitia 19 litera B,Nr de inregistrare 17592 din 3 august 1978,dosarul personal de colaborator cu adresa 0043467 si ulterior mentioneaza dosarul personal 3990,fiind distrus cu intocmire de Proces Verbal cu Nr 58212 din 15 august 1978.
  Ca a fost sifonar o mai dovedeste si corespondenta interna a MApN din 2004 in urma careia MApN a transmis CNSAS o adresa prin care confirma ca Basescu a fost colaborator al DIRECTIEI IV a Securitatii(contrainformatii militare).Asta are la baza adresa Nr0860 din 16 august 2004 trimisa de gen.de brigada dr Gheorghe Nicolaescu seful Directiei de Siguranta Militara catre gen.lt Gheorghe Rotaru,seful DGIA care confirma colaborarea lui Basescu cu CI-sti.
  Conform documentului,in evidenta depozitului de arhiva se afla Registrul-jurnal al evidentei retelei informative a comandamentului Marinei Militare Constanta.
  ,,Basescu Traian nascut la 04.11.1951,a fost colaborator al organelor de contrainformatii militare pe timpul cit era elev la Institutul de Marina avind dosarul personal Nr 3990/09.11.1973 .

  • elena Says:

   Nici dosarul lui Iliescu n-a fost gasit. Ce inseamna asta in logica Hannei Montanna ? Bingo ! Ca e curat ca lacrima.

   • alexa Says:

    «Crin Antonescu s-a nascut pe 21 septembrie 1959, la Tulcea. In 1985 termina Facultatea Istorie-Filosofie, din cadrul Universitatii Bucuresti. In acelasi an isi incepe cariera de profesor. Este repartizat in comuna Solesti, in judetul Vaslui, iar mai apoi in comuna Niculitei, judetul Tulcea. Reuseste apoi sa se mute cu serviciul in orasul Tulcea. Din august 1989, timp de aproape un an activeaza ca muzeograf, aceasta find singura modalitate de a putea ajunge la oras. A fost recrutat de securitate pe vremea cind lucra ca profesor la Niculitel, sub numele de sursa Porumbacu, in general notele informative le preda fie la Restaurantul Danubius, fie la un apartament conspirativ pe strada Pacii linga Biserica cu Ceas. Primea 300 de lei pentru fiecare nota informativa, banii ii erau depusi pe un carnet CEC la Filiala judeteana CEC Tulcea de pe strada Isaccei. Avind atributia sa ii urmareasca in special pe copii de lipoveni, in Tulcea a avut o relatie cu minora Slavka Popov, in virsta de 17 ani din care a rezultat un copil pe nume Andrei. Dupa… (arata tot comentariul) In 1985 termina Facultatea Istorie-Filosofie, din cadrul Universitatii Bucuresti. In acelasi an isi incepe cariera de profesor. Este repartizat in comuna Solesti, in judetul Vaslui, iar mai apoi in comuna Niculitei, judetul Tulcea. Reuseste apoi sa se mute cu serviciul in orasul Tulcea. Din august 1989, timp de aproape un an activeaza ca muzeograf, aceasta find singura modalitate de a putea ajunge la oras. A fost recrutat de securitate pe vremea cind lucra ca profesor la Niculitel, sub numele de sursa Porumbacu, in general notele informative le preda fie la Restaurantul Danubius, fie la un apartament conspirativ pe strada Pacii linga Biserica cu Ceas. Primea 300 de lei pentru fiecare nota informativa, banii ii erau depusi pe un carnet CEC la Filiala judeteana CEC Tulcea de pe strada Isaccei. Avind atributia sa ii urmareasca in special pe copii de lipoveni, in Tulcea a avut o relatie cu minora Slavka Popov, in virsta de 17 ani din care a rezultat un copil pe nume Andrei. Dupa nastere a reusit sa ii aranjeze o casatorie de forma cu un cetatean moldovean din judetul Cahul, plasa Cantemir, Ioan Atodiresei care a acceptat sa o ia de sotie pentru suma de 500 de dolari si care pentru alti 500 de dolari s-a declarat a fi tatal natural al copilului. La orele de economie politica antrena anumiti copii, ai caror parinti erau urmariti de Securitate in discutii despre starea materiala si despre ce se vorbea in casa parinteasca. Dosarul de sursa a lui Crin Antonescu are numarul 2456sca/ DSS 01429 Tulcea.»

   • Sfarma -Piatra Says:

    Elena,haHANNA MONTANA nu are nici o logica! Ar fi prea mult !

  • alexa Says:

   Ciuvica, tu esti ? 😀

 10. Sfarma -Piatra Says:

  Nu!

 11. Sfarma -Piatra Says:

  Alexa,sint 3 paragrafe care au acelasi continut! Da’ unde a aparut textul asta? In EvZ ? Eu am scris din documente ale Armatei,care au aparut in presa de ani de zile !

 12. Sfarma -Piatra Says:

  Foarte bine,daca are nr de evidenta sa fie dat publicitatii! De ce nu-l dau? Nu are Base totul in mina?

  • alexa Says:

   Daca avea totul la mana, crezi ca Vantu si Patriciu mai scapau ? Logic ! Voi astia care luptati aiurea pe un front care nu e al vostru, ci al lor, nu sunteti logici deloc si nu veniti cu argumente valabile. De aceea nici nu aveti spor, cu toata armata voastra. Parol ! Imi sunteti chiar simpatici ! 🙂

 13. Sfarma -Piatra Says:

  Ce dracu mai Alexa,se incurca Securitatea aia cu un profesoras amarit dintr-o scoala de lipoveni? Eu nu am nici o problema sa accept ca exista dosar cu Crin,dar tu si alti fani crinceni de-ai lu’ Basescu,niciodata,niciodata,niciodata nu acceptati ca Basescu are niste pete foarte negre in biografia lui!

  • alexa Says:

   Ne batem in pete, precum in cei 1001 dalmatieni, in loc sa vedem adevarul dincolo de lupta surda si care nu ne ajuta la nimic ? Putem sa o facem, dar qui prodest ? Asta nu inseamna ca n-o sa mai arat realitatea asa cum este ea si nu cum mi se arata de altii.Poti fi la fel ? Eu pariez ca nu !

   • Sfarma -Piatra Says:

    Pai el arata cu degetul spre alti,condamnind si da sentinte,pe chestii pe care el le-a facut toata viata !

 14. Sfarma -Piatra Says:

  Hai sa te intreb cum a scapat in 1982 dupa ce a incendiat 33 de nave la Rouen?In afara ca a schimbat el ceva la instalatia electrica a navei Arges. Aici in tara ? Cine la ,,scos” ?

 15. alexa Says:

  Da-mi link ! Si dupa ce dai link-ul spune-mi cu cuvintele tale, ca raspuns la subiectul meu, in loc de a folosi la nesfarsit “ba p’a matii”, ce il califica pe Antonel sa devina presedinte. 5 lucruri daca poti, daca nu, scrii degeaba !

  • Sfarma -Piatra Says:

   Cu link-ul m-ai prins!!! Nu stiu cum se face!Dar interviul exista!Cit despre Crin in primul rind are educatie si atie sa vorbeasca!Daca are educatie toate celelalte vin de la sine!Si a ramas in acelasi partid din 1990 pina azi!

   • lucaman Says:

    ce spui tu despre zambil?ca a ramas in acelasi partid din 90 pana azi?….hi!hi!hi!tu poti sa citesti pe wikipedia?ia uite ce scrie…….După ce a intrat în Partidul Național Liberal, Antonescu a ajutat la organizarea ramurii din Tulcea a partidului. A demisionat din PNL și a trecut prin alte două partide: Partidul Alianței Civice (PAC) și PL 93. A revenit în PNL odată cu reunificarea mișcării liberale.

    hai sa rememoram cateva momente din devenirea lui zambil……Era prin ’95 si grupuri, grupulete se alipeau la PNL in asteptarea ciolanului din ’96. Unu era mai rasarit cu Stelian Tanase, Calin Anatasiu, intelectuali si desigur nelipsitul Valeriu Stoica, care fusese dat afara de Campeanu din PNL. Sedinta la sala Dalles, iar PNL, condus atunci de Quintus, oferea un post de vice. Cine vrea sa candideze? Stelian ezita, altii au probleme de constiinta. “Eu vreau!” striga din sala Crin, aplaudat de haita adusa special de la Tulcea. Unul din ei se ridica si incepe sa filmeze momentul istoric. Se voteaza si iese, ca doar nu venisera degeaba neamurile de la Tulcea. Vine 1996, CDR castiga si Mireille Mathieu, cum i se mai zicea atunci, ajunge ministrul Tineretului si Sportului.

   • Cristian Mates Says:

    Argumentele astea m-au convins sa-l votez. Sef de scara, administrator. Poate-i convinge pe vecinii mei sa dea bani sa izolam blocul!

 16. Sfarma -Piatra Says:

  Alexa,sti ceva? Mai dai dracului si pe Crin si pe Basescu!!! Iti place poezia simbolista,cea franceza sau romaneasca? Aia romaneasca e foarte deprimanta,dar si cea mai reusita!

 17. Sfarma -Piatra Says:

  LUCAMANE,acum ,,nelipsitul Valeriu Stoica” cum il numesti ,acum face parte din gradina zoologica a Basescului,dupa ce a fost vomitat impreuna cu Stolojinski(asa il cheama)si liota de sabotorii infiltrati in PNL !

  • lucaman Says:

   tot asa dupa cum petre roman face parte din gradina zoologica a lui zambil.sa continui si cu ceilalti securisti liberali?….ghise,rusanu,melescanu,norica,orban,patriciu….

   • Sfarma -Piatra Says:

    LUCAMANE,si la Basesc in ograda nu este nici un fost securist! Am inteles…….toti securistii sint la PNL….

 18. Sfarma -Piatra Says:

  LUCAMANE,si m-am referit prin formula ,,acelasi partid” cu sensul ca nu a trecut intr-o seara de la INTERNATIONALA SOCIALISTA la POPULARII EUROPENI asa cum a facut invirtitorul de portofele-n port Basescu !

  • lucaman Says:

   securistii sunt peste tot.de aceea nu poti vorbi despre partidul sfintilor.a vedea in crin ori in ponta niste inocenti, inseamna ca esti fie naiv ,fie te minti singur.ponta si crin sunt doar extensiile lui iliescu,nastase,voiculescu,vantu si patriciu….

   despre chestia cu acelasi partid sunt de acord intr-un singur sens.da ,cu totii provin din acelasi partid…..partidul comunist roman .ori din ramura tinereasca a lui,numita uniunea tineretului comunist.sa fim seriosi in privinta doctrinelor,daca tu crezi ca pnl e un partid liberal atunci esti naiv.ia priveste ce politica promoveaza si cu cine colaboreaza cel mai bine?duce politica de stanga si e fericit numai in preajma psd.de multe ori psd a fost mai liberal decat pnl-ul.

 19. Cristian Mates Says:

  Efort scriitoricesc nemaipomenit.

  Alexa, ca deobicei eu sunt mai direct. Crin Chucky vrea sa fie presedinte sau prim-ministru? Deci sa conduca …

  Citez din textul tau :

  “bibliotecar prafuit, muzeograf ratat, …” si adaug absolvent de istorie pe vremea lui Ceausescu. Dom’le, pe vremea aia la facultatea de istorie se duceau cativa pasionati care toata viata urmau sa fie bibliotecari prafuiti, profesori de care faceau elevii mistou sau muzeografi ratati. Nu manageri! Nu sefi! Nu presedinti sau prim-ministrii.
  Sau … se mai duceau unii pe care nu-i ducea capul, de fapt, sa intre la o facultate grea ca Electrotehnica, AC, Medicina, Matematica sau Fizica.
  Sau … se mai duceau unii doar ca sa scape de armata cea lunga si grea in cazul in care picau examenul la cele grele de mai sus.

  Nu-mi pierd timpul sa demonstrez ceva evident : ca Crin Chucky nu are nici treaba cu pozitia de lider. Nu, vreau doar sa demonstrez ca in orice functie de conducere s-ar afla altcineva va fi in spatele lui. Este paiatza perfecta!


Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: