NEFERICIRI DE PREŞEDINTE

Perioada post-decembristă ne-a hărăzit preşedinţi de ţară şi popor, care mai de care mai nefericit. Cel de dinainte de ’90 era mult mai nefericit, doar că, săracul, nu o ştia.

Să începem cu începutul:

1. Iliescu 3 Mandate! Este omul care ne datorează foarte mult, şi căruia îi datorăm foarte puţin (dacă ţinem cont de preţul actual al metrului de funie).

iliescu3

Fericit şi surescitat de victoria revoluţiei model ’89, s-a înscăunat cu de la sine voinţă, în numele unei perestroika adaptată situaţiei carpatine. Bunădispoziţia i-a fost repede spulberată de o mână de golani care s-au repezit să-i conteste apetitul pt democraţie. Născut, crescut şi şcolit în minciună, el nu s-a abătut de la linia ce l-a format. În ciuda declaraţiilor sale sforăitoare, FSN a devenit partid politic, CPUN a devenit adunare constituantă, iar aceasta a devenit parlamentul României. Care parlament funcţionează şi astăzi în (aproximativ) aceeaşi componenţă. Nu se regăsesc în el, doar cei trecuţi în nefiinţă.  Sub înţeleapta sa domnie, s-au zămislit legi şi constituţii menite a proteja noua clasă a burghezimii comunisto-capitaliste, s-a născut inamovibilitatea justiţiarului român devenit între timp dictator cu acte în regulă. Tot domnia sa îşi poate asuma paternitatea proverbialei de acum, declaraţie referitoare la proprietate (sic). Nici recursul în anulare, datorită căruia s-au putut perpetua furtul şi hoţia generalizată,  nu îi este străin. Ca să nu mai pomenesc de risipirea cu seninătate a oportunităţii unirii cu Basarabia, într-un moment în care Marele Urss avea alte preocupări.

Nefericirea sa se datorează exclusiv neîmplinirii idealului său dintotdeauna: COMUNISMUL CU FAŢĂ UMANĂ.

A!!! Până nu uit! Tătucul, care a supervizat într-o suspectă “linişte” devalizarea a aproape  tuturor activelor statului, s-a dovedit a fi suspect de locvace atunci când a venit vorba de curtea vilei pe care a primit-o  gratis de la poporul român. Şi vorbim aici de un teren în valoare de 5 milioane de €.

2. Constantinescu, umilitul. Depozitarul speranţelor şi năzuinţelor unui întreg neam,  a dat dovadă de NIMIC, vreme de 4 ani. În timpul mandatului său, s-au perindat mai multe guverne decât vreme de un sfert de secol în UK.

digest20011_archives17

Priveam zilnic la televizor, ca la tabela de scor. Degeaba! Tot timpul, acesta afişa un 0 – 0 categoric, până când, pe final de meci am văzut cu stupoare o – 1. Nefericirea sa este una generală şi generalizată, definitorie pt existenţa sa politică.

3. Băsescu. Cred că este cel mai nefericit dintre preşedinţii României. Pus fiind, în situaţia de a se auto-reforma, i-a venit destul de uşor, dat fiind trecutul său de voiager pe mări capitaliste. Încă de pe vremea când era deputat, s-a remarcat printr-un nonconformism acerb. basescu

Nu puţine au fost ocaziile în care l-am putut remarca pt alocuţiunile sale dure şi la subiect, fără politicianisme ieftine sau diplomatisme false. Pragmatismul l-a şi pus în fruntea obştii lui Bucur.

Preşedinte fiind, şi-a propus şi ne-a propus reforma categorică a statului şi a clasei politice. Că nu a reuşit-o (încă), este vina exclusivă a celor vizaţi de măsurile preconizate de el. Direct sau prin interpuşi, miliardarii peste-noptişti îşi protejează nu atât averile incomensurabile, cât propria libertate, cumpărând de-a valma parlamentari, analişti şi jurnalişti.

Cât de nefericit poate fi Băsescu, văzând că demersul său (care este şi al nostru), se izbeşte perpetuu de zidul minciunii, al manipulării grosolane şi al nesimţirii abrupte?

Personal, nu cred ca Băsescu să aibă vreun interes pecuniar pt a se menţine în funcţie (of course, ciuvică&comp vor fi de altă părere). Este mai mult decât posibil ca Băsescu să dispună de active şi conturi care să-i permită un trai îmbelşugat tot restul vieţii.

Sunt nenumăraţi cei care îl acuză de neîmplinirile societăţii. Dar, aceiaşi nemulţumiţi îl acuză pe nedrept de implicarea neconstituţională (sic) în treburile unor puteri ale statului. Având împotrivă parlamentul şi mass media, Băsescu este practic legat la mâini şi la picioare. Doar gura i-a rămas slobodă.

Explore posts in the same categories: politic-oase

Tags: , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

9 Comments on “NEFERICIRI DE PREŞEDINTE”

 1. Emil Says:

  Astazi este ziua lui Basescu (una dintre ele!)! Dresorul a “pocnit din bici” si ANTI s-au dezlantuit in a ii face campanie electorala!

 2. sibiucatering Says:

  sa inteleg ca basescu e cel mai bun? el singur vrea sa reformeze statul din temelii si nu-l lasa parlamentarii aia ticalosi? cei 322? hai sa fim seriosi, atata naivitate nu mi-a fost dat sa vad de mult timp…

 3. Lucian Says:

  daca basescu e nefericit pentru ca nu a putut face reforma, atunci nu stiu ce sa mai zic. marinarul este nefericit doar pentru ca nu conduce el si parlament si guvern si tot in tara asta, atat!

 4. alexa Says:

  Pentru Sibiu si Lucian…cum comentati chestia asta ?

  Liderul deputatilor PSD, Viorel Hrebenciuc, s-a intalnit luni cu reprezentanti ai PNL, iar surse parlamentare PSD au declarat ca discutiile au vizat o posibila colaborare in cazul in care PSD va iesi de la guvernare, informeaza NewsIn. Intalnirea a avut loc la hotelul “Rin” din Bucuresti.

 5. Lucian Says:

  si ce-i cu asta? nu mai au voie oamenii sa se intalneasca? chiar nu vad unde e problema, poate ma lamuresti tu

 6. Renegade Says:

  Felicitari, si eu sunt pedelist. Per ansamblu iti faci meseria de politruc cu succes, ai fost si in PCR? Suntem un fel de colegi de PDL, numai ca eu fac parte din aripa aia in curs de razvratire: adica fara Base, Eba, Nuty. Base oricum a cazut. Revelatii? Poti sa ni te alaturi si tu!

  • ALEXANDRU MITACHE Says:

   Stimate Domn Renegade,

   Pe blogul meu ti-am aprobat temporar un comentariu practic identic:

   «Felicitari, le-ai pozat la fix pe magistrate, sunt niste ordinare. Per ansamblu esti un limbicurist pedelist bun. Eu sunt tot pedelist, deci suntem un fel de colegi, numai ca eu fac parte din aripa aia in curs de razvratire: adica fara Base, Eba, Nuty. Poti sa ni te alaturi si tu!»

   Nu stiu cine sau cat esti, dar se vede treaba ca ai o treaba. Fa-ti-o, dar mai discret si mai subtil.

   Voi, activistii din “aripa in curs de razvratire” pe cine ne propuneti pe 22 noiembrie? Sau ne sfatuiti sa stam acasa boicotand in barba?

  • dorin 58 Says:

   Şi, mărog domniei tale, care sunt cei care compun aripa în curs de răzvrătire? Nu cumva Geoană, Vanghelie, Antonescu şi Tăriceanu?


Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: