” Independenta politica” o poveste de adormit electoratul manipulabil.
In ultimele zile pe terenul alunecos al politicii romanesti fac echilibristica doua personaje care isi proclama sus si tare independenta politica si se declara dispuse sa dea din mana vrabia primariei pentru cioara de pe gardul Cotroceniului, respectiv al Palatului Victoria.
La prima vedere cei doi aproape ca-ti rup inima cu spiritul lor de sacrificiu, insa mai poate crede cineva ca in Romania oamenii politici nu reprezinta interese bine stabilite, ca nu au in spate calcule profunde, ca se “trezesc” intr-o buna zi si isi incearca norocul la prezidentiale sau accepta sa conduca un guvern “de tehnocrati” cu durata de viata improbabila lasand in urma stabilitatea unui mandat de primar castigat? Aiurea!
Un gargaragiu + un neamt = psd+pnl = Love.
Dar cine sunt aceste personaje? Unul este Sorin Oprescu, medicul lui Iliescu si gargaragiul care a prostit bucurestenii cu autostrazile suspendate. Cel care a promis la un moment dat pe cuvant de onoare ca nu pleaca de la primarie! Bineinteles, s-ar putea spune ca afilierea lui la aripa Iliescu-Vanghelie este de domeniul istoriei, dar cine altul daca nu doctorasul “endependent” se consulta cu nea Nelu inainte de a-si anunta candidatura si fugea deunazi, chiar dupa spusele proprii, tot la el sa-l asigure de vesnicul respect? Cu toate ca, pe langa “strategul” Cozmanca, ii mai are aproape si pe expertii tocmiti de conu’ Dinu Patriciu, alta proba irefutabila a “neafilierii” politice a chirurgului.
Celalalt este Klaus Johannis, un primar al Sibiului care, pe langa faptul ca reprezinta visul romanasilor de a fi condusi de un neamt (eh, un neamt mai balcanic cu dosare in justitie pentru insusirea frauduloasa a doua imobile din orasul pe care il pastoreste, deci un neamt santajabil), recunostea intr-un interviu acordat cu mai bine de un an in urma ca si el cocheteaza cu ideea de a fi presedinte sau premier.
“I.L.: Câţi ani vă gândiţi să rămâneţi primar?
Fiind ales pentru patru ani, opţiunea ar fi să fiu primar patru ani. Întrebarea mi s-a pus de multe ori şi cu multe subînţelesuri. Cred că, deocamdată, locul meu este aici. Mi-e greu să evaluez acum ce voi face peste patru ani sau dacă apare o altă oportunitate. Acum sunt bucuros că am fost acceptat de sibieni cu un scor bun.M.M.: V-ar tenta să candidaţi la preşedinţia României?
Este o întrebare care creşte în frecvenţă.
M.M.: Până acum n-a apărut nimeni care să-l bată pe Traian Băsescu şi partidele adversare preşedintelui sunt în căutarea unei soluţii.
Nu sunt convins că eu sunt această soluţie. Nu-mi doresc să plec din Sibiu.I.L.: Dar dacă dintr-o cercetare sociologică ar reieşi că oamenii vor acest lucru? Se vorbeşte despre primar neamţ, preşedinte neamţ.
Când voi ajunge în situaţia aceasta vă voi da un răspuns.I.L.: Dv. vă cunoaşteţi mai bine decât vă cunosc cei care ar dori să vă facă o propunere. Pentru ce poziţie v-aţi considera mai potrivit, mai calificat, pentru cea de preşedinte sau pentru cea de premier?
Şi una, şi alta ar fi o provocare interesantă, teoretic.M.M.: Dar când vedeţi ce se întâmplă la Bucureşti, nu vă spuneţi: eu aş face asta?
Da, mă gândesc.”
PLANUL B:
Asa ca nu-i deloc de mirare ca intr-un sondaj ce se pregateste a aparea pe piata Oprescu va fi cotat cu 53% sanse de a ajunge presedinte in eventualitatea in care intra in turul II alaturi de Basescu.
http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/turul-ii-basescu-47-oprescu-53-8689.html
O cacealma, s-ar putea spune, Oprescu nu a facut mai nimic ca primar al capitalei si nu da senzatia unui om cu proiect. E adevarat, insa Oprescu nu vine singur, ci in tandem. Un tandem care satisface toata gasca anti-Basescu, un cuplu de oameni sprijiniti de ambele parti mari PSD+PNL, iar mai nou si de UDMR+celelalte minoritati.
Planul adevarat este asadar altul si el incepe sa se contureze lent prin “razgandirile” programate ale doctorasului si deciziile “subite” ale neamtului.
http://www.realitatea.net/oprescu-s-a-razgandit–il-vrea-premier-pe-johannis_640617.html
“Nominalizarea lui Klaus Johannis este o alegere deşteaptă şi ar fi bine să ducă acest mandat nu numai în această perioadă, ci şi după alegerile prezidenţiale. Johannis a confirmat deja că este un bun manager”, a spus Oprescu, fiind, astfel, în asentimentul tuturor liderilor de partide parlamentare, cu excepţia PD-L.
Cu alte cuvinte, pentru electoratul sastisit de politica (mai cu seama in urma campaniilor repetate de discreditare a acesteia pe la mogul.tv ce de multe luni indeamna uneori si pe fata populatia sa nu se prezinte la vot) se livreaza un cuplu de marionete, Oprescu+Johannis, conduse din spate de Patriciu, Iliescu, Vanghelie &co.
Atat Geoana, care in ciuda eforturilor disperate, nu a reusit sa se situeze deasupra scorului partidului, cat si Antonescu, cel fara energie combativa, au fost lasati din brate de cei care controleaza partidele lor.
Miza este mare:
1. privatizarile ramase
2. dosarele grele
3. actiunile omv ale petrom vandute pe blateanu la bursa rusilor
Adica preluarea atat a puterii economice, cat si a celei politice!
Va urma o perioada interesanta in care daca nu ramanem cu ochii deschisi la manipulare, ne ducem cu totul la vale…
Si MIZA mizelor….spalarea clasei politice devenita peste noapte alba ca zapada, care nici usturoi n-a mancat, nici gura nu-i miroase…si care se poate ocupa linistita de condus prin spate, avand INDEPENDENTII in fata ca paravan !
Ca sa nu mai vorbim de faptul ca in felul asta se atrage segmentul de lehamisiti…plus pe ardeleni in a-l vota pe doctor, dandu-le impresia ca, pe langa el (cam locvace si marlan), se vor alege si cu un “om de isprava”….
Si nu in cele din urma…faptul ca odata Johannis instalat va face cu majoritatea parlamentara ce vor vrea aia…degeaba va vrea sa schimbe ceva Basescu ca nu va putea..asa ca si-au asigurat urmatorii 5 ani de liniste, iar mogulii in frunte cu Patriciu… au GUVERN si PARLAMENT la dispozitie…
Ia sa vedeti cum guvernul privat facut de Patriciu pe net…va deveni GUVERNUL JOHANNIS….
Somn usor natiune…
Tags: alegeri prezidentiale, alte minoritati, basescu, bucuresti, candidatura, cartel anti basescu, ciuma rosie, cotroceni, cozmanca, crin antonescu, Dinu Patriciu, dosare moguli, frauda, fsn, geoana, georgia, guvern de tehnocrati, guvern privat, iliescu, independentii politic, interese, iohannis, kgb, miza, moscova, neamt, omv, palatul victoria, pdl, petrom, PNL, pnl anexa psd, politicieni, privatizari ramase, PSD, psdpnl, putin, Romania, rusi, santajabil, sas, sondaj oprescu, Sorin Oprescu, UDMR, vanghelie
You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.
October 14, 2009 at 4:07 pm
superb scris.Rog autorizeaza preluare thread.
October 14, 2009 at 4:11 pm
Leo, chiar te rugam sa il preiei si sa dai link-ul ! Multumim ! 🙂
October 14, 2009 at 4:20 pm
Evident,il preiau si dau si linkul.
October 14, 2009 at 8:01 pm
multumesc Mihai, ma bucur sa te revad!
October 14, 2009 at 4:28 pm
Preluat,dat mai departe.
October 14, 2009 at 4:46 pm
Fetele, deja i-am dat drumul, TREBUIE raspindit in intreaga blogosfera.
October 14, 2009 at 4:55 pm
Mihai, speram sa se raspandeasca si oamenii sa vina sa comenteze. Prin august, cineva punea pe forum un articol in care facea un poll pentru Iohannis, apoi a aparut altul care ne-a cantat pe fiecare in parte in care facea apologia nemtilor si a capacitatii lor de a rezilva lucrurile, dupa care apoteotic s-a deschis un mare thread tinut de aceeasi pe tema tehnocratiei.
RTV forum a fost asa cum avertizam intr-un articol, locul de studiu al impactului acestei chestiuni intamplate acum. Patriciu a stiut sa isi plateasca oamenii bine, ca sa lucreze pentru el. Raspandeste-l Mihai ca sa se vada vanzatorii de tara.
October 14, 2009 at 5:14 pm
Citim,citim… o sa si comentam, dar nu-mi revin de la ce a facut Johann,sper sa-si rupa gatul si sa vina acasa,sa-l impaiem!
October 14, 2009 at 5:36 pm
Daca s-au facut lucruri bune in Sibiu s-au facut cu bani multi, meritul lui Klaus a fost ca i-a gasit dar si datoriile publice sunt mari.De fapt a facut ce trebuia,spre deosebire de predecesori,care nu au facut, de asta pare atat de deosebit.Sa nu cadem in adoratie,ca au muncit si alti sibieni.Alt merit a fost ca fiind mai outsider nu era implicat in gastile locale si cand a controlat consiliul local i-a spart putin.Nu m-am gandit ca sasul poate fi asa aventurier!
October 14, 2009 at 8:03 pm
Gino, ceea ce se intampla acum in Romania depaseste orice imaginatie… 😦
October 15, 2009 at 5:20 am
Irish Times scrie ca suntem in pericol sa nu ne primim urmatoarele transe din imprumutul cu FMI. Forbes ne acuza ca le dam dureri de cap celor de la FMI. Associated Press citeaza un analist care o zice pe sleau. „Politicienii romani vor sa ramana populari in ciuda situatiei economice explozive din tara”. Reuters confirma ca suntem intr`o situatie fiscala printre cele mai tampite. Bloomberg povesteste cu eleganta despre cum e sa fii tampit si sa te joci de`a anticipatele. AFP reia tema intarzierii reformelor si a riscurilor corespunzatoare. Europolitics da ca sigura cresterea fiscalitatii in Romania.
http://hymerion.wordpress.com/
October 15, 2009 at 10:34 am
am citit ieri ziarele franceze si englezesti pe net si toate spuneau ca nu era momentul unei caderi a guvernului.
October 15, 2009 at 5:43 am
Iar guvern de tehnocraţi?
Autor: Ionuţ Popescu
Publicat: 5 Octombrie 2009
Vizionari: 4122;
Doar Parlamentul poate să aprobe legi. Cam aici s-ar bloca deciziile tehnocraţilor. Doar dacă nu ne gândim să facem şi un parlament tot de tehnocraţi.
De fiecare dată când apare, sau doar se prefigurează, o criză politică, începe să fie rostită o formulă magică: să vină un guvern de tehnocraţi! Partide aflate în pană de idei, analişti lipsiţi de originalitate sau simpli cetăţeni care se informează doar de la televizor, cad de acord că aceasta e soluţia tuturor problemelor: un guvern de tehnocraţi. Aceştia sunt văzuţi ca un fel de roboţei care n-au mamă, n-au tată, vin cu un laptop sub braţ, se instalează în scaunele ministeriale şi încep să ia măsuri care nu provoacă nimănui durere, nu supără pe nimeni, armonia deplină se instalează peste ţară şi apoi ne trezim cu toţii mai bogaţi, mai sănătoşi, mai tineri, mai frumoşi.
Să stăm puţin şi să analizăm: lăsăm la o parte întrebări de genul: cum va obţine un astfel de guvern investitura în Parlament, îl vor susţine toate partidele, doar o majoritate, cine va fi opoziţia şi cine puterea, ce va face un astfel de guvern, principial vorbind? Va privatiza companii de stat sau le va naţionaliza pe cele privatizate? Indiferent care ar fi răspunsul, decizia este una politică, adică se circumscrie unei ideologii.
Dar să nu rămânem doar la nivel de generalităţi, să vedem ce ar face un astfel de guvern în mod concret? Va încerca oare să flexibilizeze actualul cod al muncii care face aproape imposibilă concedierea unui bugetar? Cu siguranţă că un ministru tehnocrat ar lua neapărat o astfel de măsură, mai ales că un astfel de ministru nu participă la alegeri şi nu-l va interesa cât vor striga sindicatele. Un ministru-tehnocrat al finanţelor se va gândi oare la o majorare de taxe, de exemplu a TVA, mai ales că vedem cum creşte numărul ţărilor care iau astfel de decizii (după Ungaria, care, atenţie, are un guvern cu câţiva tehnocraţi şi a majorat TVA de la 20 la 25% – a urmat apoi Cehia, acum Spania şi vor fi şi altele, cu siguranţă)? Eu cred că un finanţist tehnocrat se va gândi la o asemenea măsură. Dar un ministru-tehnocrat al muncii, constatând tendinţele demografice şi haosul din sistemul de pensii, se va uita, oare, la graficele din laptopul său, care-i spun că trebuie mărită urgent vârsta de pensionare? Cu siguranţă că da! Unui prim-ministru tehnocrat până-n măduvă îi va trece, oare, prin cap să reducă numărul bugetarilor cu vreo 2-300 de mii? Cel mai probabil că da! Păi, astea sunt măsuri dureroase, însoţite de strigăte şi istericale sindicale. Dar cu guvernul tehnocrat nu te pui, n-are mamă, n-are tată.
Raţionamentul încă nu s-a terminat; cum se transpun în practică deciziile tehnocrate? Prin legi. Sau prin ordonanţe de urgenţă. Dar şi legile şi ordonanţele de urgenţă trebuie aprobate în Parlament. Aşa e în democraţie; în orice democraţie. Dar în Parlament avem de-a face cu oameni care participă la alegeri şi, din această cauză, sensibili la orice strigăte şi dureri sociale, având şi populismul înscris în propriul ADN. Doar Parlamentul poate să aprobe legi. Cam aici s-ar bloca deciziile tehnocraţilor. Doar dacă nu ne gândim să facem şi un parlament tot de tehnocraţi. Ce vreau să spun? Ne place sau nu, orice decizie a unui guvern este o decizie politică. Cine vrea să ia decizii, cine crede că are soluţii, trebuie să treacă un singur test: să participe la alegeri. Acolo, soluţiile propuse sunt validate sau respinse. Altă cale în afară de alegeri nu există. Aşa e în democraţie; în orice democraţie…
http://www.capital.ro/articol/iar-guvern-de-tehnocrati-126032.html
October 15, 2009 at 10:33 am
bun articol. si are mare dreptate. insa ma sperie si celelalte date economice pe care le-ai scris aici… Romania este pe cale sa intre in imposibilitate de plata in vreme ce partidelele politice sarbatoresc vesele aliante efemere…
October 15, 2009 at 6:58 am
Frums scris, problema nu e la Johannis ci la cei doi lideri ai opozitiei care se cred deja zei… Ne baga pe gat acum demagogie pura iar peste 2 luni ne servesc cu un alt scandal in care Marean trebuie sa preia sefia DGIPI…. imi este scarba de psdisti si incep sa ma stric la stomac si de penelisti
October 15, 2009 at 1:57 pm
ai dreptate in legatura cu Marean.
Insa eu una nu mai reusesc sa fac diferenta intre PNL si PSD. Merg impreuna…
October 15, 2009 at 3:49 pm
PNL isi consuma toate resursele, pentru ca sa nu ajunga la Marele Kosh al Istoriei alaturi de PNT-cd, de asta orice este bun acum, chiar si PSD. Daca Patriciu va supravietui pe gramada de arginti,multi din PNL nu au alta baza de afaceri decat functia din partid.In tara situatia PNL nu-i chiar roz.
October 15, 2009 at 3:53 pm
@ Gino. Sa-i multumeasca lui Patrice, el i-a adus aici…
October 15, 2009 at 8:12 pm
Frumos spus! Felicitari!
October 15, 2009 at 8:33 pm
multumim! ma bucur mult sa va vad pe la noi! 🙂
October 16, 2009 at 6:27 am
Johannis se pare ca a inteles in urma discutiei telefonice cu Basescu ca n-ar fi fost decat o manivela a celor 65% si nu m-as mira ca dupa realegerea presedintelui, KJ sa faca parte din viitorul guvern. In ceea ce-l priveste pe Oprescu, cred ca titlul pus de RTV alaltaieri la Ora de Foc cand a fost invitat Oprescu -spune totul; ma refer la : E VREUNUL CA OPRESCU; anagramand rezulta: EVREU NUL CA OPRESCU (o fi vreo coincidenta intre titlu si anagramare?) deoarece cand si-a lansat candidatura a venit cu steaua lui David, Oprescu fiind evreu dupa mama; asta insa nu ar fi nicio problema dar Oprescu nu a demonstrat niciodata ca ar fi mai mult de un golanas de Bucuresti, fiu de securist si chirurg catastrofal -care in afara de hemoroizi si apendice nu a mai operat si altceva (si pe-astea ajutat). In concluzie, Johannis s-a retras din jocul celor 65%, PSD-l si PNL-l vor vota in cele din urma un guvern facut de premierul propus de Basescu pentru a nu ajunge la anticipate, Oprescu daca nu face o criza de hiperglicemie va trece de campania electorala dar fara sa ajunga vreodata presedinte; Geoana si Crin sunt deja compromisi iar Basescu mai are multe de spus in privinta fostilor 322. Cred ca sustinatorii lui Basescu pot “dormi linistiti” deoarece ceilalti deja au pasit cu stangul.
October 16, 2009 at 12:59 pm
Michaela, sper sa ai dreptate insa cum chiar nu este timp de somn… habar nu ai ce poate face puterea urii. Eu nu cred ca au fost pusi cu botul pe labe, bunicutele si petroleberalii se reunesc din nou, vezi blogul alexei de mai sus. Marean are si dosarele cu care pot fi santajati UDMR + PNL. Johannis poate fi oricand reactivat prin santaj… asa ca jocurile nu sunt inca facute.