Misiunea imposibila..

In ultimii 20 de ani, despre Revolutia din Decembrie 1989 au existat “dovezi” fabricate si numeroase versiuni ale adevarului despre adevaratii vinovati, de parca ADEVARUL ar fi fost o marfa de negociat. Oameni apartinand tuturor mediilor au rescris aceasta piesa de istorie, fie pentru a-si demoniza rivalii, fie pentru a minimaliza crimele petrecute atunci si a face scapati adevaratii vinovati. In tot acest timp un singur om s-a luptat pe viata si pe moarte pentru a-l scoate la lumina si pentru ca dreptatea sa fie vazuta de ochii plansi ai victimelor,lupta aceasta purtandu-se pe mai multe paliere, de la institutiile statului, la cei care au fabricat fapte pentru a-si conserva libertatea, ca si la cei care au crezut in faptele inventate de acestia.

Parea o misiune imposibila la un moment dat, fiindca exista prea putini razboinici curajosi,care-s dispusi sa lupte, intr-o generatie apatica, care nu va fi in masura sa justifice aceasta apatie, doar pentru ca au considerat adevarul o himera si ca atare nu merita efortul sa lupti pentru el,nerealizand ca ideologia celor 50 de ani de comunism a afectat profund societatea romaneasca si ca a-ti ascunde capul in nisip precum strutul, nu face decat sa o conserve.
Democratia romaneasca s-a construit pe nisipul minciunilor, precum castelele pe plaja, la discretia celor care au vrut sa remodeleze adevarul. Suntem cu adevarat liberi, daca nu ne folosim libertatea ?
A fi liber functioneaza ca da si nu. Ori esti ori nu esti. Daca exista nuante de gri… se cheama ca nu esti. Teodor Maries este un om liber, care isi intelege libertatea zbatandu-se pentru ea si adevar, chiar si pe timp de pace.
Lupta lui pentru adevar este aproape letala, tinand cont de cele 104 zile de greva foamei si de determinarea cu care vrea sa redea istoriei acuratetea faptelor petrecute in Decembrie ’89.
M-am intrebat ce il motiveaza, tinand cont ca nici macar certificat de revolutionar nu are precum ceilalti 24.000 de revolutionari,care nu au reusit ceea ce acest om singur a reusit in 104 zile de protest. Poate, pentru ca nu e dispus sa faca nici un compromis, pentru ca nu intentioneaza sa faca jocurile nimanui,pentru ca nu-i plac deloc institutiile anchilozate si pentru ca in mod cert vrea ca justitia sa functioneze.
Maries si-a asumat o misiune grea in lupta cu sistemul sarcastic, care nu s-a sfarsit din pacate.

Prima victorie a fost Hotararea data de Guvern ieri, la propunerea lui Gabriel Oprea, decizie istorica prin importanta ei fiindca declasifica filele aflate la Ministerul Apararii Nationale.

Insa….lupta lui Maries continua,  pana cand cooperativa “ochiul si timpanul” cunoscuta sub numele de STS va respecta dispozitiile CEDO si va declasifica transcripturile din zilele fierbinti ale lui Decembrie 1989, dovedind astfel ca isi merita locul intre institutiile europene.
Pana atunci insa…adevarul ramane un complot permanent…

Explore posts in the same categories: demontarea manipularii

Tags: , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

10 Comments on “Misiunea imposibila..”

 1. amanda13 Says:

  din pacate trebuie sa existe oameni asemeneni lui Maries care isi risca sanatatea si chiar viata pentru a avea acces la informatie intr-o tara care este teoretic libera 😦

  mult succes lui Maries si ii multumesc pentru demersul sau in numele tuturor celor pentru care efortul sau a deschis fie si macar o fereastra.

 2. Dan Patrascu Says:

  Din pacate vom apuca sa aflam adevarul de abia peste multi ani. Oamenii care erau atunci in sistem sunt si acum si, mai mult, ii indoctrineaza si pe cei tineri. Pana nu dispari oamenii fideli ai sistemului de atunci, oricum nu se poate afla ceva.

 3. amanda13 Says:

  alexa, te rog sa-l treci pe Dan cu noua adresa in blogroll, vezi ca are un alt link 🙂

 4. Dan Patrascu Says:

  Deci, tot despre comunism vreau sa va semnalez aparitia unui film despre rezistenta anti-comunista din Muntii Fagaras. Mai multe detalii si un trailer oficial gasiti la mine pe blog.

  O zi buna

 5. A.P. Says:

  E o victorie de etapa. Mai este ceva vreme pana cand vom castiga si razboiul.

 6. Anahoret Says:

  Ai mai jos un link spre Adevarul pentru completarea articolului tau. Daca au fost declasificate dosarele de la armata, cred ca vor mai aparea si alte “dezvaluiri”.

  Sa ai o zi buna!
  http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Documentul_care_a_omorat_Revolutia_0_220178380.html

 7. tibi Says:

  Urez gazdei si cititorilor acestui blog, Sarbatori fericite !

  @ amanda13. Sper ca esti bine.


Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: