Predictibilitatea liberalilor rosii. Scurt tratat de istorie recenta pentru cei care isi mai fac iluzii

Doua articole aparute in varianta electronica a “Ziarului” rezuma perfect in opinia mea pozitia in care se afla astazi PNL-Antonescu in relatie cu PSD.

Primul dintre ele, intitulat “Patriciu, fratele de cruce al PSD”, prezinta in mic scurta dar “zbuciumata” istorie a PNL sub influenta lui Patriciu:


PNL este un adevărat SRL controlat de Dinu Patriciu prin firme în care şi-a băgat colegii.

Din 2003, Patriciu este dator PSD-ului, Guvernul dând o ordonanţă de urgenţă prin care datoriile Rompetrol, de 600 de milioane de dolari, au fost convertite în acţiuni. Un an mai târziu, Dinu sponsoriza PSD.

În România, afacerile au trecut dincolo de partide. Una dintre cele mai mari afaceri din istoria României este legată de Dinu Patriciu şi PSD. În 2003, Patriciu pu­tea pierde Petromidia. Atunci, prin intermediul lui Dan Ioan Popescu, Dan Voiculescu, dar şi al lui Ion Iliescu se pare, Guvernul României a şters datoria de 600 de milioane de dolari pe care Rompetrol Rafinare SA O AVEA CĂTRE BUGETUL DE STAT.

Bazele prieteniei PSD-PNL

Avea să fie începutul prieteniei PSD-PNL. Un an mai târziu, Patriciu devenea spon­sorul campaniei PSD!!! Asta în timp ce la ni­vel declarativ PNL se bătea cu PSD. După alegerile din 2004, Patriciu s-a opus ali­an­ţei PNL cu PD, iar câteva luni mai târziu reuşea să des­tra­me Alianţa D.A., sfă­tuindu-l pe bunul său pri­e­ten, Călin Popescu Tă­ri­cea­nu, să îl vândă pe Băsescu pentru a conlucra în taină cu PSD.

PNL, SRL-ul controlat de Patriciu şi Tăriceanu

Liberalii stau în poziţie de drepţi în faţa baronilor Dinu Patriciu şi Călin Po­pes­cu Tăriceanu, ambii mul­timilionari în euro. Pentru a avea sprijin în partid, Pa­triciu & Tăriceanu i-au luat asocialţi în firmele Intervam SA şi ALPI SA pe colegii Andrei Chiliman, Dan Radu Ruşanu, George Danielescu – SAFI, Radu Spi­ridon Cojocaru, Dan Con­stantinescu, Ion Basgan. După ce a reuşit să anihi­leze influenţa lui Valeriu Stoi­ca în PNL, gruparea Tă­riceanu-Patriciu se poate lăuda că deţine controlul asu­pra partidului.
Con­şti­enţi că pentru po­li­ticieni ba­nul este cel mai important, cei doi afacerişti s-au asociat cu senatori, de­­pu­taţi şi primari din PNL. Patriciu a subjugat filiala PNL Prahova. Este motivul pentru care PNL înseamnă în pri­mul rând Patriciu. El dic­­tea­ză totul şi din acest motiv s-a semnat acum alianţa PNL-PSD.

http://z-ziarul.ro/investigatii/489-patriciu-fratele-de-cruce-al-psd

Al doilea articol demonstreaza, daca mai era neclar pentru cineva, covarsitoarea (si absolut PREVIZIBILA) influenta a lui Patriciu asupra unui Crin care, printre desele deplasari in teritoriu spre a-i face campanie lui Geoana, nu uita sa dea raportul la ceas de seara la “castelul cavalerului compromisurilor”.


Paparazzi „Ziarul“ l-au surprins pe şeful PNL acasă la Dinu Patriciu.

Este ceva normal, atât Antonescu, cât şi soţia sa făcând aproape zilnic drumuri la poarta mogulului PNL. Antonescu a făcut parte dintr-o fundaţie sponsorizată de Dinu Patriciu!

Relaţia apropiată dintre Crin Antonescu şi Di­nu Patriciu, asumată pu­blic de cei doi, a re­­prezentat dintotdeauna o vulnerabilitate de im­a­gine pentru preşe­dintele PNL. Asta pentru că mogulul PNL a fost implicat în mai multe scan­daluri de corupţie, ră­mase până acum ne­fi­na­lizate, ce au culminat cu arestarea sa.
Sponsorizat de Patriciu

Crin Antonescu a făcut parte – alături de Că­lin Po­pescu Tăriceanu, Teodor Meleşcanu şi Dan Radu Ruşanu – din Institutul pen­tru Li­berală Iniţia­ti­vă, o fun­­daţie spon­sorizată de Dinu Pa­triciu. Antonescu a explicat însă că el, per­sonal, nu a avut o func­ţie retribuită în respectiva fundaţie. Actuala soţie a lui Antonescu, Adina Vălean, a deţinut funcţia de director general al institutului.

Sprijinit de mogul

După alegerile din 2008, PNL a trecut în opo­ziţie, iar statutul lui Antonescu s-a schimbat. Nu din proprie ini­ţiativă. Patriciu l-a luat în bra­ţe pe Crin şi l-a pus pe Lu­dovic Orban să le vor­bească liberalilor din te­ri­toriu despre faptul că Tă­riceanu e izolat pe scena politică şi singura şan­să pentru revenirea la guvernare este dărâ­ma­rea acestuia. Cu promisiuni din partea lui Pa­tri­ciu, pe care Antonescu l-a lăudat chiar la şedinţa de ale­geri, Crin a ajuns în fruntea PNL. Mai apoi s-a căsătorit cu Adina Vălean, şi ea o protejată a lui Patriciu. Una dintre firmele care s-a ocupat de campania preziden­ţia­lă a lui Antonescu este Odissey Communication, înfiinţată de Dinu Pa­tri­ciu în 2004.

Premierul Dinu

În actuala campanie electorală, relaţia dintre Patriciu şi Antonescu a fost folosită ca temă de atac de către Traian Bă­ses­cu: sunteţi sub controlul lui Patriciu. Acuzaţiile au fost alimentate chiar de o declaraţie a candidatului liberal. Întrebat dacă Dinu Patriciu ar fi o opţiune pentru poziţia de prim-ministru, Antonescu a răspuns afirmativ, precizând totuşi că prima sa alegere rămâne Klaus Johannis: „Dinu Patriciu este un cetăţean al Ro­mâniei, personaj important în economia ro­mâ­nească, e un om cu relaţii internaţionale, cu un anu­mit prestigiu, care nu văd de ce ar fi sub in­terdicţie pentru vreodată po­sibilitatea de a fi prim-ministru“.

Patriciu îl laudă pe Geoană

Dinu Patriciu a declinat oferta ipotetică, avansând o contrapropunere surprinzătoare: „Mir­cea Geoană ar putea fi un bun prim-ministru dacă ajunge pre­şedinte Crin Antonescu, pen­tru că, de fapt, domnia sa are un spirit libe­ral, care se ascunde sub eti­cheta social-demo­cra­tă de nevoie“. Declaraţia fostului patron al Rompetrol a aruncat o umbră de îndoială asupra se­rio­zităţii cu care Antonescu îl susţine pe Klaus Johannis pentru funcţia de premier, un deserviciu făcut liderului PNL. Şi mai interesant este faptul că această declaraţie a fost făcută înainte de 22 no­iembrie. Alianţa PNL-PSD era deja făcută!

Meleşcanu, Năstase şi Roşca, la Patriciu

Săptămâna aceasta, Dinu Patriciu a luat prânzul într-o companie foarte selectă. În ordinea ridicării de la masă, compania lui Dinu a constat în următorii: Teodor Me­leş­canu, Sorin Roşca Stă­nescu şi Adrian Năstase. Masa la care suntem con­vinşi că nu s-a discutat despre fotbal, maşini sau femei a fost organizată la intersecţia străzii Herăs­trău cu Bulevardul Mircea Eliade. Bine, nu chiar în intersecţie, ci în clă­di­rea localizată acolo, care adăposteşte fundaţia „Dinu Patriciu“.

Zilnic îi dă raportul


Paparazzii „Ziarul“ l-au surprins în această săptămână importantă – săptămâna alianţei PNL-PSD – pe Crin Antonescu în vizită la mogulul Dinu Patriciu. Asta după ce şi soţia trecuse să dea raportul. Este foarte clar că Antonescu este umilul supus al lui Patriciu, cel care dictează politica PNL şi, logic, alianţele electorale. Crin este un simplu prizonier la curtea lui Patriciu.

Măsurile anticriză ale lui Patriciu: concedierile masive!

În august 2009, Dinu Patriciu a acordat un interviu în care a vorbit despre criza economică şi despre măsurile care trebuie luate de Guvern. „Acum este un bugetar la 13 locuitori. Ar trebui daţi afară 600.000 de bugetari, şi nu 150.000. Fără debirocratizare sau dereglementare, România se îndreaptă spre cimitir. Acum există un bugetar la 13 locuitori, în timp ce în economiile cu adevărat eficiente, precum Georgia, media este de un bugetar la aproape 75 de locuitori. Este clar că avem o problemă în acest sens şi, până nu se va remedia, nu avem cum să ieşim din criză“, declara Patriciu, citat de NewsIn.

Dă afară 4 din 5 angajaţi!

În urmă cu câteva zile, Patriciu era şi mai dur, voia să dea afară 4 din 5 angajaţi!!! „Trebuie să plece patru din cinci bugetari şi desigur că nu pot fi lăsaţi pe drumuri, dar creşterea economică le poate oferi o şansă. Să ne vedem de drum cu un stat mai mic, dar mai puternic“, a spus Patriciu, citat de NewsIn.

http://z-ziarul.ro/paparazzi/483-crin-antonescu-controlat-de-dinu-patriciu

Articolele vorbesc de la sine si in urma lecturii lor se ridica, cred eu, o singura intrebare: unde mai au loc liberalii adevarati (nu ma refer nici la jurnalistii aserviti nici la postacii spalati pe creier – acestia, de bine de rau, castiga o paine de pe urma muncii prestate, ci ma refer la acei liberali care inca mai cred in valorile promovate candva de partidul lui Bratianu, la liberalii care au suferit sau a caror familie a suferit in timpul regimului comunist, inclusiv in anii ’90 ai lui Iliescu) in “ecuatia” fara nicio necunoscuta: PSD+PNL=Patriciu?

Explore posts in the same categories: demontarea manipularii, ferma animalelor, petrolul, aurul si patricienii, politic-oase, sindromul melcilor

5 Comments on “Predictibilitatea liberalilor rosii. Scurt tratat de istorie recenta pentru cei care isi mai fac iluzii”

 1. Satirikon Says:

  Multumesc pt ca ai intrat si pe la mine.
  Daca nu e vreo problema te pot pune la blogroll. Cu cat mai multi cu atat mai bine. Pacat ca lumea din mediul rural nu are acces la informatiile noastre 😦

  Vezi ca am mai scris ceva acum foarte interesant…e vorba de cateva declaratii ale unor lideri importanti din PSD care ne cer sa nu-l votam pe Geoana!

  M-as bucura sa le preiei si tu

  Doamne ajuta
  satirikon.wordpress.com

 2. psp Says:

  Adevarat, PNL nu e un partid, este doar un “brand”. Fraierii voteaza cu PNL crezand ca voteaza partidul liberal, de fapt ei voteaza Partidul Social Liberal. Cum o fi asta cu social liberalii habar n-am. Comunistii capitalisti. Comunisti nu ca ideologie ci ca demonicitate, si capitalisti, nu cu reguli corecte de piatza, ci cu spagi, trafic de influentza, imixtiune in sindicate, politica, finantzari de campanii. Asta seamana cu ceva, a… stiu… cu Mafia. La noi cu Mafia Rusa. D’aia a fost Geoana la Moscova?

  • amanda13 Says:

   da, sunt de acord. cu diferenta ca aceasta mafie a ajuns la rang de politica de stat si riscam sa ne scufundam de tot.

   cat despre geoana… atata vreme cat e in stare sa vanda tara oe bucati pentru un pic de sprijin de la tzar, tu ce crezi?


Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: