unde sunt turnatorii de alta data?

Secolul 21 -asta pe care l-am inceput fara Ion Iliescu si fara Emil Constantinescu a adus destule lucruri rele.
Ne grabim,nu mai avem rabdare…sentimentele ,slabiciunile si micimile noastre sunt expuse public fara nici un fel de pudoare.
Din aceasta cauza meserii care puteau deveni pasiuni ,care-ti aduceau satisfactii de nebanuit si care necesitau un dialog permanent cu tine insuti au devenit banale,lipsite de lirism si adrenalina.
Ce s-a ales de exemplu de meseria de turnator?
Unde este pasiunea cu care in miezul noptii compuneai mica ta turnatorie.Unde este fiorul pe care-l simteai cand venea tovarasul locotenent si-i dadeai delatiunea cu speranta marturisita ca tovarasul Pandele va fi aspru pedepsit ?
Unde este satisfactia bine ascunsa de a doua zi cand treceai pe langa tovarasul Pandele si dupa ce-i dadeai binete te uitai sa vezi daca nu a venit duba dupa el.
Ce timpuri frumoase  ! Au trecut…viata s-a banalizat,tovarasul locotenent a ajuns milionar si nu-ti mai da binete… iar de turnatori nu mai e nevoie pentru ca toti au capatat un nou nume.
Astazi se numesc ZIARISTI…

Explore posts in the same categories: demontarea manipularii

Tags: , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

4 Comments on “unde sunt turnatorii de alta data?”

 1. tucu2 Says:

  Imi cer scuze pentru calitatea postarii.
  Printr-o manevra gresitaam trimis textul inainte de a-l cizela.
  Vroiam sa-l dedic lui Sorin Rosca Stanescu.

 2. Laura Says:

  Esti de-al meu,Tucule ! Iti inteleg nostalgia si regretele..lol..Si eu am suferit ca si tine ca nu ma mai intalneam cu tovarasul locotenent. Era pustie strada si institutia fara el si spre stupoarea mea l-am vazut odata in Parlament si alta data in staff-ul lui Patriciu. M-am crucit si marturisesc ca am fost lasa…m-am facut mica sa nu ma recunoasca, dar n-avea ochi, fiindca puterea,banul si sistemul i-au facut cadou o cecitate incurabila. Stau si ma gandesc, ca oamenii cu orice fel de dizabilitati au o ascutire a altor simturi, de aceea nu trebuie sa il lasam si sa ii dam un toiag undeva….

 3. tucu2 Says:

  Ma indoiesc ca sunt de-al tau cum ma indoiesc ca-mi poti intelege nostalgiile si regretele.
  Poti sa le intelegi pe ale tale nici o data insa pe ale altuia.
  Vorbean de frumoasele timpuri cind turnatoruia avea parfum de aventura si-ti conferea,seara cind mai puneai o haina linga caloriferul rece sentimentul ca insemni totusi ceva.
  Puterea de a face rau este marea satisfactie a celor ce nu sunt in stare sa creeze.Pentru a face rau nu-ti trebue nici geniu nici pregatire ,practic nu-ti trebue decit rautate.
  Din nefericire in Romania aceasta marfa se gaseste din plin.
  Acum a face rau a devenit o banalitate,de multe ori o calitate ,se poarta mai ales ca este insotita de multe ori de inconstienta.
  Vorbeam de ziaristi pentru ca in majoritate cei mai cunoscuti au toate calitatile unui delator perfect.
  Capacitatea de a minti fara sa clipeasca,lipsa totala de scrupule,o doza enorma de inconstienta ,o lipsa de logica inspaimintatoare si un habarnamism (cuvint nou) care-i scuteste de ori ce indoiala cu privire la prostiile difuzate la ore de mare audienta.

  • Laura Says:

   Ziaristii sunt o armata de trepadusi cu mici exceptii, sforaitori si care dau din coate incercand sa urce pe scara onorariilor..trecand peste cadavre. Si maculand hartia cu tot felul de zvonuri, diversiuni si scenarite.


Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: