Mister TRU…let’s talk about truth !

Am citit cu nesat despre” firele de iarba”, “gaze” si “musetel” si despre infantilismul celor care nu sunt de acord cu proiectul de la Rosia Montana, pe blogul venerabilului TRU, intitulat “Totul in scris “ ..sic..

http://traianungureanu-tru.blogspot.com/2010/07/ce-n-o-sa-aflati-despre-cianuri-sint.html#comments

Ca mister TRU este politician se stie, dar ca eticheteaza cetateanul care nu face politica unui partid in privinta unei resurse care apartine tuturor este grav. Daca a ajuns sa dispretuiasca dorinta mea, mai ales ca l-am votat , aruncandu-mi in fata ca asa a zis CE despre cianuri, iar eu umila trebuie sa cred si sa nu cercetez , atunci schimbarea pe care o asteptam de la el in ceea ce priveste mentalitatea de nomenklaturist parvenit, mostenita de la Ilici de intreaga clasa politica, a fost doar o speranta desarta.

Mai mult, Mister TRU spune lejer : “Punctul de vedere al Comisiei e, practic, o constatare elementară: mineritul cu cianuri e strict reglementat şi, în lispa unei alternative superioare sub raport ecologic, rămîne singura variantă operaţională în materie de minerit aurifer. Simplu. “

Simplu ? No way TRU ! E chiar mai simplu decat crezi, daca cercetezi. Pentru cultura ta generala privind musetelul, iata doua patente de extractie a minereurilor de aur si argint FARA CIANURI, ceea ce demonstreaza ca mai exista ALTERNATIVE !

Patent application title: Metal Extraction Without Cyanide

http://www.faqs.org/patents/app/20090272227

sau

Cyanide-free Biocatalyzed Leaching of Gold and Silver Ore

http://www.yestech.com/tech/gold1.htm

Despre infatuarea cu care ai scris aceasta fraza “Pe toată durata pseudo-dezbaterii Roşia Montana, argumentul citat acum de Comisie era la fel de valid şi vizibil. Problema, tipică pentru campania instrumentată de industria eco-facerii de bine, e, însă, mereu aceaşi: bunul simţ raţional nu e tolerat, în vreme ce dogma eco-corectă e promovată pe post de adevăr unic.”….. nu iti pot spune decat atat “ traduttore traditore”…. Sunt convinsa ca intelegi ce am vrut sa spun. Intrebarea mea este: pe cine ?

Fiindca continui….”Acest tip de gîndire infantil n-ar fi mai mult decît atît, dacă n-ar avea aliaţi într-o formidabilă presiune mediatică şi în tehnica şantajului moral care transformă orice act de dezvoltare industrială în antecameră a apocalipsului.” ?????

Ma scuzi TRU, dar cand vorbesti de aliati, probabil ca te referi la tine si la Tariceanu, care a dat unda verde acestui proiect prin adresa 130.377 din 07.06.1997, intocmita de secretarul de stat Nicolae Staiculescu. A fost primul document de acest fel semnat in numele statului roman. Pentru avizarea lui !

Cine este santajistul moral in acest caz ? Eu cetateanul sau tu politicianul, care ma dezinformezi pervers ? De ce as da aurul tarii pe 20% profit ?

Compania Rosia Montana Gold Corporation a anuntat ca va opera o suprafata de exploatare de 12,5 kilometri patrati, de pe care estimeaza o productie de 300 tone de aur in 16 ani.
http://economie.hotnews.ro/stiri-com…-guvernare.htm

Compania Roşia Montană Gold Corporation, care a iniţiat proiectul, a anunţat că, în cazul primirii avizului de mediu pentru demararea proiectului minier aurifer, va utiliza o suprafaţă de exploatare de 12,5 kilometri pătraţi. În urma procesării zăcămintelor este estimată o producţie de 300 tone de aur şi circa 1.400 tone de argint, în 16 ani.

http://www.ecomagazin.ro/rosia-monta…-de-guvernare/

Rezerva BNR actuala este de 100 de tone de aur !!!!

Imi vorbesti despre dezvoltarea industriala ? Iata cateva poze , care iti arata posibila apocalipsa dupa Gabriel Resources….

Ecologismul corporatist e o realitate încă mai toxică decît preupusa cabală industrială a capitaliştilor cu trabuc în colţul gurii şi cecuri la discreţie. Excesele industriale pot sau nu conduce la poluarea mediului şi produc, mai întotdeuna, locuri de muncă. Cultul ecologic produce cu siguranţă o poluare morală ireversibilă şi garanteată, întotdeuna, locuri de muncă pentru directori de conştiinţă autoproclamaţi. Aici e diferenţa între dezvoltare şi natursimul paranoic al egourilor în căutare de însemnătate.”

Nu contest ca exista un ecologism corporatist, fiindca eu STIU ca incalzirea globala este un hoax demonstrat stiintific, insa aici vorbim despre o resursa existenta, care ne apartine tuturor.

Presupusa cabala industriala a lui Patriciu a dat petrolul gratis, de exemplu,  unei firme de apartament fara sa ma consulte pe mine cetateanul, pentru averea mea din subsolul Romaniei. Dupa acest precedent pagubos vii si imi impui sa dau si aurul pe gratis ? De ce nu ai propus un referendum TRU ? Sau bogatiile subsolului se transfera din patrimoniul unui partid in al altuia, fara a se consulta  electoratul ? Sau consideri ca este prea spalat pe creieri si prea putin important sa fie intrebat ?Cum Dumnezeu in Elvetia se face referendum si daca sa treaca au ba un camion pe o strada, iar la noi nimeni nu intreaba “stupid people” , daca vrea sa dea aurul tarii ?  Directorii de constiinta autoproclamati ? Despre constiinta cui vorbesti ? A unuia care improasca societatea civila, de dragul unei salvari de moment dpdv economic (cateva locuri de munca) si care nu are darul de a veni cu strategii pe termen lung, ci numai de avarie ?

Uite ca-s mandra de ego-ul meu, care cauta pe “guagal” date despre cianuri si care nu se mai lasa prostit sa dea pleasca averea tarii te miri cui. Insemnatatea asta o caut eu si pentru asta lupt, indiferent de etichetarile unui parvenit politic, fie el si intelectual de marca.

Because…. first of all Mister TRU, I love the truth !

UPDATE: Aurul inauntru, cianura afara !

http://think.hotnews.ro/aurul-inauntru-cianura-afara.html

Explore posts in the same categories: petrolul, aurul si patricienii

Tags: , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

19 Comments on “Mister TRU…let’s talk about truth !”


 1. Foarte bine Alexa. Pareri sunt pro si contra, dar nu inteleg de ce se trage tare pe cianura masii.
  Am scris ceva despre asta acum o luna-doua. Am fost uimit cine sunt sustinatorii proiectului.

  • alexa Says:

   Sunt bulversata, crede-ma ! Articolul lui TRU este nefiresc si ciudat. Continui sa cred ca e naiv si neinformat, ca sa ii gasesc o scuza. Altfel….
   Dupa afacerea Sterling ne lipsea cea a aurului, ca sa nu mai avem nicio resursa. Economista din mine se revolta instantaneu, fiindca eu realizez ce inseamna asta. Este incredibil !

 2. DespinaVestea Says:

  A facultate de inginerie chimica v-ar aduc e cu picioarele pe pamant
  Ingineria este insa meserie e grea

 3. DespinaVestea Says:

  Argumentele concrete le gasesti in studiile de specialitate
  Ingineria chimica este meserie grea care nu se face pe bloguri sau pe la manifestari ecologiste platite de Soros

  Invatatura e treba grea. N-o face oricine

  • alexa Says:

   Astept link-uri sa le gasesc. Eu am gasit in schimb fara cianuri. De ce trebuie sa fie cu, daca se poate fara ? Logica ma indeamna sa pun aceasta intrebare. Cat despre invatatura mi se pare mie sau mai pe ocolite ma faci idioata ? Si apropo, cand am scris in campanie pro PDL si Base, tot platita de Soros eram ? Chiar ca nu mai discerneti nimic pe lumea asta. Nici macar esentialul.

 4. Bogdan Says:

  Pozele editate in Photoshop nu sunt argumente stiintifice. La fel citarea a 2 brevete – care nu au nici o aplicabilitate industriala, nu invalideaza afirmatia ca NU exista alternative industriale pentru extractia aurului la cianuri. Cu astfel de prezentari nu faceti decat sa de-credibilizati argumentele corecte si solide de protectie a mediului. Se pot impaca cerintele eficientei economice si cele ale mediului atunci cand dezbaterea este deschisa si corecta. Cum NU este in acest caz.

 5. AirBorn Says:

  Intrebari:
  1. Intr-o tara civilizata din Europa (ex: Franta, Germania) se mai exploateaza minereuri aurifere cu cianuri?
  2. Exista vreo tara civilizata din Europa care sa dea cu piciorul la vestigii istorice unice?
  Eu as zice ca NU, deci trebuie spus NU RMGC.


 6. daca proiectul este ingropat, zona moare economic, daca proiectul reuseste, zona moare ecologic…greu de spus ce decizie este mai usoara..

  mi-am schimbat adresa de email si cred ca intru la spam cu cea noua…nu ma scoti pls?

  la mine pe blog: SUA si UK cer regimului dictatorial din Iran sa opreasca executia prin lapidare (omorarea cu pietre) a lui Mohammadi Ashtiani

  • alexa Says:

   Proiectul poate fi aplicat FARA CIANURI si e ok ! Si mai e ceva. Vreau sa-mi spuna si mie cineva cat a crescut PIB-ul in alte tari, in care s-a exploatat aurul de catre straini. Si atunci o sa cred in avantajele certe. Pana atunci insa…e o mizerie.

 7. Razvante Says:

  Felicitari pentru articol! Ma bucur ca exista oameni cu un interes vadit in directia pastrarii vestigiilor istorice precum si a cadrului natural.
  In prezent de cateva luni lucrez intr-o firma ce se ocupa de gestionarea perimetrelor miniere inchise precum si iazuri de decantare. Nici nu va inchipuiti ce efort trebuie sa faca statul ca sa inchida aceaste perimetre miniere si pentru a se conforma. Imaginati-va ca cei de la RMGC fac acest proiect, ce ramane dupa. Monitorizarea post-inchidere, decontaminare ecologizarea… toate acestea au un cost enorm, poate chiar mai mare decat profitul cu care se lauda compania.
  Alexa imi gasesti adresa de mail in detaliile postarii daca crezi ca te pot ajuta si cu alte detalii.

 8. Mihai Says:

  Se pot gasi relativ usor argumente si pro si contra exploatarii cu cianuri. Eu judec mai pragmatic, mai prin intermediul stomacului: cat din aurul exploatat la Rosia Montana o sa ajunga in buzunarul meu. De ce procent din aurul ala o sa ajung sa beneficiez eu in urma acestei exploatari? Iar raspunsul este nesemnificativ de putin sau chiar deloc. Beneficiul (si ala mic) pe care il va avea statul roman in urma exploatarii va fi capusat prin firma nepotului matusii cumnatei varului, iar cei care ar trebui sa beneficieze vor ramane cu o mare buza umflata. Iar zona peste 20 de ani va fi moarta atat din punct de vedere economic cat si ecologic.

  Din pacate cred ca proiectul va fi in cele din urma implementat pentru ca sunt interese financiare suficient de mari pentru ca niste politicieni sa-si dea acordul.

  • alexa Says:

   Perfect de acord cu tine. Mai ales ca pretul aurului a ajuns la cote foarte mari, iar un raport al Erste bank spune ca trebuie investit in aur mai nou. Nu l-ar implementa asa usor, daca cetatenii s-ar capacita si ar refuza. Avem ce meritam.


Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: