Un fel de avanpremiera la Festivalul Degustatorilor de Film si Arta Culinara
Asociatia Film Romania si Fundatia pentru poezie Mircea Dinescu ne promit intre 5-12 septembrie 2010, o experienta inedita. O adevarata fuziune menita delectarii simturilor (vizual, olfactiv si auditiv ), adica film, arta culinara si muzica, un mix eclectic si o conectare senzuala si intelectuala.
Festivalul va fi in aceeasi masura, o importanta sursa de cunoastere a culturii si societatii balcanice, provocatoare la discutii si incurajatoare de reflectii istorice, intr-o Europa unita, in care “praful de pusca” mentionat de Mircea Dinescu in preambulul Festivalului, nu a ramas decat nostalgia celor ce au pierdut in favoarea democratiei.
Festivalul va fi in mod cert un mare spectacol de comunicare si cu cat vom cunoaste mai mult, cu atat placerea va fi mai mare. Pentru ca acolo unde filmul se intalneste cu muzica si gastronomia se petrece o uniune de forte, care nu poate creea decat adevarate opere de arta, un cerc intregit chiar de invitatii de onoare ai Festivalului- Theo Angelopoulos, Emir Kusturica si Cristian Mungiu.
In fond, Festivalul de la Portul Cultural Cetate va deveni spatiul social al unor valori umane si totodata o aventura epicuriana, care celebreaza spiritul creativ. Ma bucura ca si Romania va gazdui un eveniment deosebit, care, cu siguranta va face sa se vorbeasca despre ea si care va aduna ceva din bucuria Seattle Arts Festivals, Bumbershoot, Aurora Asia Film sau Maui Film Festival, insa unic datorita spiritului balcanic, miturilor care ne unesc si elementelor comune, care ne fac sa coexistam pasnic si sa creem impreuna.
Astept cu nerabdare “rezonanta balcanica”…asa cum spunea regizorul grec Sotiris Hatzakis intr-un interviu despre o alta frumoasa experienta interbalcanica, piesa “Balada fratelui mort”.
Explore posts in the same categories: inspiratieTags: asociatia film romania, aurora asia film, balada fratelui mort, bumbershoot, cristian mungiu, emir kusturica, festivalul degustatorilor de film si arta culinara, fundatia pentru poezie mircea dinescu, maui film festival, seattle arts festivals, sotiris hatzakis, theo angelopoulos
You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.
August 29, 2010 at 5:29 am
Si uite asa stimulat de film si minunatii gastronomice fostul mare poet Mircea Dinescu va descoperi ca Lenuta Udrea e mai mult decit o poseta.E un suflet de artist atita timp cit a sponsorizat minunea.
Daca mai organizeaza inca 2 -3 festivaluri la Cetate tare ma tem ca Dinescu va redescoperi ca dragostea de Basescu poate fi si profitabila.
Festivalul este o dovada ca si spiritul tot prin stomac trece.
August 29, 2010 at 6:06 am
Tucu…nu ma omor dupa Dinescu, dar daca amestecam lucrurile nu rezolvam nimic. Dimpotriva. Asta se si vrea-sa nu mai alegem lucrurile bune de cele rele si sa ne balacim intr-un noroi permanent. Daca nu se implica Dinescu in realizarea lui, ci Piscupescu era ok festivalul ?
August 29, 2010 at 7:26 am
Festivalul e OK.
Ma refeream cu tristete la poetul portofel si la faptul ca Dumnezeu inparte de multe ori calitatile cu mare zgircenie-da talent cu carul si uita sa puna si un strop de caracter.
Grav Alexa este faptul ca voci care puteau fi ascultate si respectate datorita talentului se dogesc pentru citiva banuti.
Probabil ca la vremuri de restriste natiunea se va exprima prin goarna lui Gigi si a lui Dan Diaconescu in direct.
August 29, 2010 at 8:28 am
Oamenii nu se nasc asa, devin pe parcurs datorita unor conjuncturi si educatiei. Asta nu este o scuza desigur. Iti inteleg dezamagirea si o impart cu toti cei care mai gandesc normal in Romania. Deja sunt vremuri de restriste, in care extremele infloresc. In toate crizele a fost la fel. La noi este si va fi mai grav, fiindca se pliaza si pe criza de moralitate existenta.