ROSCA STANESCU -ULTIMA MANIPULARE A UNUI ZIARIST SECURIST.

Muniţia adusă de Romagro Cereal pentru dezmembrare la Uzina Mecanică Băbeni provine din Taiwan şi nu a fost încă distrusă în totalitate, cele circa 600 de tone de proiectile care au apucat să fie procesate fiind returnate ca deşeuri, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, directorul Ion Mărculescu.

Şef al celei mai mari unităţi de distrugere a muniţiei uzate din România, Mărculescu a declarat, pentru MEDIAFAX, că ştie despre contractul încheiat cu firma condusă de “colonelul Purcărea”.

“Este vorba de o licitaţie pentru armata din Taiwan, care are de distrus muniţie de artilerie terestră, navală şi aeriană, proiectile foarte vechi şi ieşite din uz. Licitaţia a fost câştigată de o firmă din Singapore, iar produsele au fost aduse printr-o firmă din Bulgaria. Conform contractului, deşeurile de fier sunt valorificate de firma domnului colonel Purcărea, după ce aici, la noi, se scot substanţele explozive şi se neutralizează pe câmpul de detonare”, a declarat Mărculescu.

Acesta a spus că muniţia primită la uzina din Băbeni prin acest contract era “extrem de veche”.

“Vă spun sincer, mi-a fost şi frică atunci când le-am primit şi le-am văzut în ce stare erau proiectilele, pentru că există riscuri mari în manipularea lor. Erau vechi, ruginite, deformate”, a spus Mărculescu.

Directorul Uzinei Mecanice din Băbeni a precizat că angajaţii săi lucrează şi acum la “delaborarea” muniţiei aduse din Taiwan, reuşind să neutralizeze până în prezent circa 600 din cele 1.600 de tone de muniţie.

“Am scos substanţele explozive din aceste proiectile şi am dat firmei înapoi ce a rezultat ca deşeuri de metale feroase şi neferoase. Am înţeles că firma domnului colonel Purcărea le-a valorificat pe undeva pe la Buzău”, a mai spus Mărculescu.

Acesta a ţinut să precizeze că Uzina Mecanică din Băbeni lucrează, dat fiind obiectul de activitate, sub controlul serviciilor secrete şi al autorităţilor statului cu atribuţii în acest domeniu.

“Suntem auditaţi, suntem verificaţi constant de Autoritatea Naţională pentru Controlul Explozibililor, lucrăm cu documente extrem de importante şi clare, unele chiar clasificate, şi suntem mereu sub supravegherea serviciilor secrete”, a conchis Mărculescu, arătând că instituţia pe care o conduce are astfel de contracte şi cu armata română, pentru distrugerea muniţiei ieşite din uz, cel mai recent fiind încheiat prin licitaţie în acest an şi valabil până în 2016.

Numele lui Mărculescu apare într-un material realizat de jurnalistul Sorin Roşca Stănescu şi publicat pe site-ul acestuia.

Explore posts in the same categories: demontarea manipularii

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

8 Comments on “ROSCA STANESCU -ULTIMA MANIPULARE A UNUI ZIARIST SECURIST.”

 1. A.P. Says:

  De ce crezi ca e ultima ? Mai e pana la alegeri. Eu cred ca manipularile de abia incep.

  • lucaman Says:

   si tu ai dreptate.spuneam ca e ultima in sensul ca…. e de ultima ora.

   • A.P. Says:

    Eu nu stiu ce fel de proiectile au adus astia si cum le-au manipulat in felul in care se zice. Cand eram in armata nu era nici macar curent electric in depozitul cu proiectile de artilerie si ne puneau sa umblam cu papuci de pasla pe acolo de parca umblam cu oua. Cu cat sunt mai vechi cu atata sunt mai instabile. Toata povestea asta pare cusuta cu ata alba.

 2. lucaman Says:

  pai poti vedea proiectilele la televizor.le-au filmat cei de la rtv.proiectilele alea care cica au ajuns la teroristi sunt de fapt in curtea uzinei mecanice din babeni..e amuzant rau.povestea e cusuta cu ata alba de croitorul rosca stanescu.apropos, in loc de 5 vapoare avem doar de unul.nu stiu cat sunt de instabile proiectilele dar vad ca nu s-a scufundat nici vaporul,nu a sarit in aer nici portul si nici uzina mecanica nu are nimic.deci …..au fost corect manipulate.

  • blue2403 Says:

   Am zis că revin.
   Dar am să fiu scurt.
   De fapt, este sau nu legală chestia cum înregistrăile pe care SRS le-a postat pe site?

 3. blue2403 Says:

  Alexa, ce are blogul tău cu mine? Am postat acum 5 minute aici un text de vreo 2000 de caractere … şi nu-i …a dispărut pur şi simplu …de fapt nu stiu dacă s-a postat, eu sam dat sumit comment şi cînd a încărcat pagia …nimic, nu mai era. Azi nu mai am timp, voi încerca iar mâine …

 4. blue2403 Says:

  Acum a mers …

 5. blue2403 Says:

  Acum a mers … hmmm …nu pricep…


Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: