De la Experimentul Pitesti …la experimentele mogulesti.

Comunistii–Experimentul Pitesti–dezumanizarea prin tortură fizică, psihică şi sufletească a deţinuţilor de către alţi deţinuţi….schema de generare a „omului nou“ concepută în închisoare, în 1949—-„Reeducaţii“ erau obligaţi să se autodenunţe, să se nege pe sine, să-şi denunţe şi să-şi renege familia, prietenii şi iubita, adică să-i „demaşte“ dezicându- se de ei, de tot ce aveau mai sfânt, batjocorind credinţa în Dumnezeu. „Reeducatorii“ îi obligau să participe la veritabile ritualuri satanice antireligioase. În final, „reeducaţii“ erau obligaţi să devină „reeducatorii“ altora, adică torţionari. Cei care refuzau erau obligaţi să se „reeduce“ din nou, până acceptau rolul de „reeducator“. Mulţi au încercat să se sinucidă pentru a scăpa de infern, dar foarte puţini au reuşit“.Privind televiziunile mogulilor, constatam ca avem de a face cu un remake al Experimentului Pitesti.Ziaristii tonomate au preluat rolul tortionarilor… de constiinte.Precum in1949 ,asa si in 2009. Pe atunci ,detinutii atent selectati de sistem, erau pusi sa -i reeduce pe ceilalti detinuti.Azi,ziaristii atent selectati de sistem ,sunt pusi sa ii atace si sa ii reeduce pe ceilalti colegi ziaristi ,care inca nu se supun oligarhilor.Ceea ce se intampla in ultimele zile, cu ziaristii care au indraznit sa ii critice pe santajistii Rosca Stanescu si Bogdan Chirieac, reprezinta cel mai stralucit exemplu de …reeducare.Cand il vad la Antene si la Realitatea,pe Mugur Ciuvica la aceeasi masa si alaturi de Nastase tortionarul din 2003,am senzatia ca Ciuvica isi reneaga familia ,prietenii si iubita.In 2003 cand era saltat de pe strada la ordinul lui Bombonel,Ciuvica inlacrimat spunea ca aceste metode, ii amintesc de ororile pe care le-au trait cei din familia sa in inchisorile comuniste,si ca a fost ridicat brutal, chiar de langa prietena lui.Apoi,cand il vad pe Emil Constantinescu la mogulizoare,pe aceeasi baricada cu Ion Iliescu,am senzatia ca se neaga pe sine,dezicandu-se de tot ce are mai sfant,batjocorind credinta in Dumnezeu.Ma intreb daca mai poate da ochii cu acel ..calugarul Vasile.Sunt convins ca Emil,Ciuvica,Ciorbea,etc…au fost reeducati iar acum sunt folositi de moguli ca sa devina reeducatorii electoratului lor.Doar ca sistemul uita un lucru….asa cum Experimentul Pitesti a esuat,la fel si experimentul telepubelelor va esua.Atunci in 1949,experimentul a inceput la Pitesti—şeful torţionarilor, studentul Eugen Ţurcanu.Un tanar cu aspect placut, ne priveste peste timp,senin ,din poze. În ele nu se întrezăreşte absolut nimic din ceea ce avea să devină Ţurcanu .Astazi ,experimentul a fost reluat la Antena 3, la emisiunea lui Gadea iar apoi continuat si la Realitatea.Un alt tanar cu un chip placut,care ne priveste senin.Daca veti alatura pozele celor 2 veti vedea ca seamana.O fi frumusetea diavolului?

Explore posts in the same categories: demontarea manipularii

6 Comments on “De la Experimentul Pitesti …la experimentele mogulesti.”

 1. amanda13 Says:

  Imi vine sa plang citind postarea ta… asemanarea este intr-adevar justificata insa nu credeam ca ma voi gandi la Experimentul Pitesti ca la ceva contemporan cu mine.

  Imi aduc aminte ziua in care am semnat o lista cerandu-i presedintelui Basescu sa condamne comunismul… cat de multa incredere aveam in implicarea mea. Astazi vad cum practicile comuniste se prelungesc in Romania, cum fostii tortionari le dau lectii celor noi, cum manipularea, cenzura, nesimtirea si diversiunea persista, cum personaje ca Iliescu, Vadim, Paunescu, Voiculescu, Ghise etc. creeaza o noua generatie de monstri gen Olguta Vasilescu, Banicioiu, Gorgiu, Olteanu, Gadea, Badea, Dumitrescu, etc…. unii dintre ei au varste apropiate mie si eu nu pot sa-i inteleg.

  Cand am plecat din tara am facut-o strict din motive personale, nu din motive materiale sau din cauza ca nu as fi putut sa ma afirm in Romania. Insa nu vreau sa ajung sa nu mai vreau sa ma intorc in tara fiindca acolo nu as mai avea libertate. Bat in lemn si sper cu toata fiinta mea ca acesti indivizi si progeniturile lor sa nu mai reuseasca sa ne sufoce inca o data!

  • lucaman Says:

   Si eu imi doresc ca acest lucru sa nu se intample.Sa nu ajungem in situatia ca tortionarii de constiinte, sa devina educatorii romanilor pentru urmatorii 20 de ani.Mogulii isi trag seva din comunism iar tonomatele sunt cozile lor de topor.Trebuie sa luptam.Libertatea nu e gratis.

  • lucaman Says:

   Tulburatoare marturii.Nu trebuie sa uitam ca lucrurile astea se petreceau acum cateva decenii in Europa ocupata de URSS.Niciodata Ion Iliescu nu a simtit nevoia sa le condamne. Azi ,Iliescu i se pare un tip decent si frecventabil lui Crin Antonescu…Grotesc!


Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: