17 DECEMBRIE 1989…..DUPA 20 DE ANI…

Maine se implinesc 20 de ani.Revolutie a romanilor obiditi sau lovitura de stat data cu sprijinul Moscovei ? Si una si alta…cu siguranta.Adevarul desi e cunoscut, se rosteste inca pe furis.De ce ? Ne este inca frica ? Nu ne mai pasa ? Nu  mai avem  justitie ? Cine are interesul sa ii protejeze pe criminalii din decembrie 89 ?  Avem cimitire pline cu eroi …avem obligatia sa facem lumina !

Ar fi trebuit sa scriu mai multe despre martirii Timisoarei  dar imi dau seama ca mi-e jena.Ma simt vinovat.Nici eu nu am facut nimic ca sa aflu cine i-a ucis.Le cer iertare acum….aici.Trebuie sa aflam adevarul despre decembrie 1989,poate ca in anul care vine vom izbandi.

“Istoria se scrie, rămâne aducere aminte / Sângele lor urlă din morminte

Explore posts in the same categories: ferma animalelor

3 Comments on “17 DECEMBRIE 1989…..DUPA 20 DE ANI…”

 1. alexa Says:

  IMPRESIONANT
  Gest impresionant al fanilor timişoreni duminică seara pe stadionul „Dan Păltinişanu“: omagiu pentru cei ucişi la Revoluţia din 1989
  Există momente pe stadioane în care amuţeşti. Te trec fiorii, nu mai poţi să spui nimic, decât cel mult să aplauzi..

  Duminică, la Timişoara, a avut loc un astfel de moment. La pauză, întregul stadion a încetat aproape şi să respire după ce galeria a ridicat aproximativ o sută de bannere cu nume. Nume care pentru majoritatea dintre noi nu spun nimic, dar care înseamnă enorm pentru toţi. Sunt cei care au fost ucişi în decembrie 1989 la Timişoara. În mijloc, Opera, un alt simbol al Revoluţiei, îndoliată. Într-un colţ, o pânză albă este dedicată memoriei celor dispăruţi sau neidentificaţi.

  “În fiecare an facem câte un eveniment în memoria oamenilor care au murit atunci. Trebuia să reamintim unora că acei oameni au murit pentru ca ei să se poată certa acum în parlament sau cu ocazia campaniei electorale”, a explicat Emanuel Cernescu, unul dintre suporteri. “Vrem ca nimeni să nu uite. E o onoare că, fie şi pentru câteva clipe şi într-un mod metaforic, acei Oameni au fost cu noi în peluză”, completează Silvian Radosav.

  Într-un moment în care noţiunea de “suporter” a primit pe nedrept o conotaţie negativă, Timişoara e doar un episod dintr-un film care demonstrează contrariul şi care merită mai mult decât un colţ de pagină.

  Este un gest de mare bun-simţ. Ne onorează pe toţi, onorează Timişoara şi oamenii care au murit, tineri ca şi cei din galeria lui Poli
  Virgil Hosu, preşedinte Asociaţia Revoluţionarilor A.L.T.A.R.

 2. alexa Says:

  From: anca paduraru
  Subject: FYI: tribulatii pe marginea proiectului “Baricada de la Inter, dupa 20 de ani”
  Date: Tuesday, December 15, 2009, 3:13 PM

  dragi toti, si toti, prieteni,

  aveti mai jos info despre evenimentul de luni, 21 dec, ora 21, la a carui organizare m-am implicat alaturi de Paul Cozighian.

  inca ne mai lipsesc vreo 15,000 euro pentru inchirierea echipamentelor de la Stage-Expert, dar noi ii dam inainte, ca si cand i-am avea.

  inutil sa spun, Primaria Bucuresti a refuzat sa ne dea acesti bani – motivand ca nu are.

  in acelasi timp, Primaria nu organizeaza vreun eveniment al ei, propriu, care sa marcheze faptul ca au ramas oameni cu creieri pe caldaram, acum 20 de ani, la Inter.

  pentru comparatie, Primaria Timisoara face un mega-spectacol, transmis live de TVR3, vineri, 18 dec.

  despre alte institutii ale statului, ce sa mai zic: toata lumea tace si nu face.

  toate, toate astea la un loc, completeaza tabloul conturat deja de faptul ca autorii celor 49 de morti, 112 raniti si 877 retinuti, din seara de 21 dec 89, desi identificati, nu au fost trimisi in judecata de catre Procuratura Generala.

  in acest timp, TVR vrea sa transmita live evenimentul, dar vrea pentru asta statutul de co-producator, fara sa fi cheltuit vreun neuron, vreun apel telefonic si, evident, fara sa vrea sa dea vreun ban pentru echipamentele de inchiriat de la StateExpert.

  frumos, nu?

  cele bune,

  anca

 3. amanda13 Says:

  da, avem obligatia sa facem lumina. am asteptat prea mult… 😦


Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: