Presa, Rosia Montana si…ochiul dracului !

M-am saturat de dictatura presei si de afacerile acesteia , pe spinarea cetateanului roman. Si ce etalon de garantare a puterii economice vrei mai mare, ca mogul care faci politica tarii, decat AURUL – sa zis-ul ochi al dracului ?

Asa ca, da-i si lupta ! Pentru un pumn de talanti, speculand micimea caracterului unor asa zis jurnalisti…obtii orice prin presiune.

20 de formatori de opinie (sic) si oameni influenti din mass-media româneasca au plecat în Noua Zeelanda la invitatia companiei Rosia Montana Gold Corporation. Jurnalistii Robert Turcescu, Emil Hurezeanu si Mihai Tatulici au acceptat de la controversata companie o excursie ce costa aproximativ 10.000 de euro de persoana.

La sfârsitul saptamânii trecute, 20 de formatori de opinie si sefi din presa româneasca au luat drumul ­Noii Zeelande la invitatia Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), companie care încearca de ani buni sa înceapa sapaturile în mina de aur de la Rosia Montana.

Printre cei care au acceptat invitatia se afla Ioan T. Morar (scriitor si membru fondator al revistei „Academia Catavencu”), Vlad Macovei (redactor-sef „Evenimentul zilei”), Emil Hurezeanu (presedintele trustului Realitatea-Catavencu), Floriana Jucan (directorul revistei „Q Magazine”), jurnalistul Robert Turcescu si Dragos ­Nedelcu (membru în Consiliul de Administratie în trustul Realitatea-Catavencu).

La acestia se mai adauga Mihai Tatulici (realizator Realitatea TV) si Dan Apostol (director executiv The Money Channel). Motivul pentru aceasta dovada de „marinimie” este simpla informare a jurnalistilor printr-o vizita la o mina de aur din aceasta tara.

„Este de datoria companiei sa creeze cadrul necesar de consultare si de informare a tuturor celor interesati în vederea atingerii unui obiectiv comun: reflectarea obiectiva si documentata a impactului economic, social, de mediu si de patrimoniu al minei de la Rosia Montana”, se arata în invitatia postata de Floriana Jucan pe blogul ei.

Sursa: Adevarul
Nici nu mai comentez….mi-e sila ! Va incepe peste ceva vreme lupta mogulimii pentru aurul de la Rosia Montana ! Ca si in cazul petrolului…rechinii sunt aceeasi si aceleasi uneltele lor. Nu degeaba apare Bombonel in prim plan de la un timp incoace. Doar tiitoarea lui, pe nume Hurezeanu…nu-l poate refuza….Explore posts in the same categories: demontarea manipularii

Tags: , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

19 Comments on “Presa, Rosia Montana si…ochiul dracului !”

 1. theo Says:

  PRIMUL PE LISTÄ ? HUREZEANU

  OASCA PERVERSÄ; SERVITORUL DEVOTAT AL MOGULILOR

  • alexa Says:

   Si cand ma gandesc cum il ascultam la Europa Libera…
   Nici nu am cuvinte.Mai ales cand am aflat de relatia cu Nastase. Pfuiii…

 2. Sfarma-Piatra Says:

  Cum si Turcescu??????????????? Dar el era un deontolog,un moral,un jurnalist,un formator,un competent,e de necrezut asa ceva!!!! Sint in soc traumatic sever de cind am citit despre Turci,vai,vai,vai,vai!!! Daca si Turci si Ioan T Morar au pus botul la borcan,asta e o grea lovitura pentru deontologeala din scumpa noastra patrie REPUBLICA PORTOCALA RROMANIA !!!

 3. Sfarma-Piatra Says:

  Draga Alexa,nu stiai ca Hurezeanu avea nume de cod HARRY? La dat in fapt Plesita acu’niste ani in urma!Acum Plesita e cam mort,dar niste hirtii undeva tot sint! La fel si madama de la TVR,Culcer si in general toti astia moralii,monumente de integritate,icoanele presei ! 🙂 🙂 🙂

  • alexa Says:

   Nu cred ca ai inteles ideea. Intrebarea simpla si logica este de ce trebuia sa mearga presa sa vada si nu reprezentantii ONG-urilor care lupta impotriva cianurilor ?
   Sa-ti spun ? Lasa ca fac un update maine…

   • furiouswordpressripper Says:

    Intai presa, apoi ONG-urile, pe rand si intr-o ordine bine stabilita :). Graba strica treaba, dar cel mai mult o strica blogerii. Miza este consistenta, si tot ce imi vine acum in minte este incantarea indienilor americani la vederea oglinzilor oferite de colonisti.

   • Sfarma-Piatra Says:

    De inteles am inteles!Ca sa se creeze un curent favorabil mizeriei pe care vor sa o faca la Rosia Montana,Gold Corporation!Da sa te intreb eu ceva? Magaria nu se poate face decit prin Ministerul Economiei!Cine e ministru????????????? Cine l-a investit????????????? :);):)

 4. alexa Says:

  @ furiosul de pe wordpress 🙂

  Cine a stabilit aceasta ordine ? Si de ce a inceput cu angajatii lui SOV ? AStia au monopol pe presa ? Poate ca unii blogeri s-au intors taman de la Rosia Montana si au aflat de la oameni COMPETENTI ca batalia n-ar fi pentru aur, ci pentru uraniu si alte zacaminte serioase si interesante. Uite asa…acesti blogeri….au un scenariu in care efectul de pestera al lui Platon nu functioneaza. Spre disperarea tuturor, na !

  • furiouswordpressripper Says:

   Nu sunt numai jurnalistii lui Nus, dar este adevarat ca pe multi ii plateste si acesta. Nu trebuia sa sa mergi pana la Rosia Montana ca sa afli despre uraniu.
   Sunt si eu curios pana la ce nivel sunt dispusi sa cobore cu mita. Oricum, despre acesti jurnalisti putem spune ca au fost plimbati prin Noua Zeelanda mai degraba pentru a ocoli subiectul Rosia Montana decat pentru a face loby mediatic. Stigmatul RMGC de pe fruntea acestora le vor strivi credibilitatea cu privire la acest subiect. Consider ca s-au vandut mult prea ieftin.

   • alexa Says:

    Sa vedem cine mai este interesat de uraniu mai intai, nu ? Cred ca este ceva mai mult decat ni se arata pe peretii pesterii….
    Am o teorie, insa trebuie sa mai strang date inainte de a o lansa.

 5. furiouswordpressripper Says:

  Si pentru ca ai adus vorba despre ONG-uri, te invit sa citesti ceva interesant
  http://www.agerpres.ro/media/index.php/comunicate/item/25630-Comunicat-de-pres-Roia-Montana.html?tmpl=component&print=1

 6. alin Says:

  In New Zeeland tehnologia extragerii aurului folosidu-se cianuri e foarte performanta si viabila. Oricum eu nu inteleg de ce atata tam-tam pe subiectul Rosia Montana. Acolo e aur si va trebui extras. Si o sa fie extras. Intr-un fel sau altul.


Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: